T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Az autizmus immunpatobiokémiája 3.

Az autistáknál nagyobb a valószínűsége a következő betegségek előfordulásának:

·         allergia

·         asztma

·         szelektív IgA-hiány

·         megnövekedett HLA-DR antigén

·         az interleukin-2 receptorok hiánya

·         örökletes autoimmunitás

·         és egy sor autoimmun jelenség

  • beleértve a megnövekedett szérum IgG és
  • ANA titert
  • IgM és
  • IgG ellentesteket az agyban,
  • és myelin bázikus protein (MBP) ellentesteket

 

Higany: az immunválasz egyensúlyának (Th1-Th2) felbillenését okozza, és ez kedvez az autoimmun reakciók és allergiás állapotok kialakulásának.

Kanyaró: hatékony immunszupresszor. Előzetesen fennálló Th2 túlsúlyú immun- rendszer esetén a vakcina-törzs szubakut kanyarófertőzést tart fenn a szervezetben, ez elősegíti az autoimmun agyvelőgyulladásra és a másodlagos fertőzésekre való hajlamot, illetve fogékonyságot is. Szubakut kanyarófertőzés fennállása esetén a gyermekben MBP (MBP: myelin basic protein, magyarul myelin bázisos protein) ellenes antitestek jelennek meg, melyek az idegsejtek velőhüvelyének megfelelő ütemű képződését akadályozzák. A higany szintén zavarokat okoz a myelin hüvely normális fejlődésében, és hozzájárul az MBP (Myelin basic protein) elleni aktivitáshoz.

Dr. Bernard Rimland:

Az autizmus-"járvány"

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1960 1963 1966 1969  1972  1975 1978   1981  1984   1987   1990

Az autizmus egyre növekvő esetszámai Kalifornia államban (hosszú, szaggatott görbe) és az Egyesült Királyságban (rövid görbe). Az MMR oltások bevezetésének évét nyíl mutatja (Kaliforniában 1978, az Egyesült Királyságban 1988).

 

Drámai mértékben terjed az autizmus az amerikai gyerekek körében

 

2002. november 21., csütörtök 18:57

Drámai mértékben terjed az autizmus az amerikai gyerekek körében, s a tudósoknak a jelek szerint egyelőre nincs magyarázatuk a jelenségre. Egy friss kutatás arról tanúskodik, hogy különösképpen Kaliforniában nőtt, mondhatni drámai mértékben, a sok esetben egészen súlyos viselkedési zavarokkal, részlegesen magatehetetlenséggel küszködő autista gyerekek száma:

 

Kalifornia államban          1987-ben       3864 autista volt

                                               1988-ban       11 995 autista volt

Marylandban 1993 és 1998 között 513 %-kal emelkedett az autisták száma.

 

Baltimore-ban 1993-ban 54 autista tanuló volt, 1998-ban 306 autista tanuló volt.

 

A téma nemrég már az amerikai törvényhozás elé is került, mert különböző társadalmi szervezetektől kezdve Julia Roberts és más hírességekig bezárólag óriási nyomás nehezedik a döntéshozókra, hogy az eddiginél sokkal erőteljesebben támogassák az autizmussal kapcsolatos kutatásokat. Mindenesetre az Egyesült Államokban elterjedt nézet, hogy az autizmus betegséget a pici gyerekkorban beadott oltások okozhatják. Rengeteg orvos állítja itt, hogy a mumpsz, a kanyaró, a rózsahimlő betegségek megelőzését szolgáló oltások a bűnösek. Így az oltásokkal szemben rengeteg az előítélet, ezért az amerikaiaknál nincs is kötelező oltás.

 

Zentai Péter (Washington)

 

Magyarországi kép

Hivatalos adatok szerint hazánkban 2001-ben 20 ezer, 2006-ben 60 ezer autizmussal élő személlyel számolhattunk. Az évi 95 ezer gyermekszülésből mintegy hétezren betegednek meg az autizmus spektrumzavar valamilyen formájában. Egy járvány közepén állunk, függetlenül attól, hogy ezt országunk illetékes vezetői elismerik-e, vagy sem. Az érintett családok előbb társadalmi, majd biológiai megbetegedéséből eredő, csak a forintosított nemzetgazdasági veszteség 450-700 milliárd forint/év.

