T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Ismét autizmus-Kezelése 1.

Az autizmus kezelése: a jelen kihívása, egyben jövőnk szükséglete!

 

 

Kezelhetővé, és korai felismerés mellett akár gyógyíthatóvá vagy legalább tünetmentessé válhatna az autizmus – állítja Dr Ugrai Tamás belgyógyász szakorvos, aki 12.5 éves beteg kislánya miatt 8 éve elkötelezetten foglalkozik e napjainkban már hazánkban is járványügyi méreteket öltő megbetegedéssel. Előbb a családfunkciók globális pusztulására hívta fel a figyelmet, mely előbb-utóbb a családokban kezelhetetlen krízishelyzetet teremt és legtöbbször a család felbomlásához vezet. Másfél éve pedig azoknak a biokémiai eltéréseknek a háttérösszefüggéseivel, ezek kutatásával foglalkozik, amelyek a beteg gyermekeknél tapasztalhatók.  Az ez irányú tudományos életben meghatározónak számító Magyar Autizmus Kutatóközpont adatai alapján ugyanis 2001- ben 20 ezerre, 2005 áprilisában mintegy ötvenezerre tette Dr Balázs Anna, a Kutatóközpont Vezetője  az autisták számát, (négy év alatt 30 ezres növekedés) az ütem folyamatosan nő. Az évi 97 ezer gyermekszülésből ez minimum 7%-os megbetegedést jelent. Ez a robbanásszerü növekedése az autizmusnak pusztító következményekkel van a családokra, közösségekre az egész országban. Az autista gyermeket nevelő családok nagy érzelmi és anyagi nehézségekkel néznek szembe mikor gondoskodnak gyermekeikről.

A riasztó számok és a gyerekek bizonyító erejű független párizsi labor vizeletminta vizsgálati eredményei ellenére a székesfehérvári orvostól a magyar tudományos élet először próbált elhatárolódni, kétségbe vonva a magatartászavar mögött álló biokémiai - immunológiai összefüggéseket. Egyéni érdekek vagy a konzervatív nézetekből eredő falak jelenthetik az akadályt, vélekedik az orvos. Akkor és jelenleg is, a most említett okok miatt negyedév - félév kell, mire egy új szemlélet megértésre talál.         

 

Ám Ugrai doktor kitartásával kétszer már áttörte a betonfalakat! Mindkét alkalommal ebben a szülők is jelentős szerepet játszottak.  

 

Először javaslatára egy évvel ezelőtt, a médiában tett bejelentésétől számítottan két hónap alatt kivonták a gyermekkori higanytartalmú védőoltásokat, mert ismertté vált a szülők előtt is, hogy a higany több nemzetközi tanulmány és az Amerikai Kormány állásfoglalása szerint olyan idegméreg, mely az arra érzékeny gyermekeknél felelőssé tehető az autizmus kialakulásáért.

 

Közel hatvan éven át a magyar álláspont szociális, érzékelési, viselkedési kommunikációs, tanulási és beszédzavarként jelölte meg, vagyis tünetcsoportosításként írta le az autizmust, és csupán a viselkedészavar pedagógiai módszerekkel történő korrekciójára törekedett. Az autizmus kezeléséről alkotott nézeteknek ez volt a több mint félévszázadon át tartó első fázisa

 

 

Belgyógyászként, kislánya betegségéből eredően másfél éve összeszedte és rendszerezte a világ minden pontjáról a betegséggel kapcsolatos legfrissebb kutatási eredményeket. Az orvosi szakirodalomban megfelelő mennyiségű adat áll rendelkezésre, ami alátámasztja, hogy az autizmust biológiai, orvosi problémaként kell kezelni, magyarázza az orvos.

 

 

Étrendi megszorítással kiléphetnek a némaságból

 

A hagyományos autista pedagógia mellett ma már elfogadottnak számító második lépcsőfok a  a glutein (gabonafehérje)-, és kazeinmentes (tejfehérje) diéta. Ez a Magyarországon még újnak számító tüneti kezelési mód, sajnos rendkívül drága, így csak a legtehetősebb szülők engedhetik meg maguknak. Csak a legegyszerűbb példánál maradva egy gluténmentes zsemle 190, míg egy sima 12 forint. Mivel az autizmus hivatalosan ma még viselkedési zavar, nem betegség, nincs hozzá gyógymód. A diéta sem minősülhet annak, ezért az Országos Egészségpénztár által sem támogatható.

