T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Autizmus és általános fejlõdési elmaradottság

Írta: Dr Jeff Bradstreet, M.D, FAAFP

 

 

Az alábbi információkat az autizmus és a PDD (Pervasive Developmental Disorder = általános fejlõdési rendellenesség) iránt érdeklõdõ kutatók és szülõk számára állítottam össze. Az összeállításban számos szakkcikk kivonatát szerepeltetem. Hiszek a tényeken alapuló orvoslásban.

Az orvosi szakirodalomban megfelelõ mennyiségû adat áll rendelkezésre, ami alátámasztja, hogy: Az autimust biológiai problémaként kell megközelíteni! Mindemellett a biológiai kezelési terv semmiképpen sem vonhatja el a figyelmet a viselkedési terápia nagyon fontos kérdésérõl. Általában a számítógépes szoftver és hardver analógiáját használom ennek megértetésére. Az autizmus biológiája a hardver, míg a viselkedés, a beszéd, és az érzékelés az autizmus szoftvere. A szoftverproblémák megoldásához a biológiai okokból megrongálódott idegi pályák újraprogramozása szükséges. Remélem ez valamivel könyebbé teszi ennek a bonyolult problémának a megértését. Míg az autizmust jelenleg szociális, viselkedési és beszédzavarként definiálják, addig e rendellenesség pontosabb diagnózisa az általános autoimmun, illetve dysimmun egyensúlyzavar lehetne.

Tudjuk, hogy fiam Matthew, a myelin (velőhüvely), valamint az NFP (agyi sejtrészecskék) ellen antitestekkel rendelkezik. Az MMR/Varivax/OPV védõoltás sorozatot követõen pár nappal egész naphosszat üvölteni kezdett. Éjjel rémülten felébredt és órákig tartott, amíg sikerült lecsillapítani. Elkülönült, visszahúzódott és vaddá vált. Nem reagált a fájdalomra, és nem tudta elmondani, ha megsértette magát.  Mostanra azonban már sokkal jobban van. Gyönyörûen és komplexen beszél. Matthew együttérzõ és szívesen játszik más gyerekekkel

A kezelése komplex volt: intenzív viselkedési terápia, glutén és kazein mentes diéta, intravénás immunglobulin, szekretin, vitaminok, allergiakezelés, sphingolin, integrációs terápia, érzékelésterápia, fizikai terápia, foglalkoztatásterápia, beszédterápia, Tenex, aminosav terápia és sok-sok szeretet.

Ma, Matthew tele van energiával és elképzelésekkel. Megkéri a nõvérét, hogy játsszon vele. Matthew történetét azért osztom meg önökkel, hogy legyen reményük. Reményük, hogy az autizmus nem egy gyógyíthatatlan rendellenesség. Reményük, hogy a folytatódó kutatások egyre több részletet tárnak fel és egyre jobb lehetõségeket teremtenek a gyermekeink kezelésére.

1. Rész: Hogyan kerülhettek gyermekeink ebbe a helyzetbe?

Úgy gondolom az elkövetkezõ években az autizmus kialakulásának immunológiai kóroktanát részletesen le fogják írni. Most álljon itt néhány a fõbb támpontokból:

1.) A gyakori fertõzések gyengébb immunrendszerre utalnak, az immunrendszert károsan befolyásolhatják, ezáltal valószínûbbek lesznek a védõoltásra adott káros reakciók és az autoimmun megbetegedések. Az autoimmun reakciókat az immunrendszerben a védõoltások hatására bekövetkezõ változások is kiválthatják (a szakirodalomban ez jól le vannak írva).