Ezen kívül a családok arra kényszerülnek, hogy nagy összegeket költsenek gyermekeikre. A szülők átlagosan 200 ezer- 2 millió forintot költenek évente, és ennek ötszöröse a veszteségük beteg gyermekük miatti folyamatos kereset kiesésből adódóan.

A családokat érő pszichés romboló hatás egy külön megoldatlan probléma, amivel senki sem foglalkozik. Amikor évekkel ezelőtt bizonyossá vált kislányom diagnózisa, az ország autista egyesületein keresztül a szülőknek kiküldött kérdéseimre, hogy milyen körülmények között élnek, több száz levelet kaptam vissza. Ezekben a szülők megosztották velem fájdalmukat és nehézségeiket. A levelek olvasásakor sokszor szivet tépő fájdalmat éreztem a kétségbeeséstől és a reménytelenségtől, ami ezekből a levelekből sugárzott.

Világos volt számomra, ha meg akarom találni a helyes gyógymódot, akkor először az okokat és a patomechanizmust kell megismerni. Minden embertől telhetőt meg kell tennem, hogy megnézzem, kiszabadítható-e gyermekem az autizmus börtönéből. Meggyőződésem, ha mi orvos szülők nem lépünk most, tíz év múlva már túl késő lesz, nemcsak a mostani gyermekgeneráció számára, hanem az adófizetők pénzéből fenntartott egészségügyi és oktatási rendszerünk számára is, amely össze fog omlani, ha megpróbál gondoskodni ezekről a gyermekekről.

Hosszú éveken át hazánkban az autizmust veleszületett állapotnak (nem is betegségnek) vélték, és csak pedagógiailag fejlesztendőnek tartották. Nem is orvosok, hanem autizmus módszertani képzés híjján évtizedekig csak gyógyped-asszisztensek foglalkoztak velük. Az alapbetegség ismerete nélkül tevékenységük valóban csak tétlen asszisztálása volt fokozatos egészségromlásuknak. Ráadásul az egyre gyakrabban észlelhető nyugtalanságukra, agressziójukra adott pszichiátriai szerekkel (Ritalin, Risperdal) károsítják az egyébként is kóros pszichés funkcióikat.

A nehézfémek, (ezen belül elsősorban a higany) és a környezetszennyezés patognómikus szerepéről ugyanúgy semmit sem tudtak, mint ahogy e betegség gyermekek szervezetében zajló nagyon súlyos, komplex biokémiai rendellenességről, emésztési és bélfelszívódási zavarokról, továbbá a megbetegedésük alapját képező kóros immunszabályozásról sem.

Amerikában, Japánban, Nyugat-Európában mintegy 10 éve intenzíven (USA: évi 75 millió dollárral) kutatják az autizmus okát, egyben keresik, és megtalálták a kezelési lehetőséget. Kaliforniában 2,5 évvel ezelőtt gyógyult autista gyermekeket mutattak be. Hazánkban nem folynak ilyen irányú kutatások, megfelelő kezelések sem történnek.

Két éve tartó kutató munkám eredményeként Csilla kislányom és még közel nyolcvan, hasonlóan beteg gyermek Párizsban készített nemzetközi, független laboratóriumi eredményeinek értelmezése alapján bemutatom a szervezetükben zajló kóros anyagcsere-zavarokat, és a modern kezelési lehetőségeket.

Címszavakban eddig elért eredményeim:

1.)         50 év sikertelen kísérletei után 2002. októberében Magyar Bálint Oktatási Miniszterrel beszélve felvetettem az autizmus módszertan oktatást a gyógypedagógiai képzésbe.

2.)         2005-ben két hónap alatt (március 3.– május 9.) bevonattam a higanytartalmú gyermekkori védőoltásokat hazánkban. Ebben civil személyek, anyák és a politikai vezetés is segítettek.

3.)         New Yorkban élő orvos barátommal ismertté tettük, és ennek nyomán egyre több család alkalmazza a biomedikális tüneti kezelést.

