T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 

Az autizmus a szervezet az általános autoimmun, illetve dysimmun egyensúlyzavara, mely egy biológiai megbetegedés. 

Ma Magyarországon 60-72.000.-re tehető ezen fogyatékossági formával élők száma, melyből kb: 30-34.000 a gyerek.(pontos számadatok nem állnak rendelkezésünkre a magyarországi korai felismerés gyerekcipőben való haladása, a nem megfelelő adatszolgáltatás, valamint, a kevés hozzáértő szakember hiánya miatt). Ezen szám sokkal magasabb, mint a gyermekkori leukémiában, cukorbetegségben, és rákban szenvedő alanyok összessége. Ezek a gyerekek éppen a problémájukból adódóan nem tudnak kommunikálni, kommunikációs nehézségekkel rendelkeznek, nem tudják elmondani, hogy mi van velük, míg egy átlag gyerek ezt elmondja. A második, ami szintén fontos ebben a kérdésben, az, hogy nagyon magas a fájdalom küszöbük. Aki autista gyermekkel áll kapcsolatban, az tudja, hogy nem fáj az, ami egy átlag testvérnek esetleg fájna, nem érzékelik a hideget, kifutnak mezítláb a mínusz 10 fokba.

 

Három összetevő megléte esetén alakul ki, melyeket tünet-triásznak neveznek a szakemberek.

  1. Emésztő és bélrendszerbeli, bélfelszívódási megbetegedés (lyukacsos bélszindróma). Eme lyukacsos bélszindrómának köszönhetjük az általában hallott, „örökletes betegség” kifejezést. Pontosabban, azért mert az anyánál is fenn állhat ez a rendellenesség, s ebből kifolyólag már az anyaméhben fertőződhet a magzat, az anya beleiből kiszivárgó méreganyagok hatására. Ezen probléma, már a terhesség alatt vizsgálható, s kimutatható laborteszttel. A labor pozitív eredményét követően kezeléssel csökkenthető, esetleg megelőzhető a komolyabb baj, illetve a további fertőződés.
  2. Az immunrendszer csökkent méregtelenítési funkciója. A szervezetben, jelentős mértékben rakódnak le szerves kemikáliák, nehézfémek.

A bélben lévő DPP4 enzimek működését gátolják, inaktívvá teszik, /amerikában kapható felhasználásra a DPP4, bár nem sok a haszna mivel a savas bélközeg ezt a bevitt enzimet is megölheti, hatástalaníthatja / vagy akár ki is ölik, amelyek a szervezetbe került tápláléklácot (aminósav lánc) hasítják. ( a tej és gabonafehérjét) Mivel az említet enzim gátolva, van vagy hiányzik, ez a hasítás nem történik meg, így a molekula fehérjelánc bontás nélkül megy át a szervezeten, ami így bontás nélkül  ópioid hatású, s melyből a szervezet ópiátot szintetizál. Mindez közvetlenül a savas bélközegnek köszönhető. Továbbá a nehézfémek gátolják ezen enzimek létrejöttét, regenerálódását melyből következik, hogy további nehézfém lerakódás válik lehetségessé. Ebből dermorfin keletkezik melyen méreganyagot a természetben egyetlen egy helyen, lehet megtalálni, mégpedig az Amazonas partján élő fullánkos békában. Ez 10milliószor esősebb vegyület, mint a morfium. Tehát a gramm és a 10tonna a váltószám. kutatók megerősítették, hogy ez az anyag alaphelyzetben minden olyan autista gyermeknél jelen van, aki csak a legkisebb mennyiségű kazeint vagy glutént fogyasztja. Vagyis állandóan a velük való kapcsolatkialakítást megnehezítő, (esetenként lehetetlenné tevő) kábítószer hatása alatt élnek. Ők alkotják hazánkban ma a legfiatalabb, idegrendszerüket romboló kábítószer sújtotta populációt akaratukon kívül, szerencsétlenségükre. Pszihiátriai adatok szerint az étrendi ópiátok okozta idegrendszeri romboló hatás átlagosan 20 éves korukra, kiteljesedik, állapotuk véglegessé válik. Tovább rontja állapotukat az agresszív periódusaikban kényszerből adott intravénás nyugtatók és kábítószerek, valamint az ezzel együtt járó lekötözések. Ez egy embertelen, a szülő számára szívet mardosó állapot, nem beszélve arról, hogy az egy tűzoltóakció, nem megoldás!

Az immunrendszer sérülésének, megváltozásának okai:

Genetikai gyengeség és/vagy hajlam, ami az alábbiak közül egy vagy több tényezővel kombinálódik:

1.) Rövid szoptatási időszak, ami által az átadott sejtes immunitás nem tudott teljes mértékben kifejlődni.

2.) A glutén: genetikailag megnövelték a gluténtartalmát.

3.) A tehéntej vagy a tejalapú tápszerek korai bevezetése: allergiakeltő

4.) Élő vírusokkal történő immunizálás, különösen az MMR 1978 óta - az MMR oltás után gyakori a regresszió, ezt megfigyelték és publikálták (Wakefield) -, de más védőoltások is: a DPT (diftéria, pertussis, tetanusz: különösen, ha teljes cellás pertussist használnak) és a Hepatitis B (nem élő vírus) oltások szintén szerepet játszhatnak az immunrendszeri változásokban.

