T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
CUKOR és ÉDESÍTŐSZEREK

A cukor és a mesterséges édesítõ-szerek egészségkárosító hatásai

a keserû valóság

Milyen termékekrõl van szó?
Az összes finomított cukor fajta, valamint a mesterséges édesítõszerek a következõ védett márkanevekkel: Equal, NutraSweet, Neotame, Spoonful, Equal-Measure, NutraTaste, Canderal (E951), Sugar Twin (kék dobozos) stb. A legtöbb étel, ital tartalmaz mesterséges édesítõt (mint például a "diétás kóla"), vagy finomított cukrot.

A legveszélyesebb adalékanyagok
Kezdjük elõször a mesterséges édesítõk vizsgálatát. A különbözõ védett márkanevû mesterséges édesítõszereket az aszpartám (aspartame) nevû kémiai anyagból állítják elõ. Az aspartame-ot bizonyos publikációk méregnek titulálják és nem véletlenül. Az aspartame 3 kémiai anyagból áll: - 40% aspartic sav, - 50% phenylalanine, -10% methanol. Ezek mindegyike mérgezõ vagy káros a szervezet számára mint adalékanyag.

Az aszpartám az egyik legveszélyesebb étel adalékanyag, mellesleg a másik legveszélyesebb étel adalékanyag a 99%-ban glutamát (glutamate) nátrium savából álló MSG (monosodium glutamate), meg a hydrolizált növényi fehérje, amik ráadásul semmilyen funkciót sem töltenek be, csak ízesítõ anyagok. Ez utóbbi adalékanyagokat több étel-gyártó szándékosan félrevezetésként ilyen álnevekkel tünteti fel mint például: "természetes ízesítõ", "fûszerek", "élesztõ kivonat", "szója fehérje kivonat", "textured protein" stb. De a káros adalékanyagok sorát lehetne tovább folytatni a Saccharin-nal ("Sweet n' Low", "Sweet Twin"), kénesítõ szerekkel stb.

Tudományos magyarázat
Dr. Russell L. Blaylock, a Missisipi Orvosi Egyetem neuro-sebészeti professzora közel 500 tudományos kutatási forrást felhasználva részletes kimutatást közöl könyvében az aszpartám (továbbá az MSG) egészségre káros hatásairól, legfõképpen komoly krónikus neurológiai elváltozásokról, de számos más akut betegség elõidézésében való közrejátszásáról is. Szerinte a fenti étel adalékanyagokat excitotoxin-oknak kellene nevezni és azonnal be kellene tiltani forgalmazásukat. Ezek 3 fõ alkotóeleme az aspartic-sav, a phenylalanine valamint a glutamate amik savas aminósavakként is ismeretesek, és amik nagyon kis koncentráció-ban az agyi neuronról neuronra való információ átvitelben játszanak szerepet. Tehát természetes kémiai elemei az agynak.

Joggal kérdezhetik az aszpartám és az MSG védelmezõi, hogy akkor miért mérgezõek? Dr. Blaylock szerint ezek természetes mennyisége rendkívül alacsony koncentrációjú és amikor e koncentráció fölé kerülnek, akkor a neuronok hirtelenül és szabálytalanul "tüzelnek". Ugyanakkor a többlet koncentráció az agysejtek nagyobb kalcium felvételét váltja ki, ami bizonyos neuron-fajták pusztulását idézi elõ. Az aszpartám vagy a glutamate mégnagyobb koncentrációjánál a sejtek egy különleges késtetett halálban múlnak ki, aminek a neve "excitotoxicity", (azaz izgalomba hozott toxikusság), a neuro-sejteket túlserkentve azok halálát idézik elõ. Ez a folyamat nem gyors, de természetesen személyenként különbözõ sebességû. Néhány különösen érzékeny személynél komoly komplikációk lépnek fel, amik akár az egyén halálát is okozhatják szív-zavarokat is kiváltva. De a legtöbb embernél csak hosszabb idõ eltelte után okoz bajokat.