4.)         A teljes megoldást jelentő oki – immunpatobiokémiai – összefüggésekkel és kezelési elvekkel több mint egy éve ismerkedtem meg és sajátítottam el. (Ennek absztraktja következik)

 

 

Összefoglalás: (absztrakt)

 

Az autizmus immunpatobiokémiai lényege

    Az orvosi szakirodalomban megfelelő mennyiségű adat áll rendelkezésre, ami alátámasztja, hogy: az autimust biológiai, orvosi problémaként kell megközelíteni! Tíz éve az Egyesült Államokban és más fejlett országokban az élvonalbeli kutatások tárgya az autista gyermekeknél megfigyelhető kóros immunológiai és anyagcsere eltérések vizsgálata, kezelése.

   Az autizmus a higanymérgezés és egyéb háttérszennyezés által kora kisgyermek vagy már a magzati korban kiváltott, kóros immun- és bélfelszívódási zavarokból eredő anyagcsere betegség. Vagyis az egészséges szervezetre jellemző homeosztázis helyett az autistákban patológiás vérfolyadék, sejtközötti és sejten belüli, állandósult kóros összetétel áll fenn.

   Jelen tudásunk szerint az autizmus a legösszetettebb, gyermekkorban kialakuló megbetegedés, mert a higanymérgezést – allergiát és egyéb immunbetegségeket –bélfelszívódási zavarokat – kóros baktériumok, gombák paraziták abnormis túlsúlyát a bélben, valamint a kóros anyagcsere funkciókat és a szintén kóros mértékű szerves vegyületek és nehézfémek (pl. higany, ólom, stb.) folyamatos lerakódását foglalja magába. Az ebből származó állandósuló kábítószer, pszihoserkentő és ammónia mérgezés, továbbá a sejten belül állandósuló romboló hatású tejsav és citromsav mérgezés, valamint abnormis idegélettani funkciók, és az ideg-immunológia rendellenes működése a kórmeghatározó kritériumai.

Nem meglepő tehát, hogy kezelése is a legösszetettebb, aprólékos, az egész életet végigkísérő, állandó odafigyelést igénylő folyamat, és ez a teljes kezelési rendszernek csupán a biológiai oldalát foglalja magába, a társadalmi, valamint a szociális oldalát nem, pedig legalább ilyen fontos elemét képezik az autizmussal élő személyek komplex ellátásának.

A jelenleg alkalmazott gyógyszerek nem javítanak a fő tüneteken, és jelentős károsító hatásuk is lehet. Az autisztikus spektrum-zavar (ASD) sikeres kezelésének kulcsa az egyénre szabott, minden részletre kiterjedő klinikai és laboratóriumi vizsgálatok értékelése, és a szülő, belgyógyász és kutató együttműködése. De a biológiai kezelési terv semmiképpen sem vonhatja el a figyelmet a viselkedési terápia nagyon fontos kérdéséről!

A számítógép analógiájával élve a szoftver és hardver fogalmakat használom ennek megértetésére. Az autizmus biológiája a hardver, míg a viselkedés, a beszéd, és az érzékelés az autizmus szoftvere. A szoftverproblémák megoldásához a biológiai okokból megrongálódott idegi pályák újraprogramozása szükséges.

Míg e rendellenesség jelenleg szociális, viselkedési és beszédzavarként jelölik meg addig az autizmust diagnózisa az általános autoimmun, illetve dysimmun egyensúlyzavar.

 

Autizmus: extrém mértékű kihívás az integratív orvoslás számára

Az autisztikus spektrum-zavart (autistic spectrum disorder, ASD) számtalan viselkedési, klinikai és biokémiai abnormalitás jellemzi.

Az általános orvoslás cserbenhagyta az autista egyéneket és családjaikat! Hosszú idő telt el azzal, hogy intézetek és szülők azon tétováztak, hogy találjanak valamilyen módot arra, hogy az autizmusban szenvedőkön segítsenek. A szülők között volt néhány kutató és belgyógyász is. Ők figyelmesen törődtek gyermekeikkel, együttműködő hálózatot szerveztek a tapasztalataik kicserélésére. Olyan beavatkozásokat eszközöltek, mint a diéta, vitaminok bevitele, viselkedésterápia és speciális oktatás. Ennek eredményeképpen az autizmus kezelése a sikeres integratív orvoslás egyik modelljévé vált.

