T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Rádió műsor

 

Rádióműsor a védőoltásokról

 

…..mondják azt is, hogy akik érvelnek mellette és ellene, és mi a legfőbb csapás irány, amikor érvelnek. Olyan történetet hallanak ma délután itt nálunk, ami lehet, hogy most felcseréli a két tábort. Ellenzőkből igenlők, igenlőkből ellenzők lesznek, vagy lehetnek.

 

Egy magyar orvos több autista kisgyermek leletét gyűjtötte össze. A gyanú szerint lehetséges, hogy bizonyos védőoltások következtében alakult ki náluk ez a betegség. A leletek most Párizsban vannak, a részletek nemsokára.

 

- Amikor napirendre kerül, igencsak felborzolja a kedélyeket. A védőoltásokról lesz szó, és arról, hogy igen, vagy nem. Ki az, aki akarja, ki az, aki nem. Olyan történetet ismerhetnek most meg a következő percekben, amely lehet, hogy felcseréli a két tábort, ellenzőkből pár perc alatt igenlők, és igenlőkből ellenzők lehetnek. Egy magyar orvosról van szó, aki több autista kisgyermek leletét gyűjtötte össze. A gyanú szerint lehetséges, hogy bizonyos védőoltások következtében alakult ki náluk ez a betegség. Egyébként erről már régóta szó van az orvostársadalomban és meg is osztja őket. A kérdés tehát az, hogy lehet-e a gyermekkorban beadott védőoltásoknak bármi köze az autizmushoz? Mindjárt hallják az orvost. Először egy édesanya története. (A riporter Gellért András)

 

-         „…Gáborkánál sem volt semmilyen probléma, mindaddig, amíg kórházba nem került két és fél évesen, mert maga alá esett. Duci gyerek volt, eltörött a lába, és amikor onnan kikerült, akkor kész, teljesen megváltozott a gyerek. Nem beszélt, nem úgy viselkedett, ahogy annak előtte, nem ette meg azokat az ételeket, amit azelőtt megevett. Nem nézte azokat a meséket, könyveket, amiket azelőtt nézegetett, tehát teljesen kifordult önmagából a gyerek.

 

-          – Akkor mit mondtak Önöknek az orvosok? –

 

-         Az orvosok semmit nem mondtak, és én onnantól kezdve, két és fél éves korától vittem mindenhova a gyereket, azt mondták, hogy semmi probléma, esetleg a kórházban eltöltött időszak, az, hogy húzatták a lábát, ki volt kötözve szegény, és ez el fog múlni ez a rossz élmény nála. Hát, ez nem múlt el, hanem folyamatosan rosszabb lett.

 

-          – A fia most 21 éves?

 

-         - Igen, 21 éves.

 

-         – Az orvosok ma mit mondanak?

 

-         - Időközben utána kiderült, hogy autisztikus-gyanús, mígnem annak is diagnosztizálták. Ebbe nem nyugodtam bele, mert én úgy éreztem, hogy itt valami olyan súlyos dolog történt a gyerekkel, ami nem egy betegség. És 13 pontban vizsgálták. Tehát 13 pontnak megfelelő volt nagyjából az ő viselkedési kórképe és akkor kész, beazonosították autista. Onnantól kezdve, bárhova megyek, megkérdezik, mi a baj, mondom, autistaként van diagnosztizálva, de mondom, időközben én 18 éves volt, amikor a pszichiátriára bekerültünk, akkor egy 40 fős csoporttal Párizsba kivitettük a vizelet- és a vérmintákat, és ott igen-igen szomorú dolgokkal kellett szembesülnünk. Teljesen fel van borulva az immunrendszere, savas a vére, tehát savas állományban van a vére, majd háromszorosa a higany, az ólom a szervezetében, felszívódási rendellenesség van a háttérben, tehát semmilyen vitamint nem köt meg a szervezete.

 

-         Amikor Párizsból megkapták a vizsgálatok eredményét, ezekből az eredményekből kiderült, hogy ezeknek a gyerekeknek a vérében, illetve a vizeletmintájában felhalmozódott a higany és az ólom, és még ki tudja, hányféle vegyi anyag, nehézfémek, akkor a Magyarországon dolgozó orvosok elkezdtek ez ügyben vizsgálódni, hogy ez minek a hatására halmozódott fel a szervezetükben?

 

-         Hát, szerintem nem. Ez központilag ki van adva nekik, hogy ebben nem tehetnek olyan nyilatkozatot, ami adott esetben a szülők oldalán állna, tudják nagyon jól szerintem, disznóságok történtek ebben az országban, nem véletlen tiltották be, vagy állították le a higany-, és ciamezállal tartósított oltóanyagoknak a használatát. Igaz, erre az mondta a Bujdosó úr, új és sokkal korszerűbb, hatékonyabb vakcinákat adnak a gyerekeknek, aminek nincs ilyen-olyan szövődménye. Gyakorlatilag akkor csak volt.

