T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Az emberi vér szentsége

Az emberi vér szentsége

 

The Sanctity of Human Blood  című könyve előkészületben levő átdolgozott kiadásának kivonata.

Az Autism and Mercury című cikk fordítása Dr. Mercola honlapjáról, a www.mercola.com-ról.

 

Egyre többen foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy biztonságosak-e az oltások? A napi sajtóban is olvashatunk erről. Az orvosi kutatások eredményeit már nem lehet olyan könnyen eltitkolni, mint régen. Ez legfőképp a világhálón történő információcsere elterjedésének köszönhető.

Az elmúlt év szeptemberében a San Diego-i Town and Country szállodában kétezren gyűltek össze, nagyrészt orvosok, hogy meghallgassák az autizmussal kapcsolatos legújabb kutatások eredményeit. Az autizmus és az oltások közötti összefüggést vizsgáló, 2000. április kongresszusi meghallgatások után már nem lehet figyelmen kívül hagyni ezt a járványt.

Ma már közismert, hogy minden 150 amerikai gyermekből egy autista.

Dr. Stephanie Cave a higany mérgező hatásairól közölt fontos információkat, nagyrészt Sallie Bernard kiváló munkájára alapozva. Dr. Cave beszámolt a következőkről:

Kétéves korukig az amerikai gyermekek szervezetébe 237 mikrogramm higany kerül az oltásokból, és ez messze meghaladja az EPA által „biztonságosnak” tartott dózist, ami 0,1 mikrogramm / testtömeg kg naponta. Azaz a mikrogramm egytizede kilogrammonként.

A csecsemők számára 4 nap rendkívül veszélyes:

Születésük után: hepatitis B elleni oltás – 12 mikrogramm higany a megengedett higanydózis 30-szorosa, 4 hónapos korban: DTaP és HiB ugyanazon a napon – 50 µg higany a megengedett higanydózis 60-szorosa, 6 hónapos korban: Hep B, Polio – 62,5 µg higany a megengedett higanydózis 78-szorosa, 15 hónapos korában a gyermek megint 50 µg higanyt kap, a megengedett higanydózis 41-szerese.

A fenti értékeket a megfelelő életkorú csecsemők átlagsúlya alapján számították ki. Ezeket az egyszeri nagy dózisokat egyszerűen „nagy pirula”-adagoknak nevezik, és bár messze meghaladják a megengedett értéket, sohasem végeztek kutatásokat mérgező hatásukról a gyermekekre nézve.

Felfoghatatlan!

A higany mérgező hatása már több mint egy évszázada ismert. A bolond kalapos nemcsak egy mesealak az Alice csodaországban című könyvből. Az őrült kalapos betegség ismert volt Angliában a 19. század közepén, amikor a kalaposok cilinderkészítés közben a kátránylemez higanyt tartalmazó keményítőanyagának gőzeit voltak kénytelenek belélegezni.


Higanyforrások

A heveny higanymérgezés és betegség oka az 1960-as évekig legtöbbször bizonyos közönséges házi orvosságok, mint a higany-króm timsó és a fogzást segítő por használata volt.

Az USA-ban az EPA végzett kutatásokat a halakból, levegőből és más környezeti forrásokból származó higany mérgező hatásairól. Ezekben szervetlen higany szerepelt.

Szerves higany vegyületek: A metilhiganyról már régóta köztudott, hogy komoly idegtani zavarokat, mielinhüvely-károsodást, bélbetegségeket és látási zavarokat okoz.

Az oltásokban a higany viszont thimerosal (etilhigany) formájában található, ami 50-szer mérgezőbb(!) a metilhiganynál. Ennek okai:

·        A beinjekciózott higany sokkal mérgezőbb, mint a lenyelt.

·        A csecsemőknél nincs vér-agy gát.

·        A higany az agysejtekben és az idegsejtekben halmozódik fel.

·        A kisbabák nem termelnek epét, ami szükséges a higany kiválasztásához a szervezetből.


A thimerosal szerves higanyvegyület

Amint a higany bekerül az idegsejtekbe, szervetlen higannyá alakul át. A thimerosal sokkal mérgezőbb formájú higany, mint ami a tengeri halak elfogyasztásával kerül a szervezetbe, mert a thimerosalt nehéz kitisztítani a vérből.

A thimerosal szerves etilhigany, és előszeretettel támadja meg az idegsejteket.

Mivel a csecsemőknél még nincs kialakulva a vér-agy gát, gerincoszlopuk és agyuk ki van téve a higany támadásának. Mihelyst a higany az idegsejtekbe kerül, átalakul szervetlen formájúvá és szorosan kötődik a sejtekhez. Évekig ott maradhat, és az agysejtek folyamatos elkorcsosulását és halálát okozhatja.