 

A Johnson&Johnson kutatói kimutattak az autista gyermekek vizeletében egy rendkívül mérgező összetevőt a dermorphint. Ez az anyag a természetben csak egy helyen fordul elő - ez az amazonas-i mérges fullánkos béka mérge. Tízmilliószor erősebb és mérgezőbb a morfiumnál. Az autisták állandó kábítószer hatás alatt állnak. Ők alkotják ma a legfiatalabb, idegrendszerüket folyamatosan károsító populációt. Az ópiátok romboló hatása már 20 éves korukra kiteljesedik, ezzel állapotuk véglegesé válik

 

Álláspontja szerint ha meg akarjuk találni a helyes gyógymódot, akkor először az okot kell megkeresnünk. Ezt most kell megtennünk, mielőtt csődbe megy az egészségügyi és az oktatási rendszerünk, és mielőtt nemzetünk még több gyermeke magába zárkózik ezzel a betegséggel. A nemzetgazdaságnak pedig ez évi 450 – 500 milliárd forint veszteséget jelent összességében.

 

 

 

Az áttörést az hozta meg, mikor Csilla lánya Párizsban elkészítetett részletes vizsgálati eredményeit összevetette az amerikai kutatásokkal, majd sok ezer órányi a sok apró darabból végül összeállt a gyógyuláshoz szükséges elméleti rendszer. Az Ugrai-féle eredményekkel kapcsolatban azonban még felkészületlen a Magyar Autista Társaság (MAT). Ő azonban bízik benne, hogy mivel a külföldi kutatók elismerték már munkásságát, a magyar tudományos élet is előbb-utóbb befogadóbban viselkedik majd a módszerrel szemben. A doktor álláspontját alátámasztani látszik, hogy több alkalommal invitálták már az autizmus kutatásban élen járó Amerikai Egyesült Államokba. Ugrai a hvg.hu-nak úgy nyilatkozott: bár szívesen maradna itthon, de ha nem kap segítséget a tudós társadalomtól, kimegy, hogy a módszer gyakorlati alkalmazását semmi se hátráltathassa, hisz ezeknek a gyerekeknek minden nap számít, a kor előrehaladtával csökkennek gyógyulási esélyeik.

 

Keret:

 

Szigetemberek

 

A görög autosz szó azt jelenti: én. Az autizmust az érzékelés, a kommunikáció a viselkedés, valamint a szociális tanulási képesség zavara jellemzi.Saját belső világukban élnek. Ennek két kulcspontja a megszokottság és a biztonság. Az autizmust ezért úgy is nevezik: a lélek börtöne. Az autista nem érti a szociális elvárásokat, nehezen alakít ki kapcsolatokat, nem észleli megfelelően a többi ember érzéseit, súlyosabb esetben közömbös az emberek iránt, úgy kezeli őket, mintha tárgyak lennének.

Az autizmus az agyműködés fejlődési zavara. a személyiség egészét érinti a károsodás és végigkíséri az egész életet. Szellemi tevékenységük kiegyensúlyozatlan.

Az autista gyermek szereti a magányt, különösen kötődik megszokott tárgyakhoz, ellenáll minden változásnak, cselekvéseiben formális szertartásokat alakít ki. De megfigyelhetők kényszermozgások, bizarrériák is.

Hajlamosak váratlan dühkitörésekre, kiszámítha­tat­lan cselekedeteik miatt – 24 órás folyamatos fel­ü­gye­le­tet, felnőve pedig az autisták 80-90%-a egész élethosszon át úgynevezett védett környezetet igényelnek. Számuk fo­lya­ma­to­san nő!

Az autisztikus állapot egy spektrum. A pólus egyik végén a nukleáris (kanneri) autisták állnak, ők a totál autisták, más szóval érzelmi vakok.

 

 

A befelé fordulás oka: az állandó kábítószeres állapot?

 

1./ Csilla nevű, súlyosan beteg, autista gyermekem diagnózishoz jutási joga, szülői állásponttól független alanyi jog. A párizsi labor leletek kivétel nélkül igazolták azt, hogy az autista gyermekek a szervezetükben uralkodó immunológiai eredetű bélfelszívódási zavarok, kóros mértékű szerves vegyületek – nehézfémek lerakódása, továbbá az ebből eredő anyagcserezavarok és az idegimmunrendszer rendellenes működése miatt egy lassú haldoklási folyamat áldozatai biológiai értelemben. Jogi értelemben ez nem más, mint passzív eutanázia.