2.) A glutén és a kazein befolyással van az immunrendszerre, emiatt hibás immunmûködést és az ingerület átvitelben egyensúlyzavart képes okozni Az alábbiakban felsorolok néhány szakcikk kivontatot a tejbõl származó casomorphin nevû ópiát immun és idegrendszeri hatását vizsgáló különbözõ kutatócsoportoktól, így több információjuk lesz, hogy az milyen hatással lehet a gyermekükre. És ez pusztán csak egyfajta étrendi ópiát hatására vonatkozó néhány példa. Casomorphin hatására a patkányoknál autista-szerû viselkedés fejlõdött ki. Talán ez pillanatnyilag a legmeggyõzõbb érv, hogy gyermeküknél bevezessék a glutén- és a kazeinmentes diétát. Az autisták csaknem 100%-ánál megnövekedett opiátszintet észlelünk a vizeletben. Ezek az opiátok azonosak a casomorphinnal és a gliadomorphinnal és csak az étrend módosításával tüntethetõk el a vizeletbõl - egy évig is eltarthat, míg normalizálódik szintjük .

3.). A védõoltásokat kötelezõvé tevõ kormányoknak többet kellene áldozniuk a védõoltások biztonságának vizsgálatára. Jó megközelítés lenne, ha beismernék a kanyaró vírus (vakcina) által indukált agymûködésbeli (enkephalopátiás) hanyatlás, vagy másként autizmus immunológiai lehetõségét (ez a normál gyermekorvosi jegyzetekben már szerepel – Principles of Pediatrics, Second Edition 1994,) Számos autista gyermeknél fordul elõ ileolymphoid hyperplazikus vagy bélgyulladás-szerû rendellenesség, és úgy tûnik, hogy kapcsolatban van az MMR oltásra adott reakcióval. Az autizmussal együttjáró bélrendszeri panaszok gyakran kiterjedtek. Tudjuk, hogy mind a székrekedés, mind a hasmenés gyakori panasz autizmus esetén, mely a bélrendszer immunsérülésébõl adódhat, de neurológiai: ópiátszabályzási probléma is lehet. Más patogén okokat is látunk, amelyek az autizmusnál elõforduló hasmenést okozhatják. Így paraziták, káros baktériumok, gombák is hozzájárulhatnak ezekhez a bélrendszeri problémákhoz. A bélrendszer neurohormonjai, mint pl. a secretin, az agymûködés szempontjából szintén fontosak.

A legtöbb autista gyerek allergiás valamilyen ételre. Ezek az allergiás reakciók felborítják a normál immunegyensúlyt, ezáltal súlyosbodnak az autisztikus tüneteik.

4.) Káros baktériumok, gombák, paraziták abnormális túlsúlya a bélrendszerben nyílvánvalóan sok autista gyermeket érint. Az olyan gombafajok, mint például a candida immunrendszeri változásokat indukálhatnak, ugyanakkor neurotoxinokat (idegmérgeket) is termelnek. A legtöbb autista gyermek érzékenységi tesztjénél kiderül, hogy gombaproblémáik is vannak. A gombák megzavarhatják a szerotonin termelését. A gombák szintén termelnek szerotonint és interferálhatnak a normál idegi szabályozással. Candida jelenlétében nem beszélhetünk normál agyi vegyi folyamatokról.

5.) A Johnson&Johnson kutatói az autista gyermekek vizeletében egy rendkívül mérgezõ összetevõt találtak – a dermorphint. A dermorphin a természetben csak egy helyen fordul elõ – ez az amazonas-i mérges fullánkos béka mérge. 10 milliószor erõsebb és mérgezõbb a morfiumnál. (Alan Friedman, PhD, Johnson&Johnson). Más kutatók megerõsítették, hogy ez az anyag alaphelyzetben minden olyan autista gyermeknél jelen van, aki csak a legkisebb mennyiségû kazeint vagy glutént fogyasztja.

6.) Az autista gyermekek szervezetében általában nincs elegendõ saját maguk által termelt szekretin., hogy A hippocampus (agyvelõkampó) fejlõdéséhez szükség van egy szekretin családból származó neuropeptidre, a PACAP-re. A beszédfejlõdésben is fontos szerepet játszik.                                                                        

                                                

Mi okozhatja az immunrendszer sérülését, illetve megváltozását? Genetikai gyengeség és/vagy hajlam, ami az alábbiak közül egy vagy több tényezõvel kombinálódik:

1.) Rövid szoptatási idõszak, ami által az átadott celluláris immunitás nem tudott teljes mértékben kifejlõdni.