5.) Antibiotikumok túl gyakori használata következtében elszaporodó gombák és ártalmas baktériumok túltengése, az ennek eredményeként létrejövő immunrendszeri változás és mérgezés (Shaw, Fudenberg, Wuepper).

6.) Szivárgó bélrendszer a fenti tényezők bármelyikének, paraziták vagy bélrendszeri fertőzés következtében, ami lehetővé teszi, hogy glutén és kazein szivárogjon át a véráramba. Ha egyszer ezek a szervezetben vannak, akkor a szervezet mérgező anyagokká változtatja őket.

7.) Hiba az agy méregtelenítő rendszerében, egy kénkomponensű enzim hiánya. Kén komponensek nem megfelelő mennyiségű bevitele.

8.) Az autista gyermekek autoantitesteket kezdenek termelni a velőhüvely alapfehérje és más agyi összetevők ellen. A kanyaróról tudjuk -ez bizonyított-, hogy velőhüvely és idesejt részecske elleni antitestek termelődését váltja ki.

9.) Sérült sejtes immunitás, különösen a rákos sejteket ölő immunképességük károsodik.

 

Kialakulása terén elmondható, hogy az autizmus maga nem örökletes, hanem veleszületett hajlamról beszélhetünk. Ez a hajlam a születés után aktiválódik, mégpedig feltételezhetően az anyatej kazeintartalma miatt, melyből a szervezet opioidot állít elő.

Ezen tényt az újszülött csecsemőknél végzett ópiátszint vizsgálattal lehet ellenőrizni.

3 hónapos kor után, a fejlődéssel összhangban mikor már a keksz és egyéb gabonaszármazékokból készült ételeket is megeszi tovább tuningoljuk egy kis glutemorfin bevitelével az ópioid szint növekedését. Ezzel a gyermek elindult az autizmus útján. Ezen úton másfél éves korában lök egy igen tisztességeset a beadott legyengített kórokozókat tartalmazó MMR oltás. Itt említeném meg az oltásokkal kapcsolatban, hogy a Di-Per-Te (difteria/torokgyík/-pertussis/szamárköhögés/-tetanusz-) vakcinák tartósítószere volt az úgynevezett higanytartalmú thimerosal (etil-higany), amely sajnos nagyok sok embernek, gyermeknek igen jelentős hozzájárulója, esetleg kiváltója volt autizmusának. Ehhez kapcsolódik a Hib  (Haemophilus influenzae Typ B), amely szintén thimerosalt tartalmaz. Így együtt  0,75mgramm   káros anyag került a szervezetbe. 2006. 01. 01.-től már nem adják ezt (Di-Per-Te) az oltást. A Magyar állam kivonta a forgalomból. A másik veszélyes jellegű vakcinánk az MMR (kanyaró-mumsz-rubeola) mely legyengített kórokozókat tartalmaz, a szervezetet ellenanyag-termelésre ösztökélve. Ez mellé pedig az IPV (Injecciós (Inaktivált) Polio Vaccina) társul, szintén higanyos tartósítóval. A szülők világviszonylatban az MMR oltást követően-re teszik a gyermekük autisztikus jeleinek kinyilvánulását. A gyors illetve lassú immunválaszt követően a gyermek viselkedése 4-6 napon belül megváltozik oly módón, hogy a gyermeknek magas láza van, fejhangon sír, nagyon mélyen alszik, s ébredés után kábult bódult, esetlegesen az eddigi beszédkészsége eltűnik.

Tudni kell azt is, hogy a 11-12 éves korban beadott ismétlő MMR oltást az esetlegesen elmúlt védőhatás miatt adják. Viszont tesztel kimutatható a meglévő védelem, ezért az ezzel rendelkező gyermekeknek nem kellene beadni? Ez így egyszerűbb!?

Mikor európában megindult a higany elleni láz a magyar állam olcsón bespájzolt a nyugat által eladott higanytartalmú oltóanyagokból a ’98-’99-es években. Ugyanekkor a penta (ötszörös oltóanyag (Diftéria, Tetanusz, Pertussis, IPV, Hib,) készítményekből is került a raktárra. Ezeket oltják most.

 / Egymásután vizsgáltak olyan gyerekeket, akiknek krónikus vékony és vastagbélgyulladásuk volt. Dr Wakefield csoportja és egy elismert japán tudós azonosította a védőoltás kanyaró vírusát az autista gyerekek vékonybél sérülésében, ezáltal nem hagyva kétséget, hogy maga a védőoltás váltotta ki a rendellenességet./