2./ A diagnózisra épülő gyógykezelés szükségességét a Magyar Köztársaság Alkotmánya, a New Yorki Nemzetközi Gyermekvédelmi Egyezmény, a Magyar Gyermekvédelmi Törvény és az "Autizmusban szenvedő személyek jogi chartája 1992" egyértelműen kimondják, és ezek végrehajtását a Magyar Kormány 1991. november 6-tól "a bíróságok, a közigazgatási hatóságok" (3. cikk 1. pont) és az ezzel kapcsolatos intézményi struktúrák felé kötelezően előírják. Ezek megsértésének következményeit is taralmazzák a törvények, az Országgyűlési Biztos feladatellátási körének és jelentési kötelezettségének meghatározása értelmében.

 

3./ Csilla kislányom párizsi laborvizsgálatainak eredményei azonnali terápiás beavatkozás elrendelését és elkezdését teszik indokolttá a törvényesség oldaláról nézve. Ezek a laborvizsgálatok igazolják ugyanis a következőket:

   a) a gyermekben folyamatosan jelentős mennyiségű ópiát (morfin származék) keletkezik, ami olyan mértékű, hogy a kábítószer élvezőknél ilyen szint esetén kényszer gyógykezelést rendelnek el.

   b) a felszabaduló úgynevezett egyéb étrendi ópiátok magyarázzák a figyelemzavart, a         hiperaktivitást és az életkor előrehaladtával egyre fokozódó agressziót. Ez az ami miatt          gyermekünk záros határidőn belül kikerül a gyermekotthonból, hasonlóan a többi autista          fiatalhoz képest, mert a szervezetük képzi az ott kapott táplálékokból ezeket az ópiátokat.

   c) a gyermeknek fokozottan áteresztő a bélrendszere, ami szintén amellett szól, hogy          különleges étrendre van szüksége.

   d.) abnormis, baktérium és gomba összetétel van a bélrendszerében.

   e.) a több komponensű vitaminhiány miatt a központi anyagcsere folyamatában          részleges blokkolódások állnak fent.

   f.) beteg a gyermek immunrendszere.

   g.) a megengedettnél nagyobb mértékű higanyszint mutatható ki a szervezetében.

 

4./Továbbá a feltárt immunológiai rendszerbetegsége a soron következő MMR (mumpsz-kanyaró-rózsahimlő) újraoltás alapos megfontolását: célzott immunológiai vizsgálatok elvégzését teszik szükségessé egy – ennek hiányában – esetlegesen kifejlődő autoimmun agresszív, az idegrendszer anatómiai-funkcionális, inreverzibilis, gyors szellemi leépüléssel járó, halálos kimenetelű károsodását okozó kórfolyamat következtében (lsd. csatolt melléklet: "Védőoltásokról pro és kontra"). Az erre vonatkozó aggodalmamat Magyarország ez irányú szakmai vezetői, professzorai egytől egyig megerősítették.

 

5./ A gyermek állapotrosszabbodása kezeletlen esetben szükségszerűen a gyermek elmeszociális otthoni elhelyezéséhez vezet, amibe egy autista személy rövid időn belül belepusztul. Csilla lányomnál ez a tendencia megfigyelhető, melyet a 2005. január 27-i osztályfőnöki vélemény tartalmaz. Az ott leírt második tanórától mindennap kialakuló negatív magatartásváltozás egyértelműen alátámasztja az étkezést követő morfinszerű anyagok termelődését, és a központi idegrendszerbe jutását a gyermek szervezetében.

A gyermek 2005 áprilisában egy teljes délutánon át a törött lábközépcsontján szaladgált, annyira nem érzi a fájdalmat az idegrendszerét romboló étrendi ópiáthatás miatt.

 

 

A Párizsi vizsgálatok, sok-sok labordokumentummal alátámasztották, hogy Csilla kislányom súlyosan beteg. Folyamatosan mérgezett állapotban van, ami Magyarországon még kevésbé ismert immunológiai eredetű. Súlyos, maradandó idegrendszeri károsodást okozó az általam és most már Dr. Büki György - Budapest Heim Pál kórház gyermek neurológusa, egyben DAN doktori ismeretekkel rendelkező - által is ismert kórós bélfelszívódási, és szintén kórós anyagcsere folyamatok által. A komplex kezelési folyamat szakmai ismereteivel, ma még rutinszerűen és szakmai teljességében nem rendelkeznek a magyar orvosok.