 

-          Ön azt állítja ezzel, hogy az Ön gyermeke is annak idején olyan oltóanyagot kapott, mely felborította a gyermek immunrendszerét, netán magában az oltóanyagban voltak olyan anyagok, amelyek egyfajta láncreakciót indítottak el a szervezetében?

 

-         Igen, igen, igen. Azt szeretném elérni, hogy ezeket a vizsgálati eredményeket igen is figyelembe vennék, és a gyerekek egy komplex vizsgálaton esnének keresztül. Tehát az, hogy ő autistaként van diagnosztizálva, és onnantól kezdve nem néznek nála semmiféle allergia-tesztet, gyógyszerérzékenységet, sem liszt, sem cukor, tehát autista, próbáljuk meg anyuka, adjuk ezt a gyógyszert, nem jó, nem értem miért nem jó, adjuk a másikat, pedig hát az autistáknak ez általában be szokott jönni. Na most, mi annyi gyógyszert szedtünk, hogy többen azt mondták, hogy örüljek, hogy él a gyerek, és amikor visszamegyek, hogy a gyógyszerek nem úgy hatnak, ahogy kellene, hanem ellenkezőleg, még agresszívebbé válik, és egyre súlyosabb az állapota, akkor széttárják a kezüket, és azt mondják, hogy ezt nem tudjuk, hogy miért. És amikor visszakérdezek, hogy nem kéne már valamilyen vizsgálatot elvégezni a gyereken, hogy miből adódik ez? Volt olyan alapítványvezető, aki azt mondta, hogy ezt a gyereket már halálra mérgezték. Fent, a pszichiátrián ugyanez volt, hogy ki írta fel ezeket a gyógyszereket.

 

-         Elkészültek ezek a vizsgálatok. A vizsgálatok eredményét már 2005-ben kézhez kapták, de az Ön állítása szerint ezekkel az arra illetékes hatóságok egyáltalán nem foglalkoztak. Ha netán ezt mégis elővennék és elkezdenének vele komolyan foglalkozni, és netán, és hangsúlyozom, feltételes módban mondom, netán összefüggéseket találnának az orvosok is az autista megbetegedések és a korábbi védőoltások között, akkor utána Ön mit szeretne elérni? Kártérítést szeretne kérni az államtól?

 

 

 

 

 

 

 

 

-         - Ön szerint, nekem arra még lenne időm, Uram? Már olyan szinten belefáradtam, hogy már csak egy érdekel, hogy bebizonyítsam azt, hogy igenis félrekezelték a gyerekeinket, legalábbis az enyémet. A többiek nevében nem tudok mondani semmit. De nagy valószínűség szerint ugyanaz a helyzet. Higgye el, borzasztó nehéz egy ilyen gyerek. Borzasztó nehéz. És az övéké adott esetben három éves, négy éves, tíz éves. Még közel nem mentek át azon, amin én keresztül mentem. 21 éves a Gabóka. És ha valaki egy ilyen napunkat végignézné, azt hiszem, összetenné a kezét, hogy hála a Jóistennek, hogy egészséges gyermeke van, és még neki közel sincs annyi türelme a gyermekéhez, adott esetben, mint nekünk. Mert türelmesnek kell lennünk. Mert ezek a gyerekek nem azért agresszívek, ütnek, mert neki az jól esik. Hanem soha nem vizsgálták olyan szempontból, szerotonin, tesztoszteron, adrenalin szint, amikor egy pontban, egy kedvezőtlen pontban találkoznak az értékek, ott robban. Ott robban a gyerek. És beláthatatlan következményei lehetnek annak, hogy ő agresszív. Majd, ha agyonütött valakit, mert úgy megütötte, adott esetben, akkor kérdezem, kit tesznek felelőssé? Engem? Az anyukát? Miért nem fordult szakemberhez? 16 éve ezt csinálom. 16 éve.”

 

 

- Az oltási rendszer egyébként nem lesz lazább Magyarországon, legfeljebb az oltóanyagok lehetnek jobbak, ezzel vigasztalódhatnak azok a szülők, akik az Alkotmánybíróság döntésétől várták néhány hónappal ezelőtt, hogy alkotmányellenesnek minősíti a kötelező védőoltási szabályokat. Egy viszont tény, évek óta folynak a szakmai viták arról, hogy a 15 hónaposoknak beadott úgynevezett MMR vakcina összefüggésben lehet-e a kialakuló autizmussal? Ezt az injekciót kanyaró, mumpsz, és rubeola ellen adják be egyébként a gyerekeknek. (Gellért András interjúja)

 

-         Dr. Ugrai Tamás, székesfehérvári belgyógyász. Önnek 13,5 éves a kislánya, nagyon súlyos egészségügyi problémákkal küszködik. Mivel?