2.) A glutén: genetikailag megnövelték a gluténtartalmát

3.) A tehéntej vagy a tejalapú tápszerek korai bevezetése: allergiakeltõ

4.) Élõ vírusokkal történõ immunizálás, különösen az MMR 1978 óta - az MMR oltás után gyakori a regresszió, ezt megfigyelték és publikálták (Wakefield) -, de más védõoltások is: a DPT (diftéria, pertussis, tetanusz: különösen, ha teljes cellás pertussist használnak) és a Hepatitis B (nem élõ vírus) oltások szintén szerepet játszhatnak az immunrendszeri változásokban.

5.) Antibiotikumok túl gyakori használata következtében elszaporodó gombák és ártalmas baktériumok túltengése, az ennek eredményeként létrejövõ immunrendszeri változás és mérgezés (Shaw, Fudenberg, Wuepper).

6.) Anyai allergia, krónikus fáradtság szindróma, vagy szivárgó bélrendszer, ami a gyermeket már az anyaméhben érzékennyé teszi (Fudenberg).

7.) Szivárgó bélrendszer a fenti tényezõk bármelyikének, paraziták vagy bélrendszeri fertõzés következtében, ami lehetõvé teszi, hogy glutén és kazein szivárogjon át a véráramba. Ha egyszer ezek a szervezetben vannak, akkor a szervezet mérgezõ anyagokká változtatja õket.

8.) Hiba az agy méregtelenítõ rendszerében, phenol sulfur-transferase (PST) enzim hiány. Kén komponensek nem megfelelõ mennyiségû bevitele.

9.) Az autista gyermekek autoantitesteket kezdenek termelni a myelin alapfehérje és más agyi összetevõk ellen. A kanyaróról tudjuk, hogy myelin elleni antitestek termelõdését váltja ki.

10.) Sérült celluláris immunitás, különösen az NK sejtek mûködésében.

2. Rész: Alapvizsgálatok

-SZIGORÚ glutén és a kazeinmentes étrenddel. Ezért 100% glutén és kazeinmentes étrendet javasolok. Sajnos a a 99% nem megfelelõ. Kb. egy évre van szükség ahhoz, hogy a casomorphin és a gliadomorphin teljes egészében kiürüljön a gyermek szervezetébõl. Vannak arra vonatkozó kutatások, hogy kifejlesszenek egy olyan peptidáz enzimet, ami az opiátok szintjét csökkenti, de a kereskedelemben nem kapható még (a kutatások most folynak). A szülõk gyakran megkérdezik, hogy meddig kell ezt a diétát folytatni. A válaszom – mindaddig, amíg a gyermekük diplomát szerez a Harvardon (vagyis örökké).

-Microbiológiai organikus sav és peptid teszt a vizeletbõl (glutén és kazein).

 -Részletes széklet és parazitológiai vizsgálat, amelybõl emésztési hibák, a gombatúlnövekedés és paraziták jelenléte megállapíthatók.

 -Anti-MBP teszt és anti-neuron filament protein antitest tesztek elvégzése.  

-Ellenõriztesse a gyermek plasma szerotonin szintjét 

-Genetikai vizsgálat: Végeztessen plazma aminósav profil vizsgálatot az anyagcsere folyamatok veleszületett rendellenességeinek felderítésére. Szintén végeztessen törékeny X és kromoszóma vizsgálatot a nyilvánvaló genetikai hibák felderítésére. (Az autizmus nincs kapcsolatban semmilyen nyilvánvaló kromoszómarendellenességgel, bár valószínûleg egy genetikailag meghatározott rendellenesség.)

Ha lehetséges, a legjobb eltávolítani a gombákat, parazitákat és az ártalmas baktériumokat a gyermek szervezetébõl, majd ellenõrizni, hogy eltávoztak-e.

-Kezdjék meg a normál bélflóra helyreállítását (lactobacillus és bifobaktérium).