Csilla kislányom biológiailag haldoklik. Jelen állapota jogi szempontból aktív és passzív eutanázia.

 

2005. júliusában az Országos Tiszti Főorvos Úr, Dr. Bújdosó László és 4 munkatársának jelenlétében történt szakmai megbeszélés melyről jegyzőkönyvszerű emlékeztető készült, az általam szükségesnek tartott szakmai teendők rögzítésével. Főorvos Úr is aláírta (a becsatolt iratok tartalmazzák). Előtte Hiller István pártelnök irodájában készült hasonló jegyzőkönyvszerű emlékeztető, aminek az eredményét az egész ország ismeri: 2006. januártól nem oltanak gyermekeket higany tartalmú védőoltással.

Magyarország részéről egyedül voltam, - az amerikai és az olasz szakemberek mellett – abban a háromfős bizottságban, akik autista gyermekeket vizsgáltuk, és láttuk el szakmai tanácsokkal szüleit. 

Az autista gyerekek folyamatos opiát mérgezettségi kérdése az általam hazánkban ismertté tett tudásrendszerre,  2005 augusztus 30-án életre hívott szakmai és legfelsőbb politikai vezetés által támogatott alapítvány (MA) céltudatos munkájának eredményeként az Ombudsman előtt van, tárgyalják. Hiszen jelenleg több tízezer gyermek folyamatos komplex mérgezettségi állapotáról van szó.

De ezen kívül ezek a gyermekek csecsemő illetve kora kisgyermek kórtól higany, továbbá a szervezetüket romboló állandósult pszichostimuláns, tejsav- citromsav mérgezésben valamint nukleinsav (örökítő anyag) anyagcsere zavarban ezen belül állandó hallucinogén hatás alatt élnek. Ezen kívül bélfelszívódási zavaruk van (a Magyar ATV műsorban ez elhangzott), rendkívül súlyos vitamin és ásványi anyag hiányuk, ami a központi anyagcsere folyamatok állandosult, blokkolt állapotát tartják fenn (citromsav, tejsav, piroszőlősav pontokon). Ezeken kívül súlyos mikrobiológiai megbetegedésük igazolódott. a bélflórájuk baktérium és gomba összetételében a független Párizsi laborvizsgálatok alapján. Továbbá a kóros mértékű méreganyag lerakódás,  – szerves kémiai vegyületek és a nehéz fémeket (higany-ólom illetően) – ami miatt egyre mérgezettebb állapotba kerülnek.

Mindezek Csilla kislányomra is érvényesek. Túl mindezeken még súlyos immun és autoimmun megbetegedésben is szenvednek ezek a gyermekek, melynek célpontja a központi idegrendszerük, annak idegsejtjei, és az őket behüvelyező velőshüvely sejtek. Hogyha ez az autoagresszív immunfolyamat valamilyen külső tényező által aktiválódik, (pl. a 11 éves kori mumpsz-kanyaró-rózsahimlő újraoltás) annak súlyos központi idegrendszeri regressziós, sőt akár halálos következménye is lehet.

A biomedikális gyógymód (MTA gyermekgyógyászat, pszichiátria és politikai vezetés által elfogadottak) ha bevezetésre kerül, illetve teljes mértékben elterjed hazánkban, kb 500-700 millió forint takarítható meg évente a nemzetgazdaságnak.

 

Csilla kislányom számára ópiátmentes, emberi életet kívánok biztosítani egy mintaértékű, legkorszerűbb, leghumánusabb és nemzetgazdaságilag legtakarékosabb autista foglalkoztató életre hívásával!

 

 

Autista beteg Csilla kislányom egy olyan biokémiai haldoklási folyamat áldozata, melyből ma már menthetők az autisták. Ezt 2006. február 13-tól hazánkban a Heim Pál Kórházban amerikai, autizmusban specialista professzorok segítségével a Belügyminisztérium, a Parlament alelnökei (Harrach Péter és Mandur László) az MTA támogatásával Prof. Leel-Őssy Lóránt és Prof. Füredi János neuropszichiáterek bevezettük: megindult az autizmusban szenvedő gyermekek mentése.

