T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Az USA Nemzeti Akadémiájának Orvosi Intézete által delegált bizottság véleménye a higanytartalmú védőoltásokról:

Egészség

             VÉDŐOLTÁS

 

   Az USA Nemzeti Akadémiájának Orvosi Intézete által delegált bizottság véleménye a higanytartalmú védőoltásokról:

 

A Nemzeti Akadémia Orvosi Intézetét kérte fel az USA Betegségmegelőzési Központja arra, vizsgálja meg, hogy a higanytartalmú tartósítószerrel készült védőoltások biztonságosak-e.

Mivel a higany maga idegméreg, felmerült a gyanú, hogy a gyermekek idegrendszerének fejlődésében rendellenességet okozhat. A beszédfejlődésben való lemaradással, figyelemgyengeség, hiperaktivitás, autizmus kialakulásával vádolták egyes gyermekgyógyászok a higanytartalmú vakcinákat. Elhangzott az is a vádak között, hogy a többféle oltást követően a higanynak a gyermeki szervezetbe jutó szintje meghaladja a még biztonságosnak tekinthető egészségügyi határértéket.

A bizottság a következő eredményre jutott:

Megállapította, hogy nem tudja sem elvetni, sem bizonyítani azt, hogy lehet e összefüggés a védőoltások higanytartalma és a gyermekekben esetenként kialakuló autizmus, figyelemgyengeség-hiperaktivitás, beszédfejlődésben való lemaradás között. Ugyanakkor a higany toxikusságát bizonyító adatok ismeretében és alapján helyénvalónak tartja a feltételezést.

A bizottság egyúttal beszámol arról, hogy történtek bizonyos lépések a a (feltételezhető) ártalom megelőzésére az USA-ban: 6 éves, és annál fiatalabbb gyermekek oltóanyaga nem tartalmaz többé higanyt.

Az influenza elleni védőoltás azonban igen, mérlegelni kell az előnyt, illetve hátrányt, amely az oltás alkalmazásából származik. Továbbra is tartalmaznak higanyt az orrsprék és a szemcseppek is. (De a bizottságnak - jegyzi meg a beszámoló – ezek vizsgálata nem volt feladata.)

Egyébként a bizottságnak az a véleménye, hogy ahol lehet, ki kell iktatni ezt a veszélyforrást: azaz a higanytartalmú tartósítószert.

Forrás: az USA Nemzeti Akadémia Orvosi Intézete Bizottságának jelentése (pdf)

 

Független I : Arra gondolunk, hogy a gyógyszergyártóknak valószínűleg túl költséges lett volna egyszerre kivonni az összes oltóanyagot, hát tettek annyi engedményt, hogy a legsérülékenyebb korosztályt nem mérgezik tovább.

De más forrásból megtudhatjuk, hogy a higany idegrendszeri ártalmaira nem csak a csecsemők és a kisgyermekek reagálnak érzékenyen, hanem

Az idősek

a krónikus betegek

a rosszul tápláltak

bizonyos gyógyszereket szedők

a méregtelenítő rendszer valamely hibájával születettek is.

Független II.: A profitorientált gyógyszergyártók az USA Nemzeti Akadémia Orvosi Intézetének állásfoglalása és a felnőtt lakosság - a gyermekeik egészségéért aggódó szülők - egységes ellenállása miatt fokozatosan szorulnak ki saját hazai piacukról. Láttuk, a fent közölt határozat értelmében, hatéves kor alatt tiomerzált tartalmazó védőoltást saját szövetségi államaikban a gyógyszergyártók nem forgalmazhatnak többé.

Megjegyzés: Tiomerzált a nálunk 3–4-5 hónapos, továbbá 3-6 éves korban beadott Di-Per-Te, valamint a 11 éves korban kötelező Di-Te oltások tartalmaznak. Ismert az, hogy „a gyógyszergyártás a fegyvergyártás után a világ második legnyereségesebb ágazata!” – idézet Dr Lenkei Gábor Cenzúrázott egészségügy című könyvéből.

