T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
A védőoltásokkal járó kockázatokról

A védőoltásokkal járó kockázatokról

Az oltás okozta potenciális károsodások eddig felismert, illetve jelenleg kutatott hatásmechanizmusai:

 

1.) Azonnali ún. anaphylaxiás reakció (szérumbetegség):

- Ma már rendkívül ritkán előforduló jelenség. A korszerű oltóanyagok elvétve okoznak ilyen reakciót, ezért leírásától eltekintenénk. Korábban azonban – főként, ha nem ismerték fel azonnal – gyakran vezetett súlyos, maradandó károsodáshoz, halálhoz.

2.) Fertőzések előidézése (felpasszálódással) illetve kioldással (trigger-

effektus):

- Egyes esetekben, ha az oltóanyagot gyengített, de élő vírusként adják (pl. Sabin-csepp), a legyengített vírus, a vadon élő (természetes fertőzéseket előidéző) vírushoz hasonlóan a széklettel ürül. Ebben az esetben további fertőzések alakulnak ki, amelyeknek előnyös hatása, hogy az így megfertőzöttek egy része ún. járulékos immunitásra tesz szert. Azonban ennek a folyamatnak az a veszélye, hogy az arra fogékony szervezetekben történő áthaladás során a vírus legéletképesebb egyedei szelektálódhatnak, és újra dominanciába kerülhetnek (ezt hívják felpasszálódásnak), és így visszanyerhetik a gyengítés előtti fertőzőképességüket. Ritka esetben betegséget okozhatnak a beoltott személyben, vagy a kiürített kórokozókkal a környezetükben élő meggyengült immunitással rendelkező személyek között.

Más esetekben a védőoltások beadásával az immunrendszer olyan mértékben megterhelődik, hogy ilyenkor könnyen léphetnek fel vagy váltódnak ki más betegségek. Ezeket nevezi a szakirodalom „provokált fertőzéseknek”, illetve „trigger-effektusnak”.

3.) Késői gén-károsodások miatt bekövetkező reakciók:

- Ez az egyik legnehezebben feltárható terület. Sok kutatás és ugyanennyi tudományos vita folyik e területen. Nincsenek egyértelmű bizonyítékok, sem pro, sem kontra. Ennek az írásnak sem célja, sem kompetenciája nincs arra nézve, hogy bármiféle állást foglaljon e vitákban. Fontos viszont, hogy az olvasó megismerhesse azokat a kérdéseket és potenciális lehetőségeket, amelyek a kutatókat is foglalkoztatják. Íme néhány a legismertebbek közül:

- A génkombináció okozta betegségek. Két idegen faj, sőt két eltérő fejlettségű faj között is létezik génszintű kommunikáció. Pl. baktérium-fürdőbe merített béka-izomszövetnél pár óra múlva kimutatható, hogy a még teljesen ép izomszövet génkódjába bejutottak a kórokozó géntöredékek. Nagyon nagy nagyítással megfigyelhető, amint az alacsonyabb és magasabb fejlettségű sejtek időnként kiválasztanak magukból géntöredékeket, illetve környezetükből felvesznek ilyeneket. Ez az egyébként természetes genetikai folyamat a fejlődést hivatott elősegíteni újabb és újabb mutációk kialakításának lehetőségével. Ezen elmélet szerint, az oltással bejuttatott kórokozó géntöredékek bizonyos esetekben ugyanilyen módon kombinálódnak a gazdaszervezet sejtjeivel. Ezek az ún. „alvóvírusokként” ezután évekig szunnyadhatnak tünet kiváltása nélkül. Bizonyos idő elteltével azonban – eddig ismeretlen okokból - egyes esetekben az immunrendszer felfigyel ezekre a „hibás” sejtekre és megtámadja azokat. Ilyenkor attól függően, hogy mely sejtekről van szó, az „önpusztítás” (autoimmun-reakció) különböző betegségeket eredményezhet, pl.:

- Szklerózis multiplex (SM) alakulhat ki, az agy egyes területein az idegeket szigetelő velős-hüvely „gén-szennyezettsége” és megtámadása esetén.

- Rheumatoid-arthritisz, az izületek érintettsége, I-es típusú cukorbetegség, a hasnyálmirigy inzulin-termelő szigetsejtjeinek megtámadottsága esetében.

