T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Van remény: az autizmus gyógyítható

E kijelentéssel kezdte az autizmus és az oltási károsodások gyógyításával foglalkozó budapesti szemináriumát dr. Tinus Smits holland homeopata. Megtanította a résztvevőket az autizmus és más betegségek (epilepszia, hiperaktivitás, fejlődési rendellenesség) gyógyítására.

 

„A remény üzenetét közvetítem, nem szabad csak tétlenül álldogálni és nézni. Egészen biztos, hogy lehetséges a sikeres terápia. Úgy érzem, elég rálátásom van erre a témára, és tapasztalatom is van ezekkel a gyerekekkel, hogy megosszam a tapasztalataimat és a tudásomat a világgal. Olyan sok szenvedés és reménytelenség létezik szerte a világon. A homeopátiás kezelés ötvözése az ortomolekuláris módszerekkel számomra már bizonyította, hogy jó eredményeket lehet vele elérni. Reményeim szerint ez a könyv enyhülést hozhat sok lelki szenvedésre, mind az autista gyerekeknek és szüleiknek, mind azoknak, akik valamiért úgy érzik, hogy kapcsolatba kerültek az ő sorsukkal.”
(Idézet Dr Tinus Smits „AUTIZMUS – van remény” című munkájából, fordította: Éder Krisztina, kiadja: Remedium Kft.)

Dr. Tinus Smits holland homeopata szemináriumát a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság szervezte azzal a céllal, hogy ebben az egyébként sokat vitatott kérdésben az érdeklődők megfelelő és hiteles információhoz juthassanak.

A „Van remény – az autizmus gyógyítható” kijelentés elsősorban természetesen nagyon biztató, másodsorban azonnal kétségeket ébreszt, hiszen a ma hangoztatott hivatalos álláspont szerint az autizmus nem gyógyítható, genetikai betegség. Dr. Smits azzal folytatta, hogy a szeminárium végére nem csak hogy alátámasztja álláspontját, hanem meg is tanítja a szemináriumon részt vevő magyar homeopatákat arra, hogyan kell az autizmust – vagy inkább az ebbe a betegségkörbe tartozó úgynevezett „spektrum betegségeket” (autizmus, epilepszia, agresszív viselkedés, figyelemhiányos hiperaktivitás, fejlődési rendellenességek) – gyógyítani. Tehát nemcsak egy elméleti hipotézist ismerhettünk meg, hanem használható gyakorlati útmutatást is kaptunk a módszer alkalmazásához.

Az alábbi összefoglaló a szemináriumon elhangzottakat adja közre röviden, a teljesség igénye nélkül, azzal a szándékkal, hogy megismertesse az olvasót egy állásponttal.

Halmozódó okok

Fontos megérteni, hogy a „spektrum betegségek” több ok halmozódásának következményei, úgynevezett multikauzális betegségek. Azt, hogy mikor alakul ki a betegség. illetve hogy milyen súlyosságúvá fejlődik, alapvetően az egyén érzékenysége határozza meg.

AZ ALAP OKOK:

 • Genetikai: az egyén érzékenysége a későbbi hatásokkal szemben – ez ma is elfogadott álláspont.
 • Toxikus anyagok hatása: kimutatható mérgezések, nehézfémek stb. – ez ma is elfogadott álláspont.
 • Energetikai: a különféle káros hatások – gyógyszerek, oltások, környezeti hatások, stressz, stb. energetikai lenyomatai a szervezet energiarendszerén – ez a mai álláspont szerint nem elfogadott.

   

  MÁS SZEMPONT SZERINT CSOPORTOSÍTVA AZ OKOKAT:

  1. Genetikai fogékonyság.
  2. Terhesség előtti időszak hatásai. Ide sorolhatók az anya betegségei, ha valamilyen védőoltást kapott; pl. trópusi betegségek ellen, vagy egyéb védőoltások, az anya hormonális kezelései, fogorvosi kezelések, egyéb hagyományos gyógyszerezés, fájdalomcsillapítók, antibiotikumok, szteroidok, altatás, amelyek mind növelhették a fogékonyság kockázatát.
  3. Terhesség alatti időszak hatásai. A magzatot ért mérgezések. Amit egyébként is mérgezőnek tartunk, az a placentán át a magzatba is átkerül, és befolyással lehet az éppen kifejlődő idegrendszerre. Alapvetően ilyenek az alkohol, cigaretta. Az anya terhesség alatti oltásai, a betegségeire szedett gyógyszerek – fájdalomcsillapítók, antibiotikumok, szteroidok –, műtéti altatás hasonlóan hatnak a magzatra is. Pl. egy tetanuszoltás, de még egy orrspray használata is hozzájárulhat az autizmusra jellemző tünetek kialakulásához, ha a gyerek genetikailag érzékeny, és ez is hozzáadódik a későbbiekben egyébként is halmozódó okokhoz.
  4. Szülés alatti időszak hatásai. A nehéz szülés, fogós, vákuumos szülés súlyos stresszt okoznak a babának. A szülés alatt adagolt érzéstelenítések, altatás, oxitocin adagolása a szülés megindításához, fájdalomcsillapítók, mind mérgezést és lenyomatot képeznek az újszülött testében és energiarendszerében is.
  5. Az élet első két évében a gyereket ért hatások. A gyerekek 99%-a ebben az időszakban megkapja a törvényesen előírt védőoltásokat, amelyek – különösen ebben az érzékeny korban – súlyos károsodásokat okozhatnak. Ez még akkor is így van, ha ezt ma a szakma nem ismeri el, és esetleg nem észlelhető néhány nappal az oltás beadása után. Ne felejtsük el, hogy ezek a hatások folyamatosan érik a kisbabát, és amikor a kumuláció elér egy bizonyos szintet, csak akkor okoz látható hatást. Ekkor lehet, hogy a baba éppen elkezdett valamilyen ételt fogyasztani, és azt vélhetjük, hogy a gyomorgörcse, rossz közérzete emiatt van. Esetleg egy megfázásból nem tud a baba kilábalni, ilyenkor azonnal antibiotikumokat kap, amelyek toxikusak a belekre és az agyra is. Ilyen lehet az altatás is pl. egy mandulaműtétnél. Mindig gondolni kell arra, hogy aminek nem volt látható jele, az is meghúzódhat egyik okként a háttérben.

  A fentiekből látható, mennyi káros hatás érheti a gyermeket születése előtt, alatt, vagy életének első néhány évében, amikor az agy fejlődése a legkritikusabb időszakában van, és minden károsodás későbbi következményekkel járhat.

  Mivel a „spektrum betegségeknél” az agy alapvető stressz-állapotáról van szó, a gyógyításánál a cél az agy nehézfémek és energetikai blokkok alóli felszabadítása és az oxidatív stressz állapotának megszüntetése.

  Bélrendszeri betegségek összefüggése a „spektrum betegségekkel”

  Az autista gyerekek 85%-a szenved bélrendszeri és tápanyag-felszívódási zavarokban. A kapcsolat a bélrendszeri és tápanyag-felszívódási, valamint „spektrum betegségek” között kimutatott, ezért sok terápia ezt a területet célozza, de ezzel gyógyítást nem, csak állapotjavulást tud elérni.

  Az autista gyermekeknél a kazein- és gluténlebontás a cinkhiány miatt károsodott. A cinkhiány bonyolult anyagcsere-folyamaton keresztül a réz felhalmozódásához vezet a szervezetben, így az agyban is. Ezért látunk az autista betegeknél kifejezett Cuprum tüneteket, amelyek elsősorban a görcsösségben, merevségben mutatkoznak meg fizikai, de mentális szinten is.

  Ortomolekuláris kezelés

  A fentieknek fontos szerepe van a komplex terápia kialakításakor. Dr. Smits nem javasol különféle diétákat (kivéve a cukormentes étkezést), helyettük a gyomor-bélrendszer homeopátiás gyógyításával és úgynevezett ortomolekuláris kezeléssel – a szervezet ásványi anyagainak pótlásával – helyreállítja a normális cinkszintet, az emésztést.

  Ebből is látható, hogy Dr. Smits terápiája gyógyító terápia, és nem csak azt célozza, hogy a betegek valamivel jobban érezzék magukat – ami természetesen szintén nem elhanyagolható körülmény. Ha a beteg már hozzászokott egy kialakult diétához, akkor azt természetesen lehet folytatni a kezelés alatt is.