Így könnyen érthető, hogy az említett védőoltásokat gyártó cégek  költségveszteségük csökkentése érdekében mindenféle egyetemes humánumérzést félretéve, kizárólag gazdasági érdekeiktől vezérelten más országokban – köztük hazánkban is - próbálják szövevényes háttér-lobbipolitikájuk révén a gyógyszerpiacon egyeduralkodóként - esetleg áron alul - értékesíteni korszerűtlen, veszélyes termékeiket. A korszerű védőoltások ugyanis már nem tartalmaznak tiomerzált. Fenntartva ezt mindaddig, amíg felhalmozott készleteik el nem fogynak, vagy a felelős magyarországi vezető testületek nem veszik figyelembe az USA Nemzeti Akadémia Orvosi Intézetének állásfoglalását. Hátborzongató érzés arra gondolni, hogy e két tényező esetleg valamilyen közös érdekponton találkozott és „falaznak” egymásnak.

Reméljük közel az idő, más szavakkal kifejezve, e jelen állapot csak addig marad így, ameddig országunk gyermekeinek egészségéért aggódó és az estlegesen rájuk váró borzalmaktól rettegő szülők és leendő szülők félelmükben egységesen összefogva oly mértékű ellenállást nem fejtenek ki, mint Nagy-Britanniában. Ott ugyanis „a szülők az autizmustól való félelmük miatt akkora nyomást gyakoroltak a hatóságokra, hogy a csecsemők nem kapnak többé higanyt tartalmazó tartósítóval ellátott oltást, jelentette ki a Brit Egészségügyi Minisztérium 2004-ben”, az USA Nemzeti Akadémia Orvosi Intézetének állásfoglalásának évében.

Van azonban egy kevésbé ismert, ellenben döntő fontosságú jogi aspektusa a jelenlegi hatósági koncepciónak. Ez pedig a következő: a magyar állam úgynevezett mögöttes felelősséggel tartozik minden általa működtetett intézmény, illetve hatóság tevékenységéért. Vagyis mindazok a szülők, akik állítják és bizonyítani is tudják, hogy gyermekük valamelyik védőoltás beadását követően betegedett meg, teljes anyagi és erkölcsi kártérítési igénnyel léphetnek fel, akár külön, akár egységesen. Az alternetíva nélküli, jelenleg 0.5 %-os autizmus megbetegedési kockázatot magába rejtő kényszeroltási rendszerrel szemben, gondatlanságból elkövetett gyermekkori veszélyeztetettség jogcímén.

Tudjuk, ezzel gyermekeik nem válnak egészségessé, vagyis terheiket tovább kell cipelniük! De többet tehetnek értük, pl az amerikai gyakorlattal megegyező módon, segítő személy vagy személyek alkalmazásával. Később pedig megöregedésük, távozásuk közeledtekor beteg gyermekük számára emberhez méltó életkörülmény és lakhatási feltételeket biztosítva. Itt válik talán a legnyilvánvalóbbá annak a kérdésnek az eldöntése, hogy a fogyatékos támogatást ki kapja. Nyilvánvaló, hogy a fogyatékos személynek kell, hogy járjon, de csak az a személy vagy intézmény használhatja fel – ellenőrzött módon – aki ezt a beteg gyermek ellátására, jólétére fordítja.

Töredékek:

1, Részletek Dun Burton amerikai kongresszusi képviselő Autizmusjárvány című előadásából:”Nemrég egy Chicagóban tartott autizmus konferencián, még a saját előadásom és Dr Wakefield előadása elött megkérdeztem az 500 szülőből álló hallgatóságot, van-e olyan gyanújuk, hogy gyermekük állapota, regressziója egy védőoltás után kezdődött. Ebben a kétségkívűl nem tudományos felmérésben kb. a szülők 90%-a felemelte a kezét, jelezve, hogy szerintük a védőoltás okozta gyermekük tüneteit. Amikor megkérdeztem, hányan jelentették az esetet a védőoltás-mellékhatások bejelentési központjába (VAERS) 15-nél kevesebben válaszoltak igennel. Ezután megkérdeztem, a gyermekorvosuk felajánlotta-e nekik, hogy bejelenti az esetet, erre már csak nevettek. Azóta kb 5000 szülővel végeztem el ezt az egyszerű felmérést a világ minden részén tartott konferenciákon és mindenütt hasonló eredményre jutottam…..1999-ben Nagy-Britanniában a Kelet Surrey-i Egészségügyi Hatóságok (East Surrey Health Authority) jelentése szerint kerületükben az autizmus gyakorisága 1 fő minden 69 fiú esetében „

