T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Az amalgán

 

 Az amalgán káros  - nem káros?

 

D. KEZELÉS

Miért akarunk mi mindenkit kikezelni egyáltalán? Ez valójában szükséges? Nem tudja a testünk önmaga eltávolítani önmaga ezeket a mérgeket természetes úton?

Először figyelembe kell vennünk a kockázatát sok tényezőnek, amelyek később hatással lehetnek a döntéseinkre.

Itt van egy rövid lista azokról a kockázati tényezőkről, amik egyedül okozhatják a nehézfémek felhalmozását az egyébként egészséges testben, vagy lelassítják, vagy teljesen meggátolják a testet a saját méregtelenítő folyamataiban.

A genetika:

Több gén felelős a veleszületett detoxikációs mechanizmusok hatékonyságáért. Például: ApoE a nagyobb helyreállító protein a neuron megsérülésénél és felelős a higany eltávolításáért az intracelluláris környezetből. Itt van 4 különböző altípus, egyik ezek közül teszi hajlamossá az egyént a higany felhalmozására. (Danik, M. and Poirier, J. Apolipoprotein E and lipid mobilizatin in neuronal membrane remodeling and its relevance to Alzheimer's disease. In: Brain Lipids and Disorders in Biological Psychiatry, edited by Skinner, E.R.Amsterdam:Elsevier Science, 2002,p.53-66.) Ismert és vizsgált az egyéni genetikai különbségek a "glutathion" elérhetőségénél. Több társaság az integratív gyógyszer mezőben kínál genetikai tesztet manapság. Hosszú távon az én klinikai eredményeim nem voltak hatásosak, amikor a saját detoxikációs programomat csak a genetikai tesztekre alapoztam.

Elsődleges betegségek (például: vese fertõzések, hepatitisz (májgyulladás), mandulagyulladás stb.) Sebészeti operációk (gyakran akadályozzák a detoxifikációs képességet ezekből a testrészekből, mint a mandulaműtét a felső nyaki idegdúcon, korlátozza a nyirokhálózatot, és a vérellátást az egész koponyából) Gyógyszeres kezelés, vagy drog használata (megsemmisíti az ösztönös detoxikáló mechanizmusokat) Érzelmi trauma, különösen korai gyermekkorban.

Társadalmi helyzet (a szegény emberek lehet, hogy fertőzött vizet isznak)

Magas carbohidrát bevitel párosítva rossz fehérje(protein) tápláltsággal

Homeopátiás higany használata (a higanyt a mélyebb szövetekbe raktározza)

Élelmiszer allergiák (blokkolhatja a vesét, vastagbelet, stb.)

A páciensek elektromágneses környezete(mobiltelefon, erővonalakhoz közel eső ház stb. Omura mutatta meg, hogy a nehéz fémek az agyban úgy működnek, mint a mikroantennák koncentrálva okozzák az elektroszmoggal az agyban) székrekedés veszélyeztetett fej/nyak nyirok hálózat (sinusitis, mandulaműtét, rossz fogorvosi beavatkozás) az amalgám tömések száma paciensek egész életében, a páciens anyjának amalgám töméseinek a száma


 

Detoxikáló módszerek

 

Sok tényező van, amit a detoxikációs program, hatóanyag kiválasztásánál figyelembe kell vennünk. Miután kiválasztottuk a megfelelő hatóanyagot az egyéni kliensnek és a fém pontos meghatározását, illetve a pontos kémiai formáját, figyelembe kell vennünk a testnek azt a részét, ahova a fém el lett tárolva . Például a chlorella alga ideális a fémek eltávolítására a bélből, de túl kevés hatása van az agyban eltárolt higanyra. Az intravénás gluthatione elérheti az intracelluláris környezetet, akár az agyban is, de eléggé hatástalan a bélből való higany eltávolításnál. Minden hatóanyagnak aktivitásának van egy elsődleges helye , amelyik meghatározza, mennyit és milyen hosszú időn át használjuk! Azokat a hatóanyagokat, amelyeknek több féle hatása van a különböző fémek eltávolításánál a különböző testrészekből, az alapnak, bázisnak tekinthetjük a detoxikáló programunkban. Magas fehérje, ásványi anyag, zsírsav és folyadék bevitel.

Ésszerű magyarázat:

A fehérjék biztosítják a fontos előfutárokat az endogén fém detoxikáció és ingázó hatóanyagok, mint a coeruloplasmin, metallothioneine, glutathione és mások. A szétosztott-lánc aminosavaknak a tehén és a kecske savóban, nagyon értékes önálló detoxikáló hatásuk van. Aminosav kiegészítések, különösen a "kopószuka" koncentrált aminosavainak láncával értékesek.

A fémek csak azokhoz a helyekhez erősítik hozzá magukat, amelyek a fém ionok támadására vannak programozva(?). Az ásványi anyag hiánya szolgáltatja az alkalmat a mérgező fémeknek, ahhoz, hogy hozzákössék magukat az üres helyekhez. Egy egészséges ásványi anyag alap az előfeltétele minden fém detoxikációs program kísérlethez (szelén, cink, mangánoxid, germánium, molibdém stb.) A helyettesítő ásványok detoxifikálhatják a testet saját maguk által. Ahogy az elektrolitok a fontosak (nátrium, kálium, kálcium, magnézium), amik segítenek szállítani a mérgező hulladékokat az extracelluláris tér és a nyirok és éredény között.

