T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
A probiotikumok

A probiotikumok használata autizmussal élő gyermekeknél

/Bio-Kult/

Dr. Natasha Campbell-McBride

 

 

Mi voltunk az alapítói egy szülőkből álló csoportnak, ami azután PEACH nevet vette fel. Ez nagyjából 30 családból állt, Angliából és az USA-ból, akik a gyerekeikkel elkezdték az ABA programot 1996-tól. Emlékszem az első találkozónkra Londonban, amikor úgy döntöttünk, hogy alakítunk egy ilyen szervezetet, és mindannyian azon gondolkodtunk, hogy milyen nevet adjunk neki. A szervezet ténykedése aztán átnyúlt a kétezres évekre. Néhány gyereknek rendkívül jót tett, némelyiknek nem olyan jót, de vallja be mindenki, milyen bonyolult dolog egy olyan erőteljes programban való részvétel, amelynek célkitűzése, hogy az autizmusból kirángassa a gyermekeinket.

Az évek során, sok tudást szereztünk a viselkedés-módosításban (mentális fejlesztésben), és sokat tanultunk meg a biokémiáról és az autizmus élettanáról, és arról, hogy hogyan lehet kezelni ezt, diétával és táplálék-kiegészítőkkel. Ha akkor tudtuk volna azt, amit most tudunk! Nem tudjuk visszaforgatni az idő kerekét gyerekeink számára, de át tudjuk adni ezt a tudást azoknak, akikkel éppen most ismertették az Autizmus pusztító diagnózisát. Sajnos ilyen, egyre több és több lesz, és az autizmus előfordulása is gyorsan növekszik.

 

Megtanultuk, hogy nagyon sok betegség és egészségi körülmény, köztük az autizmus, kezdődik rendellenes működéssel az emésztő területben. Az emésztő területnek kulcsfontosságú részei azok a jótékony baktériumok, amik itt élnek, és melyek 1.5kg-ot is nyomhatnak. Nélkülük, mi egyszerűen, nem tudunk egészségesek lenni. A normális bélflóra funkciói, amik eddig ismertek voltak a tudomány számára, sokrétűbbek és messzebbre mutatóak mint azt gondolták.

 

Normális, kiegyensúlyozott bélbaktériumok:

·        óvó, védő funkcióval rendelkeznek a támadó (pathogenetikus) mikroorganizmusok ellen azáltal, hogy antibiotikumhoz hasonló anyagokat, gomba-ellenes illó anyagokat (AFV), és olyan surfactinsek-et termelnek, amik feloldják a borítékvírusok és a baktériumok lipid-hártyáját.

·        jelentős szerepet játszanak minden tápanyag megemésztésében és felszívásában.

·        az életterüket képező bélnyálkahártyát táplálják és energetizálják.

·        szintetizálnak különféle aminosavakat, K-vitamint, panthoten savat, thiamint, riboflavint, niacint, folsavat, piridoxint, és cyancobalamint.

·        fontos szerepet játszanak az epesavak termelődésében és normális koleszterin-anyagcserében.

·        fontos szerepet játszanak az immunszabályzásban az antitest termelés serkentése által, az interferonszintézisben, és az IgA lebomlás gátlásában (az IgA kiválasztódik az emésztő traktusban, az ott közeledő ételre adott válasznál, és alapvető annak az ételnek a megfelelő megemésztése szempontjából).  

 

Ez a bennünk lévő mikroszkopikus világ nagyon szervezett, és összetett. Egészséges emberekben, akikben azok a bizonyos jó baktériumok dominálnak, kontroll alatt tudják tartani, az igen változatos fajtájú kórokozó (rossz) baktériumokat.

