T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Thimerosal a gyermekkori oltásokban

Thimerosal a gyermekkori oltásokban,
idegfejlődési zavarok és szívbaj az USA-ban

A Thimerosal in Childhood Vaccines, Neurodevelopment Disorders, and Heart Disease in the United States című tanulmány rövid kivonata.

A cikk a Journal of American Physicians and Surgeons (Amerikai Orvosok és Sebészek Lapja) 2003. márciusi számában jelent meg.

Szerzők: Mark R. Geier, M.D., Ph.D. a The Genetic Centers of America elnöke és David A. Geier, B.A.

A tanulmány bemutatja, hogy (1) az amerikai gyermekek szervezetébe az egészségügyi határértéket meghaladó higanymennyiség kerül a thimerosalt tartalmazó oltásokból, és (2) a higanyadaggal együtt nő az idegfejlődési zavarok és a szívbajok relatív előfordulási aránya.

A thimerosal, amit magyarul tiomerzálnak is neveznek, egy higanytartalmú szerves vegyület, ami a szervezetben etilhigannyá és tioszaliciláttá bomlik. 1930 óta használják tartósítószerként oltásokban és gyógyszerekben, a baktériumok és a gombák elszaporodása ellen.

2001-ben az Amerikai Tudományos Akadémia (US National Academy of Sciences) Gyógyszerészeti Intézete (Institute of Medicine, IOM) kijelentette, hogy a feltevés, miszerint a thimerosalt tartalmazó oltások kapcsolatba hozhatók olyan idegfejlődési zavarokkal, mint az autizmus, hiperaktivitás, figyelemhiányos hiperaktivitás és a beszédfejlődés késése, biológiailag lehetséges ugyan, de nem megalapozott.

Azóta e tanulmány szerzői járványtani bizonyítékokkal igazolták, hogy közvetlen kapcsolat van az említett oltások és zavarok között. Azoknál gyermekeknél, akiknek a szervezetébe 75–100 mikrogramm higany kerül az oltásokból, 2–6-szor gyakrabban fordulnak elő idegfejlődési zavarok, mint azoknál, akik thimerosalmentes oltásokat kaptak.

Az elemzések alapjául szolgáló adatok és módszerek:

  • az amerikai oltási rendszerben a thimerosalt tartalmazó oltásokból a gyermekek szervezetébe kerülő higanymennyiség.
  • az Amerikai Szövetségi Biztonsági Irányelvekben (US Federal Safety Guideline) szereplő maximálisan megengedhető napi metilhiganyadag, szájon át történő bevitel esetén. Az EPA szerint ez 0,1 mikrogramm/testsúlykg/nap.
  • A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) Oltási Reakciók Jelentési Rendszerének (Vaccine Adverse Events Reporting System, VAERS) adatbázisa, benne az összes bejelentett oltási reakcióval. A szerzők a reakciók számát két csoport szerint esetén összesítették: az elsőben a gyermekek átlagosan 37,5 µg, a másodikban átlagosan 87,5 µg higanyt kaptak az oltásokkal. A thimerosalt tartalmazó DTwcP (Magyarországon DTPw, diftéria - tetanusz - teljes sejtes pertusszisz) és DTaP (nálunk DTPa, diftéria - tetanusz - acelluláris pertusszisz) oltások után fellépő idegfejlődési zavarok és szívbajok számát szembeállították a thimerosalmentes DTaP oltás utániakkal. A relatív kockázatot úgy számolták ki, hogy elosztották a kétféle megbetegedési arányszámot.
  • az Amerikai Tanügyminisztérium 2001-es jelentése az iskolásgyermekeknél előforduló betegségekről: autizmus, beszédzavarok, látászavarok, süketség, vakság, ortopédiai károsodások.
  • Egyéb adatok, pl. az évenkénti élveszületések száma.

Eredmények

Az amerikai gyermekek az oltásokban a megengedett napi higanyadag többszörösét kapják

Az EPA szerinti megengedett napi higanydózis: 0,1 µg/testsúlykg, metilhigany lenyelése esetén. Ezt és a különböző életkorokban beadott oltásokban levő higanyadagot figyelembevéve, az átlagos súlyú amerikai csecsemő születéskor a megengedett higanydózis 38-szorosát, 2 hónaposan a 129-szeresét, 4 hónaposan a 96-szorosát, 6 hónaposan a 64-szeresét, 15 hónaposan a 24-szeresét és 60 hónaposan a 13-szorosát kapja az oltásokban. Részletes táblázat az eredeti cikkben.


Az autizmus, a beszédzavar és a szívroham relatív kockázata exponenciálisan nő az oltásokban levő higany mennyiségével

A thimerosalt tartalmazó DTaP oltás utáni megbetegedések számát összehasonlították a thimerosalmentes DTaP utáni számmal. A relatív kokázatot a higanymennyiség függvényében ábrázolták és exponenciális görbéket kaptak.