Lipidek (zsírsavakból vannak) a központi idegrendszer 60-80%-a ebből áll és szükség van állandóan az újratöltésükre. A hiány a központi idegrendszert "vulnerablissá" teszi a zsírnak a feloldható fémeknek(?), mint a fémből álló higany állandóan párolog, mint láthatatlan, szagtalan gáz a fogászati amalgám tömésekből.

Elégséges folyadék bevitel nélkül a vesék teljesen elszennyeződhetnek fémekkel. Az alapvető membránok megduzzadnak és a vesék nem tudják tovább hatásosan szűrni a mérgeket. A kiegyensúlyozott elektrolit oldat hozzáadása kis mennyiségben a vízhez segít helyreállítani az intra és extracelluláris folyadék egyensúlyt/háztartást.

Gyógyszerek:

DMSA . Kínában fejlesztették ki az 50-es évek végén. A hatás a sulfhidril csoporton át. 4 óránként szükséges adni 24 órán keresztül, hogy elkerüljük a higany és az ólom újra-elraktározását a központi idegrendszerben. Ólommérgezésben javasolt a használata. Legfőképpen agytompulást, memória problémákat okoz a detoxikáció időszakában, depressziónál és gyerekeknél néha roham következik be a fémek átrendezőségének következtében. Általános adagja az USA-ban: 50-100 mg q 4 h - 3 napig, 11 napig semmi, 3-12 hónapon keresztül.

DMPS: Oroszországban fejlesztették ki, hogy elősegítsék a "BAL" fejlődését. Létezik mindkét, injekció és szájon át szedhető formában is. A szájon át szedhető forma a leghatásosabb "rákolló", ami a kereskedelembe elérhető.' Tabletta "TID".A napi dózis: 3 napig szedjük, 11 nap szabad. Az injekció formát arra használhatjuk, hogy mobilizáljuk a higanyt és az ólmot a nehezen elérhető helyekről, mint az autonóm idegdúcokból, az izületekből, és a "trigger" pontokból. Az "IV" befecskendezés elsősorban az endotheliumnál ( több száz négyzetméter) és a veséknél hatásos. A mindennapi dózis: 3 mg/kg testsúly egyszer egy hónapban. A "IV" formát soha nem használják, hacsak a páciens bélrendszerét nem kezeljük olyan anyagokkal, mint a chlorella, cholestyramine, "appel pectin" vagy chitosan.

Desferal: Jó bõr alatti detoxikáló hatóanyag az alumíniumnál és a vasnál. Több komoly anafilaxiás reakcióra képes más szokásos detoxikáló hatóanyagokkal.A kanadai-német kutató: Kruck mutatott jó eredményeket az "AD" páciensekkel. Adagolás: 1 üvegcse/hét, 3 hét kúra, 1 hét kihagyás.

Ca EDTA: Több információ található a www.gordonresearch.com -on. Adjuk, mint egy parányi löket percenként: - 5-10ml egyszer egy héten. Eredetileg arra fejlesztették ki, hogy eltávolítsák az "S" kálcium depositokat, nemrégiben fedezték fel, hogy hatásos a higany és más fémeknél, mint pl az alumínium. Mellékhatásokat nem nagyon találtak, amit igen , az is a higany újra átrendeződéséből adódnak. A nátrium EDTA hagyományosabb használata 2 órás perióduson túl a salétromoxid növekedésre az artériákban és beteg szívizomnál használták.
Intravénás c vitamin: Legújabb könyve Tom Levy-nek, MD A higany , ólom, alumínium detoxikálása fõleg a vastagbél fölött fontos. Én 37,5 grammot használok 500ml desztillált vízzel és 10 ml kálciumglükonátot 1 óránként. Lehet naponta alkalmazni. Egyszer egy héten ajánlatos főleg az amalgám eltávolítás alatt. Irritálhatja az ereket. Hipoglikémiát okozhat. Nincs komoly mellékhatása. Biztonságos a használata sok fogorvos számára. A szájon át szedett c vitamin sokkal kevésbé hatékony. a bél tolerancájáig kell adni.

 

Természetes szájon át szedhetõ hatóanyagok:

Cilantro (kínai petrezselyem) (koriander) Ez a konyhai fűszernövény képes mobilizálni a higanyt, a kadmiumot, az ólmot és az alumíniumot az összes csontból és a központi idegrendszerből. Talán ez az egyetlen hatásos hatóanyag, ha mobilizálni akarjuk a higanyt az eltárolt intracelluláris térbõl mitokondriumokhoz, tubulinhoz és a liposzómákhoz csatolt és a sejtmagokból (visszafordítva a higany által okozott DNS károsodást) Mivel a cilantró több mérget mozgósít, mint amennyit ki tudna hordani a testből, lehetséges, hogy eláraszthatja a kötőszöveteket (ahol az idegek tartózkodnak) fémekkel, amik eddig biztonságosabb búvóhelyeken tárolódtak. Ezt a folyamatot újramérgeződésnek hívják. Könnyen elkerülhető, ha egyidejűleg bél méreg abszorbáló hatóanyagot is adunk. Egy új állatkísérlet demonstrálta, hogy gyorsabban távolítja el az alumíniumot és ólmot az agyból és a felsőbb csontvázból, mint bármilyen más ismert detoxifikáló hatóanyag. Miközben folyamatosan mérgezték az állatot alumíniummal, a csont alumínium tartalma a megfigyelés időtartama alatt szignifikánsan csökkent.