Igen befolyásoló tényezők az úgynevezett szúrt allergének(védőoltások) beadása, illetve korai beadása. A kisgyermekkori idegrendszer nemcsak mennyiségileg, hanem minőségileg is különbözik a felnőttekétő1. Az első években rohamosan fejlődnek ki a nagyagykéreg különböző rétegei, és minél korábban kapnak bizonyos hajlammal rendelkező gyermekek potenciális mérgeket és vírusokat, annál makacsabb fejlődési zavaroktól kell tartani. A vér-agy-gát - a központi idegrendszer védőfala a méreganyagokkal és kórokozókkal szemben - az újszülötteknél még nagyon áteresztő, ami megkönnyíti az oltási adalékanyagok és oltási antigének behatolását. Az idegeket majd csak ezt követően fo­kozatosan veszi körbe a védelmet nyújtó velőhüvely. Ez a folyamat a »mielinizálódás«, mely a szülés időpontjában indul meg az agytörzsben, a gyermekkor alatt folytatódva fokozatosan átitatja a magasabb agyi területeket is, és csak a tizedik életév után éri el az agykérget. A születést követően a csecsemő szervezete a már örökölt védettséget dolgozza fel, és hozza létre a saját maga allergénjeit, az. Ha ez nem így történik egy dizimmun állapot, keletkezik, melynek hétköznapi megjelenése az allergia. Ezen folyamatot a védőoltással felborítjuk, ismételt hozzájárulást adva a betegség kialakulásához. Nyugaton már többnyire tapasszal viszik be e hatóanyagokat, sőt Japánban 2 éves kor alatt egyáltalán nincs védő beavatkozás a szervezet önfolyamatainak elősegítése érdekében.

3. Agyi immunológiánál az MMR oltás utáni ellenanyagszint megjelenését figyelve azt tapasztalták, hogy a szervezet a saját velőhüvelye (myelin) valamint az agyi sejtrészecskék ellen termel antitesteket. A vaddá tett T-sejtek áttörve a velőhüvelyt betörnek az agyba, és károsodást okoznak mi által az epilepszia is kialakulhat. Az autista gyermekek agyában másokhoz képest lényegesen magasabb szintű endorfin (ópiátok) anyag van. Ezen anyagok szintjét sajnos továbbá a kandida gombák elszaporodása következtében egy szerotoninhoz hasonló anyag képződése is növeli, amely a központi idegrendszerben is megtalálható, de a szervezet nem tesz különbséget ez és a valódi szerotonin között, ezért simán felszívódva a véráramba eljut az agyba, majd összekeveredik a valós szerotoninnnal. Az olyan gombafajok, mint például a candida, immunrendszeri változásokat indukálhatnak, ugyanakkor neurotoxinokat (idegmérgeket) is termelnek. A legtöbb autista gyermek érzékenységi tesztjénél kiderül, hogy gombaproblémáik is vannak. A gombák megzavarhatják a szerotonin termelését. A gombák szintén termelnek szerotonint és interferálhatnak a normál idegi szabályozással. Candida jelenlétében nem beszélhetünk normál agyi vegyi folyamatokról.

Mikor ezek elérnek egy bizonyos szintet, koncentrációt biokémiai kapcsolat révén átváltoznak LSD szintézisbe, hallucinációt okozva. Az agyban felhalmozódott méreganyagok heroin és kokainszerű hatást fejtenek ki. Ebből kifolyólag mondják, hogy ezek a gyerekek egy ópiát függöny mögül, saját magukba zárkózva belülről nézik a világot, és minden változás számukra nagyon nehéz szinte elviselhetetlen problémát okoz.

 

A fentiekhez kapcsolódva egy egyszerűen folyamat levezetéssel magyarázható a probléma nyomon követése.

Alapkijelentés szerint az autizmust a megfelelő kommunikáció elmaradása alapján, KOMMUNIKÁCIÓS problémának tekintjük. Viszont, tovább vizsgálva, kiderítettük, hogy ezen probléma az IDEGRENDSZER sérüléséből ered. Ezt is tovább következtetve, s vonatkoztatva eljutunk az agyig, s kijelentjük, hogy mindezek által AGYI eredetű gondokkal küszködünk. S, itt meg is álltunk a további következtetések, vonatkoztatások vizsgálata nélkül. De, ha tovább lépünk, akkor a következő álláspont alakítható ki.

Az agyhoz közvetetten kapcsolódó szerotoninok is óriási szerepet játszanak az idegrendszer működésében. A SZEROTONINSZINTET pedig nagymértékben befolyásolja, például az emésztőrendszerben lévő KANDIDA GOMBA szaporulat. Ezen szaporulat következhet a szervezetbe bejutott, nagyobb mennyiségű SZÓJA hatására. Itt már el is jutottunk a sorozatos kölcsönhatások vizsgálatának révén az agytól az emésztőrendszerig. Tehát miért állunk meg egy következetes problémánál, mikor is azt tovább boncolgatva teljesen más vizsgálati szükségességeket tárunk fel.

A pszichológiai, és pedagógiai tagadások értelmetlenek, s alaptalanok. Nem érthető a szakágak ilyen irányú hozzáállása! Állásukat, tekintélyüket, vagy esetleg apanázsukat féltik? NEM KELL!

Ugyanis a probléma orvos biológiai megközelítése véletlenül sem zárja ki az imént említet két szakterület szükségességét. Sőt! Nagyon is partnerként, s segítőként hívja azokat!