Bernard azt is megjegyzi, hogy a test normális esetben úgy távolítja el a higanyt, hogy az epéhez kapcsolja, de 6 hónapos koruk előtt a kisbabák nem termelnek epét. Következmény: nem tudják eltávolítani a higanyt a szervezetükből.

Négy különböző kormányhivatal is megszabta a napi megengedhető metilhigany-dózist, de soha senki nem állapított meg hasonló határértéket a thimerosalból, mégpedig azért, mert ennek a vegyületnek a toxikusságát egész egyszerűen nem vizsgálták!

Elvileg ez azt jelenti, hogy a fenti megengedett dózis-túllépések még 50-szer nagyobbak.

Az a tény, hogy a higany oltóanyag kíséretében kerül a testbe, vajon felmenti azt a vizsgálódás alól? A Kongresszus az autizmus és a higany között összefüggést valószínűleg elsősorban Sallie Bernard tanulmányának köszönhetően vette észre. http://www.geocities. com/egeszseg/ higany_mercola1.html


Higany és oltások

Egy érdekes „véletlen”: Leo Kanner az 1930-as évek végén az autizmust újfajta mentális betegségként írta le. És vajon mikor került a thimerosal az oltásokba? Az 1930-as években! Néhány évvel ezelőtt Bernard és munkatársai észrevették az autizmus tüneteinek és a higanymérgezés tüneteinek szembeszökő hasonlóságát. Minél többet kutatták, annál nyilvánvalóbbá vált, hogy ez a két betegség gyakorlatilag ugyanaz.

Az autizmus és a higanymérgezés károsítja az agy- és idegsejteket, a szemet, az im- munrendszert, a gyomor-bél rendszert, az izomműködést és a beszédközpontot.

Bár már évtizedek óta vizsgálják a higany mérgező hatásait és az EPA megállapította a napi megengedhető higanymennyiséget, ez alatt az idő alatt a gyermekekre leselkedő legnagyobb higanyveszéllyel, az oltásokban levő thimerosallal kapcsolatban egyáltalán nem végeztek kutatásokat!

Mindig a tengeri halakból és a környezetből származó metilhigannyal foglalkoztak, és teljesen figyelmen kívül hagyták a két legmérgezőbb higanyforrást gyermekeknél: az oltásokat és a fogászati amalgámot.

A gyógyszerek nem tartoznak az EPA fennhatósága alá Ez a terület az FDA-é. Ezért nem veszik figyelembe az oltásokat és az amalgámot, amikor megállapítják a „biztonságos” napi higanydózist.

A gyógyszerek és a gyógyszergyártók az FDA fennhatósága alá tartoznak. És a gyártók kiadványai, mint a Merck Manual, a gyógyszerek és betegségek standard szakácskönyve, ami minden orvosi rendelőben megtalálható a világon.

Az FDA, mint a nemzet egészsége fölötti őrködéssel megbízott kormányhivatal, azon kellene legyen, hogy a higany toxikusságáról szóló rész figyelmeztesse az orvosokat, hogy a két legfőbb higanyforrás gyermekek esetében a thimerosal és a fogászati amalgám.

Ennek ellenére, ha megnézzük a Merck Manual 1999-es kiadását, a higanymérgezésről szóló részben (2636. oldal) a thimerosal és a fogászati amalgám meg sincs említve!

Hogyan lehetséges ez, amikor a higanyról köztudott, hogy a harmadik legveszélyesebb méreg a világon, és a thimerosal és az amalgám mellett eltörpül a halakból és más környezeti forrásokból származó elenyésző metilhigany mennyiség?

Csak egyetlen dolog idézhet elő ilyen hírzárlatot évekig egy egész kutatási területen:

sok pénz!

Egy ilyen mulasztásnak nyilvánvalóan semmi köze az FDA, az EPA és a NIH közötti „forgóajtóhoz”, és munkatársaik jó állásaihoz a köz szolgálatában eltöltött fárasztó évek előtt és után. Vagy ahhoz, hogy az elmúlt 2 évben az FDA 800 alkalommal függesztette fel 'szakértők' számára az összeférhetetlenségi előírásokat, amely szakértők gyógyszergyártók által fizetett tanácsadók és ugyanakkor az FDA tanácsadó bizottságainak is a tagjai(!), amely bizottságok arról döntenek, engedélyezzék-e vagy sem a különböző gyógyszerek és oltások forgalomba hozatalát...” (USA Today, 2000. szeptember 25.)

Á, dehogy(!)


