T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Dr Jeff Bradstreet: Az autizmus immunpatomechanizmusa

Dr Jeff Bradstreet: Az autizmus immunpatomechanizmusa (részlet)

 A teljes cikk megtekinthető: http://www.tar.hu/norbi1/nak.html

Dr Jeff Bradstreet: Autizmus és általános fejlődési elmaradottság. Klinikai értékelés.

http://www.szakember.hu/norbi1/nak.html

http://www.gnd.org/autism/overview.htm

Gyenge immunrendszer:

 Az autizmussal számos immunrendellenesség jár együtt. Összegyűjtöttem itt egy pár cikk kivonatát hogy ezt megértsék: (Bradstreet)

Kivonat

A kanyaró vírus F fehérjéje elleni három monoclonális antitest keresztreakciója a celluláris stress fehérjékkel

A kanyaró vírusának fúziós fehérjéjével reakcióra lépő 11 monoclonális antitest csoportjából 3 antitest más fehérjékből, azok közül is különösen a vírus által megfertőzött sejtek 79 000 molekulasúlyú fehérjéjéből is immunreakciót váltott ki. A kereszreakcióra lépő 79 000 molekula súlyú fehérjéről kimutattuk, hogy ez a vírus-által indukált gazdasejt stressz fehérje.

Kivonat

Gazdasejt fehérjéket tartalmazó vírusok által okozott autoimmunitás

A központi idegrendszeri (CNS) fehérje fő alkotórésze, a myelin alapfehérje elleni autoreaktív T sejteket gyakran lehet posztinfekciózus agy- és gerincvelő gyulladásos betegek vérében és a geringcfolyadékában találni. Ez az autoimmun tünetcsoport a CNS szövődménye különböző vírusokkal (pl. mumpsz, kanyaró, rubeola, influenza ás bárányhimlő) történt fertőzések után. A T sejtek válasza az MBP-re megalapozza az autoreaktív T sejtek immun válaszát az élő szervezetben. Ezen tapasztalatok alaján úgy gondoljuk, hogy a CNS membrán komponensek vírusburokba történő beépülése és ezt követő önreaktív immun-válasz lehet a patológiai mechanizmus. (Pontosan ez az, amit mi látunk az autizmusban, amikor a gyerekek immunológiai státusát vizsgáljuk.)

 

Opioid-immun kölcsönhatás autizmusnál: ennek viselkedési és immunológiai értékelése Naltrexone-nal való dupla vak kezelés során.

 

Az egyre inkább előtérbe kerülő koncepció, mi szerint az opioid fehérjék a neuroimmun tengely üzenetátvivőinek új osztályát képezik, továbbá a kisgyermekkori autizmusnál előforduló számos immunológiai rendellenesség arra készletett bennünket, hogy összefüggést keressünk a biológiai (hormonális és immunológiai) determinációk és a viselkedésbeli teljesítmény között Naltrexon-nal (NAL), a hathatós opát ellenes szerrel történő kezelés során. Tizenkét autista beteggel végeztük el a dupla vak vizsgálatot, mely során a 12 gyerekből 7 esetében az autista tünetek jelentős javulása következett be. A viselkedésben javulását a föbb limfociták eloszlásában bekövetkezett változás kísérte. A T-segítő-indukálók (CD4+CD8-) jelentősen megemelkedtek, a T-cytotoxikus-elnyomók (CD4-CD8+) pedig jelentősen csökkentek, azáltal a CD4/CD arány normalizálódott. A természetes falósejtek megváltozása és aktivitása fordítottan volt arányos a plasma beta-endorphin szinttel. Azt feltételezzük, hogy az opioid-immun kölcsönhatás alapjául szolgáló mechanizmusok ezekben az autista gyermekekben másképp működnek és egy teljes immunológiai vizsgálat prognosztikus értékkel bírhat az opiát ellenszerrel történő gyógyszeres kezelést illetően.