A cilantró tinktúra adagolása és alkalmazása: Kezdésnek 2 cseppet/ 2szer egy nap meleg vízben, Étkezés előtt fél órával vegyük be , miután bevettük a chlorellát (a cilantró rázúdíthatja a "galbaddert" az epét? -visszatartva a neurotoxinokat- a vékonybélben. Az epe előfordulás természetes, amikor eszünk, de sokkal jobban megnöveli a cilantró. Ha chlorellát nem szedünk, a legtöbb neurotoxin újra felszívódik a vékonybélben a bél idegrendszer bőséges idegvégződésein keresztül). Fokozatosan növeljük az adagot a 10csepp 3szor egy nap teljes adagig. A detoxifikáció kezdő fázisa alatt a cilantrót adjuk egy hétig, 2-3 hétig nem. A friss szerves cilatnró működik a legjobban (olyan sok,

 

 

amennyit egy ember egy kezében össze tud nyomni), ha meleg "Miso" levesben adjuk. A Miso szinergikusan működő aminosavakat tartalmaz.

A cilantró szedésének másik útja: dörzsöljünk 5 cseppet 2szer egy napa bokákba a fémek mozgósításáért az egész szervben, térdekben és a rekeszizom alatti struktúrákban és a csukló szervekért, térdek és a rekeszizom fölötti szerkezetek. A csukló sűrű autonóm stimulálása (a cilantróból az azonnali felfogás) és keresztezve van a fő nyirok csatornákkal (a nyirok felfogás).

A cilantró tea: Használj 10-20 cseppet egy csésze meleg vízhez. Lassan kortyolgasd! Az agyat gyorsan megtisztítja sok neurotoxintól. Jó a fejfájásokra és más akut tünetekre (térd fájdalom, torokgyulladás, fejfájás). Dörzsölj 10-15 cseppet a fájdalmas területbe.Sokszor majdnem azonnal enyhíti a fájdalmat.

Chlorella:

Minkettő Chlorella Pyrenoidosa (jobb méregfelszívó képesség, de nehezebb emészthetőség) és a Chlorella

Vulgaris (magasabb CGF tartalom - lásd lentebb, könnyebben emészthető, kevesebb fémmegkötő képesség) áll rendelkezésre. A chlorellának sokféle egészségre gyakorolt hatása van:

-Vírusölõ (különösen hatásos a cytomegaly vírus ellen a herpesz családból)

-Méreg megkötés (mucopolysaccharide hártya). Minden ismert mérgező fém, környezeti mérgek, mint a dioxin és

 mások.

-Javítja és aktiválja a test detoxifikáló funkcióit.

-Drámaian megnő a redukált gluthation,

-Sporopollen olyan hatásos, mint a cholestyramin a neurotoxinok megkötésénél és sokkal hatásosabb a mérgező

 fémek megkötésében, mint bármely más természetes hatóanyag.

-Különböző "peptidek" helyreállítják a coeruloplazmint és a metallothioneine-t

-Lipidek (12,4%) alfa és gamma-linoleic savak segítenek kiegyensúlyozni a detoxifikációs program alatt növekvő

 halolaj betáplálást és szükséges még sok funkcióhoz, beleértve a prexisomes formációját.

-Methyl-coblolamine étel az idegrendszernek, helyreállítja a megrongált neuronokat és megvan a saját detoxifikáló

 hatása.

-A chlorella növekedési faktora segít a testnek detoxifikálni önmagát egy a még nem ismert beható úton.

 Megmutatkozik, hogy évek milliói alatt a chlorella kifejlesztett egy speciális fehérje detoxifikációt és peptidet

 minden létező mérgező fémre.
· A porphyrinnek a chlorofilban megvan a saját erõs fém megkötési effektusa. Aklorofil aktiválja a PPAR-receptort a sejt atommagján, amelyik felelõs a DNS áttételért és a peroxisom formáció kódolásáért (lásd halolaj), a sejtlaf megnyitása (ismeretlen mechanizmus) ami szükséges minden detoxifikáló folyamathoz, normalizálja az inzulin érzékenységet és még ennél sokkal többet. Az orvosi gyógyszerek aktiválják a PPAR receptorokat (olyan mint a pioglitazone) hatásos volt a mell és prosztatarák kezelésében.

-Szuper tápláló anyag: 50-60% aminósav tartalom, ideális táplálék vegetáriánusoknak, methylcobalamin, a legkönnyebben abszorbálható és felhasználható formája a B12, B6,nak ásványoknak, chlorophyll, béta karotin, stb.
-Immun rendszer megerõsítése

-A bélflóra helyreállítása

 

 Emésztési segítség (nagy mennyiségû hatóanyag)

-Alkalinizálási hatóanyag(fontos a malignanciás pácienseknek)

