T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Kelátterápia – előnyök és kockázatok

A kelátterápia az Egyesült Államokban engedélyezett kezelés nehézfém mérgezés esetén. Sokan úgy vélik, hogy ígéretesen kezelhető vele az autizmus is, bár ezzel az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Hivatal (FDA) és a Betegségellenőrzési Központ (CDC) nem ért egyet.

Az amerikai sajtóban nagy port vert fel dr. Roy Kerry esete, aki kelátterápiával kezelt egy ötéves autista kisfiút. Ababakar Tariq Nadama 2005-ben, a kezelés során meghalt. Az amerikai orvos ellen emberölés miatt emeltek vádat, ám 2008-ban megszüntették a pert. A CDC a vádiratban azt állította, hogy a fiú szintetikus aminosavat, nevezetesen dinátrium- EDTA-t (etilén-diamin-tetraacetát) kapott annak kalciumszármazéka helyett. Dr. Kerry ügyvédje, Al Lindsay tagadta, hogy a szer kiválasztása nem lett volna helyes, és hogy voltaképpen adminisztrációs tévedés történt volna, ami végül a kisfiú halálához vezetett. Lindsay érvelése szerint a fiú halálát agyi oxigénhiány okozta, és az nem az alkalmazott szer, hanem szívprobléma miatt lépett fel.

Kereszttűzben az alternatív gyógymódok

A kelátterápia – néhány más alternatív kezeléshez hasonlóan – nem teljesen veszélytelen. Mindazonáltal a média sokkal nagyobb hírverést kelt, ha valamely alternatív gyógymód alkalmazásának során történik valami baj, mint ha a hagyományos kezelés közben hal meg valaki, pedig ez utóbbi napjában százszor vagy még inkább ezerszer megesik.
A nyugati orvoslást művelő számtalan orvos, aki kritikusan nyilatkozik a kelátterápiáról, az autizmus kezelésekor rutinszerűen használ olyan gyógyszereket, mint a Risperdal vagy a Clonidine, bár e szerek biztonságosságát és hatékonyságát gyermekek esetében nem állapították meg, és ismert, lehetséges mellékhatásuk az elhalálozás. A „standard gyógyszeres kezelés” következtében bekövetkező halálesetek és káros mellékhatások azonban nem váltanak ki hatalmas sajtóvisszhangot és gyalázkodást – fejti ki a véleményét dr. Mercola, neves amerikai orvos és szakíró.

A kelátterápia hatóanyagai

Mind az EDTA, mind a kalcium-EDTA szintetikus aminosavak, amelyek a véráramban a nehézfémekhez és más ásványi anyagokhoz (ólom, vas, réz, kalcium stb.) kapcsolódnak, és akut, valamint krónikus nehézfém-mérgezés kezelésére használhatók. A szakemberek körében ugyanakkor megoszlanak a vélemények arról, hogy mindkettő vagy csak az egyik vegyi anyag alkalmazható vagy használandó a kelátterápia során.
Az említett eset kapcsán dr. Mary Jean Brown, a CDC atlantai székhelyű ólommérgezés-megelőzési osztályának vezetője úgy nyilatkozott, hogy a dinátrium-EDTA-t tilos kelátkezelésre használni, és az autista fiú halála a nem megfelelő szer választása miatt következett be. Tariq a szakember szerint azért halt meg, mert a véréből túl sok kalcium vonódott ki, ami a szívműködés leállását okozta. A megfelelő kelátterápiás hatóanyag – a kalcium-EDTA – nem vont volna ki kalciumot a kisfiú véréből, mondotta a doktornő. Ugyanakkor az Amerikai Orvostudomány-fejlesztési Kollégium (ACAM), amelynek dr. Kerry is tagja, egyértelműen ajánlja a Dinátrium-EDTA-t mint kelátterápiás hatóanyagot, és dr. Kerry tagadja, hogy összecserélte volna a szereket.

A legjobb választás az autizmus kezelésére?

Ezt a kérdést járja körül fejtegetésében dr. Mercola. Ő maga 14 éven keresztül alkalmazta a kelátterápiát a saját praxisában. Valójában nem ez klinikájának a fő profilja, ennek ellenére számtalan esetben látta, hogy a kelátkezelés segített jobbra fordítani az emberek egészségi állapotát. Ezenkívül higanymérgezéstől szenvedő páciensek százait kezelte, és társszerzőként részt vett egy klinikai higanymérgezés dokumentumainak összeállításában. Így van némi tapasztalata e téren, bár ő maga – dr. Klinghardttal együtt – más készítményt alkalmazott és mást is javasol, mint a fent említettek.
Az autizmus számos jellegzetessége feltűnő hasonlóságot mutat a higanymérgezés tüneteivel, különösen az immunrendszer diszfunkciói, a látászavarok és a motorikus/koordinációs hiányosságok tekintetében. Autista gyerekek kezelése során a higany és más nehézfémek eltávolítását szolgáló hatóanyagok alkalmazása jelentős javulást hozott sok esetben – olykor drámai fejlődést. Ami a terápia hatóanyagait illeti, dr. Mercola nem ajánlja a DMSA-t (dimerkapto-borostyánkősav), amit elsősorban higany kivonására használtak, helyette a DMPS-t (dimerkaptopropán-szulfonsav) javasolja.