Nézzünk csak meg egy kábítószer élvezőt, akit szeretnénk megtanítani különböző dolgokra. Mivel a szervezetében a kábítószer által kifejtett hatás tompítja az érzékszerveket, ez a m unka szinte lehetetlennek tűnik. Ilyenkor az orvosi segítséggel elvonókúra lehetőségével élve kitisztítják a pacienst, és tünetmentessé teszik. Ezután pedig a pszichológia, és a pedagógia elvégzi a szakterületének megfelelő felkészítést, terápiát, valamint fejlesztést. A siker az eddigiekhez képest jóval nagyobb lesz!

 

Személyem szerint nem tartom orvosnak azon embereket, akik a „nem fogadom el” álláspont helyett, keményen tagadják, s cáfolják az orvosi megközelítés helyességét, s mibenlétét, mert nem fér össze a Hipokratészi esküben tett fogadalmukkal, és  az abban leírt szándéknyilatkozattal.

 

 A betegség tünetei:

Csecsemőkorban nem megfelelő a szemmozgás, nem kellő képen követi a szeme előtti mozgásokat. A gőgicsélési korszak elmarad, vagy nagyon csekély. Mereven néz hosszasan maga elé. Az autista kommunikációs zavarokkal küzd, érzelmeit nehezen fejezi ki, tárgyakhoz kötődik, azokkal foglalja le magát, emberekhez ritkábban. Kerüli a szemkontaktust, közösségbe nehezen illeszthető. Értelmileg nem mindig elmaradott, sőt némelyikük bizonyos területeken, mint a számítógép vagy a zene, kiváló képességeket mutat. Sokszínű, komplikált rendellenesség. Mindenképpen feltűnő magatartásbeli, viselkedési rendellenesség. Kommunikáció, kapcsolatteremtési, és gondolkodásbeli súlyos problémákkal. Figyelemfelkeltő tünet lehet ha a gyermek nem követi a körülötte lévő mozgásokat a szemével, nem figyel oda a környezete zajaira, túl csendes, keveset gőgicsél, nem akar mászni, ….

A legtöbb autista gyerek allergiás valamilyen ételre. Ezek az allergiás reakciók felborítják a normál immunegyensúlyt, ezáltal súlyosbodnak az autisztikus tüneteik.

 

Az autizmus megelőzése kapcsán a környezeti ártalmakat illetve a környezet tisztaságát lehetne felhozni. A mai biológikumunk nagyon sérülékeny, melyet naponta különböző módón tovább károsítunk. Szinte az égész élet terén olyan szintetikus anyagok vesznek körül minket, melyek minden formában károsítják az egészségünket és immunrendszerünket. Napjainkban a több ezer év alatt ki és felfejlesztett immunitásunkat elkezdtük rombolni, melynek előrelátható következménye, hogy oda jutunk ahonnan elindultunk

Meg kell említeni a mindennapi szintetikus ételeket, (Mc Donald’s) a káros anyagokkal szennyezett ételeket, a minél több s napról napra minél silányabb konzerveket, a technológia változtatása miatt a nagyobb haszon reményében. Kellemetlen kihatásai vannak a napjainkban vitatott műanyag tároló és mikrós dobozoknak.

Ezen dolgok azok melyeken sajnos nem nagyon áll módunkban változtatni, maximum kellő és nagyfokú odafigyeléssel csökkenthetjük negatív hatásukat.

Ugyanitt megemlíthető, hogy számos laborvizsgálat létezik, melyek a betegségek szűrésére, rendellenességek megállapítására alkalmasak. Ezek közül vannak Magyarországon is elvégezhetőek, de nagyon sokhoz  külföldi labortechnika igénybevétele szükséges.

 

Autizmus gyógyítása, kezelése, fejlesztés kapcsán egy kis történelemmel kezdjük. Magyarország elkövette azt a hibát, hogy az 50-es évek elején mikor megtervezték a fogyatékos kategóriákat, az autizmust kifelejtették ebből a besorolásból, melyet szinte a mai napig nem pótoltak. Így minden fogyatékos kategóriának meg van a maga ellátó rendszere, csak az autizmus szenved ebben hiányt. Az egy dolog, hogy a mai törvények rendeletek már megemlítik az autizmust, de a saját önálló ellátási forma, fogyatékossági csoport nem jött létre. Képzés is csak a 2000 utáni években kezdődött el, mivel 2002.-ben vették fel a gyógypedagógiai képzések közé. Sajnos a legbonyolultabb fogyatékossági csoport révén a legbonyolultabb az ilyen emberekkel való foglakozás, képzés, amely igen felkészült és tapasztalt szakembereket kíván. A régi tévhit szerint csupán pedagógiai megoldásnak tekintették, ami a tudomány előrehaladtával nem változott, csak egy kicsit háttérbe szorult. Ugyanis nem lehet semmilyen eszközzel, meg szakképzéssel tanítani azt az egyént, aki egy ópiát függöny mögött él. Előbb ezt a függönyt kell elhúzni, s csak azután lehet nekilátni a pedagógiai módszerek alkalmazásának. Igen fontos dolog, hogy az orvosi kezelés, a pedagógiai fejlesztés, valamint az egészséges táplálkozás önmagukban nem elegendőek, a három összetevőnek ki kell egészíteniük egymást. Egyik sem működik a másik nélkül! Semelyik terület nem tekintheti saját problémának az autizmust, s annak kezelését!