Dózis:Kezdjük 1 grammal(=4 tabletta) 3-4 alkalommal naponta.Ez a standard adagja felnõtteknek az aktív detoxifikáció 6-24 hónapjában.A detoxifikáció aktívabb szakaszaiban ( minden 2-4 hétbõl 1 hét) bármikor, mikor cilantrót is adunk, a dózist növelhetjük 3 grammig 3-4 alkalommal naponta (1 hétig, 2-4 héten át a normális adag). 30 perccel az étkezések elõtt és lefekvési idõben.A chlorellának ez az útja pontosan az az adgja a vékonybélnekm,ahova az epe fecskendezõdik az étkezés megkezdésekor, elviszi a mérgezõ fémeket és más mérgezõ hulladékokat. Ezek meg lesznek kötve a chlorella sejtfalával és ki lesznek szállítva az emésztõ traktusból.Az amalgám tömések kivétele elõtt 2 nappal már a nagyobb dózist lehet adni és a kezelés utáni 2-5 napig lehet még adni.(Ha több amalgám tömést vesznek ki, hosszabb ideig lehet a nagyobb adagot adni.) A fogászati kezelés ideje körül ne adjunk cilantrót. Ez alatt az idõ alatt nem akarjuk mobilizálni a mélyen tárolt fémeket, ráadásul a várt új kitevés miatt. Ha szedsz c vitamint a detoxikációs program alatt, tedd ezt minél távolabb a chlorellától (legjobb evés után).

Mellékhatások: A legtöbb mellékhatás tükrözi a mozgósított fémek mérgezõ hatásait, amelyek ide-oda járnak át a szervezeten.Ezt a problémát azonnal elkerülhetjük azzal, ha szignifikánsan növeljük a chlorella dózist, de ne csökkentsük, mert ez rosszabbítani fogja a problémáinkat (kisebb chlorella dózisok több fémet mobilizálnak,mint amennyit a bélen keresztül el tudnak szállítani,nagyobb chlorella adagok több mérget tudnak megkötni, mint amennyit mobilizáltak). Néhány embernek emésztési problémát okoz a chlorella sejthártyája. Az enzim cellulase megoldja ezt a problémát. A cellulase elérhetõ sok egészséges ételboltban emésztõ enzim termékekben.Ha a chlorellát az étellel egyszerre fogyasztjuk, ez segíthet ezekben az esetekben, habár ilyenkor kevésbé hatásos.A chlorella vulgarisnak vékonyabb sejtfala van és a celluláris enzimet jobban tolerálják azoknál az embereknél, akiknek emésztési problémáik vannak.

A chlorella növekedési faktor(CGF)

Ez egy hõ "kifejlõdés" a chlorellábólamik koncentrálva tartalmazzák bizonyos peptideket, proteineket és más alkotórészeket.A kutatás a CGF-el kapcsolatban megmutatta, hogy a gyerekeknek nem fog romlani a foga, és a fogkõképzõdésük(felsõ állkapocs fejlõdés)mjadnem tökéletes Kevesebb betegség alakult ki és a gyerekek korábban nõnek és magasabb IQ-val rendelkeznek és szociálisan tapasztaltabbak.Sok esetben drámai daganattal rendelkezõ páciensek meggyógyultak? miután CGF nagyobb adagban szedtek. Tapasztalataink szerint a CGF a pácienseknek sokkal könnyebbé, rövidebbé és hatékonyabbá teszi a detoxikációt.
Javasolt dózis: 1 cap CGF minden 20 tabletta chlorellához.

NDF és PCA

Mind a kettõ a chlorellából és a Cilantróból származó kivonat és nagyon hatásos a méregtelenítésben. Nagyon jól elviseli a szervezet, de elég drága.

Fokhagyma (allium sativum) és a vad fokhagyma (allium ursinum)

A fokhagyma megvédi a fehér és a vörös vérsejteket az oxidálódási károsodástól,amit a fémek okoznak a vérben és így megvan a saját detoxifikáló hatása. A fokhagyma sok kén alkotóelemet tartalmaz, beleértve a legértékesebb sulph-hydryl csoportot, ami oxidálja a higanyt, az ólmot és a cadmiumot és ezeket a fémeket vízben feloldhatóvá teszi.Ez megkönnyíti a szervezetnek a dolgát a kiválasztásnál. A fokhagyma tartalmaz aliint, amit enzimálisan átalakít allicinné,a természet legerõsebb antimikróbás hatóanyagává. A fémmel mérgezett páciensek majdnem mindig szenvednek másodlagos fertõzésektõl,amik gyakran felelõsek a tünetek egy részéért.A fokhagyma tartalmazza a legfontosabb ásványokat, amik megvédenek a fém mérgezéstõl, bio aktív szelént.A legtöbb szelén készítmények szerényen abszorbáltak és nem érik el azokat a testrészeket, amiknek szükségük van rájuk.A fokhagymában lévõ szelén a legelõnyösebb természetes forrás. A fokhagyma ezenkívül véd a szívbetegségek és a rák ellen.

Az allicin "fél élete"(miután összepréseltük a fokhagymát) kevesebb,mint 14 nap.A legtöbb kereskedelemben kapható fokhagyma készítmény nem tartalmaz allicint. Ez megkülönbözteti a hideg, szárított fokhagymát minden más terméktõl.A medve fokhagyma tinktúra kitûnõ a méregtelenítésben, de kevésbé hatásos, mint antimikróbás hatóanyag.

Adagolás: 1-3 kapszula fagyott,szárított fokhagyma minden étkezés után. Kezdjük 1 kapszulával a napi fõétkezések után naponta, és lassan nüveljük az adagot.Kezdetben a páciens "die-off"(meghalási)reakciókat tapasztalhat(a gombás és baktérium organizmusok elhalásából). Használjunk 5-10 csepp medve-fokhagymát a táplálékon legalább 3 szor naponta.