Bár a legtöbb neurodegeneratív betegség (mint pl az Alzheimer-betegség, a Parkinson-kór, az ALS, vagy phenylketonuria) kiváltó oka nem az aszpartám vagy az MSG, de ezek fogyasztása mindenképpen súlyosbítja azt a betegséget. Ez a lista tovább folytatható liyen betegségekkel mint multiple sclerosis, memória zavarok, hormonális problémák, hallás- vagy látás-zavarok, epilepszia, hypoglycaemia. A terhes anyákra, vagy a csecsemõ korú gyermekekre, vagy a krónikus beteg idõsekre való veszélyét még a Kutatási Biológia Amerikai Szövetségi Federációja is beismeri.

Dr. H. J. Roberts orvos, cukorbeteg-specialista, könyveiben arra figyelmeztet, hogy az aszpartám fogyasztása a cukorbetegek számára rendkívül káros hatásokkal jár és nemcsak tovább súlyosbítja a diabéteszt, de más komplikációkat is elõidéz (pl. retinopathy, cataracts /hályog/, neoropathy, gastroparesis). Akár cukorbetegséget is kelthet azoknál akik erre genetikailag hajlamosak, megnehezíti az inzulin vagy más gyógyszerek hatását, görcsös rohamokat is elõidézhet. Szerinte az aszpartám egy igen különleges agyrák fajtát is okozhat, a "primary lymphoma"-t, amire praxisából tud példákat hozni. "Sajnos, sok páciensemnél, és másoknál is a konzultációimból, komoly metabolikus, neurológiai és más komplikációk megjelenése kétséget kizárólag az aszpartám termékek fogyasztására volt visszavezethetõ, ...amik felhagyásával azonnali javulás volt észlelhetõ, vagy ismét visszatérve azok fogyasztására ....a tünetek újból jelentkeztek."

Az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerellenõrzõ Hivatalnak (FDA) beküldött az ártalmas hatást kiváltó étel adalékanyagokról készült jelentések 75%-át az aszpartám mellékhatásairól szóló jelentések teszik ki. (forrás Mark D. Gold). Ezekben többek között szerepel fejfájás, hányinger, hasi fájdalmak, kiütések, fáradtság, alvás-zavar, látás-, hallás-zavar, izgágaság, depresszió, mellkasi bántalmak (szív zavarok, légzési nehézségek), memória-zavar...Jelentések vannak az elhízásra is, amit egy agyi stimulációs folyamat vált ki, tehát az aszpartám, mint reklámozott karcsúsítószer, nemhogy nem az, de pont az ellenkezõjére késztet.

Ennek ellenére semmit sem tesznek ellene, sõt egyre keményebb kampány folyik az aszpartám "semminemû veszély nem kimutatható"-ságáról. Túlságosan is nagy érdekeltségekrõl, pozicióféltésrõl van itt szó, hiszen a Monsanto mammutcégnek az aszpartám gyártása, becslések szerint, milliárdos üzletet jelent. Az amerikai gyógyászatra és a politikára való befolyásuk, - egyes bennfentes jelentések szerint -, rendkívüli mértékû és akkor még nem is tettünk említést Monsanto másirányú befolyásáról, mint például a genetikailag manipulált magok, géntermékek, vagy a saját kísérletezésû permetezõ-szereik elterjesztésére. Ha valakit ez a téma részletesebben is érdekelne, vagy kíváncsi még az állítólagos megvesztegetésekre, tanulmányok meghamisítására, stb., akkor a bal oldalon feltüntetett internetes oldalakon találhat további információkat, magyarul is.

