T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
DAN3

Beck

Nagyon jó állapotban volt ekkorra már, azonban nem lehetett vele kölcsönös párbeszédet kezdeni. Az alapvető szükségleteit ki tudta fejezni, ami már önmagában nagyszerű volt, és mi teljesen el voltunk ámulva a fejlődésén. Akkor elkezdtük a kelációs-kúrát (szervezetből fémet kihajtó-kúra). Lisa Ackerman volt ismét a segítségünkre, rajta keresztül megismerkedtünk Dr. Jerry Carsonel-lel, ekkorra már csak biomedikai módszereket alkalmaztunk. Magunk belátása alapján kísérleteztünk a csukamájolajjal, az élesztő-gombát írtó Nuthera kezeléssel, amikor azonban a laborlelet megjött, láthattuk, hogy a vérében higany, arzén és ólom található. A kelációs kúra ezért volt ennyire hatásos.

 

Amber

Beszéd-, foglalkozási és szenzoros integrációs terápiát kezdtünk el. A floor time modellt, valamint a PRT-et (Pivotal Response Training - ???) alkalmaztuk. Én mindig azt mondom, hogy senki sem tudott volna rábeszélni arra, hogy hagyjuk abba a tradicionális terápiákat, viszont a táplákozásba való beavatkozás tette lehetővé, hogy az agya feldolgozza a terápiákat.

 

Beck

DMSA-t (Dimercapto-succynilsavat) kezdtünk adni neki, és első körben semmit sem tapasztaltunk, ami komoly aggodalommal töltött el bennünket, mivel ez volt a legradikálisabb szer, amit kipróbáltunk. A második körben azonban egyik vacsora alkalmával, amikor általában monólogban mindig elmondtam, hogy mi történt azon a napon velem, csak azért, hogy a kisfiam  halljon egyszerű módon alkotott mondatokat, valami történt. Arról számoltam éppen be, hogy Kelly nagynénivel mentünk vásárolni, s megkérdezte „hova mentetek vásárolni?”, teljesen odavoltam! Hiszen kérdést intézett hozzám! Folytattam azzal, hogy valami új helyre mentünk a 405-ös út mentén, mire ő ismét kérdezett tőlem: „és mit vettetek?” Két kérdés egymás után!

 

Amber

Kezdjék el a mai nap! Akármit is, kezdjék most! Az agysejtek elhalása elkezdődött, ezért nincsen vesztegetni való idő! A fiam felépülése nagyban köszönhető annak, hogy nem haboztunk egy percig sem. A fürdőszobaszekrény tele van különböző tablettákkal, táplálékkiegészítőkkel, amelyek egy fabatkát sem értek, de ez nem derült volna ki, ha meg sem próbáljuk ezeket. Ahelyett, hogy orvosokra és vizsgálatokra költöttem volna a pénzem, akkor és mind a mai napig tüzetesen kutatom az autizmust. Sokat olvasok a betegségről és folyton újabb dolgokat tanulok, amelyek segítettek a fiam gyógyulásában.

 

Beck

Bámulatos a kisfiam. Mindennek megvolt az értelme és az oka, bármivel próbálkoztunk, a saját bőrünkön tanultunk meg, akárkivel is hozott bennünket össze a sors, ez nem volt véletlen. Igenis, kezelhető a betegség. Sok mindenfélével próbálkoztunk, sok minden azonban még mindig várat magára. Nem, nem szabad feladni. Soha nem szabad feladni, hisz itt a gyerekeink életéről van szó.

 

Interjú Spencer-rel és Matthew-val - két, autizmusból felépült gyermekkel

Biciklizem, úszógumi nélkül úszom a medencében és a biciklire sincsenek oldalkerekek felszerelve. Fára is tudok mászni segítség nélkül. Tudok játszani.

 

Hang

Tetszene, ha valami híresség lennél?

 

Matthew

Igen, nagyon!

 

Hang

Jó volt Phillips úrral beszélgetni?

 

Matthew

Igen.

 

Hang

És milyen volt a színpadon, a reflektorok fényében lenni?

 

Matthew

Először eléggé szégyenlős voltam, de azután megszoktam.

 

Hang

Van testvéred?