Az autizmus lényegének megértése és kezelése a szülők aktivitásától, a gyakorló orvosok munkájától, az újszerű szervezeti támogatástól hajtva fejlődött, erejét az orvosi kezelés ezen integratív modelljétől kapta. (Forrás: Parris M. Kidd, PhD, Altemative Medicine Review, Volume 7, Number 6,2002, Page 472)

 

Dr Jeff Bradstreet: Klinikai értékelés.

Autizmus és általános fejlődési elmaradottság. (részlet)

 

Liz Burt 5 éves kisfiát egy orvoscsoport vizsgálta meg bélpanaszok miatt. A röntgen azt mutatta, hogy elzáródás van a beleiben. A család számára ez lehetetlennek tűnt, mivel a gyermeknek állandóan ment a hasa. A röntgen azt mutatta, hogy vastagbelében akkora nagy székletdarab van, mint egy kisebb sárgadinnye. Miután ezt hashajtókkal eltávolították, Matthew-t endoszkópos vizsgálatnak vetették alá és a beleiben levő sebekből kimutatták a kanyaró vírusát.

 

Megvizsgáltak (biopszia) olyan gyerekeket, akiknek krónikus vékony és vastagbél gyulladásuk volt. Eredmények, értelmezés: Dr Wakefield csoportja és egy elismert japán tudós azonosítot- ták a védőoltás kanyaró vírusát az autista gyerekek vékonybél sérülésében, ezáltal nem hagyva kétséget, hogy maga a védőoltás váltotta ki a rendellenességet.

 

Az autizmussal élő személyek myelin bázikus fehérje elleni (anti MBP), valamint agyi sejtrészecskék elleni (anti NFP) antitestekkel rendelkezik. Csoportvizsgálatokban a  kanyaró-IgG pozitív vérsavók 90%-a az anti-MBP-re pozitív volt, ugyanakkor 73%-a az anti-NFP-re is pozitív volt, Ez a kutatási eredmény volt az első, amely autistáknál a vírus szerológia és az agyi antitestek között kapcsolatot mutatott ki; alátámasztva azt a hipotézist, hogy egy vírusra adott autoimmun válasz ok-okozati szerepet játszhat az autizmus kialakulásában.

A lymphociták működésének vizsgálata még mindig az élvonalbeli kutatások tárgya. A mellékletben szereplő „Gyenge immunrendszer”- ről szóló tanulmányok (5. sz. melléklet) további bizonyítékot szolgáltatnak arra vonatkozóan, hogy az autizmus kialakulásában autoimmun mechanizmusok játszanak közre. Ezeket a tanulmányokat együttesen tekintve nehéz más következtetést levonni, mint hogy - az autizmus egy autoimmun rendellenesség, amit az autoimmun jelenségek kezelésmódjával kell kezelni.

 

 

 

A neopterin és a biopterin szintje a vizeletben autizmus esetén.

A pterinek – neopterin és biopterin – természetes módon a testnedvekben fordulnak elő, mint pl. a vizeletben. Vizsgálatok kimutatták, hogy a megnövekedett neopterin szintek a celluláris immunrendszer aktiválásával (T 4 helper sejtek) vannak összefüggésben, míg a csökkent biopterinek alapvetők a neurotranszmitter szintézis számára. A vizeletben található neopterin szint magasabb, a biopterin szint alacsonyabb volt az autista gyermekek esetében, mint az egészséges kontrollcsoportéban. Az autizmus maga a T sejtek hibás szabályzásának jele lehet.

 

1. Rész: Hogyan kerülhettek gyermekeink ebbe a helyzetbe?

1.) A gyakori fertőzések gyengébb immunrendszerre utalnak, az immunrendszert károsan befolyásolhatják, ezáltal valószínűbbek lesznek a védőoltásra adott káros reakciók és az autoimmun megbetegedések. Az autoimmun reakciókat az immunrendszerben a védőoltások hatására bekövetkező változások is kiválthatják. A szakirodalomban ez jól le vannak írva. (6. sz. melléklet).