  C-VITAMIN
  A C-vitamin alapvetően a fent említett agyi oxidatív stressz-állapot megszüntetésében játszik fontos szerepet, de emellett elősegíti a réz-, a higany-, az ólom-, a kadmium- és a nikkelkiválasztást, az enzimműködéseket, a folsav metabolizmust, és megakadályozza a metilizációt, hogy csak néhányat említsünk. Az emberi szervezet nem képes C-vitamin előállítására, viszont – különösen stressz-állapotokban – nagyon sokat használ belőle. Dr. Smits a C-vitamin magas dózisú adagolását javasolja mind terápiás, mind megelőzési szempontok miatt. A C-vitamint zsírban oldható formában is be kell juttatni a szervezetbe, hogy így a vér-agy gáton átkerülve, az agysejtekhez is eljuthasson.

  ZSÍRSAVAK
  A többszörösen telítetlen zsírsavakómega-3 és ómega-6 – döntő szerepet töltenek be az agy felépítésében és működésében, ezért kiemelt fontosságú részei a terápiának. A mai táplálkozási szokások a két ómega zsírsav helyes arányának eltolódásához vezettek, ezért dr. Smits az ómega-3 emelt mennyiségben való bevitelét javasolja. Ez fontos szerepet játszik az idegsejtek működésében, a hormon- és az immunfunkciók beállításában. Megfelelő adagolásuk nélkülözhetetlen része a terápiás kezelésnek ugyanúgy, mint a megelőzésnek.

  Kezelés

  Mivel a hagyományos orvoslás nem fogadja el a fentebb felsorolt okok közül az energetikai lenyomatok létezését, ezért nem is tud mit kezdeni ezzel az okkal, így nem is tartja gyógyíthatónak autizmust.

  Ma a legtöbb kezelés a fizikai és a mentális szinten történik. Ilyen pl. a keláció, azaz nehézfém kivezetés különböző diétákkal, vitaminokkal, probiotikumok alkalmazása. Ezek a kezelések nagyon fontosak lehetnek, mert jelentősen javítják a beteg állapotát, de soha nem vezetnek teljes gyógyuláshoz, mert az autizmusnak és a „spektrum betegségeknek” mindig van egy része, ami energetikai blokkokból származik. A homeopátiás és az izopátiás gyógyítás viszont képes ezeknek az energiablokkoknak a feloldására, és más terápiás lehetőségekkel együtt alkalmazva az energetikai, mentális és fizikai szinten is gyógyulás következik be.

  IZOPÁTIA
  Az izopátia azt jelenti, hogy nemcsak homeopátiásan hasonló szert használunk, hanem egészen pontosan a felhasznált és vélhetően károsodást okozó anyag homeopátiásan hígított és potenciált változatait használjuk a mérgezés energetikai lenyomatának a megszüntetésére. Ezek a gyógyszerek a védőoltásokból, antibiotikumokból, gyógyszerekből készült homeopátiás gyógyszerek.

  A kezelés menete

  Erre vonatkozóan dr. Smits hihetetlenül precíz módszertani ajánlást adott, aminek a részleti meghaladják ennek az írásnak a kereteit, de röviden összefoglalva a következők:

  1. Az anamnézis felvétele, az összes körülmény tisztázása. (Mindez a halmozódó okok felsorolása alatti szempontok figyelembevételével történik, tehát: mikor milyen állapotot észleltek a szülők a gyereknél, milyen a viselkedése, mentális állapota, szociális érzékenysége, az mikor és hogyan változott korábban, milyen oltásokat kapott, mikor, azokra hogyan reagált, milyen egyéb betegségei voltak stb.) A születés alatti, előtti időszak feltárása. Ezeknek az információknak a birtokában lehet terápiás tervet készíteni.
  2. Méregtelenítés izopátiával: a terápiás tervnek megfelelően az összes oltást, gyógyszert ki kell vezetni, homeopátiás szerekkel. Ezek az oltóanyagokból készült homeopátiás szerek emelkedő potenciákban, megfelelő ismétlésekkel alkalmasak az oltási károsodások energetikai lenyomatainak megszüntetésére. Egy-egy szer esetében általában 4 hét + 2 hét szünet a kivezetés ideje, de előfordulhat az is, hogy egy szer kivezetése több hónapig is eltart. Ez megállapítható a homeopátiásan adott szerekre adott reakciókból vagy azok hiányából. Ha egy szerre vagy annak egy potenciájára már nincs reakció, akkor lehet folytatni a terápiát egy másik szer kivezetésével. Ha egy szer kivezetése mégsem történik meg teljesen, akkor később is vissza lehet térni a méregtelenítésre. A terápia tehát nagyon rugalmas is.
  3. Ómega-3 zsírsavak adagolása folyamatosan megfelelő dózisban és összetételben (EPA és DHA)
  4. Zsír- és vízoldható C-vitamin adagolása magas dózisban, folyamatosan.
  5. Homeopátiás kezelés: a megfelelő alkati homeopátiás szer. Az esetleges visszatérő tünetek, rosszabbodások kezelése homeopátiásan.
  6. Ortomolekuláris kezelés: megfelelő cink- és magnéziumbevitel.
  7. Egészséges étkezés + az emésztőtraktus integritásának helyreállítására, Saccharum officinale folyamatos homeopátiás adagolásával.