 

-         A gyerek autista. Nagyon súlyos autista. A gyermekkori mumpsz, morbilli, rubeola védőoltás, tehát a kanyaró, rózsahimlő és a nyálmirigy-gyulladás vírusát adják ilyenkor egyszerre be, a gyermekbénulás vírusával együtt, a polioval. Ez után az oltás után egy héten belül lett a gyerek beteg.

-         Milyen tünetek jelentkeztek nála akkor?

 

-         A tünetek teljesen tipikusan az autizmusra jellemző tünetek voltak. A leglátványosabb, a beszédfejlődésnek a megrekedése, illetve visszafejlődése. Az addig használt, tudott szavakat, amiket addig értelmesen használt, tehát célzottan, kezdte elfelejteni és kb. két hét alatt a  gyerek teljesen megnémult.

 

-         Akkor Ön, mint belgyógyász, mire gyanakodott?

 

-         – Mi azonnal vittük a gyereket gyermekpszichiáterhez, ugyanis láttuk, hogy itt valami nincs rendjén. A gyereknek esténként jellegzetesen olyan volt a lehelete, mikor a szobájába bementünk, mint a nagyon súlyos májbetegeknek, akik végstádiumban vannak, ilyen édeskés májszaga volt a gyermek leheletének. A gyereknek megváltozott az alváskészsége. Átlagosan hajnal kettő és hat óra között másod-harmadnaponként fent volt, nem aludt, kacarászott, továbbá ételválogatás lépett fel. A színes ételeket, a gyümölcsöket abszolút nem fogyasztotta, viszont elkezdte, szó szerint mondom, falni a szénhidrátot, tehát a főtt tésztát a hűtőből két marokkal vette ki és tömte a szájába. Váratlanul agresszív jelenségek léptek fel, szinte megmagyarázhatatlan módon a gyerek feldühödött, harapott, csípett, rúgott, mart, üvöltött, mindezt egyszerre. Mi akkor még semmit nem tudtunk erről az iszonyú kórképről, hogy ez mit jelent. Ugye, az Esőemberen kívül semmi más információnk nem volt. Az egyetemi jegyzetekben volt négy-öt sor az autizmusról. Ez nem tükrözi azt a borzalmat, amit egy ilyen gyermek jelent a család és a családon keresztül a társadalom számára. De főleg a család, ahogy megéli ezt, gyakorlatilag ebbe minden család belepusztul. Tehát akkor még ezt nem tudtuk, hogy a gyermek fejlődése nem éri el egy szobakutya, vagy egy cicának az értelmi színvonalát sem, olyan szinten sem szocializálódik egy autista gyermek.

 

-         Mikor gondolt arra először, hogy esetleg a gyermekkorban beadott védőoltásoknak közük lehet ezekhez a tünetekhez?

 

-         Hát, mivel az említett védőoltás után, tehát az élő, legyengített vírusokat tartalmazó, mumpsz, morbilli, rubeola után léptek fel néhány nappal ezek a tünetek, plussz előtte a gyereknek olyan 6 héttel nagyon súlyos emésztőrendszeri hányás, hasmenéssel járó betegsége volt, infundálni kellett, annyira kiszáradt a gyerek, ezért már akkor a gyanú felébredt bennünk, hogy a védőoltás válthatott nála ki ilyen reakciót. Erről a teljes bizonyosság akkor következett be, amikor a hasonló sorstárs szülőkkel kapcsolatba léptünk, plussz a szakirodalomból olvastam, hogy szülőtalálkozókon feltették a kérdést, hogy a szülőknek van-e olyan gyanújuk, hogy az oltás után lett beteg a gyerekük. Több mint ötezer fős szülői statisztika azt mutatja, nyilván azóta sokkal több van…

 

-         Ezt Magyarországon végezték?

 

-         – Ezt Amerikában, autizmus konferencián, ahol a szülőket összehívták, kérdezte meg az előadó az előadás elején, a szülőknek több mint a 90 %-a feltartotta a kezét, hogy az oltás után lett beteg a gyerek.

 

-         2005. nyarán több mint 40 magyarországi autista gyereknek a vizelet- és vérmintáját küldték ki Párizsba egy diagnosztikai laborba. Ott többféle vizsgálatot végeztek. Az a gyanú, amivel Ön is él, meg nagyon sok magyarországi szülő, az bizonyosságot nyert? Tehát, hogy esetleg összefüggés lehet a gyermekkorban beadott védőoltások és a kialakult tünetek között?

 

-         Én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy igazolta a Párizs-i labor, hogy ezek a gyerekek olyan anyagcsere-betegségben szenvednek, ami a világ minden pontjáról odaérkező autista gyerekek vizeletmintájával megegyezik.

