T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Az autizmus immunpatobiokémiája.

Az autizmus immunpatobiokémiája.

 Orvosbiokémiai tüneti és immun alapú oki kezelési lehetőségek

 

Leírhatatlanul nagy fájdalom, amikor egy kisgyermek egészségesen születik, gyönyörűen fejlődik, elkezd beszélni, örömet - boldogságot sugároz környezetének, majd ez hirtelen megszakad. Egyszer csak nem beszél többé, nem néz a szemünkbe, válogatni kezd az ételek között: gyümölcs és más színes étel helyett mohón elkezdi enni a szénhidrátot. Hiperaktívvá, gyakran agresszívvé válik, éjszaka nem alszik. Nem figyel a környezetére, néha indokolatlanul nevet, máskor ököllel, kétségbeesetten a fejét üti külső ok nélkül. Múlnak az évek, de változatlanul nem beszél, és nem válik szobatisztává sem. Bölcsőde, óvoda nem fogadja be eltérő viselkedése miatt, iskola számára nincs, mert ő súlyos autista.

Összefoglalás:

Az autizmus egy olyan tünetegyüttes, amelyet a szociális, érzékelési és kommunikációs zavarok, rutinszerű viselkedés és szokatlan mozdulatok jellemeznek. Egy idegfejlődési betegség, „az idegsejtek szervezettségének betegsége.” A legtöbb autista gyermek legalább néhány hónapos vagy egy éves koráig normálisan fejlődik. Ezután következik be a hanyatlás, azaz a képességek elvesztése vagy a fejlődés leállása.

Az autizmus felfedezése és gyakoriságának növekedése tükrözi a thimerosal bevitelét és elterjedését az oltásokban. Ennek a tartósítószernek a 49,6%-a etilhigany. Higannyal való érintkezés olyan immunrendszeri, érzékelési, idegélettani, mozgásközponti és viselkedési zavarokat okozhat, mint amelyek meghatározzák az autizmust, vagy ahhoz kapcsolódnak. A hasonlóság kiterjed az ideganatómiára, a neurotranszmitterekre és a biokémiára is.

Mivel az autizmust és a higanymérgezést hasonló tünetek és élettani rendellenességek jellemzik, és mivel az oltásokban higany van, ezért feltételezték azt, hogy az autizmus regresszív formája tulajdonképpen a higanymérgezés egy másik változata. Ez a két betegség gyakorlatilag ugyanaz.

Az FDA (Amerikai Élelmiszerügyi és Gyógyszerészeti Hivatal) és az AAP (Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia) felfedte, hogy az oltásokon keresztül a gyermekeknek beadott higany túllépi a biztonsági előírásokat (1999). Az oltásokkal a gyermekek szervezetébe bekerülő higany és az autista tünetek jelentkezésének időpontja egybeesik.

Az autizmus minden fő jellegzetessége a dokumentált higanymérgezések közül többnél előfordult. Higanymérgezésre utalnak azok a szülői beszámolók is, melyek szerint autista gyermekeik hajában és vizeletében mérhető higanymennyiséget találtak. Így az autizmus eleget tesz a higanymérgezés kórmeghatározásához szükséges fő kritériumoknak: megfigyelhető tünetek, ismert érintkezés a tünetek megjelenésének időpontja körül és észlelhető mennyiség a biológiai mintákban.

A kilencvenes évek végére a megbetegedés járványügyi méreteket öltött az Egyesült Államokban.

Az ezirányú járványtani kutatások fényében igazolódott a thimerosalt tartalmazó gyermekkori oltások és az idegfejlődési rendellenességek és szívbajok közötti kacsolat.

Reméljük, hogy a thimerosal teljes kivonása a gyermekkori oltásokból hozzájárul majd az Egyesült Államokban tapasztalható tragikus, minden látszat szerint orvosi eredetű beszédzavar és autizmus-járvány megállításához.

 http://www.geocities.com/egeszseg/higany_geier.html

 

Az autizmusjárvány

A thimerosal bevezetése előtt minden 10 ezer gyermekből egy volt autista Amerikában. 1970 előtt végzett tanulmányok szerint az autizmus gyakorisága akkoriban 1 volt a 2000-ből; 1970 és 1990 között végzett tanulmányok szerint átlagban 1 volt 1000-ből. Ez volt az az időszak, amikor megnövekedett a thimerosalt tartalmazó DPT oltásokkal beoltott gyerekek száma a fejlett országokban.

Az 1990-es évek elején az autizmus minden 500 gyermek közül érintett egyet. 2000-ben a CDC szerint minden 150 gyermek közül érintett egyet, ami megegyezett az ország többi területein való előfordulással. Ez 67 szeres (6700 %-os) növekedést jelent!!! Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején két új thimerosalt tartalmazó oltás került a javasolt oltások közé: a HIB és a hepatitis B elleni oltás.