2.) A glutén és a kazein befolyással van az immunrendszerre, emiatt hibás immunműködést és az ingerület átvitelben egyensúlyzavart képes okozni. A gluténből és a kazeinből, felszívódva a károsodott bélnyálkahártyán keresztül egyaránt rendkívül mérgező morfinszerű, úgynevezett étrendi ópiátok képződnek. Kísérleti állatokban autistaszerű viselkedés fejlődött ki. Talán ez pillanatnyilag a legmeggyőzőbb érv, hogy gyermeküknél bevezessék a glutén- és a kazeinmentes diétát. Az autisták csaknem 100%-ánál megnövekedett opiátszintet észlelünk a vizeletben. Ezek az opiátok azonosak a casomorphinnal és a gliadomorphinnal és csak az étrend módosításával tüntethetők el a vizeletből. Egy évig is eltarthat, míg normalizálódik a szintjük.

 

3.). A védőoltásokat kötelezővé tevő kormányoknak többet kellene áldozniuk a védőoltások biztonságának vizsgálatára (7. sz. melléklet). Jó megközelítés lenne, ha beismernék a kanyaró vírus (vakcina) által indukált agyműködésbeli (enkephalopátiás) hanyatlás, vagy másként az autizmus immunológiai lehetőségét (ez a normál gyermekorvosi jegyzetekben már szerepel – Principles of Pediatrics, Second Edition 1994,) Számos autista gyermeknél fordul elő bélgyulladásszerű rendellenesség, és úgy tűnik, hogy kapcsolatban van az MMR oltásra adott reakcióval. Az autizmussal együttjáró bélrendszeri panaszok gyakran kiterjedtek és mindenesetben a bélnyálkahártya nyiroktüszőit érintik foltokban. Tudjuk, hogy mind a székrekedés, mind a hasmenés gyakori panasz autizmus esetén, a bélrendszer immunsérüléséből adódhat, de neurológiai: ópiát szabályzási probléma is lehet.

 A legtöbb autista gyerek allergiás valamilyen ételre. Ezek az allergiás reakciók felborítják a normál immunegyensúlyt, ezáltal súlyosbodnak az autisztikus tüneteik.

4.) Káros baktériumok, gombák, paraziták abnormális túlsúlya a bélrendszerben nyilvánvalóan sok autista gyermeket érint. Az olyan gombafajok, mint például a candida, immunrendszeri változásokat indukálhatnak, ugyanakkor neurotoxinokat (idegmérgeket) is termelnek. A legtöbb autista gyermek érzékenységi tesztjénél kiderül, hogy gombaproblémáik is vannak. A gombák megzavarhatják a szerotonin termelését. A gombák szintén termelnek szerotonint és interferálhatnak a normál idegi szabályozással. Candida jelenlétében nem beszélhetünk normál agyi vegyi folyamatokról.

5.) A Johnson&Johnson kutatói az autista gyermekek vizeletében egy rendkívül mérgező összetevőt találtak – a dermorphint. A dermorphin a természetben csak egy helyen fordul elő – ez az amazonas-i mérges fullánkos béka mérge. 10 milliószor erősebb és mérgezőbb a morfiumnál. (Alan Friedman, PhD, Johnson&Johnson). Más kutatók megerősítették, hogy ez az anyag alaphelyzetben minden olyan autista gyermeknél jelen van, aki csak a legkisebb mennyiségű kazeint vagy glutént fogyasztja. Vagyis állandóan a velük való kapcsolatkialakítást megnehezítő, (esetenként lehetetlenné tevő) kábítószer hatás alatt élnek.

Ők alkotják hazánkban ma a legfiatalabb, idegrendszerüket romboló kábítószer sújtotta populációt akaratukon kívül, szerencsétlenségükre. Tovább rontja állapotukat az agresszív periódusaikban kényszerből adott intravénás nyugtatók és kábítószerek, valamint az ezzel együtt járó lekötözések. Ez egy embertelen, a szülő számára szívet mardosó állapot!