Hal olaj:

Világos, hogy a halolaj nagymértékû fogyasztása megvéd az amalgám tömések káros hatásaitól. Ugyanez igaz a szelén magas bevitelére.
Az EPA és DHA összetett zsírsavak a halolajban sokkal rugalmasabbá teszik a vörös és a fehérvértesteket, így javítják az agy, a szív és más testrészek mikrocirkulációját.Minden méregtelenítõ funkció függ az optimális oxigén átadástól és a vértõl.Az EPA és a DHA magvédik az agyat a vírusos fertõzésektõl és szükségesek az inteligencia fejlõdéséért és a látásért.Ezek is elõidézik a peroxisomák kialakulását és segítenek megvédeni õket. A legalapvetõbb méregtelenítõ az élõ sejt organizmusoknak a peroxisome.Ezek a kis szerkezetek felelõsek a specifikus munkáért a sejtekben:A torokmandulákban, mirigyekben a melatoninok termelik a peroxisomekat, a neuronokban a dopamint és a norepinephrinet, stb. Itt van, ahol a higany és más mérgezõ fémek megtámadják és megbénítják a sejteket a munkájuk végzésében.Más kutatások a mitochondriára és más sejtorganizmusokra fordították a figyelmünket,amik tapasztalataink szerint sokkal késõbb károsodnak.A sejt állandóan megpróbál elõállítani új peroxisomákat és helyettesíteni õket a sérültekkel, de ehhez szüksége van bõségesen zsírsavakra, mint pl EPA és DHA. Mostanáig azt hitték, hogy a test saját maga is elõállítja a saját EPA/DHA-ját más omega3 zsírsavakból, mint a halolaj.M már tudjuk, hogy eza folyamat lassú és nem tudja tartani a lépést a testünk EPA/DHA szükségletével a mai mérgezõ környezetünkben.A halolajat egy alapvetõ tápláléknak tartják, fõként a vegetáriánusoknak. Új kutatások azt is feltárták,hogy változásokon mentek keresztül az emberek , amikor emberszabásúból inteligenssé váltak és megtörtént, hogy emberek csak aperti régiók felé fordultak, ahol az emberszabásúak nagy mennyiségben kezdtek halat fogyasztani.

A zsírsavak a halolajban nagyon érzékenyek az elktromágneses mezõkre, a hõmérsékletre, a fényre és a kezelés és feldolgozás különbözõ fázisaira.A "tárgyas" zsírsavak, a hosszú láncú zsírsavak, és más oxidációs termékek és "contaminants" gyakran megtalálhatók a legtöbb kereskedelmi termékben.Az ideális, ha a halolajat egyfolytában hûtve tárolják, amíg a páciens hûtõjébe nem kerül.A hal forrásnak higany és contaminat mentesnek kell lennie, emi egyre keményebbé-keményebbé válik?A halolajnak kissé halszerûnek kell lennie, de nem túlságosan. Ha nincs hal íze, akkor a túl sok feldolgozás és manipuláció szétrombolta az olaj vitalitását. Ha pedig túlságosan hal íze van, akkor oxidált termékkel állunk szemben. 5 féle kereskedelmi osztályzású halolaj létezik: Az I a legjobb.
Adagolás: 1 kapszula Omega3 vegyünk be 4 szer/naponta a kezelés aktív fázisa alatt, 1 kapszula kétszer egy nap maintenance(normálisan).

Legjobb , ha chlorellával együtt szedjük.

Nemrégiben egy zsírsav receptort fedeztek fel a nyelven,kapcsolatban más ismert ízlelõ receptorokkal.Ha a kapszula szétrágott, vagy folyékony olajat veszünk be,a gyomor és a hasnyálmirigy elõkészítik az emésztõtraktust, hogy a lehetõ leghnagyobb felszívódást elõsegítsék. Ha a bipoláris depresszíót, vagy más mentális problémát akarunk kezelni, 2000mg szükséges az EPA-ból naponta(David Horrobin).A rosszindulatúak modulációjához 120mg EPA szükséges 4 szer egy nap.A számításokat egyszerûen elvégezhetjük az információval a feliraton.

Kiegyensúlyozott electolyte solution (Selectrolyte)

Az autonóm idegrendszernek a legtöbb mérgezett páciensnél mûködési zavarai vannak. Az elektromos jeleket a szerevezetben nem kapnak meg, vagy félreértenek, vagy rosszul értelmeznek. A mérgek ide-oda járnak az extracelluláris környezetben.Ha növeljük a természetes sók betáplálását(celtic tengeri só) - és rendszeresen kerüljük az asztali sót- azt találták, hogy ezek nagyon hatásosak ezeknél a problémáknál. A leghatásosabb egy oldat, aminek az amerikai kémikus, Ketkovsky tört utat.Õ alkotta meg a leghatásosabb elektrolit helyettesítést, amit tökéletesítettek a "Morin labs"-ban és amit ma "selectrolit"-nak hívnak.
Adagolás: 1 tsp egy jó pohár vízben 1-3 szor naponta.A nagyobb stressz idõszakában az adagot idõlegesen 1 tbps (napi 3szor)-ra lehet növelni.