 

1./ Az autizmus kezelésének körülbelül egy évtizede kidolgozott és eredményes         gyógyítási módszere van:

 

a./ Különleges étrend: glutén-kazeinmentes ételek alkalmazását jelenti

b./Tápanyagkiegészítők alkalmazása: a hiányzó ásványi anyagok, vitaminok  enzimalkotók bevitele

c./ A lerakódott szerves vegyületek és nehézfémek kivezetése a szervezetből

d./ Egyénre szabott pedagógiai fejlesztés

 

2./  A most említett terápiák eredményessége alátámasztott, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem hazai szakértői vélemények által is (utalok a Miskolci Autista Intézet nyilatkozatára, és a 2006. február 7-i RTL Fókuszban bemutatott dokumentum filmre).

 

3./  A Heim Pál Kórházban 2006. február 13-tól folyamatos autista szakrendelés folyik. Minden hónapban egy héten át a Belügyminisztérium által támogatottan Magyarországra utazó amerikai vezető autista specifikus professzorok-orvosok vizsgálják a beteg gyermekeket. A vizsgálatok és a terápiás javaslatok az általam Magyarországon ismertté és elfogadottá tett, úgynevezett DAN módszertan alapján történnek.

 

4./ Ezzel a módszerrel gyógyulttá, illetve tünetmentessé tehetőek az autista gyerekek, illetve állapotukban jelentős javulás érhető el. Ezt az Amerikában közel 10 éve alkalmazott, igen eredményes kezelési gyakorlatot ismerte meg az ország szülői tábora, a szakmai – tudományos élet és a politikai vezetés: a Magyar Tudományos Akadémia, a gyermekgyógyászat, a pszichiátria. Erre a tudásrendszerre 2006. augusztus 30-án a Parlamentben megalakult a Magyar Autizmus Alapítvány, melynek két politikai védnöke Harrach Péter és Mandur László parlamenti alelnökök. Az alapító tagok sorában az MTA részéről két neuropszichiáter professzor: prof. Leel-Őssy Lóránt és prof. Füredi János nevesíthetők. Harrach Péter alelnök Úr,  Leel-Őssy Lóránt professzor Úr Koltai Róbert színművész Úrral személyesen  gratuláltak  nekem az Alapítvány szakmai bázisának megteremtéséért (ezt videó felvétel őrzi) Leel-Őssy Lóránt professzor Úr hozzátette még azt is, hogy négy hónappal azelőtt, amikor fogadott a lakásán  és beszélgettünk a MA Alapítvány megalakítási tervéről, Ő már akkor tudta, hogy ez sikerülni fog.

 

5./  A gyermekgyógyászati szakma részéről egyrészt a Heim Pál Kórház igazgató főorvosa, Dr. Harmath György, másrészt a Budaörsi Egészségügyi Központ igazgató főorvosa, Dr. Kovács Attila bekapcsolódásával vált végre Magyarországon is egészségügyi programmá az autizmus problematikája.

 

Álláspontom szerint Magyarország jövője érdekében a gyermekek mentését az autizmus börtönéből minden eszközzel (jogi, egészségügyi, társadalmi összefogással) támogatni kell! Hogyha a megkezdett biomedikális út kiteljesedik Magyarországon, ez egyrészt sok-sok családban állítja vissza a harmóniát és a boldogságot, másrészt a nemzetgazdaságnak több száz milliárd forint megtakarítást jelent évente. Mindamellett az ide vonatkozó hazai és nemzetközi gyermekvédelmi törvényekben előírt gyermeki jogok teljesebb körű megvalósítása, illetve védelme irányába teszünk egy nagy lépést azzal, hogy a magyarországi élvonalbeli orvosi gondolkodást, szakmán belüli összefüggések keresését a törvények betartásával a jogi apparátus támogatni igyekszik.

 

 

Az autista alig vagy egyáltalán nem beszél. Hangulata szélsőségesen ingadozó, a kacagástól a dühödt agresszióig változhat. Reakciójuk többször igen lassú. Mely a szintetikus kábítószeres bódulathoz hasonlatos.