-Végeztessen alvás közbeni EEG vizsgálatot:

-Végeztessen részletes élelmiszer és légúti allergiaprofil vizsgálatot (vérvizsgálat)

-Végeztessenek IgG vizsgálatot mind a négy alosztályban. Végeztessenek IgA-t vizsgálatot két alosztályban, IgM, IgE, CBC, CD Lymphocite és NK sejt aktivitás vizsgálatot. Ellenõrizzék a vércsoportot (A,B,O,AB).

-TSH, T3, T4 (vérvizsgálat).

-Végeztessenek vérvizsgálatot a toxikus fémekre

-Végeztessenek éhgyomorra végzett vörösvérsejt zsírsav vizsgálatot (vérvizsgálat)

Étrendi tanácsok

1.) Fitonutriensek: a hosszútávú idegi védelem eléréséhez széleskörû növényi táplálkozást kell folytatni és/vagy növényi eredetû táplálékkiegészítõket kell szedni.

2.) Kerüljenek minden idegmérget: MSG, gutamát, glutamin, kazein, hidrolizált növényi fehérjék, természetes aromák, Aspartame, Legyen nagyon óvatos az éttermi és az elõre elkészített ételekkel. Tételezze fel a legrosszabbat. Tiszta élelmiszereket keressen: grillezett hal vagy csirke, natur rizs, gözölt zöldségek.

3.) Kerüljék a finomított kristálycukor fogyasztását, mert pusztítást végez a gyerek immunrendszerében.

4.) Kerüljük az olyan ételek fogyasztását, amelyek a vércsoportunknak nem felelnek meg, mivel ezek lectinjei (felületi kódjai) a vércsoportunkkal összeütközésbe kerülnek. A vizsgált autisták közül csaknem mindnyájan A (õk vannak többen) vagy 0 vércsoportúak

Egyidejű terápiák: Ha az alapvetõ candida, glutén, kazein, PST stb. méregtelenítés már megtörtént, lehetõleg az allegiakezelés után, miközben a gyerek már kapja a szekretint, kezdjenek el a gyerekkel egy speciális terápiás programot, ami a következõk sorozatából áll: hallásintegrációs terápia, érzékelés integrációs terápia, látásterápia, beszédterápia, foglalkoztatásterápia és viselkedésterápia..

Sok autista gyereknek van szekretinhiánya és a kezelt gyermekek mintegy 70%-ánál az intravénás szekretin adagolása az autista tünetek csökkenését eredményezte.. Az általános javulás mintegy 35%-os az autizmus skálán egy injekció után.

Gyenge immunrendszer: Az autizmussal számos immunrendellenesség jár együtt. Összegyüjtöttem itt egy pár cikk kivonatát hogy ezt megértsék: Címszavakban

 

a) Immungenetikai tanulmányok autizmus és azzal rokon más rendellenességek esetén

b) Az interleukin-12 és interferon-gamma plasma növekedése. Patológiai jelentõsége autizmus esetén.

c) Megemelkedett serotonin szint autizmus esetén: kapcsolata a fõ hisztokompatibilis rendszerrel (?)

 

d) Opioid-immun kölcsönhatás autizmusnál: ennek viselkedési és immunológiai értékelése Naltrexone-nal való dupla vak kezelés során.

Naltrexon-nal (NAL), a hathatós opát ellenes szerrel történõ kezelés során a T-segítõ-indukálók jelentõsen megemelkedtek, a T-cytotoxikus-elnyomók pedig jelentõsen csökkentek.  Azt feltételezzük, hogy az opioid-immun kölcsönhatás alapjául szolgáló mechanizmusok ezekben az autista gyermekekben másképp mûködnek és egy teljes immunológiai vizsgálat prognosztikus értékkel bírhat az opiát ellenszerrel történõ gyógyszeres kezelést illetõen.

 

A lymphociták mûködésének elõsegítése: még mindig az élvonalbeli kutatások tárgya. Az autizmus maga a T sejtek hibás szabályzásának jele lehet.

 

Allergiakezelés: végeztessen el egy átfogó allergiavizsgálatot a gyereknél kiindulási pontként általánosan fogyasztott élelmiszerekre, valamint poratkára, csótányra, virágporra és penészgombára.