A higany eltávolítása

A San Diego-i autista konferencián valószínűleg csak Dr. Amy Holmes előadása volt világos és érthető a kezelésről. Elmagyarázta, hogy a kelátkötő gyógyszerek, amelyek a vérbe jutva igyekeznek felitatni a higanyt, nem elég hasznosak az autisták számára.

Ez azért van, mert a higany nagyon hamar eltűnik a vérből. A thimerosalból származó higany a bélben, az agyban és a májban rakódik le, ahol nagyon szorosan kötődik a sejtekhez, amint azt már említettük. Mihelyst a sejtekbe, vagy a vér-agy gáton belülre kerül, visszaalakul szervetlen formájúvá.

A sejtekbe kerülve a higany vagy azonnal károsítja azokat, vagy látenssé válik és autizmushoz vagy agyi betegségekhez vezet, esetleg emésztőrendszeri bajokhoz évekkel később.

Dr. Holmes arról is beszámolt, hogy alfaliposavat használt, ami áthatol a vér-agy gáton és felitatja a higanyt. Az ilymódon újból véráramba hozott higanyt azután el lehet távolítani DMSA és más megszokott kelátkötőkkel.

Dr. Holmes ezt a módszert eddig 300 autistánál alkalmazta, és elérte az intelligenciaszint megfelelő növekedését.


Az FDA: kiket véd?

Egyre többen bírnak tudomással ezekről a dolgokról, ezért elképesztő, hogy az FDA 2000 júliusában kijelentette, hogy „az oltásokban levő higanymennyiség biztonságos”.

Főleg az 1998-as állásfoglalásuk után:

„... a recept nélkül kapható gyógyszerek, amelyek thimerosalt vagy másféle higanyvegyületet tartalmaznak, általában nem tarthatók biztonságosnak és hatásosnak.”

És mintha kétséges lenne, ki a főnök, az FDA megdöbbentően gyámoltalanul kéri az oltóanyaggyártókat, hogy ne használjanak többet thimerosalt az otlásokban. Abban a hónapban, amikor az MMWR közölte a fentieket, a CDC is nagyon félénken fogalmazta meg a kérést.

Ez kissé olyan, mintha a következőket mondanánk: „Figyelem fiúk! Mivel ez a sok gyerek vegetáló élőlénnyé válik, és a legtöbb kutató tudja, hogy ezért a higany a felelős, kérünk titeket, ne tegyetek több thimerosalt az oltásokba, mit szóltok hozzá? De nem kell sietni. Csak amikor készen álltok. Nem szükséges eldobni azt a sok legyártott oltást csak azért, mert az emberek kezdenek rájönni, hogy a higany teszi tönkre gyermekeik agysejtjeit.”

Az FDA kuratóriumának tagjai döntik el, mely oltások lesznek jóváhagyva. Dan Burton képviselő az oltásokkal kapcsolatos kongresszusi vizsgálata alkalmával megtudta, hogy a kuratórium tagjainak adóbevallása hiányos.

Ez a kormányzat egyetlen ága, ahol elfogadják a hiányos adóbevallásokat. 2000 szeptemberében Burton a kuratórium tagjai és az oltóanyaggyártók közötti megegyezéseket a „közbizalom megszegésének” nevezte.

Ebben benne van a kuratórium tagjainak 70%-a, akiknek oltóanyag-részvényei vannak, oltásokat szabadalmaztattak és a gyógyszergyártók alkalmazottaiként fizetéseket és jutalékokat vesznek fel azoktól.


Bizalmi kérdés

Te még mindig azt hiszed, hogy rábízhatod gyermeked életét a kormányra vagy az orvosokra? A fenti tények és események ellenére az Amerikai Közegészségügyi Szolgálat és az Amerikai Gyermekgyógyászati Társaság a következő közös nyilatkozatot tette:

„Az összes megengedhető higanydózis jelentős biztonsági ráhagyással lett megállapítva. Nincs adat és bizonyíték arra, hogy a jelenleg előírt oltássorozatban levő dózis bármilyen kárt is okozott volna a gyermekeknek... Azokat a csecsemőket és gyermekeket, akik thimerosalt tartalmazó oltást kaptak, nem kell megvizsgálni higanymérgezésre.”

Ezek égbekiáltó orwelli elferdítések. Nem ártanak?

·        És mi van az autizmusjárvánnyal és a bizonyítékokkal, amelyek azt a higanyhoz kapcsolják, lásd fent?

·        És mi a helyzet az egy nap alatt kapott higanyadagokkal, amelyek több tízszeresen meghaladják az EPA által megszabott határértékeket, lásd fent?