Mi a DMSA, és dr. Mercola miért nem ajánlja?

A DMSA az FDA által engedélyezett gyógyszer: diszulfidok keveréke, amelyben az összes kénatom diszulfid kötésben van egy aminosav-molekulában. Ez képessé teszi a vizet a kelátok oldására, fokozva az ólom vizeleten keresztüli kiválasztódását.
Sok orvos használja autista gyerekek kezelésekor a DMSA-t a higany eltávolítására, sokkal kisebb adagban ugyan, mint az ólom kivezetésére – s úgy tűnik, számos gyerek profitál ebből a kezelésből. Ennek ellenére sok orvos-természetgyógyásznak aggályai vannak a DMSA használatával kapcsolatban, hiszen előfordultak a gyerekeknél olyan tünetek, mint rohamok, a tikkelő mozgás erősödése és a központi idegrendszeri funkciók veszélyeztetettsége. Felnőtteknél szklerózis multiplexet (SM) is megfigyeltek. Számolhatunk egyéb, a DMSA-val kapcsolatba hozható tünetekkel is, mint az ataxia (a végtagok mozgási zavara), görcsös rángatózások, kiütések és fertőzések, hányinger és szédülés, hasmenés és csökkent vizeletürítés, fejfájás, szenzomotorikus idegbántalom, ritmuszavar.

A helyes szerválasztás: DMPS

Az orvosi szakirodalom a DMPS-t részesíti előnyben a DMSA-val szemben, ha higany kivonásáról van szó, bár egyik hatóanyag sem tekinthető csodaszernek. A kelátkezelés csak az egyik az autista gyerekek gyógyítására alkalmazható eljárások közül. Ha e vegyi anyagok bármelyikét a gyerekek szervezetének megfelelő előkészítése nélkül használjuk, hatalmas károkat okozhatunk. E hatóanyagok alkalmazásának fő kérdése a mérgező voltuk. Meg kell hogy értsük: nem közvetlenül mérgeznek, hanem a toxicitásuk abból ered, hogy képesek kivezetni a nehézfémeket a szervezetből. Éppen a nehézfémek azok, amelyek a mellékhatásokat kiváltják. Ha nincs jól felkészítve a szervezet a nehézfém-kivezetésre, csak szövődményekre számíthatunk.
Sajnálatos módon a DMPS-t korábban rendszerint helytelenül használták, és ez még most is így van. Elsősorban azokra a jóindulatú orvosokra kell gondolnunk, akik akkor is alkalmazzák ezt a szert, ha a betegnek amalgámtömés van a fogában. A DMPS ugyanis annyira hatékony a higany eltávolításában, hogy ténylegesen kivonja a higanyt a fogtömésből, nem kis problémát okozva ezzel a pácienseknek. Ezért véli úgy dr. Mercola – dr. Klinhardttal egyetértésben –, hogy ha helyesen alkalmazzák, a DMPS sokkal biztonságosabb, mint a DMSA.

A szülők visszajelzéseinek fontossága

Az amerikai Autizmuskutató Intézet (Autism Research Institute) közzétett a honlapján egy listát, amely bemutatja az autizmus terápiájában alkalmazott különféle gyógyszeres kezelések, biomedikus/gyógyszermentes kezelések és speciális diéták eredményességét százalékos arányban. A lista adatait több mint 23 700, autista gyermeket nevelő szülőtől gyűjtötték össze.
A szülők visszajelzései alapján könnyűszerrel megállapítható, mi az, ami működik, és mi az, ami nem.
A biomedikus kezelések és a speciális diéták hatékonysága egyértelműen megelőzi a gyógyszeres kezelés eredményességét. A gyógyszerek kategóriában például a szülők 41%-a állította, hogy autista gyermekének állapota rosszabbodott az Adderall, 45%-nál a Ritalin és 47%-nál az amfetaminok alkalmazása következtében. Az antibiotikumoknál, amelyeket szintén előszeretettel alkalmaznak autista gyerekek esetében, a szülők 57%-a szerint semmilyen hatás nem mutatkozott, s mindössze 12%-uk számolt be a gyermek állapotának javulásáról.
A biomedikus kezeléseknél viszont a szülők 41%-a látott fejlődést az A-vitamin szedésének következtében, a gyermekek 50%-a jobban érezte magát a csukamájolaj fogyasztásának, míg 56%-uk az emésztő enzimeknek köszönhetően. És 76%-uk (!) látott fejlődést gyermekénél a detoxikáló kelátterápia eredményeképpen. Érdekes módon – az előírt táplálkozás fajtájától függetlenül – a diéták a gyerekek felénél javulást hoztak.

(Forrás: Charges Dropped Against Doctor in Case of Autistic Boy's Death, angolból fordította: Mészáros Csilla)

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!