Az Amerikai Genetikai Központ elnöke /David Geier/ és R. Bernard, /a világ legelismertebb autizmus kutatója/ által vezetett kutató csoportok járványtani bizonyítékokkal igazolták, hogy közvetlen kapcsolat van az említett oltások és zavarok között. A kutatások továbbá erős járványtani bizonyítékokkal támasztották alá a thimerosalt tartalmazó gyermekkori oltásokon keresztül szervezetbe jutó egyre nagyobb higanymennyiség, és az idegfejlődési rendellenességek és a szívbaj közötti kapcsolatot:

Az autizmus, a beszédzavar és a szívroham relatív kockázata exponenciálisan nő az oltásokban levő higany mennyiségével

A thimerosalt tartalmazó DPT oltás utáni megbetegedések számát összehasonlították a thimerosalmentes DPT utáni számmal. A relatív kockázatot a higanymennyiség függvényében ábrázolták és exponenciális görbéket kaptak.

·         Autizmus: 37,5 µg higany esetén az autisták száma majdnem kétszer több, mint higanymentes oltások esetén, 87,5 µg esetén pedig a négyszerese.

·         Beszédzavar: 37,5 µg higany esetén kb. ugyanannyi beszédzavar fordul elő, mint higanymentes oltásoknál, 87,5 µg higanynál majdnem a kétszerese.

·         Szívroham: 37,5 µg higanynál kb. 25%-al több, 87,5 µg-nál 3,5-szer annyi (14x-es) megbetegedést jeleztek, mint higanymentes oltások esetében.

Az autizmus és a beszédzavar előfordulása majdnem egyenesen arányos a gyermekkori oltások során a szervezetbe kerülő higanymennyiséggel

 

A bejelentett autisták száma a gyermekkori oltásokban levő higanymennyiség függvé-nyében

 

A bejelentett beszédzavarban szenvedők száma az oltásokban levő higanymennyiség függvényében

 

Az autisták és a higanymérgezettek agyában gyakorlatilag azonos neurotranszmitter szabálytalanságok tapasztalhatók.

Egyéb jelenségek is a higanymérgezés és az autizmus közötti kapcsolatot támasztják alá, mint például:

(a) a tünetek röviddel az oltás után lépnek fel;

(b) az autizmus gyakorisága együtt növekszik az oltások számával;

(c) az érintett személyek neme közötti arány hasonló a két betegségnél;

(d) az autizmusra magas öröklődési hajlam jellemző, hasonlóan a kis dózisú higanyra való   genetikai érzékenységgel;

(e) szülők arról számoltak be, hogy autista gyermekeik szervezetében magas higanyszintet

     mutattak ki

 

Majdnem minden amerikai gyermek be van oltva, de csak egy kis százalékuknál jelentkezik az autizmus.

Egereken és embereken végzett kísérletek azt mutatják, hogy a higany hatásaira való érzékenység genetikai eredetű, beleértve az autoimmun rendellenességekre való hajlamot. Az autizmus gyakoribb azokban a családokban is, ahol autoimmun betegségek fordulnak elő.

 

Az Amerikai Szakhatóságok és a Kormány állásfoglalásai:

1.) Az amerikai Élelmiszerügyi és Gyógyszerészeti Hivatal (Food and Drug Administratoin, FDA) és az amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (America Academy of Pediatrics, AAP), a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) Oltási Reakciók Jelentési Rendszerének (Vaccine Adverse Events Reporting System, VAERS) adatbázisát, benne a bejelentett összes oltási reakciók részletes elemzését követően megállapították, hogy a gyermekkori védőoltások során a csecsemőkbe és gyermekekbe fecskendezett higany meghaladja a kormány által előírt határértéket akkor is, ha összesítjük az adagokat, és akkor is, ha egy-egy oltást nézünk.

2.) Az Amerikai Környezetvédelmi Intézmény (EPA) szerint a különböző életkorokban beadott oltásokban levő higanyadagot figyelembe véve, az átlagos súlyú amerikai csecsemő születéskor a megengedett higanydózis 38-szorosát, 2 hónaposan a 129-szeresét, 4 hónaposan a 96-szorosát, 6 hónaposan a 64-szeresét, 15 hónaposan a 24-szeresét és 60 hónaposan a 13-szorosát kapja az oltásokban. Kétéves korukig az amerikai gyermekek szervezetébe 237 mikrogramm higany kerül az oltásokból, és ez messze meghaladja az EPA által „biztonságosnak” tartott dózist.