Segítõ terápiák:

A nyirok rendszer

A mobilizált fémek és mérgek a kötõszövetben és a nyirokrendszerben haladnak.Ezek nem tudnának hosszabb ideig kiválni biokémiai hatóanyagok nélkül.Egy mechanikai megközelítésre van szükségünk.Dr. Vodder MLD megközelítése nagyon jó.Egy nagysezrû csoportját használjuk a mikrokonkurrens eszközöknek egy japán kutató által.Az eredmények gyakran meglepnek. Az eszköz nagy könnyebbséggel tudja mobilizálni a fémeket az agyból és mellékhatások nélkül, ha a páciens eközben egy jó méregtelenítõ programot folytat. Én ezt a folyamatot elektromobilizációnak hívom.
Fénymobilizáció: Azt találtam, hogy a fémek megjelenését a központi idegrendszerben gyorsan és csökkenteni lehet a szemek polarizált fény álatli stimulálásával. Minden fémet definiálni lehet a saját spektrumú kibocsájtásával, ha felmelegítjük õket.(Fraunhofer vonalak) Ha pontosan olyan frakvenciájú fényt világítunk a szembe (speciális eszközt használva) ez elõidézi a fémek kiszivárgását a vérbe az intracelluláris környezetbõl.

Szauna terápia

A pillanatnyilag átvizsgált irodalom azt mutatja,hogy az izzadás a szauna terápia alatt kiküszöböli a mérgezõ fémek magas szintjét, a szerves vegyületeket,dioxinokat és más mérgezõ anyagokat.A szauna terápia ideális, hogy mozgósítsuk a fémeket a rejtett helyekrõl.Azonban, a szauna alatt, a mérgezõ fémek elmozdulhatnak az egyik testrészbõl a másikba.Ez azt jelenti, hogy a higany áthelyezõdhet a kötõszövetbõl az agyba. Ez a kellemetlen hatás elkerülhetõ, ha a páciens chlorellát, cilantrót és fokhagymát szed.A "ózon" (gõz) összeadása hatásosan megszadadíthat a mikro organizmuoktól a szaunában.A pillanatnyi higanyt és más fémeket eltávolítottuk a testbõl, így a mikroorganizmusok növekedésnek indulnak.Ózon gõz kombinációt használunk, ami kombinálja a hyperthermia és az ózon terápia hatásait nagyon biztonságosan és kényelmesen.

Colon hydroterápia:

A colon hydroterápia nem csak a székletet távolítja el a colonból, hanem a bélsarat és a hulladékot is,  ami hozzákötõdött a colon falához. Megmutatták, hogy ezek a maradékok több évtized idõsek is lehetnek és gyakran szivárognak belõlük mérgezõ adagok sok különbözõ kémiai anyagból azokon az éveken keresztül, amikor ezek felgyülemlettek. A fém méregtelenítõ kúra alatt sok méreganyag feltûnik a bél felületén és áthelyezõdik a bél felületérõl a bélsárba. Azonban, sok a méreganyagok közül idegméreg (neurotoxin), és a colon be van hálózva idegvégzõdésekkel, sok a mobilizált méreganyag közül újra felszívódik a tesbe ezen az úton.Hogy feltartóztassuk ezeket a méreganyagokat, erre ideális a colon hydroterápia.
Ajánlott használata: 1-2 colon hetente a detoxifikáció aktív fázisa alatt.

Akupunktúra és ideggyógyászat (neural therapy):

Mind a kettõ szorosan összekapcsolt tchnika, hogy szabályozzuk a vegetatív idegrendszert. Fémeket gyakran csapdába ejti a vegetatív idegrendszer a jellegzetes mûködési zavar miatt.Mindkettõt meghatározhatjuk bármelyik eljárással.

Feladat:

Hogy megkönnyítsük a detoxifikációs folyamatot, afeladatokra mindenképpen szükségünk van.Sok páciens képtelen lefoglalni magát egy élénk gyakorlással, mint pl a futás.Mi segítjük a betegeinket, hogy megtalálják a testgyakorlás megfelelõ szintjét a betegségük szintjéhez hasonlóan. A testmozgás nélkül a mozgósított fémek felhalmozódnak a kötõ szövetben, avesékben, a tüdõben és a bõrben és új tünetek sokaságát okozzák. Egy jó testedzési program 3 komponenst tartalmaz: a) izom erõsítõ tréninget, b)aerobic tréninget, c)nyújtást.
Ajánlat: 20 perc kétszer egy nap a minimum szükséglet a detoxifikáció aktív fázisa alatt.

A vesék védelme:

Ha a fémeket mobilizáltuk, egy kisebb adag utazása a veséken át történik.A vesék membrénjai megdagadhatnak reakció képpen és csökken a szürési képességük. Hogy megelõzzük a páciens veséinek károsodását, sok vizet kell inni(selectrolit oldattal) A vese szûrõ felszíne ugynolyan lehet. Mintha egy foci pályát egy ping-pong asztalnyira szûkítünk.A nefronok - mint az agysejtek - sokáig élnek és nem helyettesíthetõk, ha megsérülnek. A bél nyálkahártyája 3 naponta megúlul.Butaság , ha átnyomjuk a mérgezõ fémeket a veséken de bölcs dolog, ha a bélen keresztül nyomjuk át õket.A chlorella kinyomja mérgezõ fémeket a bél nyálkahártyáján át a vérbõl és így megvédi a veséket.