 

Méregtelenítés: a phenol-sulfotransferase egy olyan enzim, amibõl ismereteink szerint az autistáknál kevesebb van, vagy pedig a mûködése gátolt. Ennek az enzimnek az a feladata, hogy az elöregedett neoritransmittereket az agyból eltávolítsa és a májban mûködve elõsegíti az egyéb más méreganyagok eltávolítását.

 

 

Védõoltások és autizmus:

 

Az USA Nemzeti Akadémiájának Orvosi Intézete által delegált bizottság véleménye a higanytartalmú védőoltásokról:

2004. Szeptember 22., szerda, 21:58:10

 

A Nemzeti Akadémia Orvosi Intézetét kérte fel az USA Betegségmegelőzési Központja arra, vizsgálja meg, hogy a higanytartalmú tartósítószerrel készült védőoltások biztonságosak-e. Mivel a higany maga idegméreg, felmerült a gyanú, hogy a gyermekek idegrendszerének fejlődésében rendellenességet okozhat. A beszédfejlődésben való lemaradással, figyelemgyengeség, hiperaktivitás, autizmus kialakulásával vádolják a higanytartalmú vakcinákat. Elhangzott az is a vádak között, hogy a többféle oltást követően a higanynak a gyermeki szervezetbe jutó szintje meghaladja a még biztonságosnak tekinthető egészségügyi határértéket.

 

A bizottság a következő eredményre jutott:

 

Megállapította, hogy a higany toxikusságát bizonyító adatok ismeretében és alapján helyénvalónak tartja a feltételezést. A bizottság egyúttal beszámolt arról, hogy az USA-ban: 6 éves, és annál fiatalabbb gyermekek oltóanyaga nem tartalmaz többé higanyt.

A bizottságnak az a véleménye, hogy ahol lehet, ki kell iktatni ezt a veszélyforrást: azaz a higanytartalmú tartósítószert.

Forrás: az USA Nemzeti Akadémia Orvosi Intézete Bizottságának jelentése (pdf)

Független I : Arra gondolunk, hogy a gyógyszergyártóknak valószínűleg túl költséges lett volna egyszerre kivonni az összes oltóanyagot, hát tettek annyi engedményt, hogy a legsérülékenyebb korosztályt nem mérgezik tovább.

Pár hónappal később az AAP (Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia) úgy határozott, hogy hibás volt az az ajánlása, miszerint a nem fertõzõtt gyermekeket születésük után még a kórházban be kell oltani hepatitis B ellen (valószínûleg azért, hogy csökkentsék az oltóanyagban tartósítószerként használt higany terhelésüket). Most azt ajánlják, hogy a védõoltást 6 hónapos korig célszerû késleltetni.

Az élõ kanyaró vírusok hatásosabbak, mint az elöltek, de ugyanakkor úgy tűnik, van bizonyos kockázat: az MMR és a hepatitis B oltások autoimmun rendellenességeket válthatnak ki.

Kivonat

A vékonybél nyirokaparátusának göbös hyperplasiaja (burjánzása), nem meghatározott vastagbélgyulladás és általános fejlõdési elmaradás gyermekeknél

HÁTTÉR: Egymás után vizsgáltunk olyan gyerekeket, akiknek krónikus vékony- és vastagbélgyulladásuk volt és regresszív fejlõdési rendellenességük. EREDMÉNYEK: Abnormális laboratóriumi eredmények voltak a következõk:  négy gyermeknél alacsony volt a serum IgA szint.

 ÉRTELMEZÉS:, Dr Wakefield csoportja és egy elimert DNA/RNA szekvenciálással foglalkozó japán tudós azonosította a védõoltás kanyaró vírusát az autista gyerekek ileális sérülésében, ezáltal nem hagyva kétséget, hogy maga a védõoltás váltotta ki a rendellenességet.