 

Spencer

Igen, a nővéremet Scarlet-nek hívják. Ott van, kék ruhát visel.

 

Hang

Mit fogsz a nap hátralevő részében csinálni?

 

Matthew

A hátsó udvaron szeretnék majd focizni. Szerintem ez jó ötlet.

 

Hang

Mit csináltál amikor beteg voltál?

Milyen volt autistának lenni?

 

Megkérdeztük Spencert-t, hogy miként élte meg autizmusát. A következőket válaszolta:

 

Spencer

Hogy ezt meg ezt csinálod.. De már ezt nem csinálom többé. Anyu ad nekem cinket, hogy ne csináljam többé.

 

Interjú DAN szakemberekkel a washington DC-i konferencia alkalmával, 2004. áprilisában

 

Hang

Gyermeke megszületésével egy új remény is világra jön. Remény a jövőre. Amikor az autizmus ellopja gyermeke beszédét, mosolyát, úgy tűnik minden remény odaveszett. A legutóbbi statisztikák azt mutatják, hogy minden 166-ik gyermek autizmusban szenved. A 2004-ben Washington DC-ben megrendezett DAN konferencián orvosok, tudósok és szülők osztották meg nézeteiket a betegség kezelésének jövőjét illetően. A következő percekben elismert szaktekintélyek és előadók osztják meg személyes véleményüket arra a kérdésre válaszolva, hogy „Kezelhető az autizmus?” Hallgassák Dr. Stephanie Cave-t, Dr. Jane El-Dahr-t, Lynn Hamilton-t, Dr. Bernard Rimland-ot és Dr. Andrew Wakefield-et.

 

Deth

Az autizmus leggyakoribb formájában a figyelem hiányát jelenti. A gyermek nem aktív résztvevője környezetének, szüleivel való kapcsolatának és nem tanul a figyelés során szerzett tapasztalatokból.

 

Wakefield

A hagyományos nézet szerint a probléma az édesanyák miatt alakul ki, a hűtőt örző anyukák miatt, vagy hogy genetikai okai vannak. Idővel kizárták, hogy ezek okoznák a betegséget. Mindannak tükrében, amit most tudunk, ezek jelentéktelennek tűnnek a regresszív autizmus kialakulásában.

 

Hamilton

Két éves és nyolc hónapos volt a fiunk, amikor autizmussal diagnosztizálták. Az IQ szintje 53 volt ekkor, ami már a károsult kategóriába esik. Nem tudta kifejezni magát, csak értelmetlen dolgokat tudott mondani vagy kiabált. Egy éles, rémisztő sikításból kellett kitalálnom, hogy mire lehet szüksége.

 

Cave

Ezek a gyermekek valószínűleg normális biokémiai összetétellel jöttek világra, azonban a túlzott fémbevitel, az EPA (USA Environmental Protection Agency – Környezetvédelmi Felügyelet) által megszabott határérték 25-szörösét kapták születésük után. Két hónapos korukban 120-szorosát, négy hónaposan 100-szorosát, majd hat hónaposan 120-szorosát. Szó szerint elpusztítottuk a beadott anyagokkal a májuk méregtelenítő funkcióit.

 

Bradstreet

Amivel most nézünk szembe, az sokak szerint az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása, ez pedig a normális növekedési útról letért gyermekek helyzete.

 

James

Abból indultunk ki, hogy kerestük a különbségeket az egészséges, illetve az autista gyermekek anyagcseréje között.

 

Cave

A sejtfelépítést vizsgáljuk, a gyermek biokémiai felépítését, valamint a bélflóráját, hogy megvizsgáljuk, hogy a bélrendszer és belső szervek kielégítően avagy elégtelenül működnek. Általában azt tapasztaljuk, hogy ezek működése elégtelen.

 

James

Először a rendellenességeket keressük meg, azután tesszük fel a kérdést, hogy ezeket mi okozza. Miben különböznek ezek a gyermekek a normális gyerekektől?

 

Különböző elméletek születnek

 

Wakefield

Teljesen egyszerű dolgot tettünk. Feltettük magunkat a kérdést: „ezek az emésztőszervi tünetek a belek betegségére engednek következtetni?” A szülők véleménye szerint igen.