További ajánlott kiegészítés: Renelix cseppek 3szor egy nap.

Bél flóra:

Ha a fémeket kivezettük a testbõl a székleten keresztül, a bél flóra sérül. A méregtelenítés aktív idõszaka alatt, a chlorella úgy dolgozik, mint egy kitûnõ pro-biotikus szer: szelektíven táplálja a bél flórát. Ezenkívül javasoljuk a HLC (Acidophilus/Bifidus)szedését, két kapszula minden étkezésnél.

Lélektani (pszichológiai)kérdések

Ez egy különös, de nagymértékben lenézett kapcsolata a fém mérgezésnek és a pszihológiai tüneteknek.
Gyakran azt tapasztaltam,hogy ha a betegeknél áttörést érünk el a psychoterápiában, a tünetek ideiglenesen rosszabbodnak.Ezt gyakran hibásan egy gyógyulási krízisnek hiszik. Ebben a helyzetben a beteg vizelete gyakran magas értékeket mutat toxikus fémekbõl egy provokatív hatóanyag használatakor.A biológiai beavatkozás a mélyen tárolt mérgek megjelenéséhez vezetett.Kifejlesztettem egy gyors megközelítést, hogy feloldjam a kapcsolatban lévõ pszichológiai kérdéseket:"alkalmazott psychoneurobiológia",amiaz izmok biofeedback támogatásával lévõ tanácsadási forma.

A Klinghardt detoxifikációs axióma és triád:

Tapasztalataim alapján azt állítom:minden megoldatlan lelkibeteg-érzelmi konfliktus, vagy minden régebben a testet ért trauma azt okozza, hogy atest elveszíti a képességét ahhoz, hogy sikeresen felismerje és kiválassza a méreganyagokat. Tehát minden bonyolult vagy korlátozott kapcsolat egy másik családtaggal,gyógyulatlan rokoni kapcsolatok és egészségtelen, és élet ellenes testtartások, magatartások korlátozzák a szervezet képességét hogy méregtelenítse önmagát.Valójában a megtartott fém , vagy méreg típusa és a testrész, ahol eltárolva van,a mai tudásunkkal nagy pontossággal megjósolhatjuk, milyen típusú megoldatlan pszihó és emócionális konfliktus van jelen a páciensben és milyen korban következett be az esemény.
Minden megoldatlan lélektani kérdésnél ott van egy egyenlõ mértékû méreg tárolva a testben.

Ha a beteg elkezdi hatékonyan méregteleníteni magát fizikailag, elnyomja az érzelmi dolgokat az agy tudatosabb részérõl azagy tudatalattibb réstére.Ahelyett , hogy abeteg jobban érezné magát a kevesebb méreg megterheléstõl,hanem a páciens gyakran elkezd kellemetlen belsõ érzéseket tapasztalni, mint pl feszültség,aggodalom, szomorúság,harag. Ezt álatlában összetévesztik a gyógyszeres kezelés mellékhatásával, vagy a méregtelenítés nem ismert reakciójával. Amikor ezekkel az érzelmi problémákkal nem foglalkoznak, a test megállítja a mérgek kiválasztását - a feszültség , vagy különbség az megoldatlan érzelmi problémák és a kiengedett fizikai mérgek közööt túl nagy.Min a kettõ kibillen az egyensúlyból - a méreg tároló nincs annyira tele, mint a megoldatlan problémák tárolója.Hacsak nem tesszük félre, és a pszichológiai beavatkozást választjuk következõ lépésként, a detoxifikáció nem fog haladni.

A dolgok sokkal komplikáltabbak a mikroorganizmusok megnövekedett tevékenysége miatt, mint pl a gombák, penészek, baktériumok, vírusok, és speciális mycoplasma fajok, a detoxifikáció alatt. A rovarírtókat, gyomírtókat, favédő szereket, higanyt és más mérgeket egyetlen céllal használunk, hogy megállítsuk a mikroorganizmusok és más nem kívánt élõsködõket a külsõ világunkban(farmokon, anyagok, fából készült bútorok, konzervált fák,stb...).Ha ezek a mérgezõ anyagok belépnek a belsõ környezetünkbe(az étkezési láncon kersztül, a levegõbõl,vízbõl, bõrkontaktusból, vagy az amalgám tömésekbõl) ,ugyanezt a hatást fogjuk sjaát magunkban elérniEzek megállítják a mikroorganizmusok növekedését, egy bizonyos árral:ugyanugy ártanak a etstünk sejtjeinek is. Amikor a beteg méregtelenítve lesz ezektõl az anyagoktól, a mikroorganizmusok kinõhatnek az ellenõrzés alól, amióta a mikróbák növekedését már nem akadályozzák a mérgek. Paradox módon,a mérgek által elõidézett sérülése az immunrendszernek lehetõvé teszi, hogy ezek a mikrooganizmusok behatoljanak a szervezetünkbe. Már megállapították, hogy ezek keményen támadnak, és a kiváltó mérgek eltávolítása nem elegendõ. A szervezetnek szüksége van segítségre a fertõzõ anyagok eltávolításával.