Kivonat

A kanyaró vírus szerológiai összekapcsolása az autizmusnál elõforduló agyi autoantitestekkel

Feltételeztük az autoimmunitás és az autizmus közötti összefüggést, mivel az autista gyermekekben agyi antitesteket (anti-MBP) találtunk a myelin alapfehérje és a neuron-axon fehérjeszál (anti-NAFP) ellen. Ebben a kísérletünkben megvizsgáltuk a vírus szerológia és az antitestek közötti összefüggést. Úgy találtuk, hogy a  kanyaró-IgG pozitív vérsavó 90%-a az anti-MBP-re pozitív volt, ugyanakkor 73%-a az anti-NAFP--re is pozitív volt, Ez a kutatási eredmény volt az elsõ, amely autistáknál a vírus szerológia és az agyi antitestek között kapcsolatot mutatott ki; alátámasztva azt a hipotézist, hogy egy vírusra adott autoimmun válasz ok-okozati szerepet játszhat az autizmusnál.

Kivonat

Gazdasejt fehérjéket tartalmazó vírusok által okozott autoimmunitás

A központi idegrendszeri (CNS) fehérje fõ alkotórésze, a myelin alapfehérje elleni autoreaktív T sejteket gyakran meg lehet találni a betegek vérében és geringcfolyadékában. A T sejtek válasza az MBP-re megalapozza az autoreaktív T sejtek immun válaszát az élõ szervezetben. Ezen tapasztalatok alaján úgy gondoljuk, hogy a CNS membrán komponensek vírusburokba történõ beépülése és ezt követõ önreaktív immun-válasz lehet a patológiai mechanizmus. (Pontosan ez az, amit mi látunk az autizmusban, amikor a gyerekek immunológiai státusát vizsgáljuk.)

Védõoltások az általános gyermekkorú népességben és a hozzájuk kapcsolódó kockázatok: Annak ellenére, hogy a védõoltásokat széles körben használjuk, még nem tudunk eleget róluk. Az eddigi leghosszabb, a biztonságosságot a bevezetés elött vizsgáló periódus 3 hónap volt.

ÉTRENDI KIEGÉSZÍTÕK ÉS GYÓGYSZEREK

Bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy egyes táplálékkiegészítõk segíthetnek az autista gyerekeken. Az alábbiakban esetrõl-esetre általánosan jellemzem a saját gyakorlatomban használt táplálékkiegészítõket.

Egy szót az autisták gyógyszerezésérõl. Lehetõleg tartsuk vissza magunkat a gyermekeink kémiai nyugatásától. A pszihotróp (anti-pszihotróp) gyógyszerek általában olyan erõsek, hogy a legextrémebb esetekre vannak fenntartva, olyankorra amikor a gyerekek veszély jelentenek önmagukra. Ráadásul az autizmusnál gyakran alkalmazott erõs gyógyszerek nem teszik lehetõvé, hogy a glutén/kazein mentes étrend folytatásával, az allergiakezeléssel és a szekretinkezeléssel elért eredményeket meg lehessen figyelni.

-Tenex: Csökkenti a szorongást, feszültséget és a sztereotip viselkedéseket. Kedvezõ hatása van autizmusnál. Az én fiamnál és másoknál is javította a beszédet.

-Clonidin: Olyan, mint a Tenex, de rövidebb a felezési ciklusa. Jól használható nyugtatásra és a hiperaktivitás kézben tartására, ha a Tenex nem hatásos.

-Risperdal: a (gerenikus) Risperodine-t autista felnõtteknél vizsgálták. Annak ellenére, hogy az FDA még nem hagyta jóvá gyermekeknél, sok autizmussal foglalkozó szakember nagyon hasznosnak találja autista gyerekek esetén. Én olyan gyerekeknél használom, akik vagy önmagukra, vagy másokra veszélyesek.

-ReVia vagy Naltrexone: (50mg tablettánként): Ez a gyógyszer úgy hat, hogy a gluténból és a kazeinból származó ópiátokat megelõzve az agyi receptorokhoz kötödik. Ez az a receptor, amin keresztül a fájdalomcsillapító szerek is hatnak. Segíthet abban, hogy az ételek szélesebb választékára megjöjjön az étvágy, ezáltal megkönnyíti a glutén és kazeinmentes étrendre történõ átállást. Néha más, általános autista tüneteket is enyhít. Az adagolás változó, általában napi 2-szer az 50mg-os tabletta 1/8 részét kitevõ adaggal szoktam kezdeni.