 

2, Gyógyszerlobbik által azért nem befolyásolható kutatótó orvoscsoport, mert autista gyermekeik vannak, a legapróbb részletekig terjedő kutatási és kezelési vizsgálatokat végeztek szülői érzésük által vezérelten, teljes orvosi szaktudásuk latbavetésével. Megállapításaik röviden:

a, Az autizmust biológiai problémaként kell megközelíteni. Diagnózisa az általános autoimmun, illetve dysimmun egyensúlyzavar. A szociális, viselkedési és beszédzavarként számontartott definició elavult megközelítés, legfőbbképpen azért, mert ez nem diagnózis, hanem a tünetek összesítése csupán.

b, Az MMR+OPV legyengített vírusokat tartalmazó védőoltás után, ha előzetesen dysimmun állapot állt fenn, myelin (az idegsejtek velőhüvelye) valamint NFP (agyi idegsejtrészecskék) ellen autoantitestek képződése indul meg. Jobb lenne először is beismerni azt, hogy a kanyaró vírus (vakcina) által indukált agyműködésbeli hanyatlás immunológiai alapú (ez a normál gyermekorvosi jegyzetekből már 1994 óta ismert). Másodszor pedig módot kellene találnunk, hogy a kanyaróvírust ilyen autoimmun reakciók kiváltásában megakadályozzuk.

c, Ismerteti a dysimmun –autoimmun irányban végzett saját kutatási eredményeiket, számos utalással az ezzel foglalkozó, más központokban végzett kutatási eredményekre is

d, Genetikai oldalról foglalkozik a „törékeny X kromoszóma” vizsgálatokkal

e, Foglalkozik a felszívódási zavarokkal, az un. lyukacsos bélszindróma jelenséggel

f, Kimutatták, hogy azoknál az autista gyermekeknél, akik a legkisebb mennyiségű kazeint vagy glutént fogyasztják, a vizeletükben kimutathatóvá válik egy, a morfiumnál több milliószor erősebb és mérgezőbb anyag.

g, autista gyermekeknél káros baktériumok, az általuk okozott disbiozis, gombák, paraziták abnormális túlsulya mutatható ki a bélrendszerben.

h, felsorolja az elvégzendő laboratóriumi vizsgálatokat, ezek értékelését

i, részletesen ír, sok-sok idevonatkozó szakirodalmi utalással a méregtelenítésről, étrendi kiegészítőkröl és gyógyszerekről, melyekkel kapcsolatban jelentős mennyiségű saját tapasztalatokkal is rendelkeznek.

 

3, „Még nemrég is az Rh negatív nőket terhességük alatt rutinszerűen injekciózták Rhogam injekciókkal, amelyekben jelentős adag tiomerzál van. Szerencsére a tiomerzált kivonták a forgalomból”  David A Geier, B.A.:Az Amerikai Genetikai Kutatási Központ elnöke   2003 március.

Magyarországon jelenleg is a higany tartalmú Rhogam injekció van forgalomban!

 

4, A higanykivezetéses terápia három éve bevezetett módszer az Egyesült Államokban. Minél fiatalabb életkorban kezdik, annál eredményesebb. A teljes módszertani leírás bírtokában az alábbiakat teszem közzé:

1–5 éves kor között alkalmazva a kezelést, jelentős javulás volt kimutatható 35%-ban, mérsékelt fokú 39%-ban, enyhe 15 %-ban, 11%-ban nem tapasztaltak számottevő javulást. A javulás mértéke minden esetben egyenesen arányos volt a vizeletben illetve a székletben kimutatott, távozó higany mennyiségével.

1 és 2 év közötti gyermekek közül hatan, a kezelést követően a szülők és az ismételt pszichológiai vizsgálatok szerint teljesen meggyógyultak.