És a finomított cukor is?
Igen! Annak minden fajtája, a fehér, a barna, a "nyers", a melasz. Számos doktor egyenesen méregnek nevezi. Például dr. William C. Martin, aki szerint a finomított cukor méreg a szervezet számára, mert megfosztották az élet erejétõl, fehérjéitõl, enzimjeitõl, vitaminjaitól, ásványaitól ami eredetileg a cukornádban, vagy a cukorrépában volt. Ami megmaradt az "csupaszra finomított szénhidrát" azaz kalória. (Ezt ne keverjük össze a növényi szénhidráttal, ami nem finomított.) De még annál is rosszabb mert a testbe bekerülve elvonja a szervezetbõl a vitaminokat, ásványi anyagokat az emésztésére, de-toxikálására és kiürítésére való törekvésében.

A cukor az emésztés során erjesztõ hatású, amikoris ecetsav, szénsav és alkohol keletkezik. Az ecetsav, de fõleg az alkohol nagyon erõs romboló hatású a bél membránjaira. Az alkohol még a vesét is roncsolja, kihatással van az idegrendszerre. A cukor-fogyasztás savasító hatást vált ki, ennek ellensúlyozására a testben már meglevõ ásványi anyagokat kell a szervezetnek elõszednie hogy kiigazítsa a pH egyensúlyt. Például nátriumot, káliumot, magnéziumot, kalciumot. Rendszeres cukor-fogyasztásnál a test kénytelen például a hiányzó kalciumot már a saját csontjaiból is elõszedni, ezzel csontritkulást okozva és súlyosbítva a fogszuvasodást, amit eredetileg a cukor erõs savassága váltott ki.

A túl sok cukor fogyasztása végül is minden szervre kihat. Eredetileg a májban glukóz (glycogen) formájában halmozódik fel és a máj megduzzad. Ha a máj elérte a növekedésének felsõ határát, akkor a feles glycogen visszakerül a vérbe zsírsavak formájában. Ezek a test minden kevésbé aktív helyein (has, ülep, csípõ, combok stb) rakódnak le, majd az aktív szerveken (szív, vese). Az egész testet igénybe veszi, a vérnyomás is megváltozik. A paraszimpatikus idegrendszerre is kihatással van, és az azt szabályozó kisagyra is, amit paralizál. Belezavar a vér-keringésbe és a limfatikus rendszerbe is. A vörös vértestek minõsége romlik, a fehér sejtek száma túlságosan is megnõ, ami lassabb szövetnövekedéshez vezet. A test ellenálló képessége leromlik, mikróbák terjedését idézve elõ. A B vitamin készlet is leapad, mert a cukor-fogyasztás a B vitamint termelõ hasznos bél-baktériumok pusztulását váltja ki. A hasnyálmirigyre is meglehetõsen károsan hat, mert túldolgoztatja azt és ezáltal kiteszi más zavaró reakcióknak.

Minden túlzott cukor-fogyasztó népcsoport az átlagosnál rövidebb életû. Sajnos egy intõ példa erre számos, csoport-kolóniákban élõ ausztráliai bennszülöttek, akik a túlzott cukor-fogyasztásuk miatt az átlagéletkoruk a 40-50 év között van. De még szörnyûbb az a közöny, ami ezt körülveszi.

Dr. Norman W. Walker "Become Younger" (Válj fiatalabbá) címû könyvében is ír a cukor-fogyasztás ártalmairól. Szerinte a cukrot egy kategóriába kellene sorolni a drogokkal, mert ugyanolyan degeneratív hatást váltanak ki, csak lassabban és delírium érzete nélkül. "Pontosan azt mondhatjuk, hogy a cukor az egy drog a szervezetben, és azok az emberek akik sokat fogyasztanak belõle, elõbb vagy utóbb, ugyanazon a degeneratív hatásokon mennek keresztül mint amin egy narkomániás megy keresztül."

Gondoljon erre amikor legközelebb édességet szeretne vásárolni saját magának, gyermekeinek, vagy ajándékba!

Akkor mit szabad enni?
Szerencsére a természetes cukrok, amik gyümölcsökben, zöldségekben vagy a mézben vannak, nem károsak, mert saját természetes környezetükben vannak. Ha szüksége támad édességre, akkor fogyasszon szezonális gyümölcsöket, édesítésre használható a hõhatás nélkül kivont méz.