Valamiért még ismeretlen számunkra, hogy az autista gyerekekben miért alakul ki hiányos bélflóra. Amíg tisztán anyatejet fogyasztanak, ezek a gyerekek eléggé jól fejlődhetnek, mivel a babának az anyatej a legkönnyebben emészthető dolog a Földön,  és ez nyújtja azt az ellátáshoz lényeges kezdeti immunis védelmet, amit a rossz baktériumok kontroll alatt tartásához szükséges. De ahogy ezeknek a babáknak más ételeket is bevezetnek az étrendjébe az anyatej mellett, a dolgok elkezdenek rossz vágányra futni. Hiányoznak a bélben a megfelelő jó baktérium telepek, melyek lényegesek lennének a megfelelő táplálék-emésztéshez és felszívódáshoz. Ezért az autista gyermek elkezd többszörös táplálkozási hiányosságokat fejleszteni (vitaminok, ásványok, lényeges aminosavak és zsírsavak) ami drasztikus hatást gyakorol a szervezetre. Párhuzamosan, a kórokozó és a semleges (de megalkuvó) mikrobák, amelyeket nem gyengítenek (kontrollálnak) jó baktériumok, nagy kolóniákba szerveződnek és aktívakká válnak (mint például a Candida, ami átalakul a tétlen egy sejtes szigetekből nagyon támadó, agresszív telepekké).

Ez a fajta növekedés rengeteg toxikus anyagot termel, ami bejut a véráramlásba, és egyszerűen megmérgezi a babát. A fejlődő agy különösen érzékeny ezekre a mérgekre és a táplálkozási hiányosságokra! Végül, mindaz a tudás, amit a baba kifejlesztett amíg kizárólag anyatejet kapott, fokozatosan elveszíti: nincs már meg a normális nyelvi fejlődés, felfogóképesség, viselkedés , stb. – minden, mi számotokra már eléggé ismert.

 

Az autizmus kezelésénél, helyrehozni a bélflórát, az első és a legfontosabb lépés a helyes irányban! A bélflóra egy élő szervezet, ami nagyon érzékeny a diétára, az ivóvíz minőségére (a klórozott víz nagyon hátrányos, legjobb palackozott ásványvizet inni vagy beszerelni egy jó vízszűrőt), az antibiotikumokra, a szteroidokra, oltóanyagokra és stresszre. Egy cukrokkal, búzával, agyon-feldolgozott ételekkel és üdítőitalokkal, tele színezékekkel, aromákkal és tartósítószerekkel melyek nem hogy a jó bélflórát nem segítik azáltal, hogy táplálják a kórokozó mikrobákat, de még meg is változtatják az egész testanyagcserét, ami a szervezetet végül elsavasítja. Ez messzire vezető és közvetlen következményeket okoz: megváltozik az agyi kémia és megváltozik a mikrobiológiai flóra más testterületekben (bőr, felső és alacsonyabb légút, hüvely, hólyag, stb.) is, melyek fogékonnyá teszi a gyerekeket az ekcémára, asztmára, fülfertőzésekre és közvetlen káros hatással van az immunrendszerre. Egyedül a diéta, ami egy nagyon erőteljes eszköz lehet egy autista gyerek szervezetének megsegítésében. De hogy helyreállítsuk a jó bélflórát, ahhoz egy erős probiotikumra van szükség. A probiotikum: jótékony baktérium telepek egy kapszulába zárva. Sajnos, sok probiotikum a piacon gyenge és nem elég hatásos. Egy probiotikum, melyet Bio-Kult-nak hívnak, tartalmazza a baktériumok egy egyedülálló kombinációját, mely nagyon hatásos a Candida és másik kórokozó fajok kiszorításában, helyreállítva így a normális bélflórát.

A Bio-Kult-ot jó eredményekkel használja sok autista gyereket nevelő család, Angliában és Európában. Ez a probiotikum erős immun-serkentő tulajdonságokkal bír. Feljegyezték, hogy azok az emberek, akiknek táplálékintoleranciájuk volt, miután használták a Bio-Kult-ot, elkezdtek olyan ételeket tolerálni, amik az allergiájukat kiváltották. Erre a probiotikumra mondják szintén, hogy növeli a tápanyagok felszívódását, ami addig, az autista gyerekek táplálkozási-hiány problémáját jelentette. A Bio-Kult (talajbaktériumokat is beleértve) tartalmazza a legtöbb hatásos jótékony baktérium 14 törzsét, a UKAS Laboratory által igazolt 10 milliárd egység/ gramm-ban. Gyerekeknek tervezték, hogy nagyon könnyű legyen használni. Italokban oldódik anélkül, hogy elszínezné őket, ételbe is lehet keverni, és van egy kissé édes íze.