 

Krigsman

Amennyiben rutinvizsgálat alapján beazonosítja az ember a tüneteket, nincsen látszólagos oka a folytonosan fennálló panaszoknak. Egy endoszkópiás vizsgálat eredményei alapján azonban az esetek 70 %-ában kezelhetők és enyhíthetők ezek a tünetek.

 

Wakefield

 

Az volt a gyanúnk, hogy nem csupán pszichológia vagy viselkedési rendellenességről van itt szó, hanem orvosi problémákról, amelyek megérthetők és ezáltal kezelhetők is. A következő kezdeményezés a szülők részéről érkezett, akik azt javasolták, hogy glutén-mentes és tejfehérje mentes ételeket kapjanak a gyermekek. Ez módfelett érdekes volt, mivel gasztoenterológusként volt már tapasztalatunk az étrend szerepének fontosságáról a lisztérzékenység kezelésében, valamint a májelégtelenségből erdően enkefalopátiában szenvedők esetében. A belek és az agy vagy az emésztőszervek és az agy között kapcsolat lenyűgöző. A gasztroenterológusok tisztában vannak azzal, hogy létezik valamilyen kapcsolat a belek és az agy között, melyet gyakran a táplálékkal bevitt kémiai anyagok vagy a belekben található baktériumok továbbítanak. Ez nem újdonság számunkra.

 

Lisa

Ez eligazítást ad nekünk, hogy mi nem működik rendesen és hol, ezt követően tervezhetjük meg a kezelést, állíthatjuk össze azt az étrendet, amely helyreállítja a kérdéses, nem megfelelően funkcionáló metabolitot.

 

Levinson

A táplálkozástudományi gyakorlatot kombináljuk az ALLOPHATIC??? orvosi beavatkozással. Ebbe beletartozik a csukamájolajtól kezdve az intravénás gamma globulinig minden.

 

Wakefield

Teljesen logikus, hogy az étrendváltozás jótékony hatással jár, mivel ha a szervezet nem üríti ki a mérgező opiod-féle molekulákat a belekből, akkor ezek a véráramba bekerülve elérik a fejlődőfélben levő agyat. A kísérleti modellek alapján pedig tudjuk, hogy az a fejlődőfélben levő agyra káros hatással van.

 

 

 

A kezelés

 

Deth

Döbbenetes volt számomra, hogy a munkánkra alapozva kidolgozhattuk ezt az elméletet, mondván ez itt a baj, ez az enzim okozza a problémát. Ugyanakkor ott volt a labormunkatárs, aki elmondta, hogy ha ezzel az együtthatóval alkalmazod az enzimet, akkor látványos javulásra lehet számítani.

 

James

Erre valók a tabletták. Módosítják az anyagcserét, gátolnak bizonyos enzimeket, ám ezt táplálkozástudományi módszerekkel is el lehet érni minden kétséget kizáróan.

 

Wakefield

Amikor különleges étrendet vezettünk be a gyerekeknél, sokuknál radikális változás volt az eredmény.

 

Deth

Mindazt, amit tapasztaltunk teljes egészében megfelel a DAN csoportban dolgozók megállapításaival.

 

Wakefield

Néhány gyermek hosszú évek után először szólal meg, s ami igazán lenyűgöző, hogy 3, 4 vagy akár 5 éve nem használt szavakat mondanak. Ami azt jelenti, a tudás ott volt, csak el kellett azt a gátló tényezőt mozdítani, amely megakadályozta ezeknek a szavaknak a felszínre kerülését.

 

Levinson

Voltak olyan gyerekek, aki nem kommunikáltak, nem létesítettek szemkontaktust az emberrel, volt aki soha nem beszélt korábban, s egy-két természetes kezelést követően a gyermek elkezdett beszélni.

 

El Dahr

Látjuk, amint a gyermek neurológiai állapota stabilizálódik, helyreáll az immunrendszere. Hihetetlen látni a fejlődést rajtuk.

 

Bradstreet

Sok reménytelennek bélyegzett gyermek esetében láttunk bámulatos felépüléseket.