Ez a függöny elhúzás a mi esetünkben speciális kazein és glutein (tej és gabona fehérje) elvonásban, méregtelenítésben valamint megfelelő minőségű és mennyiségű táplálék-kiegészítők bevitelével, DPP4 adagolásával valósulhat meg. (Itt meg kell azonban jegyezni, hogy a DPP4 inaktiválását a savas bélközegnek köszönhetjük. Ezért a bejuttatott DPP4-re is hasonló sors várhat,a mely esetlegesen nem hoz semminemű eredményt.) A táplálék-kiegészítők terén sajnos a mai magyar kereskedelemben nem kaphatók megfelelő anyagok. A gyermekeknek a hazai árúk csak hópihék, holott hógolyó kellene. Kapható C-vitamin tabletta 50-60mg-os, esetleg pezsgőtablettában 300mg, mikor is közel 2000mg kellene. Ezeket így tovább lehetne sorolni mind a két tucat kiegészítőkig.

A felmerült méregtelenítésre sincsenek meg a megfelelő labor háttéreszközök, sem az apparátus, sem az anyagok, mely dolog szintén egy nagyon kemény és nehéz lépés.

Jelenleg csak homeopátiás szerekkel való méregtelenítésre van mód, de jobb hiánya miatt az is megteszi kezdetleges lépésként. Ugyanis, a kellő, s megfelelő anyag a DMSA mely a higany, és az EDTA mely az ólóm kivezetésére szolgál. Mindkettő anyag biokámiai segédanyagként van jelen az országban, gyógyszerészeti törzskönyvben nem szerepel.
A harmadik hasznosnak mondható szer a tetrehydrobiopterin melyet szintén csak segédanyagként használnak. Ez a szer lenne hivatott a szervezet savas bélközegét helyreállítani, mely folytán megszünne a szükséges glutén és kazein mentes diáta.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a kezelés, gyógyítás kapcsán a legelső lépés a korai felismerés ténye.

 

Elhelyezés, képzés témában nagyon elszomorító az országos helyzet. Nincs kellő számú és férőhelyű intézmény. Minden megyében hosszú a várólistán szereplők névsora. Magas a bekerülési összeg, melyet nagyon kevesen tudnak megfizetni. A meglévő intézmények műszaki állapotuk, s felszereltségük kritikus. Kevés az autistákat és más fogyatékosokat alkalmazó munkahely, annak ellenére, hogy e tevékenységekre a törvényben meghatározott bérösszegek kifizetését megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató munkáltatóknak az állami költségvetés állja. Létezik már azon törvény is amely kimondja, hogy az összes fogyatékkal élő személyt heti 20 órában kell iskolai keretek közt oktatni. Viszont a végrehajtás megvalósítását a törvény 2010.-ig kitolja, az önkormányzatok döntésétől, megvalósításától függően. 2006.-ra az ISZCSM minisztérium 840. millió forintot irányzott elő, lakóotthonok, foglalkoztatók megépítésének támogatásához, mely tényt a médiában közzé tett. Viszont a saját honlapján ez az összeg már csak 740. millió forint. Ezen túlmenően a fent említett összeget a 2006. évi költségvetés is tartalmazta, viszont végrehajtási utasítás már nem készült róla.

A mai napig is csak az általános szövegelés jár az élen, a tettek kisérete nélkül. Igaz, vannak megmozdulások, de messze nem azok, nem olyanok mint amilyenekre a sérült embereknek szükségük lenne.

 

Nagyon sok kérdés fogalmazódik meg az emberekben, amelyek többnyire a következők:

-Mikor lesz teljesen elfogadott Magyarországon a probléma, amely megoldásért kiállt?

-Mikor ébrednek rá a szakemberek, hogy minél előbb gyógyítani kellene az autizmust?

-Mikor ébrednek rá, hogy a megelőzésre is intézkedést kell foganatosítani, de azt valami nagyon gyorsan?

-Mikor tesznek eleget a törvényekben meghatározott feladatoknak, utasításoknak?

-Mikor lesz TB által támogatott ellátás? Diagnosztikai?

-Mikor tudják az országban is elvégezni a szükséges laborvizsgálatokat, melyeket jelenleg külföldön végeznek?

-Mikor lesznek az országban is kaphatók olyan táplálék-kiegészítők melyek, kellenek?

 

Törvények vonatkozásában ezeknek, a gyerekeknek a fogyatékos ügyi törvényekben biztosított joguk az, hogy az esélyegyenlőséggel éljenek. Viszont csak a jog ismeretes, a hozzákapcsolódó háttér biztosításáról elfeledkeztek. Van 3-4 terület, amit felsorol a törvény, ezek, közé tartozik: 1) az egészségügyi ellátás, 2) az oktatás, 3) a munkahely, 4) a lakhatás, 5) a kultúra és a sport. Az Egészségügyi Törvény világosan megfogalmazza, hogy a fogyatékos személyeknek joguk van arra, hogy az állapotukon, javító kezeléseken vegyenek részt.