-Gombák: a székletkultúra tenyésztésébõl nyert érzékenységi adatokon alapszik a gyógyszerezés. Diflucan, Sporanox, Nystatin és Fungizone. A kezelést mindig kövesse ismételt székletvizsgálat, hogy megggyõzõdjünk a gombák teljes eltávolításáról.

-Diflucan vagy Fluconazole: olyan gombaellenes szerek, melyeknek a legjobb a központi idegrendszeri terjedésük. A testsúlyra vonatkozó irányelvek szerint kell adagolni. Ne ismételje havonta 10 napnál többször. Ne használja folyamatosan.

-Nystatin: egy másik lehetõség sokaknak. Tudnunk kell, hogyha a gombákat nem sikerül teljesen felszámolni ez az autisták számára nagyon veszélyes. A gombák által termelt cukor (arabinose) végleges elváltozást okozhat az agyban. Székletvizsgálattal gyõzõdjenek meg arról, hogy a gombákat sikerült eltávolítani.

-Fungizone (amphotericin): szájon át szedhetõ szuszpenzió, nagyon biztonságos. 4X1ml napi adagolással adjuk (súlytól függetlenül) egy-három hónapig. A gombák elhalásával kapcsolatos kellemetlen mellékhatások gyakoribbak.

-Sporanox szuszpenzió: Intraconazol nagyszerû gombaellenes szer és azon ritka szerek egyike, amelyek a Candida Parasipilosist, ezt a veszélyes patogént is eltávolítják.

-Metronidazole (Klion),vagy Metronidazole Benzoate: Clostridia baktérium problémákra választott szer. Több száz gyereknél használtuk a szert mellékhatások nélkül. A székletben található leggyakoribb paraziták ellen is hatásos.

-Claritin: teszteltük a gyerekeken, jól tolerálják az allergiakezelés során. A legtöbb gyereknek 5-10mg szükséges és nagyon biztonságos még Diflucan egyidejû használatával is.

-A Creation’s Own cég Super NuThera vagy ChildEssence készítménye: ezeket arra a célra tervezték, hogy a gyermek az étrendjébõl hiányzó alapvetõ tápanyagokat megkapja belõlük. Maximális adag A vitamin van benne, valamint magnézium, B-6, valamint más vitaminok és ásványi anyagok. Alapvetõen ezzel kell kezdeni. Apránként emeljék az adagolást, nagyon jó referenciák vannak az autizmus vitaminterápiás kezelésében.

-DMG vagy TMG: a Dimethylglycine és Trimethylglycine biztonságosságáról megfelelõ adatok vannak. Mindig folsavval együtt ajánlom.  Szájon át szedve is hatékony, egy nagyon ígéretes szer az autizmus kezelésében.

-Folsav:  Nagy dózisú folsavra a a gyermekeinknél fennálló mitokondriális stressz miatt van szükség. Csökkenti a DMG hiperaktivitást fokozó mellékhatását is. Naponta 800-3200mcg elosztva az adag.

-Gaba egy ingerületátvivõ (neurotranszmitter). Lenyugtató-inhibitor aminósav.

-Taurine egy aminósav, ami az agyi sejtmembránokra stabilizálóként hat. Magakadályozhatja az epilepsziás rohamokat és számos autista gyereknél hatásos volt. 1000mg-ot használtam több alkalommal a saját fiamnál is, és igazán segített az agressziv és rögeszmés viselkedésén. 3-6 hónapig kell szedni, majd leállni a szedésével egy idõre mielõtt újra kezdenénk.

-SAMe vagy SAM (S-adenosymethione): a szerotonin vagy más neurotranszmitter szabályozásán keresztül hat. Mint minden új táplálékkiegészítõ esetén – kezdjék kis adagokkal, és fokozatosan emeljék az adagot

-Szerotonin cseppek ígéretesek a szerotoninhiányos gyermekeknél.