  • Autizmus: 37,5 µg higany esetén az autisták száma majdnem kétszer több, mint higanymentes oltások esetén, 87,5 µg esetén pedig a négyszerese.
  • Beszédzavar: 37,5 µg higany esetén kb. ugyanannyi beszédzavar fordul elő, mint higanymentes oltásoknál, 87,5 µg higanynál majdnem a kétszerese.
  • Szívroham: 37,5 µg higanynál kb. 25%-al több, 87,5 µg-nál 3,5-szer annyi megbetegedést jeleztek, mint higanymentes oltások esetében.

A DTwcP oltás után előforduló megbetegedések számát is összehasonlították a thimerosalmentes DTaP oltás utániakkal. Megközelítőleg hasonló értékeket és szintén exponenciális görbét kaptak. A grafikonokat lásd az eredeti cikkben.

Az autizmus és a beszédzavar előfordulása majdnem egyenesen arányos a gyermekkori oltások során a szervezetbe kerülő higanymennyiséggel

 

A bejelentett autisták száma a gyermekkori oltásokban levő higanymennyiség függvé-nyében

 

A bejelentett beszédzavarban szenvedők száma az oltásokban levő higanymennyiség függvényében

Tárgyalás

„Mostani tanulmányunk nemcsak azt mutatja ki, hogy a thimerosalt tartalmazó DtaP és DTwcP oltásokat kapott gyermek körében összességében nagyobb a beszédzavarok, az autizmus és a szívrohamok aránya, de azt is, hogy ezen betegség relatív kockázata összefüggésben áll a gyermekkori oltásokban levő higany mennyiségével.”

„Az FDA kockázatfelmérése alapján, 1999. július 7-én az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (American Academy of Pediatrics) és az Amerikai Közegészségügyi Szolgálat (US Public Health Service) kiadott közösen egy nyilatkozatot, melyben követelik a thimerosal oltásokból való kivonását... Nemrégiben átnéztük a 2003-as US Physician's Desk Reference-t, és azt találtuk, hogy egyes gyermekkori oltásokban még mindig van thimerosal. Az Aventis Pasteur által gyártott DTaP oltásban 25 µg higany, a Wyeth által gyártott Hemophilus influenza b (Hib) oltásban 25 µg, a Merck által gyártott gyermeki hepatitis B elleni oltásban 12,5 µg higany van. Az USA-ban a gyermekeknek egyre inkább javasolt influenzaelleni oltásban is 25 µg higany van. Ezért előfordulhat, hogy az amerikai gyermekek 2003-ban több higanyt kapnak a gyermekkori oltásaikkal, mint régebb bármikor. 2003-ban a gyermekkori oltásokban összességében több mint 300 µg higany lehet.

Mivel az adatok szerint összefüggés van a thimerosal-szint és az autizmus, a beszédzavarok és a szívbajok egyre növekvő előfordulása között, jó lenne a thimerosalt azonnal kivonni az összes gyermekkori oltásból. Az egyadagos ampullák használata fölöslegessé teszi a tartósítószereket az oltásokban.

A szülőket bátorítani kellene arra is, hogy gyermekeik az oltásokon kívül más forrásból se érintkezzenek higannyal. Még nemrég is az Rh-negatív nőket terhességük alatt rutinszerűen injekciózták Rhogam injekciókkal, amelyekben jelentős adag thimerosal van. Szerencsére a thimerosalt kivonták a Rhogamból. A terhes nők és a gyermekek nem kellene olyan tengeri halakat se fogyasszanak, amikben sok higany lehet... A magzatot az anya amalgámtöméseiben levő higany is károsíthatja. Azt is tudatosítani kell a betegekben, hogy egyes szabadon vagy receptre vásárolható gyógyszerekben is jelentős mennyiségű higany van.”

 

Következtetés

„Ez a tanulmány erős járványtani bizonyítékokkal támasztja alá a thimerosalt tartalmazó gyermekkori oltásokon keresztül szervezetbe jutó egyre nagyobb higanymennyiség, és az idegfejlődési rendellenességek és a szívbaj közötti kapcsolatot. A higany által előidézett különféle reakciók biológiai mechanizmusával foglalkozó bő szakirodalom, a thimerosalt tartalmazó gyermekkori oltásokban levő higanymennyiség, amely meghaladja a lenyelt higanyra vonatkozó egészségügyi határétéket, és az ilyen oltások után fellépő reakciókat kimutató előző járványtani tanulmányok fényében igazoltnak látszik a thimerosalt tartalmazó gyermekkori oltások és az idegfejlődési rendellenességek és szívbajok közötti kacsolat. Reméljük, hogy a thimerosal teljes kivonása a gyermekkori oltásokból hozzájárul majd az Egyesült Államokban tapasztalható tragikus, minden látszat szerint orvosi eredetű beszédzavar és autizmus-járvány megállításához.”

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!