- A csontbontó sejtek érintettsége esetében Paget-kór, amely egy súlyos, főként idősebb korban jelentkező csontrák-fajta. Ezek közül több esetben sikerült kimutatni megtámadott sejtekben oltóanyagból származó géntöredékeket.

4.) Az immunrendszer elállítódásából származó problémák:

Ma úgy tűnik, a védőoltások legáltalánosabb hatása az immunrendszer áthangolódásában jelentkezik. A születést követő hónapokban-években az újszülött szervezete, egy ún. „beállítódási” folyamaton megy keresztül. Hozzászokik a világhoz, megtanulja az élet fenntartásának alapvető folyamatait. Ennek során állítódik be, pl. az emésztése, teljes belső kémiai egyensúlya, hormonrendszere és természetesen immunrendszere is. Pl. a magas koleszterin tartalmú anyatej hónapokon át történő kizárólagos fogyasztása beállítja a májban a későbbi alacsony koleszterin-termelést és magas koleszterin-ürítés képességét. Az első életév végére kifejlődik a kisgyermek vér-agy-gátja, biztosítva ezzel az agynak járó kiemelt védelmet. Ugyanígy a környezetből érkező kórokozó-mennyiség hatására állítódik be az immunrendszer reakcióképessége, ébersége is. Érthető, hogy pl. a civilizált világ kárpitozott gyermekszobáiban felnövő gyermek immunrendszere nem ugyanúgy hangolódik be, mint mondjuk a dzsungelben, legyek, moszkitók közt felnövő társáé.

Az immunrendszer normális egyensúlyát két egymással ellentétesen működő sejtcsoport biztosítja. Az egyik serkenti, a másik nyugtatja annak reakcióit. Ezek aránya szabja majd meg az immunrendszer reakcióinak jellegét. A mai modern újszülött néhány naposan már nagyfokú immunterhelésnek van kitéve. Az első védőoltást Magyarországon az 5.-ik nap környékén kapják meg a kisbabák (BCG-oltás). Hogyan módosítja ez az immunrendszer beállítódását? Egy-egy fertőzés esetén, az immunrendszer teljes kapacitásának 5-8 %-át küldi harcba a szervezet a betolakodóval szemben. Életveszélyes fertőzések esetén ez az arány elérheti akár a 15 %-ot is. A védőoltást követően azonban - egyes vizsgálatok szerint - a szervezet immunrendszerének 30-70 %-át mobilizálja a bejuttatott kórokozó elleni harcra. Ebből sejthető, mekkora támadásként érzékeli az oltóanyagot a védekező-rendszer. A modern kisbabát tehát már élete első hetében erőteljes immunterhelés éri. Ezt később 1-2 havonta követ egy-egy újabb hasonló beavatkozás. Az immunrendszer tanulási időszakában adott ilyen jellegű és mértékű ingereknek, ki nem számítható hosszútávú hatásai vannak.

Napjaink népbetegsége az allergia. Allergia a porra, pollenre, élelmiszerre - szinte bármire. Az allergiás betegek immunrendszerének közös jellemzője, hogy „nyugtató” aktivitású sejtjeik kisebb számban vannak, a „serkentő” hatású immun-sejtekkel szemben. A védőoltások kisgyermekkorban történő alkalmazása és az allergiás megbetegedések nagyfokú terjedése között sok kutató szoros összefüggéseket vél felfedezni. Magyarországon az elmúlt 3 évben megduplázódott az allergiás megbetegedések száma.

5.) Egyéb autoimmun és neurológiai komplikációk:

Ezekben gyakorta még nem tisztázott a károsodás illetve a folyamat részletes mechanizmusa, de ide sorolhatók:

- Guillain Barré szindróma;

- lokális ideggyulladások;

- mozgáskoordinációs (ataxiás) zavarok;

- autizmus (az MMR oltással kapcsolatban);

- aszeptikus (nem fertőzés okozta) agyhártyagyulladás;

- agyi irritációra utaló, magas hangú, sivító sírás;

- rángógörcsös zavarok;

- megnövekedett trombózis készség (thrombocytopenia);

Fontos itt megjegyeznünk, hogy a fenti folyamatok nem kizárólag csak a védőoltások hatásaként léphetnek fel, azonban a rendelkezésre álló adatok alapján úgy tűnik, hogy egy-egy védőoltáshoz kapcsolódóan - statisztikailag megfigyelhető módon - megnő bizonyos megbetegedések száma.

 

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!