-Chromium Picolinate: ez az inzulin mellet egy fontos tényezõ a vércukor szabályozásában. Minél több szénhidrátot eszik, annál többre van szüksége.

-Cink glukonát: 20mg naponta.

-Kálcium 400-800 mg naponta.

-Magnézium: 400 mg/nap

- B6 vitamin: 3x20 mg/nap

-Esszenciális zsírsavak: A legtöbb gyereknek néhány teáskanál esszenciális olaj megfelelõ. Eperízû halolaj kapszulákat is használunk.

A kisebb mennyiségben szükséges, de fontos ásványi anyagokat a nagyobb mennyiségben szükséges ásványi anyagokkal együtt szedni kell, mert ebbõl származnak a nyomelemek és az alapvetõ ásványi anyagok.

-Thiodox: glutathiont, n-acetyl-cysteine-t és alpha lipoic savat tartalmaz. Kiváló szer az autizmusban olyan gyakran elõforduló szénhidrát metabolizmus hibák kezelésére. Jó általános antioxidáns is. 500-100mg a napi adag.

-Amino Fluel: egy jóízû folyékony aminósav, amely a növekedést támogatja a táplálkozás oldaláról. Olyan gyermekeknek érdemes szedniük, akiknek gyenge az emésztésük, kevés fehérjét fogyasztanak és súlyos allergiáik vannak (hypoallergén).

-CoQ10: majdnem minden gyermeknél kevés van belõle. CoQ10 vezérli a mitokondriális energiatermelõ rendszert. 25-100mg a napi adag belõle olaj vagy rágótabletta formájában.

-IP-6 a szakiradalom szerint az NK (Natural killer=ölõ) sejtek mûködését növeli. Celluláris immunhiányos gyerekeknél érdemes megpróbálni. Vannak olyan labortesztek, amelyekkel az NK sejtek aktivitása és száma mérhetõ. Egy adagolópohárral lehet kezdeni az adagolását.

-Alpha Lipoikus sav szedése kiváló módja a máj méregtelenítésének. 50mg/nap.

-MSM vagy methyl suphonyl methane nem drága és kiváló organikus kénforrás. Ez a méregtelenítésban résztvevõ PST csatornákat támogatja. Akkor haszálom, ha a gyerekenek furcsa szaguk van és túlságosan izzadnak. Mindenki számára egy jó általános táplálékkiegészítõ. 1000-4000mg/nap.

-A Vitamin: tõkehal máj olajból készül.

Szénhidráttöbblet autistáknál (az immunszabályozás hatása): Sajnos, mint Önök közül többen is tudják, az autizmus a gyermekeket a szénhidrátok utáni túlzott vágykozásba sodorja. A legtöbb páciensem mást sem enne, mint szénhidrátot (krékert, kenyeret, palacsintát, sültkrumplit, burgonyachips-et, kukorica chips-et és más ehhez hasonlókat. Emiatt szelén-, króm-, esszenciális olaj-, fehérje- és növényi eredetű ásványianyag hiányuk van. Ez nagyrészt a nagyon alacsony bevitelra adott reakciójuk. Nagyon fontos, hogy a szénhidrátokat korlátozzuk, vagy kiegyensúlyozzuk õket fehérjékkel és zsírokkal. Azt szeretjük, ha a gyerekek táplálkozásában a fehérjék 40%-ot, a szénhidrátok 30%-ot és a hasznos zsírok (olíva olaj, stb.) 30 %-ot tesznek ki. Ez még egy plussz kiegészítés, amit még a már így is bonyolult táplálkozási ajánlásaimhoz hozzátennék, azért is hagytam utoljára. Ha még ezt a plussz erõfeszítést is képesek megtenni a táplálkozásban, akkor ennek is hasznát fogják látni.

A fentiek csak áttekintést nyújtanak arról, hogy a rendelõnkben mivel foglalkozunk. Egy örökkévalóságig tudnék errõl a témáról beszélni, de ez elég mostanra.

                                                                                                                                                                      Dr. Jeff Bradstreet

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!