Gyermekvédelmi Törvény is megfogalmazza, hogy a gyermeknek joga van ahhoz, hogy a különleges ellátáshoz hozzájusson, hogy ezt az ellátást számára és minden autizmussal élő gyermek számára biztosítsák.

Ez a döntést hozóknak, az állami szférának, az intézményéknek, a bíróságoknak, a gyámhivataloknak, és maguknak, a szülőknek is - nem is hogy joguk, hanem a - kötelességük a gyermekkel szemben.

Mindezek ellenére csak a beszéd van e jogokról, de érdemleges változás nem történt, holott egyre több szervezet akar, s próbál valamit elérni. De vajon mit várhatunk, ha a legalapvetőbb törvényt, vagyis maga az Alkotmányt figyelmen kívül hagyják elöljáróink, s ebből kifolyólag meghatározzák e fogyatékkal élő személyek sorsát. Nem is beszélve a más különböző érdekükben, s értük alkotott közoktatási, egészségügyi, esélyegyenlőségi, alkotmányos, gyámügyi, családjogi, gyermekvédelmi, szociális és önkormányzati törvényekről, rendeletekről, valamint a nemzetközi jogrendszerből átvett New York-i gyermekvédelmi egyezményről, a Genf-i egyezményről a gyermekek védelméről, Hága-i Autista Chartáról. Még felsorolni is nehéz az ide vonatkozó paragrafusokat, nem hogy figyelmen kívül hagyni, megsérteni.

Igaz enyhe megmozdulás tapasztalható az autizmussal való foglalkozás terén, úgy, mint média, illetve lakófarm létrehozása. Viszont ebből a körből is még mindig kimaradnak a 18 éven aluli kiskorúak kiknek számára nincs megfelelően létrehozva az iskolarendszerű korai fejlesztő felkészítés, továbbá az ezek utáni normális oktatás, s elhelyezés, nem mintha a 18 éven felülieknek ellátása megfelelő lenne. A felnőtt korúak esetében is csak a jobb képességű egyének van lehetőségük a megépülő majorságokba bekerülni, feltéve, ha a szülőknek van elég pénzük a hely kiváltására.

A felsorolt dolgok sürgősen megoldásért kiáltanak, de minél előbb, mert a rohamosan felfelé törő autisták létszámának emelkedésével (ma már 150 gyerekből 1 autista) előbb utóbb lehetetlen helyzetbe kerülünk.

Számos törvény határozza meg azokat a JÁRandóságokat melyek a fogyatékos embereket, személyeket megilleti a normális életvitelű személyekhez képest Nagyobb, s Plusz leterhelés miatt, de csak járandóságról beszélhetünk, mert be nem teljesednek. JÁR, de nem adják. Még a tájékoztatást is gátolják, mellyel a sérült emberek figyelme hívandó fel, őket megillető segélyek, támogatások, s kedvezmények lehetőségeinek igénybevételére.

 

Az üggyel kapcsolatos feladatok. Egy olyan komplex segítségnyújtást kell megszervezni, éspedig az állam keretein belül, ami egyfelől támogatja a szülőket, támogatja őket abban, hogy nagyon korán fel tudják ismerni ezt a problémát, és a kezeléseket a lehető legkorábban lehessen biztosítani. Nyilván ehhez a védőnők nagyon fontosak, az óvónők nagyon fontosak, a gyermekorvosok nagyon fontosak, valamint a törvényekben meghatározott tájékoztatást alapul véve nem hagyhatjuk ki mindazokat a személyek akik gyermekekkel foglalkoznak, és végül de nem utolsó sorban a szülők. Tehát kialakítani egyfajta szűrési rendszert, protokollt, aminek alapján nagyon hamar felismerhető.

Nincsenek megfelelő lakóotthonok sem, hiszen nekik speciális otthonokra van szükségük. Még az oktatás is nagyon le van maradva, de talán ott már vannak olyan pozitív eredmények, és ezek heroikus erőfeszítéssel létrehozott eredmények voltak más alapítványoktól, más személyektől, akik ezt valamilyen szinten elérték. Ezt kicsit össze kell rendezni, megnézni, hogy melyik gyereknek mi a jó, és itt is egy nagyon fontos kulcskérdés van abból a szempontból, hogy ennek az egész, úgy orvosi, mint pedagógiai fejlesztésnek nagyon fontos a személyre szabottsága.

A védőoltásokat kötelezővé tevő kormányoknak többet kellene áldozniuk a védőoltások biztonságának vizsgálatára. Jó megközelítés lenne, ha beismernék a kanyaró vírus (vakcina) által indukált agyműködésbeli (enkephalopátiás) hanyatlás, vagy másként autizmus immunológiai lehetőségét.

Felismerhetővé kell tenni, s felismertetni az állami szervekkel az autizmussal kapcsolatos problémákat, s elfogadtatni velük a kezelés és megelőzés fontosságát, szükségességét, úgy ahogy ezt már a többi fogyatékossági formánál véghezvitték. Elsőbbrendű feladatként könyvelhető el a szülők, családtagok tájékoztatása az autizmussal kapcsolatos korai felismerés lehetőségéről, gyógyítás megelőzés módjáról, illetve a jelenleg törvényadta jogukról, lehetőségükről a különböző támogatások kapcsán.