 

Cave

Olyan reménytelen esetekről van itt szó, akik korábban nem beszéltek, nem létesítettek szemkontaktust, a fejüket a falba verték és bútorokat dobáltak. A nővérek sokszor kérdezték tőlem: „mennyi ideig fogjuk ezt még bírni?” Volt amikor az egyik ápoló válla ficamodott ki, előfordult, hogy a falak sínylették meg a dolgot. Nagyszerű kollégákról van szó, akikkel már 15 éve együtt dolgozunk. Ilyenkor odalépek hozzájuk, és megkérdezem: „Emlékszel, amikor ez vagy az a kisgyerek bejött a klinikára és megkérdezte tőled, hogy vagy, neveden szólítva?” Mivel ők is tudják, hogy ezeknek a gyerekeknek a legtöbbje nem beszélt már vagy 3 éve, ilyenkor csak bólintanak és csinálják tovább a munkájukat.

 

Bradstreet

Időről-időre emlékezetes gyógyulásokat látunk és jelentős százalékban nem áll fenn többé a diagnózis. Lekerül az autista megbélyegzés ezekről a gyerekekről, ami nagyszerű hír és nagyon-nagyon jó dolog.

 

Hamilton

Rendesen beszél, nem jár beszédterápiára. Ki tudja fejezni magát. Emlékszem, három éves korában nem tudott beszélni, azután ötévesen odajött hozzám és megkérdezte: „Tudod Anya, hogy a cápák porcoshalak?”

 

Bradstreet

Emlékszem egy nagyon rossz állapotban levő két éves kisfiúra, aki úgy nézett ki, mintha egy koncentrációs táborból hozták volna. Nem is élt, csak vegetált. Kimostuk a beleit, módosítottunk az étrendjén, kivonva a glutént, a tejfehérjét, a kukoricát valamint további számára káros anyagokat. Kapott egy teljes intravénás gamma globulin kúrát is. Ma teljesen egészséges. Óvodába jár, s nincs autistaként megbélyegezve. Senki sem tud a betegségről. Két éves korában állapították meg nála a súlyos autizmust. Öt és fél éves korára semmilyen autista tünete nincs.

 

Ime az ítélet

 

Bradstreet

Ha a tüneteket egy összeálló egységnek tekintjük, semmi kétség nem fér az autizmus kezelhetőségéhez.

 

Wakefield

Az autizmus igenis kezelhető. Nem lehet kifogást találni, az a nézet, hogy nem kezelhető, nem állja meg a helyét.

 

El Dahr

Teljes meggyőződéssel állíthatom, hogy a betegség kezelhető és bámulatos látni, mekkora javulás megy végbe a gyerekek állapotában.

 

Rimland

Az elmúlt négy-öt év kutatásainak köszönhetően és a klinikai tapasztalatok fényében az autizmus nagy mértékben kezelhető napjainkban.

 

James

Úgy vélem nincs helye annak a felvetésnek, hogy az autizmust ne lehetne kezelni.

 

Krigsman

Az autizmus igenis kezelhető.

 

Levinson

A klinikámon több mint ezer beteget kezeltünk már.

 

Cave

A klinikánkon 1995 óta 2300 gyermeket kezeltünk.

 

Üzenet a szülők számára

 

Kriegsman

Amennyiben az Ön gyermeke is autista, és gyermekére is igazak az általunk leírt tünetek, keressen egy olyan orvost, aki komolyan veszi Önt, s lelkiismeretesen kivizsgálja a gyermeke emésztési problémáit.

 

Wakefield

Én arra bíztatnám a szülőket, hogy hallgassanak a megérzéseikre, mert azokban nem fognak csalódni. Ezt az élharcos tudós csapatot, amely az autizmus okait kutatja és mechanizmusait vizsgálja, a szülők indították el.

 

Hamilton

Van remény! Remény nélkül nem lehet harcolni! Ha feladja, ha nem küzd, akkor csak a beletörődés marad. Sokaknak azt mondják, hogy legyen túl rajta, mert az élet megy tovább. De ez nem igaz! Igenis van remény! Ezzel a reménnyel együtt jár többek között a DAN csoport részéről jövő segítség is. Ha van aki segítsen, könnyebb remélni is. És ez a remény és segítség lesz az, amely megadja annak esélyét, hogy visszakaphassa gyermekét!