Minden étrendi diétára alkalmas, ami lehet: glutén, kazein, laktóz, élesztő, búza, cukor, só, és tej, ezen kívül “vega” (növényi) kapszulába csomagolták. Én annak a tudományos csapatnak voltam a tagja, amely kifejlesztette ezt a terméket, és én hozzá tudtam adni ehhez nemcsak az orvosi és táplálkozási tudásom, de egy autizmussal rendelkező gyerek (ki három évesen lett diagnosztizálva, és most főiskolára jár) szülőjeként a személyes tapasztalatomat is.

 

 

 

Szülői vélemények:

 

Nevin Penny

Ronny egy 7,5 éves autista fiú. Mióta elindítottuk Bio-Kultot, Ronny sokkal szeretőbbé és boldoggá vált. Már 2 év óta csináltuk vele az ABA programot. Ő nem beszél, de a Bio-Kult használata óta elkezdett spontán dolgokat mutatni, amit ő soha csinált azelőtt, és a szövegértése és annak megértése, hogy mi folyik körülötte, sokkal jobb lett. A Bio-Kult előtt Ronny Nystatint kapott már 2 éve és mindig, eddig amikor kipróbáltuk, hogy leállítjuk a Nystatin adását, neki eléggé erőszakos elvonási tünetei voltak. Egészen elismerésre méltó, hogy a Bio-Kult óta képesek voltunk arra, hogy teljesen leállítsuk Nystatint, és ennek az elhagyása bámulatosan enyhe volt. Ajánlom a Bio-Kult-ot minden barátomnak, aki autista gyermeket nevel.

 

 

Kerry & Andrew Harris

A lányunkat, Sophie-t enyhe autisztikus spektrumzavarral diagnosztizálták 1999 márciusában.
Az ABA programot 1999 júniusában kezdtük. Sophie rendkívül jól haladt a programban, és ezzel megegyező javulást mutatott.
Aztán elkezdtünk a GF/CF-diétát, ami úgy tűnik, hogy nagyot lendített a nyelvi fejlődésén és koncentrációján.
Mindazonáltal még mindig éreztük, hogy elszalasztottunk valamit annál a pontnál. Mi
kutattuk a probiotikumok használatát, és amikor észrevettük a Bio-Kult-ot a Cambridge
Probiotics Ltd.-nek az AIA hírlevelében, azonnal kapcsolatba léptünk velük.
Megadták nekünk a Bio-Kulthoz kapcsolódó összes szükséges információt, és ezek arra késztettek minket, hogy megpróbáljuk Sophie-nál bevezetni a probiotikus védelmet (Sophie-nak azóta már nincsenek a Bio-Kultnak tulajdonított átmeneti problémái).
Egyszerű volt alkalmazni a napi gyakorlatban… valójában felért egy kezdődő GF/CF diétára való átállással! Figyelmeztettek minket: Sophie lehet, hogy majd keresztül megy, egy ingerlékeny időszakon és sokszor szenved el hangulatingadozásokat körülbelül három hét után.
Megnyugtattak minket, hogy ez egy jó jel (egy probiotikus hatás), és ez nem tart majd hosszú ideig.
Ez határozottan így volt. Sophie-nak volt körülbelül három rosszkedvű napja, és azóta ő csak növekvő javulást, növekvő koncentrációt, a beszédértési készségek és a tolerancia javulását mutatta. Nem tájékoztattunk senkit (különösen az óvodát nem) az általa használt Bio-Kult-ról, és ahogy mi azt utólag lelkesen megállapítottuk: volt objektíven észlelt javulás.
Örültünk, amikor az óvodai személyzet jelentette, hogy Sophie-nál
az összpontosítás képességének hatalmas javulása mutatkozott meg, hogy kitartó lett a feladatoknál, és jól tolerált nehéz helyzeteket. A személyzet egy tagja érdeklődött: „Mit csináltatok vele???” Ez volt hatodik hét azóta, hogy elkezdte szedni a Bio-Kultot. És ezt teszi most már négy hónapja. Szükségtelen mondani, hogy továbbra is szedni fogja Bio-Kultot.
Ha bárki kapcsolatba szeretne lépni velünk, hogy informálódjon a tapasztalatainkról, akkor azt a Cambridge Probiotics Ltd.-nél tegye meg.