3.) Az FDA kockázatfelmérése alapján 1999. július 7-én az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (America Academy of Pediatrics, AAP) és az Amerikai Közegészségügyi Szolgálat (US Public Health Service) kiadott közösen egy nyilatkozatot, melyben követelték a thimerosal oltásokból való kivonását.

4.) Az Amerikai Tudományos Akadémia (US National Academy of Sciences) Gyógyszerészeti Intézete  is (Institute of Medicine, IOM) úgy foglalt állást már ekkor, hogy a feltevés, miszerint a thimerosalt tartalmazó oltások kapcsolatba hozhatók olyan idegfejlődési zavarokkal, mint az autizmus, hiperaktivitás, figyelemhiányos hiperaktivitás és a beszédfejlődés késése, biológiailag lehetséges. A kellő megalapozottság érdekében sürgette a kutatások kiszélesítését.

5.) A Szövetségi Kormány részben ennek hatására, részben a megbetegedések járványmértékű növekedése miatt a félelemtől és a jövő generációjáért érzett felelősségtől vezérelve megemelte az autizmus kutatási költségét évi 75 millió dollárra! Közel 10 éve fokozott erővel kutatják az autizmus okait, összefüggéseit. Az élvonalbeli kutatások tárgya az autista gyermekeknél megfigyelhető kóros immunológiai és anyagcsere eltérések vizsgálata. /Magyarország nem végez ilyen irányú kutatásokat/

Autizmus konferenciákon a megkérdezett szülők 90 %-a válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy van-e olyan gyanújuk, hogy gyermekük állapotának regressziója egy védőoltás után kezdődött.

Nagy-Britanniában a szülők az autizmustól való félelmük miatt akkora nyomást gyakoroltak a hatóságokra, hogy a csecsemők nem kapnak többé higanyt tartalmazó tartósítóval ellátott oltást, jelentette be a Brit Egészségügyi Minisztérium.  (2004;2. InforMed)

6.) Az USA Nemzeti Akadémiájának Orvosi Intézete által delegált bizottság véleménye a higanytartalmú védőoltásokról:

 

A Nemzeti Akadémia Orvosi Intézetét kérte fel az USA Betegségmegelőzési Központja arra, vizsgálja meg, hogy a higanytartalmú tartósítószerrel készült védőoltások biztonságosak-e. Mivel a higany maga idegméreg, alapos a gyanú, hogy a gyermekek idegrendszerének fejlődésében rendellenességet okozhat.

A bizottság a következő eredményre jutott: a többféle oltást követően a higanynak a gyermeki szervezetbe jutó szintje meghaladja a még biztonságosnak tekinthető egészségügyi határértéket.

Megállapította: a gyermekek idegrendszerének fejlődésében rendellenességet okozhat, így a higany toxikusságát bizonyító adatok ismeretében és alapján helyénvalónak tartja a feltételezést.

A bizottság egyúttal beszámolt arról, hogy történtek lépések: az USA-ban 6 éves, és annál fiatalabb gyermekek oltóanyaga nem tartalmaz többé higanyt.

A bizottságnak az a véleménye, hogy ahol lehet, mindenhol ki kell iktatni ezt a veszélyforrást: azaz a higanytartalmú tartósítószert.

Forrás: az USA Nemzeti Akadémia Orvosi Intézete Bizottságának jelentése (pdf)

A Kormány Reformbizottsági Űlései

(Committee on Government Reform.)

7.) 2000 április 6-án az USA Képviselőházának Kormányzati Reformbizottsága (Government Reform Committee, U.S. House of Representatives) kétnapos meghallgatást tartott Wahingtonban az autizmusról, többek között az autizmus és az oltások közötti kapcsolatról. A reformbizottság elnöke Dan Burton képviselő volt, akinek az unokája szintén autista.

 

8.) 2001. április 25-én az USA Képviselőházának kormányreform-bizottsága előtt ismét meghallgatások történtek az elmúlt év kutatások eredményeiről. Ezek között legjelentősebb Bradstreet beszámolója volt, mely az autizmus kialakulásában, és fennállásában immunbiokémiai anyagcsere és idegrendszer működési zavarokat jelölt meg, azok következményeivel együtt.    

 

9.)   2002. június 18-án a Dan Burton kongresszusi képviselő személyében vezetett Kormányreformok Bizottsága (Committee on Government Reform) megvizsgálta a védőoltások biztonságosságának kérdéseit és a vakcinákkal kapcsolatos autizmus kérdését.