·        Ha minden olyan biztonságos, akkor miért kérték az oltóanyaggyártókat ugyanannak a nyilatkozatnak a végén, hogy amint lehet, szíveskedjenek többé nem tenni thimerosalt az oltásokba?

Ebben a cikkben nem tudunk részletesen foglalkozni a higany mögötti politikával. A higany mérgező hatásait kutatva egész érdekes dolgokat ástunk ki, amelyekről mind külön kellene beszélni. Például arról, hogy az Amerikai Fogorvosi Kamara (ADA) és a Kaliforniai Fogorvosi Kamara (CDA) évtizedek óta módszeresen eltitkolja az igazságot a fogtömések mérgező hatásáról.

Az ezüstös tömések nemcsak ezüstből állnak: 50%-uk higany. Nagyon mérgezőek. Ezt minden fogorvos tudja (http://www.altcorp.com, http://www.amalgam.org).

Groteszk iróniával az ADA és a CDA betett egy olyan részt az „etikai kódjába”, miszerint tiltott a fogorvosoknak felfedni a páciensek előtt, mennyire mérgező a higany.

Az amerikai fogorvosoknak meg van tiltva, hogy egészségügyi okokból javasolják a pácienseknek az amalgámtömések cseréjét, és akkor sem adhatnak felvilágosítást a higany toxikusságáról, ha a páciens rákérdez. Ez a parancs már az amerikai fogorvoslás kezdete óta érvényben van. Túlzás? Ellenőrizd le a honlapjukon:

www.amalgam.org/#anchor69176, www.amalgam.org/#anchor69541

Azt hiszitek, hogy a fogorvosok tesznek higanyt a saját családtagjaik fogaiba? Kérdezzétek meg őket.

Aki nem fogorvos, arra nem vonatkozik a tiltás, amit az ADA eszközölt ki a fogorvosok számára, ti., hogy nem mondhatják meg a pácienseknek azt, amit a higany toxikusságával foglalkozó sok éles szemű kutató már tud: egyetlen gyermeknek sem kellene amalgámot tenni a szájába!

A nevetség tárgya Nyugaton

Az európai kutatókat általában megdöbbenti, hogy milyen sok oltást kapnak a 2 éven aluli amerikai gyermekek. Az európaiak ugyan nem annyira rögeszmések az oltásokkal kapcsolatban, mint mi, de azért adnak oltásokat.

A legtöbb európai azonban nagyon kevés vakcinát adat be 2 éven aluli gyermekének, legfőképp a még ki nem alakult bél- és immunrendszer, valamint a vér-agy gát miatt.

Ez a mi oltásokkal kapcsolatos szellemi elszigetelődésünk tanúsítja a sajtó és a médiumok által felettünk gyakorolt fullasztó agykontrolt. Mint ahogy a juhok mennek a vágóhídra, mi sem tudunk eleget, hogy megrémüljünk saját tudatlanságunktól.


Autista bél: autista enterocolitis

A 2000-es San Diego-i konferencián Andrew Wakefield brit sebész keltett feltűnést megdöbbentő új felfedezésével, miszerint nem a higanymérgezés az egyetlen tényező, ami összekapcsolja az oltásokat az autizmusjárvánnyal. Dr. Wakefield kutatása az MMR-oltás – kanyaró, mumpsz, rubeola – körül forog, amiben nincs thimerosal.

Dr. Wakefield a 2000. áprilisi Burton-féle meghallgatásokon bemutatottakhoz képest részletesen elmagyarázta, hogy az autisták legalább háromnegyedének kórosan elzárt belei vannak, a bélfal szövetének rendkívüli megduzzadása miatt. Ez egy újfajta bélpatológia. A Wakefield és O'Leary által vizsgált autista betegek gyakorlatilag mindegyikénél ez a göbös hyperplasia egyszerre volt immun és autimmun reakció, amit ők az MMR-oltásból származó kanyaróvírushoz kapcsoltak. Semmilyen más vírust nem találtak azokban a sejtekben.

Wakefield 10 év különbséggel készített amerikai és angol grafikonokat mutatott, amelyek azonos módon jelezték, hogy:

az MMR-oltás beveztése után hirtelen megnőtt az autisták száma.

Azt is bemutatta, hogy az MMR-oltás bevezetése előtt a kanyaró előfordulása magától csökkent 85%-al.

Wakefield idézett egy meglepő tanulmányból is, amelyből kiderült, hogy az atípusos kanyaróban szenvedő anyák gyermekei az MMR-oltás után 76%-ban autisták lettek! Ő ezt „származási hajlamnak” vagy autizmusra való hajlamnak nevezte.