Chafica Gharbieh

Kedves Natasha!

Hálás köszönet azért, hogy megismertettek minket a Bio-Kulttal. Ez a probiotikum igazán jól működik Alinál. Bár már azelőtt is használtunk probiotikus védelmet, de ezt a mostani változást a Bio-Kultnak tulajdonítjuk, ami szörnyen sokat segített Alinak. Az első probiotikum használatánál Alinak akár 15 kapszulát is be kellet vennie egy nap alatt (Ali nem tudta bevenni a kapszulákat, nekünk kellett vízzel összekevernünk a port). Az első probiotikum alkalmazásakor a széklete rendben volt, de nem volt rendszeres.

Ami Bio-Kultot illeti: Ali 6 kicsi kapszulát vesz be egy nap alatt, a pornak kellemes íze van és Ali kedveli. Néhány nap után a Bio-Kult-tal, Ali székelései nagyot javultak, és most normalizálódtak is. Ali több mint három éve GFCF diétázik. Ez jó volt, de a bemutatott Bio-Kult, a mellette alkalmazott élesztő-mentes diétával (magas fehérje és speciális szénhidrát diéta) még jobban működött. Ali elkezdett súlyt felszedni (4 font) és a megevett étel, amit ráadásul nem érintett volna meg azelőtt, visszaadta a rózsaszínű arcait (amik neki utoljára akkor voltak, amikor ő egy éves volt) és spontán elkezdett követelni ételeket, amire éppen szüksége volt.

Nem hittem volna el ezt egy héttel ezelőtt: Ali elkezdte levenni a pelenkáját jelezve, hogy készen áll szobatisztaságra szoktatásra. A próba első napján (egy hétfői napon) Ali spontán elkezdte követelni, hogy elmehessen pisilni.

El kell ismernem, hogy a másik probiotikum helyett használt Bio-Kultnál először egy kicsit hezitáltam, de most már a saját tapasztalataimból is tudom, hogy ez határozottan jobban működik.

Hálás köszönet a segítségedért! Ali most egy nagyon boldog gyerek és ez a Te tanácsod és az erőfeszítéseid miatt van.

 

 

Michael   (a vezetéknév kérésükre visszatartva)

Michael két hónapon keresztül szedett Bio-Kult-ot. Az időszak vége körül láttuk Michael javulásait. Ez alatt a két hónap alatt láttunk egy olyan időszakot is, ami alatt Michael idegessé és könnyen ingerlékennyé vált. Viszketős bőrkiütések alakultak ki a karjain és kezein is. Két napon keresztül Michaelnek vörös szín jelentkezett az arcán és fülein. Neki sokszor volt hasmenése (több vagy kevesebbje), ami néha elcsitult.  Ez egy úgy nevezett "die off" periódus volt.

Azok a javulások, amiket láttunk, a legészrevehetőbbek a Lovaas kezelések alatt voltak. Különösen az utolsó két hét folyamán, amikor észrevettük, mennyit fejlődtek a finommotoros mozgásai. Két napon belül megtanult gombolkozni, és most tud vágni hozzávetőleg 3 hüvelyk hosszan egy vonal mentén.  Egy másik figyelemre méltó javulás a PECS kártyáinál volt.

Egy napon meglepett engem azáltal, hogy kifejezően lerakott elém öt kártyát egy sorban. Ez egyébként, egy Michaellel kapcsolatos különösen kemény program volt, amivel több hónapon keresztül küzdöttünk. Ő most számos további PECS kártyát adott hozzá a repertoárjához és remélem, hogy ez folytatódni fog! Általában véve elmondható, hogy tanulási képessége és a viselkedése javult és társaságkedvelőbbnek tűnik.   

Idő előtti volna még a probiotikumnak tulajdonítani a dolgokat, de neki nem volt semmi más olyan változás a diétájában, vagy az életmódjában, ami megmagyarázhatná ezeket a javulásokat.

 

 

http://www.dietarysupport.com/probiotics(art).html

 

 

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!