 

 

A lymphociták működésének vizsgálata még mindig az élvonalbeli kutatások tárgya. Az autizmus maga a T sejtek hibás szabályzásának jele lehet.

 

IVIG (inravénás immunglobulin) kutatások: Számos szerző leírta az IVIG hatásosságát autizmus esetén, ahogy Knudsen és társai 1998-ban kimutatták.

Kivonat

Felborult immunrendszer autista gyerekeknél: az intravénás immunglobulin kedvező hatása az autista jelemzőkre

Serum agyi autoantitestek a Landau-Kleffner variánsnál, autizmusnál és más idegrendszeri rendellenességeknél.

 

Egyes kutatások szerint etiológiailag nem megmagyarázott beszéd- és szociális fejlődési zavarok javulást mutatnak olyan pácienseknél, akiket immun-modulációs szerekkel kezelnek. Vizsgálataink során meghatároztuk az ilyen gyerekeknél előforduló agyi autoantitestek gyakoriságát. Tanulmányok megmutatták, hogy ellenanyag leginkább az endotheliális sejtek ellen képződőtt. Ezen antitestek jelenléte felveti annak a lehetőségét, hogy a beszéd- és fejlődési zavarokkal küszködő gyermekek patogenezisében autoimmunitás is szerepet játszhat.

 

A neopterin és a biopterin szintje a vizeletben autizmus esetén.

 

A pterinek – neopterin és biopterin – természetes módon a testnedvekben fordulnak elő, mint pl. a vizeletben. Vizsgálatok kimutatták, hogy a megnövekedett neopterin szintek a celluláris immunrendszer aktiválásával vannak összefüggésben, míg a csökkent biopterinek alapvetők a neurotranszmitter szintézis számára. A vizeletben található neopterin szint magasabb, a biopterin szintje alacsonyabb volt az autista gyermekek esetében, mint az egészséges kontrollcsoport esetében

Kivonat

DR-pozitív T cellák autizmusnál: kapcsolatuk a C4B kiegészítő fehérje csökkent plazma szintjével.

 

Az autisták közül tizennégyen az aktivált T sejteket jellemző DR+ T sejtekkel rendelkeztek, de egyikük sem rendelkezett az akivált T sejtek másik jellemzőjével, az interleukin-2 receptorral rendelkező T sejttel. Hasonló nem teljes vagy részleges T sejt aktiválás észleltek más kutatók autoimmun rendellenességek esetében, illetve mostanában egy autistákat vizsgáló tanulmányban. A mostani vizsgálatainkban úgy találtuk, hogy a DR+ T sejtek nincsenek összefüggésben az autista betegek életkorával, azonban fordított összefüggésben vannak a C4B fehérje plazma szintjével. Következtetésképpen ez a tanulmány is további bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy az autizmusban autoimmun mechanizmusok is közrejátszhatnak. (Ezeket a tanulmányokat együttesen tekintve nehéz más következtetést levonni, mint hogy - az autizmus egy autoimmun rendellenesség, amit az autoimmun jelenségek kezelésmódjával kell kezelni –az autisták sosem fognak teljesen felépülni.)

 

 

 

 

 

A sclerosis multiplex és az atípusos kanyaró fertőzés immunológiai jellemzői

Dr Guseo András: Őszintén a Sclerosis Multiplexről (részlet)

 

1. Sclerosis multiplex

  