  Amit a szülőknek a terápiáról tudni kell

  1. A terápia hosszú ideig tart (1-3 év), de ha minden okot sikerül föltárni, akkor dr. Smits gyakorlati tapasztalatai alapján számítani lehet a teljes gyógyulásra is.
  2. Előfordulnak nagyon látványos javulások a kezelés során, de a homeopátiában ismert és a gyógyulási folyamatot jelző – időnként jelentős és elkeserítő – rosszabbodásokkal is számolni kell. Ilyenkor nem szabad abbahagyni a kezelést vagy újra, pl. antibiotikumokkal elnyomni a gyógyulási folyamatot.
  3. A szülők ne próbálkozzanak saját terápia kialakításával, mert annak ellenére, hogy a módszer egyébként egyszerű, szakember felügyeletét, megfigyeléseit is igényli.
  4. A terápia megkezdése előtt tanulmányozzák az esetleírásokat, amelyekből nagyon sok hasznos információhoz juthatnak, és felkészülhetnek a megpróbáltatásokra és a rájuk váró örömökre is. (Az ezzel kapcsolatos kiadványokhoz remélhetően a közeljövőben már nálunk is hozzá lehet jutni, de a Natúrsziget is közzéteszi majd a legfrissebb közérdekű információkat.)
  5. A terápia időszaka alatt különösen fontos a nyugodt környezet, megfelelő, egészséges táplálkozás biztosítása a gyerekek (vagy felnőttek) számára.

  Egyéb információk

  1. Dr. Smits esetei meggyőzően bizonyították számunkra, hogy módszere a gyakorlatban is működik, de tudni kell, hogy ez ma nem elfogadott álláspont, szülők és gyógyítók is sok helyütt ellenállásba ütközhetnek.
  2. Dr. Smits nem ellenzi a védőoltásokat, mindössze azt mondja, hogy lehetnek káros következményeik, és javasolja, hogy mind az orvosok, mind a szülők körültekintően járjanak el az oltások beadatásakor. Figyeljék meg, hogy a gyerekek miképp reagálnak, ne oltassák a gyereket addig, amíg valamilyen betegsége még nem gyógyult meg teljesen. Bizonyos oltásokat dr. Smits csak későbbi életkorban tart helyesnek.
  3. Ajánlja a védőoltások beadása előtt a homeopátiás szerek alkalmazását megelőzés céljából.

  Előkészületek a terápia magyarországi alkalmazására

  Összefoglalva elmondható, hogy a szeminárium három napja alatt nagyon gazdag, inspiráló, gyakorlatias és cselekvésre ösztönző tudást kaptunk dr. Smits-től. Ezúton is köszönjük neki, továbbá a kitűnő munkát a szervezőknek is!

  A jelen beszámoló szerzői és több homeopata összefogtak a kezeléshez szükséges gyógyszerek és a legmegfelelőbb kiegészítő szerek listájának az elkészítéséhez. Ez a team munka időt igényel, de az autista betegek gyógyításához elengedhetetlen feltétel az alapos felkészülés. Bízunk benne, hogy némi szervezés után mindennek a tudásnak a betegek és hozzátartozóik is tapasztalhatják majd az eredményeit.

  Dr. Sebő Zsuzsanna – Szabadi Sándo
 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!