„Csilla egy évvel ezelőtt eltörte a kislábujjához vezető lábközép csontját. Fájdalmat egyáltalán nem érzett, azon szaladgált egész nap. Csak másnap reggel kezdte húzni a lábát. A fájdalomérzet teljes hiányáért, a szervezetében kimutatott természetes úton termelődő opiát drasztikusan magas jelenléte a felelős.”– nyilatkozta Ugrai doktor

 Ilyen „mámoros” lomhaság bénítja és rombolja folyamaton a Csilla többi sorstársának központi idegrendszerét is. A kényszerű drogfüggőség kóros anyagcsere folyamat következménye. Az autistákban ugyanis lecsökkent egy kofaktornak neveznek enzimalkotó. Ez a „slusszkulcs”, ami működésbe hozza azokat az enzimeket, mely bizonyos aminosavak átalakításáért felelősek. Ez a hiányzó vegyület kb 20-25 éve szintetikusan is létezik, a gyakorlatban biokémiai kísérletekre használják.

 

A szóban forgó autistáknál a nem működő enzimek biztosítják az egészséges agy számára a központi idegrendszer ingerület átviteléhez szükséges biogén aminokat. A dopamint és a szerotonint. Ha ezek csökkent mértékben termelődnek, akkor egyrészt a központi idegrendszer fokozódó és egyre súlyosabb, károsodásával kell számolni. Többek között ez az oka annak, hogy az autisták szocializációra képtelenek.

 

Egy másik aminosav lebontási zavara folytán alakul ki a drogos bódulat. Ugyanis a rosszul működő rendszer savas anyagcsere termékeket produkál a bélben. Ez részben a bélben kóros baktérium és gombaflóra átalakulásához (Candida elszaporodásához) vezet, részben pedig a gabonafehérje és tejfehérje lebontását akadályozza meg. A megrekedt termék opiát hatású, ami az állandó erős kábítószert produkálja és gátolja az immunrendszer működését.

 

 

A higany kergeti őrületbe őket

 

Az autizmus kialakulásáért amerikai  szakvélemény alapján, a szervezetbe került nehézfémek lerakódása, és a kóros ideg immunológiai működés a felelős. Az amerikai szakirodaloma és az USA kormányának állásfoglalása szerint a spontán autizmus kialakulásában a bajt a védőoltásokban tartósítószerként használt higany tartalmú thimerosal nevű anyag okozza az arra érzékeny gyermekeknél. Ez egy eddig fel nem ismert higanyszindróma.

A vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a higanymérgezésben és az autizmusban a biokémiai, az immunológiai, az idegszerkezeti és idegélettani tulajdonságok hajszál pontosan megegyeznek.” – mondta Dr. Ugrai Tamás, belgyógyász tavaly márciusban az RTL klub müsorában.

 

A fenti szakvélemények elfogadtatását követően az ÁNTSZ 2005. május elejétől kivonatta a  higanytartalmú gyermekkori védőoltásokat. A médiában nagy port kavaró ügy már akkor is lassan haladt, és sajátságos, hogy Hiller István kultuszminiszter politikai erejére is szükség volt ahhoz, hogy a megmerevedett szabályokon változtassanak.

Fekete Tamás fia is autista. Elismeréssel beszél Ugrai doktor eredményiről, és alig várja, hogy a legutóbbi „felfedezés” végre a gyakorlatban is alkalmazható legyen, hisz a család a gluténmentes diétához szükséges pénzt nem képes kigazdálkodni.

„2100 forint kilója a gluténmentes kenyérnek. Tamás állapota megkívánná, de nem tudjuk vállalni ezt az étkezési kritériumot. Pedig nálunk is minden rendben volt. Tamás egészséges kisfiúnak született. A rubeola és mumsz elleni kombinált oltás után azonban többször belázasodott és csak nagyon nehezen ment le a láza.   Egyre csendesebb lett, és elzárkózó. Az állapota folyamatosan romlott. Mindenhova elvittük, de egyetlen szakorvos sem látott rajta semmiféle kóros elváltozást. Az Autizmus központban mondták meg, mi is a baj. Reméljük hamarosan gyógyszer lesz az Ugrai doktor-féle anyagból, mert ezzel beindítható lesz az az enzim is, ami miatt ma még szükség lenne a diétára.”– nyilatkozta Fekete János.

 

„A tüneti kezelés helyett az okokat szüntessük meg!”

 

„Miután megtaláltuk a hiányzó slusszkulcsot, be kell jutatnia betegek szervezetébe. A „motor” beindításához azonban a szükséges üzemi hőmérsékletre is szükség van, ezért ezt a feltételt a gyógyszer kialakításánál figyelembe kell venni. Tárgyalásokat folytatok egy magyar gyógyszercéggel, akik partnerként kezelnek.”