 

Mindezek eredményeként összeállt a kép, és röviddel ezután a Kormány részéről is állásfoglalás született. (2003)

 

10.) Az orvosi szakirodalom és az amerikai kormány adatai szerint:

1. A spontán autizmust sokszor a zsenge korban a thimerosalban kapott higany okozza;

 

2. Ez a fajta autizmus egy fel nem ismert higany-szindróma

 

3. A thimerosal ártalmas hatása csak némely gyermeknél jelentkezik. A fogékonyság genetikai és nem genetikai tényezőktől függ.

 

Azóta a  kutatások  kiderítették,  hogy  a  fogékonyság  elsősorban  a  szervezet  nehézfém eltávolító

-elsősorban a higany- enzim rendszerének részben genetikai, és/vagy környezeti tényezők által meghatározott tulajdonságaitól, másrészt a szervezet aktuális immunstátuszától függ.

 

A higanyról (Hg) régóta köztudott, hogy idegméreg. Idegrendszeri hatásai:

1. Gátolja az idegsejtek vándorlását és optimális ütemű szaporodását a fejlődő agyban.

2. Gátolja az idegsejtek nyúlványainak növekedését.

3. Gátolja az idegsejt kapcsolódások (szinapszisok) kialakulását.

4. Gátolja az idegsejteket körülvevő velőhüvely megfelelő mértékű és ütemű képződését.

5. Gátolja a nehézfém mérgezésben szerepet játszó idegsejteket védő enzimek működését.

6. Gátolja illetve, jelentős mértékben csökkenti az idegsejtek erőműtelepeinek, mitokondriumainak működését.

 

Az autizmust és a higanymérgezést egymással szinte mindenben megegyező tünetek és kórélettani rendellenességek jellemzik!

Elvégezték az autizmus és a higanymérgezés psziho-neurológiai jellegzetességeinek összehason- lítását. Megegyezést találtak az alábbi kategóriákban:

1.      Pszichiátriai zavarok

2.      Beszéd – és nyelvértési hiányosságok

3.      Érzékelési rendellenességek

4.      Mozgatóideg rendellenességek

5.      Az észlelőképesség károsodása tekintetében

6.      Szokatlan viselkedéseket illetően

7.      Testi rendellenességek tekintetében

 

Higanymérgezésben és az autizmusban szenvedők biológiai rendellenességeinek az összehasonlítása során biokémiailag, az immunrendszer tekintetében, az idegrendszer szerkezetét illetően és az idegélettani vizsgálatok adatai alapján szintén megegyezést találtak:

 

Higanymérgezésben és az autizmusban szenvedők biológiai rendellenességeinek rövid összehasonlítása

Higany

Autizmus

Biokémia

Megköti az -SH csoportokat; akadályozza a szulfát-szállítókat a belekben, vesékben

Alacsony szulfátszint

Lecsökkenti a rendelkezésre álló glutationt; megbénítja a glutation metabolizmus enzimjeit; glutationra szükség van az idegsejtekben, a sejtekben és a májban a nehézfémek méregtelenítéséhez; lecsökkenti a glutation peroxidázt és reduktázt

Alacsony glutationszint; a máj képessége csökkent a xenobiotikumok méregtelenítéséhez; abnormális glutation peroxidáz tevékenység a vörös vérsejtekben

Rombolja a purin és a pirimidin metabolizmusát

A purin és a pirimidin metabolizmusának hibái autista jellegzetességekhez vezetnek

Zavarja a mitochondriumok tevékenységet, főleg az agyban

A mitochondriumok rendellenes működése, főleg az agyban

 

Immunrendszer

Az arra érzékeny személyek nagyobb valószínűséggel lesznek allergiások, asztmások, autoimmun tünetekkel, főleg reumaszerű tünetekkel

Nagyobb a valószínűsége, hogy allergiában és asztmában szenvednek; autoimmun betegségek a családban, főleg reuma; IgA-hiány

A központi idegrendszerben immunválaszt hozhat létre; antitesteket hoz létre az agy/myelin bázikus fehérje ellen

Állandó immunválasz a központi idegrendszerben; antitestek az agy/myelin bázikus fehérje ellen

Th2-k túlzott termelését idézi elő; megöli/gátolja a nyiroksejteket, T-sejteket és a monocitákat; lecsökkenti az NK T-sejt tevékenységet; gerjeszti vagy elnyomja az IFNg-t és a IL-2-t

Ferdült immunsejtek a Th2 irányában; csökkent válaszok a T-sejt mitogénjeire; csökkent NK T-sejt funkció; megnövekedett IFNg és IL-12

 

Az idegrendszer szerkezete

Szelektíven támadja az agy területeit, amelyek képtelenek eltávolítani a mérgeket vagy lecsökkenteni a higany miatt fellépő oxidálási stresszt

 

HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!