Ha további édességre vágyna, akkor fogyasszon datolyát, mazsolát, szárított fügét.

Csokoládé helyett fogyasszon carob porból készített édesítetlen "csoki"-t, ami szinte ugyanolyan ízû, színû és nem káros.

Ha mindenáron édesítõszert kíván használni, akkor használjon természetes úton elõállított stevia-t (magyarul sztívia). Ez a növény Paraguayból és Brazíliából származik, leveleibõl készült csipetnyi örlemény egy teáskanálnyi cukrot képes helyettesíteni. Cukorbetegek is fogyaszthatják, sõt a dán Aarhus Egyetem több tanulmánya szerint a 2-es típusú cukorbaj ellen is hatásos. Néhány ázsiai országban, ahol egészségügyi okokból nem használnak aszpartámot, stevia helyettesíti azt, például a diétás kólában is. Nestlé, Sunkist, Coca-Cola stb. sztíviát használ ott helyileg aszpartám helyett. Az amerikai FDA meg éppen ellenkezõleg rendelkezik, a sztíviát korlátozza és az aszpartámot védelmezi, ezzel is kimutatva profitérdekeltségeit. Ön kinek hisz? Valamelyik egészségügyi hivatal hazudik! További
sztívia-kiegészítés magyarul egy külön oldalamon. (Kép, tájékoztató, hatásai, pro- és kontra kampányok, tudományos forrásmunkák, kapcsolatok 13 nyelven stb.)

Vagy használjon Xylitol-t (magyarosítva Xilit), ami szintén egy természetes és teljesen biztonságos édesítõszer, nyírfakéregbõl készül, de számos gyümölcsben is megtalálható. Ugyanolyan édes mint a cukor és nincs semmilyen mellékíze. Kauko K. Mäkinen finn professzor szerint nem tekinthetõ szószerint cukorszármazéknak, mert 5 szénatomból és 5 hidroxil-csoportból áll. A xylitol nemcsak hatásosan helyettesíti az édesítõszereket, de jótékony hatást fejt ki a fogakra és a fogínyre. Lassabban szívódik fel, alig befojásolja az inzulin-szintet és ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. 40%-al kevesebb kalória is van benne mint a cukorban. Stabilizálja a hormon-szinteket és alapvetõen jótékony hatással bír az egészségre. Észak-Európában már régóta használják, újabban Japánban és az USA-ban is nagyon terjed a használata. A finn Fennobon Oy is forgalmazza kis- és nagytételben.

Jogi pereskedések
Egyes magánszemélyek jogi pert indítottak Monsanto/Benevia és más ételadalékanyag gyártó cégek ellen. Az elsõ ilyen perkereseteket még 1998. márciusában indították be, mondani sem kell, sikertelenül. Ugyancsak pereket helyeztek mások kilátásba egyes személyek, vagy intézmények ellen, akik jelentõs hatáskörrel rendelkeztek és engedélyezték ezen adalékanyagok ételekben, italokban való forgalomba hozását. Azok az ételgyártó cégek is számíthatnak perkeresetekre, akik szándékosan nem tüntetik fel az aszpartámot az ételeik címkéin (például paradicsom-szószok, fogkrémek).

Az angol Sunday Times 2000 február 27.-én egy cikkében azt írta hogy a Coca-Cola és Pepsi Co. cégek a 80-as évek elején 30 oldalas riportban az aszpartám-ot meglehetõsen veszélyesnek és potenciálisan toxikusnak bélyegezték. De miután mégis engedélyezték azt, azóta tonnaszámra öntik a diétás italaikba. "A Coca-Cola legutóbbi nyilatkozatában az áll, hogy rövidesen elbocsátanak 6000 alkalmazottat, lehet hogy a cég egy garmadányi ügyvédet bérel fel helyettük, mert lavinányi aszpartám-perre számíthatnak." írta a Sunday Times.

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!