 

 

A svédországi Uppsala Egyetem PET-Centrumának idegosztályán 2005. októberében minden eddigi kutatást felülmúló eredményeket értek el. 12 autizmussal diagnosztizált 4 és 7 éves kor közötti gyermek vett részt a kezelésben fél éven át. Három havonta értékeléseket készítettek, az eredmények kis szórás mellett szignifikáns javulást mutattak a szociális interakció, a kommunikáció és a sztereotip viselkedések terén. Kimondták, hogy a kezelés hatásos lehet az autista gyermekeknél és egy nagyobb tanulmány elkészítése, hosszabb kezeléssel, mindenképpen indokolt lenne ebben az irányban. Ez a nagyszerű, gyakorlatban igazolt újdonság megerősítette Ugrai doktort, az  autizmussal kapcsolatos, általa kidolgozott elméleti, eddig Magyarországon egyedül általa ismert  összefüggéseket illetően.

 

A már említett Kaliforniai Autizmus Kutatóközpont: az ismereteik mai állása szerint négy összetevőt állapít meg a betegség kezelésére. Ebből az első a különleges étrend, a második a tápanyag kiegészítők bevitele a harmadik a méregtelenítés, a negyedik pedig a pedagógia. A székesfehérvári doktor a hiányzó enzimalkotó pótlásával és az egész galibát okozó blokkolt anyagcsere folyamat beindításával szeretne lényeges javulást elérni. Végre okilag gyógyítani, nem csak a tüneteket kezelni.

 

A Tetrahydrobiopterinnel végzett vizsgálatok.

 

 

1.      J klinikai pszichopharmokológia. 2005. október 25.

 

A Tetrahydrobiopterinnel dupla vak placebo kontrollos keresztvizsgálatot végeztek autista beteg gyermekeknél. A svédországi Uppsala Egyetem PET-Centrumának idegosztályán készültek a vizsgálatok.

 

Autizmussal diagnosztizált 4 és 7 év kor közötti 12 gyermek vett részt a kezelésben. A kezelés alacsony dózisú Tetrahydrobiopterinnel történt, dupla vak radnomizált placebo kontrollos keresztsztadi formájában. A gyerekek naponta testsúly-kilogrammonként 3 mg  Tetrahydrobiopterint kaptak 6 hónapon keresztül, ezzel egy időben a kontroll csoport placebot kapott. 3 havonta a kezelés során értékelést végeztek. Az eredmények kis szórást mutattak a változás tekintetében. A 3 és 6 hónap utáni vizsgálat 3 részre terjed ki:

1.      szociális interakció

2.      kommunikáció

3.      sztereotip viselkedések.

 

Szignifikás javulás volt kimutatható a szociális viselkedésben 6 hónap aktív kezelés után. Ezen kívül a szocializációs javulás korrelációt mutatott a gyermek intelligencia hányadosával. Az eredmény a Tetrahydrobiopterin kezelésnek tudható be.

 

 

2.      Dev med  Gyermek Neurológiai Kórház 1997. május 3.

 

Egy pozitron emissziós tomográfiás vizsgálat készült a svéd Hudding Gyermekkórházban 3-5 év közötti 6 autista gyermeknél, akiken Tetrahydrobiopterint próbáltak ki. Ez a tirozine hydroxilases kofaktora, továbbá a katekolamin és a szerotenin bioszintézisének a segítő anyaga.

3 hónapon át DSM-III-R. protokollt alkalmaztak Tetrahydrobiopterinnel. Kizárási kritérium volt a gerincvelő folyadékban található alacsony Tetrahydrobiopterin-szint. Elsősorban a szociális funkciókat, valamint a szemkontaktus alakulását, az interaktív viselkedéseket, a szavak számát és a hangképzést vizsgálták a gyermekeknél.  A Tetrahydrobiopterin szint szignifikánsan emelkedett a kezelés után. A vizsgálat során a dopamin receptorok dopamin-kötöttsége 10 %-kal nőtt a Tetrahydrobiopterin kezelés után. A megfigyelés a tanulmány során azt mutatta, hogy a kezelés hatásos lehet az autista gyermekeknél. Egy nagyobb tanulmány hosszabb kezeléssel mindenképpen indokolt ebben az irányban.

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!