Ezeknek a rejtett mikroorganizmusoknak a a felemelkedése miatt rendszeresen történnek fertõzések a méregtelenítés alatt. A történelemben ez a tény jól ismert:A higanyt a bakteriális spirochete kezelésére használták és ez késõbb szifiliszt okozott.Néhány beteg meghalt kezelés mellékhatásaitól, de sok ember tovább élt, miután kiirtották a fertõzést. Ennek az ellenkezõje történik,ha kivonjuk a higanyt a szervezetbõl:spirochetek, streptococcusok és más mikroorganizmusok jelennek meg sok rejtett helyen(mint például a vörösvértestekben,az állcsontban, a gyökértömött fogak belsõ csatorna részén, a fogkõ alatt,a sebesült nyak belsõ lágy szöveti részében,az agy szürke állományában)növekedésnek indulhatnak és hosszabb ideig tartózkodnak majd bennünk. A mikroorganizmusok ahhoz használják a saját neurotxinjaikat, hogy fokozatosan az irányításuk alá vonják az immun rendszerünket, a viselkedésünket, a gondolkodásunkat és a biokémiánkat minden tekintetben.A mikrobiológiai neurotoxinok a felelõsek sok , ha nem minden mérgezéssel összekapcsolt tünetért, nem a mérgek maguk.

Minden tárolt méregnek ott van a testben egyenlõ mennyiségû mikroorganizmusa.(Bechamp Milieu elméletbõl)
A betegek, akik Borrelia burgdorferi-vel vannak fertõzve, ami Lyme kórt okozhat, gyakran nem tudnak a betegségükrõl.Lehetnek térd fájdalmaik, kimerültésük, de semmi, ami felriasztaná õket. Azonban gyakran, egy teljes higany detoxifikáció alatt, vagy után sokkal jellegzetesebbé válhatnak a tüneteik:tapasztalhatnak MS-szimptómákat, mint pl izom gyengeséget,a fájdalmuk erõsödését, kifáradást, vagy dermedtséget, elmei hanyatlást. Ugyanez igaz a mycoplasmás fertõzésekre, streptococcusokra, tubercolózisra és hasonlókra. Azért fontos megelõzni a mikroorganizmusok növekedését egy sikeres méregtelenítés alatt. Ekkor következik be egy lappangó idõ, amikor a mikroorganizmusok már felépülnek, de az immunrendszer még nem.Ez alatt az idõ alatt célszerû az orvosnak elrendelnie antibakteriális, gombaellenes, vírusellenes és antymicoplasmás gyógyszereket. Én jobban szeretem a természetes megoldásokat, amik sokszor elégnek bizonyulnak - vagy jobbak hosszú távon, mint az orvosi gyógyszerek - mint a hideg szárított fokhagyma, "bee propolis"(méh méhösszejövetel),kollidális arany és mikrobiális gátlása a mikrokonkurrens frekvenciáknak?

Az immunrendszer egy páciensben, ha megoldatlan pszichoemócionális anyagai vannak és (felgyülemlett?) mérgek, akkor nem tudja felismerni és eltávolítani a mikroorganizmusokat a test mérgezett területeirõl. Ezek a helyek úgy szolgálnak, mint rejtett tenyésztési helyei ezeknek az organizmusoknak. Sajnos úgy nehezik õket, mint "rejtett organizmusok",ami magába foglalja azt , hogy ezek titkos,megjósolhatatlan módon mûködnek, azt hogy megtanulták , hogyan térjenek ki egy teljesen kifejlõdött és mûködõképes immunrendszer elõl. Félõ, hogy lassan elveszik a fennhatóságot fölöttünk, és ez ellen igazán nem tehetünk semmit. Pontosabban tehetünk, ha megértjük a "Detoxifikáció triád"-ját.

A detoxifikációs axióma:

Minden megoldatlan lelki-beteg konfliktus, vagy trauma mellett ott van egy evvel egyenlõ mértékû tárolt méreganyag és egyenlõ mértékû patogén mikroorganizmus. Ahhoz, hogy teljesen detoxifikálhassuk a testet, 3 kérdést kell egyidejûleg feltennünk. A detoxifikáció triádja: · A fizikalilag értelmezett test méregtelenítése. A látens mikroorganizmusok és paraziták kezelése. A megoldatlan lelki-problémák kezelése

Konklúzió:

A beteg detoxifikálása a nehézfémektõl lehet egy sima egyszerû élmény, vagy "rollercoaster" kötekedés. A problémákat, amelyek elõfordulnak, mindig meg lehet határozni az Autonóm izomválaszt teszteléssel (Kineziológia). Anélkül, hogy használnánk a kineziológiát, és meghatároznánk a pszihológiai kérdéseket (APN), a méregtelenítésbe való belekezdésünk elégedetlen,befejezetlen lesz,néha veszélyes és nem vezethet határozottan az orvosi kondíció javulásához. Azt javasoljuk, hogy minden páciens,aki átesik eyg fém detox programon, álljon egy tapasztalt és képzett gyakorló orvos felügyelete alatt. Sok út van egy fém detoxifikáció megközelítéséhez. Azonban, sok út , amiról bizonyságot tettem nem vezetett a komplett felbontásához a problémának és rövid életû volt. Agyakorló orvos megkerülheti a rövidtávú beavatkozásokat ,hogy inkább a hosszabb távú idõszakokat részesítse elõnyben és ne becsülje alá problémát és a probléma mélységét.

 

Az itt leírt szöveget az alábbi dokumentumból fordítottam (egy kicsit nyersen) Klinghardt

 

.

 

Nehézfém mérgezés és gomba fertõzés

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!