 

-         Az elvégzett vizsgálatok azt bizonyították, vagy visszaigazolták, hogy a gyermekkorban beadott védőoltások indíthattak el egy ilyen láncreakciót? Amely végül is az autizmushoz vezetett?

 

 

-         Természetesen. A vizsgálatok igazolták, hogy ezek a gyerekek a megengedett szintnél magasabb ólom, főleg higannyal rendelkeznek. Tehát kóros mennyiségű a higany a gyerekek szervezetében.

 

-         Ez csak védőoltással kerülhetett a szervezetükbe?

 

-         Tekintve, hogy egy két éves gyerek más úton nem kaphat higanyt, tekintve, hogy tengeri halat nem eszik, hőmérőt nem rágcsál általában a gyerek, a szerves higany nem kerülhetett be a szervezetbe. Ismert, az Egyesült Államoknak az állásfoglalása, ami 2002. év végén született, ami tömören úgy fogalmaz, az Egyesült Államok kormánya, a szakirodalommal összhangban, hogy a spontán autizmust sokszor a zsenge korban, a timerozálban kapott (a timerozál a higanytartalmú tartósító) higany okozza. Ez a fajta autizmus egy fel nem ismert higany-szindróma.

 

 

-         Ezt a védőoltással juttatták a szervezetükbe?

 

-         A timerozál az a védőoltásoknak az általánosan használt tartósítószere, a 30-as évek közepétől kezdve.

 

-                     Amerikában még használják ezt a védőoltást?

 

 

-                      Nem, nem. 99. július 17-én az Amerikai Gyermekgyógyász Akadémia és a Környezetvédelmi Intézmény együttesen követelték a timerozál kivonását a gyermekkori védőoltásokból.

 

-         Ez megtörtént?

 

-         Ez megtörtént.

 

-         Nálunk Magyarországon?

 

-         Nálunk Magyarországon ez 2003. március 03-án került a médiába, hogy a higanytartalmú oltások autizmust okozhatnak. És rá 66 nappal később május 9-én az Országos Tisztifőorvosi Szolgálat is bejelentette, hogy kivonják a higanytartalmú oltásokat. 66 oltás tartalmaz higanyt, ami jelenleg is forgalomban van. Ezek közül is a legismertebb az ősszel használt influenzavírus, amivel a lakosságot oltják, amíg volt tetanusz, mielőtt lecserélték TD-Pulra, addig a tetanusz oltás, azután az agyhártya-gyulladásnak az FMSE nevű oltás, a Hepatitis oltás, a májgyulladás, az Engerix higanyt tartalmaz. Meg még van egy jó pár.

 

-         Azt természetesen Ön sem állítja, hogy ezek az oltások mindenkinél ilyen megbetegedést okoznak.

 

 

 

 

 

 

 

-         Nem, ezt nem szabad mondani, ugyanis a timerozál ártalmas hatása csak némely gyereknél jelentkezik. A fogékonyság genetikai és nem genetikai tényezőtől függ. Amit mi el szeretnénk érni, az az, hogy ezt a betegséget biológiai betegségként fogadják el, és ekként kezeljék. Vagyis: a gyermekeink részesülnek abban a mindenki által megkapott egészségügyi hálózatban, egészségügyi ellátásban, ami a beteg gyerekeknek jár. Tehát ezeket a gyerekeket orvosilag kell kezelni. Számítógépes hasonlattal élve, nemcsak pedagógiai módszerrel, szoftverezéssel, hanem a hardvert kell rendbe hozni, azaz a biológiailag megrongálódott idegpályákat kell és idegi működést áttevő vegyületeket kell normalizálni, plussz az immunfolyamatokat rendbe hozni. Erre meg van a lehetőség, létezik ez a vegyület, több mint 25 éve, ami az immunszabályozást rendbe lehet hozni, de Magyarország eddig ezt nem vette tudomásul, nem használja.

 

-         És miért nem?

 

 

-         Azért nem, mert ez egy annyira komplex ismeretanyag, tehát itt sok-sok éves lemaradás van. Az amerikai tudásrendszer, az információ között. Hogy csak mást ne mondjak. A tisztiorvosi szolgálat 2003. márciusban egy olyan nyilatkozatot adott ki, mikor az amerikai állásfoglalást ismertettem, hogy áprilisi tréfa. Tehát így kezdődött a megfogalmazás a tisztiorvosi szolgálatnak, hogy árpilisi tréfával állunk szemben.

 

Gellért András interjúját hallották, és a témát holnap folytatjuk. Egy egyébként tény, hogy Európa nagy részén nincsenek azért kötelező védőoltások és a magyar oltási rendszert az Egészségügyi Világszervezet példaértékűnek tartja. Az ennek köszönhető 99,8 %-os leoltottságot magyar szakértők szerint lehetetlen nem kötelező oltásokkal fenntartani.

 

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!