6.) Az autista gyermekek szervezetében általában nincs elegendő saját maguk által termelt szekretin. A hippocampus (agyvelőkampó) fejlődéséhez szükség van egy szekretin családból származó neuropeptidre, a PACAP-re. A beszédfejlődésben is fontos szerepet játszik.

2. Rész Mi okozhatja az immunrendszer sérülését, illetve megváltozását?

Genetikai gyengeség és/vagy hajlam, ami az alábbiak közül egy vagy több tényezővel kombinálódik:

1.) Rövid szoptatási időszak, ami által az átadott sejtes immunitás nem tudott teljes mértékben kifejlődni.

2.) A glutén: genetikailag megnövelték a gluténtartalmát.

3.) A tehéntej vagy a tejalapú tápszerek korai bevezetése: allergiakeltő

4.) Élő vírusokkal történő immunizálás, különösen az MMR 1978 óta - az MMR oltás után gyakori a regresszió, ezt megfigyelték és publikálták (Wakefield) -, de más védőoltások is: a DPT (diftéria, pertussis, tetanusz: különösen, ha teljes cellás pertussist használnak) és a Hepatitis B (nem élő vírus) oltások szintén szerepet játszhatnak az immunrendszeri változásokban.

5.) Antibiotikumok túl gyakori használata következtében elszaporodó gombák és ártalmas baktériumok túltengése, az ennek eredményeként létrejövő immunrendszeri változás és mérgezés (Shaw, Fudenberg, Wuepper).

6.) Anyai allergia, krónikus fáradtság szindróma, vagy szivárgó bélrendszer, ami a gyermeket már az anyaméhben érzékennyé teszi (Fudenberg).

7.) Szivárgó bélrendszer a fenti tényezők bármelyikének, paraziták vagy bélrendszeri fertőzés következtében, ami lehetővé teszi, hogy glutén és kazein szivárogjon át a véráramba. Ha egyszer ezek a szervezetben vannak, akkor a szervezet mérgező anyagokká változtatja őket.

 8.) Hiba az agy méregtelenítő rendszerében, phenol sulfur-transferase (PST) - egy kénkompo- nensű enzim - hiánya. Kén komponensek nem megfelelő mennyiségű bevitele.

9.) Az autista gyermekek autoantitesteket kezdenek termelni (anti MBP és anti NFP) a velőhü- vely alapfehérje és más agyi összetevők ellen. A kanyaróról tudjuk - ez bizonyított -, hogy velőhüvely és idesejt részecske elleni antitestek termelődését váltja ki.

10.) Sérült sejtes immunitás: főleg a rákos sejteket ölő (NK Tsejt) immunképességük károsodik.

A lymphociták mûködésének vizsgálata még mindig az élvonalbeli kutatások tárgya. Az autizmus maga a T sejtek hibás szabályzásának jele lehet.

IVIG (inravénás immunglobulin) kutatások: Számos szerzõ leírta az IVIG hatásosságát autizmus esetén, ahogy Knudsen és társai 1998-ban kimutatták.

 

Az Autizmus Kutatóközpont adatai alapján Magyarországon, ahogy utaltam rá fenntebb, jelenleg hozzávetőlegesen 60 ezer autistával, illetve autisztikus spektrumzavarral élővel számolhatunk. Megfelelően szervezett oktatásuk, később emberhez méltó szociális ellátásuk megoldatlan. Meg sincs tervezve! 

 

Gyermekeink komplex, folyamatos egészségromlása

A befelé fordulás oka: az állandó kábítószeres állapot!

A Párizsi vizsgálatok, sok-sok labordokumentummal alátámasztották, hogy gyermekeink súlyosan betegek. Folyamatosan mérgezett állapotban vannak, ami Magyarországon még kevésbé ismert immunológiai eredetű, a következményesen kórós bélfelszívódási, és szintén kóros anyagcsere folyamatokkal. Mindezek évek alatt súlyos, maradandó idegrendszeri károsodást okoznak. Szervezetük biológiailag haldoklik. „Az agysejtek elhalása elkezdődött, ezért nincsen vesztegetni való idő!” (Amber: Gyógyult Autista Gyermekek; 2004 október  www.danwebcast.com

 

HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!