 

Cave

A szülők forduljanak bátran az orvosokhoz. Amennyiben zárt ajtókat találnak, lépjenek kapcsolatba az Autizmus Kutató Intézettel (USA), hogy megtudják, van-e az lakóterületükhöz közel az elismert DAN tanfolyamot elvégzett orvos, akihez fordulhatnának.

 

Levinson

Amikor egy szülő segítségért fordul hozzám, az első tanácsom mindig az, hogy hallgassom a megérzéseire, mert ez az egyik legerőteljesebb dolog a földön.

 

Bradstreet

Ha nem alakulnak a dolgok a különböző kezelések és beavatkozások ellenére, azzal  bátorítjuk a szülőket, hogy szinte minden nap teszünk új felfedezéseket, amelyek újabb reményt ígérnek. Évente kétszer összegyűlünk kutatói ötletek egyeztetése céljából, és évente háromszor vagy négyszer tanácskozás céljából. Ilyenkor egyre több olyan gyermekről tudunk beszámolni, akiknek az állapota drámai módon javult.

 

El Dahr

Mint érintett, tudom, hogy milyen nehéz ezt végigcsinálni, valamint mekkora áldozatot igényel azt mondani, hogy ragaszkodni fogunk a szigorított étrendhez, igenis meg fogjuk próbálni és beadom a gyerekemnek a gyógyszereket, valamint mindent megcsinálok, amire az orvosok kérnek. Ha kitartanak, valóban nem marad el az eredmény.

 

James

Nem könnyű, de az eredmények láttán nem fog senki sem lankadni.

 

Weldon

Az autista gyermekek szülei nagy hatalmat képviselnek az Egyesült Államokban, csak ők ezzel nincsenek tisztában. Ideje felébredni, és bevonni magunkat a segítésbe. A mi kezdeményezésünk hatására temérdek ember juthat segítséghez.

 

El Dahr

Ne veszítsék el a lelkesedésüket. A legtöbb család számára nem egyik napról a másikra történik a változás. Amint a gyermek megkapja a szükséges kezeléseket, látható lesz a javulás. Soha nem késő elkezdeni segíteni. Még a nagyobb gyerekeknél is hatalmas fejlődést lehet elérni.

 

Hang

Bár a gyógyulásig vezető út hosszú és nehéz, és még temérdek dolog van, amiről az orvosok nem tudnak, annyi bizonyos, hogy az autizmus kezelhető. Van remény, szülőként bízzon a megérzéseiben. És bíztatjuk, hogy keressen fel egy a DAN csoportba tartozó orvost. Higgyen magában és a gyermeke felépülésében!

 

Wakefield

Amikor először jöttem erre a találkozóra, csupán egy maroknyi orvoscsoport gyűlt össze. Jelenleg 50 orvos és legalább ennyi kutató és tudós is csatlakozott már. Elég eljönni egyszer, és megérteni, felismerni, hogy a tudomány igenis fejlődik, vannak kutatási eredmények, akkor már nem akar innen elmenni az ember. A mozgalom aktív résztvevőivé válnak, ez így történt velem is.

 

James

A szülők elképesztő információforrásul szolgálnak. Mert ők tudják mi zajlik a gyerekben. Olyan dolgokat látnak, amiket az orvos egy órás vizsgálat alatt nem is tudna megállapítani.

 

Weldon

A helyes kérdéseket kell feltenni, pl. Miért nem kap az autizmusra irányuló kutatás elegendő pénzt? Miért nem a korai megelőzés / kezelés módszerét alkalmazzuk? Miért nem fizetnek a biztosítótársaságok a kezelésekért?

 

Levinson

A gyermek elsődleges szószólója a szülő kell legyen. Minden szülőt arra bátorítok, hogy először maguk gondolkozzanak el, mérjék fel, mire lehet a különleges törődést igénylő gyermekének szüksége.

 

Rimland

Bernard Rimland vagyok, a san diego-i Autizmus Kutató Intézet igazgatója. Amennyiben gyermeke korábban autista volt és felépült ebből, vagy javulás állt be gyermeke állapotában, kérem, értesítsen bennünket. A www.autismistreatable.com (Az autizmus kezelhető) angol nyelvű weboldalon regisztrálja gyermekének gyógyulását. Köszönjük!

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!