Wakefield emlékeztet arra is, hogy a két országban sohasem végeztek összehasonlító kutatásokat, mi történik ha kombinált (polivalens) oltásokat adnak be ugyanazon a napon. A DPT-vel és MMR-el kapcsolatos szokások nem tudományosan megalapozottak, hanem főleg azoknak a kényelmére lettek kitalálva, akik beadják az oltásokat vagy pénzt kapnak értük. Következés- képpen jó esély van a káros hatások megtöbbszörözödésére.

Azután Wakefield idézett az eredeti MMR tanulmányból (Buynak, Journal of the American Medical Association 1969, 207. kötet).

Nemcsak arról van szó, hogy nem is foglalkoztak a kombinált oltások biztonságával, hanem a tanulmányt sem ellenőrizték le utólag, hogy kiderüljön, helyesek-e a következtetéseik.

Ahogyan az oltásokat máskor is a lakosságon tesztelték, az MMR-oltást egyszerűen betették a kötelező oltások közé és többet nem is foglalkoztak vele.

Annak ellenére maradt a kötelező vakcinák listáján, hogy 1981-ben a légierő személyzetén végzett kutatások szerint a kanyaró és rubeola oltások kombinációja jelentős káros hatásokat idézett elő a bélrendszerben.

 

Halvány reménysugár

Ezen ijesztő akadályok ellenére eljutottunk odáig, hogy az emberek már nem fogadják el tényként az oltások biztonságosságát. Mivel minden 150 gyermekből egy autista lesz, az autizmusjárványt többé nem lehet eltitkolni.

Wakefield, O'Leary, Megson és Bernard munkásságát egyre nehezebb kimagyarázni. Dan Burton képviselő azon fáradozik rendületlenül, hogy megismertesse a Kongresszussal az FDA tanácsadó bizottsága és az oltóanyaggyártók közötti erkölcstelen kapcsolatot.

A következő hónapokban bizonyára fokozódni fog a sajtóban az oltások veszélytelenségét reklámozó kampány, de az nagyon hamisnak fog tűnni a tiszta, elfogulatlan kutatás fényében, amely kutatást nem finanszírozzák olyanok, akik milliárdokat nyerhetnek bizonyos előre eldöntött eredmények esetén.

És az internet ezt a bizonyítékokkal teli tudományos munkát elérhetővé teszi az emberek számára, a sajtóban tapasztalható egydimenziós ködösítés nélkül.

A San Diego-i autista konferencia értéke tulajdonképpen abban rejlett, hogy jelezte: az autizmus problémáját nem engedik kicsúszni a köztudatból, mint egyéb dolgokat. Kiderült az egyszerű igazság és mindenki tisztán láthatja: a fő kérdés nem az, hogyan gyógyítsuk meg az autizmust, ha már bekövetkezik. Elsöprő bizonyíték van rá, hogy ez az újfajta járvány, amit mi autizmusnak nevezünk, megelőzhető.

 

DR. MERCOLA MEGJEGYZÉSE: Gartulálok Dr. O'Shea-nak ehhez a kitűnő ismertetőhöz!

Kapcsolódó cikkek:

·        Autism and Mercury Detoxification: Autizmus és higany méregtelenítés

·        Autism: a Novel Form of Mercury Poisoning: Autizmus: a higanymérgezés új formája

·        Studies on the Effects of Secretin in Children With Autism: A gyomornyálkahártya-kivonat (szekretin) hatása az autista gyerekekre

·        Single Injection Of Secretin Does Not Treat Autism: Egyetlen gyomornyálkahártya-kivonat injekció nem gyógyítja meg az autizmust

·        Objections to the Study That Showed Secretin Does Not Work for Autism: Ellenvetések azzal a tanulmánnyal szemben, amely szerint a szekretin nem használ autizmus esetén

·        Short-Term Benefit In Treating Autism With Antibiotics: Az autizmus antibiotikumokkal való kezelésének rövid ideig tartó haszna

·        The Neurobiology of Lipids In Autistic Spectrum Disorder: Lipidek neurobiológiája az autista spektrum-betegségnél

·        Link Between Autism and Vaccination: Az autizmus és az oltások közötti kapcsolat

·        Autism May Be Caused By an Immune System Response To a Virus: Az autizmust egy vírus elleni immunválaz okozhatja

·        Vaccine – Autism Link Feared: Félő, hogy összefüggés van az oltások és az autizmus között

·        Vaccine Induced Autism: Vakcinák által előidézett autizmus

·        Milk Link To Autism: A tej és az autizmus közötti kapcsolat

 

http://www.geocities.com/egeszseg/higany_autizmus.html

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!