 

5, Hazánkban a higanykivezetéses terápiáról az illetékesek (vezetők és szakemberek) semmit sem tudnak. De még belgyógyász, autista gyermeket nevelő orvos szülő is az ezirányú teljes tájékozatlanságából eredően – hiszen szándékosan senki nem akarhatja a saját gyermekétől megvonni az esetleges javulás lehetőségét, mert ezesetben nem a beteg gyermekpopuláció érdekét tartaná elsődlegesen szem előtt, hanem a saját presztisét – úgy nyilatkozott az „Autizmus: a higanymérgezés új formája” című tanulmánycsoport elolvasását követően, hogy a gyermekkori védőoltásokban lévő higany nem játszhat betegségindukáló szerepet (autizmust ill.immunológiai eltéréseket)

 

6, Jelenleg nemcsak a higanykivezetés módszertana ismeretlen szakmai és szülői körökben egyaránt, hanem nagyon úgy néz ki, hogy az ehhez szükséges gyógyszerek sincsennek benn az országban. Pedig fél-egy éve már szájon át, azaz bélnyálkahártyán keresztül is felszívódó formában rendelkezésre állnak.

 

7, Hogyha ezt az illetékesek megértik, vagy mi szülők nyomást gyakorolunk ezirányba feléjük, az három következménnyel járhat:

a, sok-sok gyermeken tudunk segíteni, ezáltal a biológiailag beteg gyermek mellett a társadalmi értelemben is megbetegedett család újból egészségessé válhat. Ezzel e családok visszakapcsolódva a nemzetgazdasági vérkeringésbe forintmilliárdokat takaríthatnak meg éves szinten, a köztudottan egyébként is deficites költségvetésünknek.

b, elképzelhető, hogy néhány ember érdekét sértené vagy már jelenleg is sérti, hogyha a legmodernebb és legmagasabb szintű amerikai szakmai állásfoglaláshoz igazodva Magyarországon sem kaphatnának 6 éves kor alatti gyermekek tiomerzált tartalmazó védőoltást. Meggyőződésem, hogy egy elavult koncepciót nem akkor kell felülbírálni, amikor majd elfogynak a jelenleg fölhalmozott korszerütlen védőoltás készletek, mert ezzel addig is felbecsülhetelen kárt és szenvedést okoznak az illetékesek a nemzetgazdaságnak és a családoknak egyaránt. Nem is beszélve arról, hogy a felnövő, egyre növekvő lélekszámú autista populáció már most is megoldhatatlan probléma társadalmilag, szociálisan, gazdaságilag és emberjogilag. Ugyanis egyetlen vezetésnek sincs joga vétlen családok ezreit halálfázisban tartani évtizedeken át.(amerikai pszihoanalítikai vizsgálati eredmény, nagyon régi keletű!)

c, az egészséges nemzetért meghírdetett nemzeti program végre ezen a ponton is teljesítené azt, amit e fogalom valójában takar.

 

Utóirat: Amikor hozzáfogtam, hogy kiegészítést írjak Az USA Nemzeti Akadémiájának Orvosi Intézete által delegált bizottság véleményéhez a higanytartalmú védőoltásokkal kapcsolatban, nem gondoltam, hogy ez ilyen hosszúra fog sikerülni. Visszaolvasva azonban a fent leírtakat az a határozott véleményem, hogy mindezeket érdemes volt közzé adnom, mert e témakörben egy szerves egységet képeznek. Hogyha valaki vagy valakik megbántottnak éreznék magukat, kérem gondoljanak arra, hogy ez a populáció van diszkriminált, megbántott helyzetben évtizedek óta, a központilag szervezett segítség hiánya miatt. Magyarország valamennyi családja jogosan fél az amerikaiakhoz, és angolokhoz hasonlóan az autizmusjárványtól, mert ez a kétkeresős családmodellt élő társadalmunkban az autizmussal súlytott családok számára korai pusztulást jelent minden szempontból. Senki nem azért tanult többet vegy kevesebbet iskolai évei alatt, hogy szakmai felkészültsége ellenére ilyen nyomorúságos, kilátástalan helyzetbe kerüljön! A fiatal családok egyébként is egyre csökkenő gyermekvállalási kedvét sok egyéb, főleg gazdasági és egzisztenciális okok mellett, félelem az autizmustól és az ezzel járó sorstalanságtól mégjobban visszaveti. Ennek a helyzetnek sem a társadalom, sem a családok oldaláról nézve nincsenek nyertesei, mindenki vesztes! Fenntartása, sőt bővülésének tétlen szemlélése értelmetlen és egyben érthetetlen.

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!