A társadalmi rétegek tájékoztatása, az autizmus bemutatása annak érdekében, hogy a szülőket a társadalom részéről ne érje több antrocitás, a jelenleg is meglévő nem csekély gondjuk, problémájuk miatt, a fogyatékos gyermekük révén. Oda kellene figyelni a szóban forgó családokra, mert a mindennapi életben olyan erős és nagyfokú idegi és fizikai megterhelésnek vannak kitéve, hogy előbb-utóbb ők maguk is kezelésre szorulnak, mely dolgokat sajnos már most tapasztaljuk.

Orvosokat, dadákat, óvónőket, védőnőket,… stb kell kiképezni a korai felismeréshez, (nem pedig tiltani a képzésüket, mint ahogy erre is volt már példa) hogy időben fel lehessen ismerni a problémát, jelentő tüneteket, valamint el lehessen kezdeni a korai fejlesztést. Általános tapasztalat az, hogy olyan korai fejlesztő intézetek beszélnek korai felismerésről, akik már a felismert gyermekekkel foglalkoznak. De a kérdés az, hogy hogyan jutnak el hozzájuk a gyermekek, akiknél még ismeretanyag hiányában 3 évesen sem ismerték fel az autisztikus tüneteket?  

Publikálni, és terjeszteni kell a fejlődést, követő felfedezéseket, s a régieket javítani, a véleményeket módosítani, hogy ne tartsuk tévhitben, illetve több, esetlegesen ellenkező, eltérő véleményeket tartalmazó írásokkal a témában jártasságot szerezni kívánó egyéneket, illetve a szülőket.

Meg kell oldani sürgősen az orvosok képzését, mert elrettentő dolog az, amikor a szülő ad információt az orvosnak az autizmust illetően.

Teljes, és nagymértékű támogatása az Autisták Országos Szövetségének, a Magyar Autizmus alapítványnak, valamint a Fogyatékosok Pártjának, hiszen szinte csak rájuk számíthatunk érdekeink képviselete terén, s hogy az autisták ügyében érdemben eljárjanak.

Ismételten megemlíteném a törvényekben foglaltak szerinti kötelező tájékoztatást, melyeknek elhanyagolása révén nagyon sok fogyatékost ért már nem kevés, főleg anyagi és információbeli hátrány.

Összefoglalva:

Jelen pillanatban Magyarországon az autizmushoz való hozzáállás az állam részéről egyenlő a nullával, melyet röviden passzív eutanáziának nevezhetünk. (Lényege, hogy az elkövető passzív magatartást tanúsít, nem teszi meg azokat az intézkedéseket, beavatkozásokat, amelyekkel a sértett élete mesterségesen meghosszabbítható lenne, hanem hagyja, hogy annak betegsége, fejlődési rendellenessége a beteg betegségének súlyosbodását vagy halálát okozza. )

Ugyanakkor nem elhanyagolható értelmezés szempontjából  az  aktív eutanázia (,az ún. halálba segítés. Ebben az esetben az elkövető részéről egy tevőleges, aktív magatartás jelenik meg, amelynek célja, hogy mesterségesen felgyorsítja a halálos eredményt kiváltó folyamatokat, azaz lerövidíti a sértett számára jelentős fájdalommal járó időszakot.)  sem.

Kötelezően felmerül a btk-ban foglaltakkal való foglalkozás, és a Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés  paragrafusának tanulmányozása.

(171. § (1) Aki foglalkozása szabályainak megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés

a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,

b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,

c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.

(3) Ha az elkövető a közvetlen veszélyt szándékosan idézi elő, bűntettet követ el, és az (1) bekezdés esetén három évig, a (2) bekezdés esetén - az ott tett megkülönböztetéshez képest - öt évig, két évtől nyolc évig, illetőleg öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(4) E § alkalmazásában foglalkozási szabályok a lőfegyver használatára és kezelésére vonatkozó szabályok is.)

 

Továbbá az orvosok általi oltási szövödmények elhallgatása kapcsán igen csak elgondolkodtatóba ejtő a Hamis statisztikai adatszolgáltatás ténye,melyet szintén a BTK taglal.
(278. § Aki a valóságnak meg nem felelő statisztikai adatot szolgáltat, avagy az adatszolgáltatással kapcsolatban a valóságnak meg nem felelő felvilágosítást ad, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.)

Ezért 

Legfőképpen, s mindenek előtt el kell érni, hogy a meglévő törvényeket betartsák és betartassák.

A diagnosztikai központot hozzák létre, illetve fejlesztését támogassák.

Alakítsák ki a vizsgálatok sorrendjét, mibenlétét és biztosítsák a labortechnikát.

Tegyék elérhetővé és támogatottá a glutén-kazein mentes diéta, valamint a táplálék-kiegészítők elérhetőségét.

Az autista közösségekben fel foghatóvá kell tenni a kazein és glutén megvonásának fontosságát minél előbb a szülőkkel konzultálva, s velük egyetértésben.

Nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzési technikákra.

Beszerezhetővé, s adhatóvá kell tenni a DPP4 enzimet.

Törekedni kell a saját fogyatékossági csoport létrehozására, s annak mindenféle segítségének támogatására.

Az autizmussal kapcsolatos tájékoztatásra is nagy hangsúlyt kell fektetni, mind a társadalom, mint pedig a szülők felé. (jog; lehetőség; a mindennapi helyzet;)

 

Végül, de nem utolsó sorban: Egészségről akkor beszélünk, ha az ember fizikális, psychés, és szociális jólétben él, melyek a következők szerint részletezhetőek:

-minden életműködése szabályos, nincs sem testi, sem lelki fogyatékossága vagy eltérése a normalitástól.

-az ember optimális körülmények között él. Úgy táplálkozok, öltözködik, dolgozik, lakik és pihen, hogy ellenáló-képessége a betegségekkel szemben maximálisan biztosítva van.

 

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy a Magyar gyermekek 80%-a nem egészséges?

 

Tájékoztatásul  egy  két lehetőség, javaslat:

-Allergia teszt, Pullmonológiai SOTE. Bp. Bókai János út. 53. Dr. Mezei Györgyi 06-1/334-3186.

-Szerotoninszint meghatározása,

-Kandida kontroll, /Igaz, hogy csak a jelenlétét tudják kimutatni, az alfaji meghatározásokra a magyar    laborok nem képesek/ (Habár egyik friss értesülésem szerint a Szent László kórház immunológiáján végeznek ilyen jellegű meghatározásokat, külföldre bérmunkában)

-Dr. Gálik Ágnes addiktológus vércseppanalízisre alkalmas eszközzel rendelkezik.

  Ezen vizsgálat alatt 12. 000 szeres nagyításban vizsgálja a vércseppet. 06-20/9718-015. Bp. Móricz Zs.      Krt. 14. 5/8.

-Dr. Büki György  gyermekneurológus. Bp. Heim Pál Gyermekkórház. 06-1/21-0720 / 1384m. Üllői út. 86.

-Dr. Szőke Henrik 06-26/346-005  HIGHLAND termékek.

-Dr. Pataki László. Bp. Bethesda út.

-Országos Pszichiátriai És Neurológiai Intézet. Bp. Hűvösvölgyi út. 116. 06-1/391-5322, 394-5922.

-Autizmus Kutatóközpont Gyermek és Ifjuságpszichiátriai Ambulancia. Bp. Delej út. 21. 06-1/334-1123.

-Beszédvizsgáló Országos Szakértői és Rahabilitációs Bizottság. Bp. Halmi út. 26. 06-1/203-8497.

-Dr. Gyorcsok Zsuzsanna. Gyermekneurológus adjuntus Csecsemő-gyermekgyógyász. Bp. Amerikai út. 57. Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet . 06-1/251-7568.

-Dr. Székely Emőke. Bp. Madarász útcai Gyermekkórház. Madarász Viktor út. 22-24. 06-20/977-5307

-Prekopp Csilla. Bp. Hűvösvölgyi út. 116. Vadaskert Alapítvány 06-1/392-1400.

-Zarándy Ildikó 06-70/316-7529.

-(Ismét csak egy friss információ szerint az Országos Munkaegészségügyi Központ rendelkezik a megfelelő labortechnikával a kellő vizsgálatok elvégzéséhez, csak azt meg most adták magánkézbe?)

 

Valami Új:

Egy egészen új tanulmány szerint a sejtekben lévő energiahordozó vegyületben (GTP, Guanosinetriphosphate) lévő anyagokból normál működés esetén Biopterin és Neopterin képződik. Tetrahydrobiopterin hiánya végett Neopterin több keletkezik, mint Biopterin. Ezen esetben allergiás folyamat veszi kezdetét. A Biopterin/Neopterin hányadosának minimális szintje 0,36, maximális szintje 0,67. Az összes autista gyereknél, akik labortesztet végeztettek, határozottan kimutatható, hogy ez a szint a legmagasabb mért értéknél is csak 0,28.  Az átlag 0,1.

Tehát nem éri el még a minimális szintet sem. Ennek következtében a biopterin helyett, a Phenylalanine nem alakul át Tyrodne-ná, a Tyrosine nem alakul át Dopamine-ná, a Tryptophan a savas bélközeg végett nem alakul át Serotonin-ná.

Ugyanez a savas bélközeg felelős a jól ismert, vagyis sajnos csak hallomásból ismert DPP4 hiányáért, inaktivitásáért. Ebből kifolyólag a Tetrahydrobiopterin helyreállításával rendbe jön a szervezet természetes funkciója, így a termelt DPP4 aktív lesz, és el lehet hanyagolni, vagyis felejteni a glutén és kazeinmentes diétát.

Ezt tüneti kezeléssel (BH4, tetrahydrobiopterin adagolásával) és oki kezeléssel (DMSA-100,  méregtelenítés elvégzésével) lehet elérni. Jelenleg a Phenylalanine szintet hazánkban is lehet tesztelni.

 http://www.bh4.org/biodefimages/Fig_bh4biox.gif

HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!