Intenzív kutatások ellenére sem tudjuk pontosan, mi okozza a sclerosis multiplexet. Tudjuk azt, hogy az immunsejteknek döntő jelentőségük van a tüneteket létrehozó elvelőtlenedéses gócok kialakításában. Nem tudjuk azt, hogy az immunrendszer mikor "tévedt meg", mikor vált a saját szervezet ellenségévé. Nagy valószínűséggel egy fiatalkori vírusfertőzés alatt. amikor egy véletlen egybeesés folytán a vírus felszínének fehérjéi hasonlítottak a szervezet sejtjei felszínének valamelyik fehérjéjéhez. Az immunsejtek speciálisan termelt anyagaikkal a vírust elpusztították, a betegség meggyógyult. Később az immunsejtek őrjáratuk során újból felfedezik a saját szervezetük sejtjeinek felszínén a vírusra emlékeztető fehérjéket, azokat ellenségnek tartva, rájuk támadnak. Ez a célpont elvileg lehet a szervezet bármely sejtje. A mi esetünkben az idegrendszeren belül az oligodendroglia a célpont, az a sejt, amelyik az idegrostokat szigetelő myelin hüvelyt termeli.

A sclerosis multiplexhez nagyon hasonló betegség állatokban kísérletesen előidézhető. Ez úgy történik, hogy a kísérleti állatot ismételten oltják idegrendszeri fehérállománnyal vagy annak tisztított kivonatával, a myelin bázikus proteinnel (MBP). Néhány oltást követően kialakul az idegrendszer fehérállományának (autoimmun, önpusztító) gyulladása, amely a fehérállományban velőtlenedéssel jár. Megfelelő feltételekkel az emberi elvelőtlenedéses betegségtől megkülönböztethetetlen kórképet lehet létrehozni. Hasonló módszerrel ma már bármely szerv sejtjeivel, vagy kivonatával létrehozható egy az oltáshoz használt szervben kialakuló specifikus, gyulladásos, önpusztító ún. autoimmun betegség.

Ha már egyszer kialakult az állatban egy autoimmun kórkép, a véréből, lépéből elkülöníthetők a beadott anyaggal szemben érzékenyített T limfociták (nyiroksejtek). E sejtek a szervezeten kívül szaporíthatók, aktiválhatók, és ha visszaoltjuk egészséges állatokba, a kiinduló autoimmun betegség ismét létrehozható.
Ismeretesek olyan vírusfertőzések, amelyek akut szakának lezajlása után néhány héttel elkezdődik az idegrendszer fehérállományának az autoimmun gyulladásos elvelőtlenedése. Az ilyen állatok véréből izolálhatók azok a nyiroksejtek (T limfociták), amelyek az idegrendszer fehérállománya elleni agresszivitással rendelkeznek.

2. Kanyaró

Másik kísérletben kanyaróvírust oltottak újszülött állatok agyába. Két hét múlva a vírustól az állatok agyvelőgyulladásban elpusztultak. Ha a beoltott agyú még nem beteg állatok lépét eltávolították, és azokból a T limfocitákat elkülönítették, azok között az idegrendszer fehérállománya ellen érzékenyített (MBP specifikus autoimmun) sejteket lehetett találni. Amennyiben ezeket a speciálisan érzékenyített sejteket tovább tenyésztették, aktiválva egészséges állatok hasüregébe oltották, 10 napon belül azok autoimmun idegrendszeri fehérállományi gyulladást kaptak.

A fenti esetek azt példázzák, hogy egy egyszerű vírusfertőzést követően a szervezetben az immunvédekezést végző sejtek olyan átalakuláson mennek keresztül, amelynek eredményeként autoagresszívvé válnak, tehát adott az a lehetőség, hogy megfelelő körülmények között a szervezetet pusztítsák. Ez az állapot még nem jelenti azt, hogy az autoimmun betegség ki is fog alakulni. Ehhez az kell még, hogy ezen autoagresszív sejtek megfelelő körülmények között, megfelelő sejtek kíséretében, az idegrendszeri sejtekkel találkozzanak.

Az 1983-as dél-amerikai kanyarójárvány során figyeltek fel arra, hogy a vírusfertőzésen átesett felnőttek véréből gyakrabban különíthetők el MBP-re érzékeny (az idegrendszert támadó, autoimmun) limfociták mint az egészségesekéből. Az állatkísérletek és az emberi észlelés ebben az esetben jól összevág és egy lehetséges kialakulási mechanizmust körvonalaz

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!