T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Az autizmus immunpatomechanizmusa 2.

MINDEN IVIG KÉSZÍTMÉNY EGYFORMÁN HATÁSOS?

Hét IVIG készítményt engedélyeztek az Egyesült Államokban. Mind a hét alkalmazható elsõdleges immunhiányos kórképeknél, 5 féle az idiopatikus thrombocytopenia és egy a krónikus lymphocytás leukémia esetében. A rendelkezésre álló korlátozott összehasonlító adatok ezeknél a betegségcsoportoknál nem mutatnak különbséget az engedélyzett készítmények között. Az IVIG más felhasználásánál nincs elegendõ információ, ami alapján egyik vagy másik készímény mellet lehetne dönteni, illetve ami alapján el lehetne dönteni, hogy valamelyik készítménynek a másikhoz képest van-e valami összehasonlítható elõnye a mûködésében. Lévén nagy számú olyan tünetegyüttes, amelyben az IVIG potenciálisan hatásos lehet, az IVIG-et felíró orvosnak tudnia kell minden IVIG készítmény már meghatározott hatását, hogy egy-egy adott rendellenességet kezelni tudjon. A termékeket és a minõségüket kereskedelmi cégek ellenõrzik, amelyeknek az FDA biológiai kutatóközpontjának irányelveit kell teljesíteniük. Ezek között a csírátlanságra, pyrogenicity-re, tisztaságra és biztonságra vonatkozó tesztek vannak. A gyermekbénulás, kanyaró, hepatitis B és szamárköhögés elleni antitest szintet is vizsgálni kell. Jelenleg nem kell vizsgálniuk a készítményeket hepatitis C-re. A járványügy adatok igazolják a rendelkezésre álló termékek minõségét és biztonságát. Azonban meg kell határozni a megfelelõ ellenõrzõ módszereket, ahogy a hepatitis C és más járványos betegségek átvitelének mikéntje jobban tisztázódott. Végig kell gondolni, hogy nem szükséges-e a donorokat hepatitis C-re is szûrni.

Nagyobb lenne a bizalom aziránt, hogy egy adott készítmény használatával a kívánt végeredményt el lehet érni, ha az IVIG használatára szigorúbb eljárást vezetnének be azért, hogy a specifikus mikroorganizmusok által okozott fertõzéseket megelõzzék, vagy kezeljék. Ha az antitestek arányszáma a patogének szélesebb körére rendelkezésre állna, a megfelelõ termék kiválasztása ésszerûbbé válhatna olyan esetekben, amikor az immunterápia korlátozott számú fertõzõ ágensre irányul. Mivel az IVIG számos rendellenességgel – mint pl. az ITP vagy Kawasaki szindroma - szembeni hatásosságára vonatkozó alapvetõ faktor nem ismert, nem lehet megjósolni, hogy egy adott készítmény ezekben a betegségfolyamatokban hatásos-e.

Transfer Factor (átviteli tényezõ) kutatások: Dr Fudenberg kimutatta az otthoni vírusgazdáktól (? household contact) származó leukocitákból eredõ TF-ek hatásosságát. Kb. a gyermekek 40% dramatikusan reagált. Megkíséreljük, hogy egy tanulmányt készítsünk dr Fudenberg útmutatásai alapján. Úgy gondolom 2000 januárjában kezdhetjük el. A TF izgalmasan ígéretes területe az autizmus kezelésének. A TF a celluláris immunitáson keresztül hat, és tudjuk, hogy az autizmus némely esetében a celluláris immunitás megváltozásáról van szó. A bioboltokban a polcokról levehetõ és megvásárolható TF nem valószínû, hogy hozza dr Fudenberg eredményeit. A dr Fudenberggel és dr Singh-gel (neuroimmunológus a Utah Állami Egyetemen) folytatott konzultációim során az derült ki, hogy friss, otthoni vírusgazdáktól eredõ lymphapherosisból vagy kiválasztott donoroktól származó TF-et kell hasznáni ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. A TF segítheti a szervezetet abban, hogy az állandó, viszatérõ patogénektõl megszabaduljon (virusok, gombás fertõzések, baktériumok).

Kivonat

Dializálható lymphocita kivonat (DlyE) fejlett infantilis autizmus esetében: esettanulmány

40 infantilis autistát vizsgáltunk. A vizsgálat kezdetén 6 és 15 év közöttiek voltak. 22-en közülük klasszikus infantilis autisták voltak, míg a másik 18-nál az infantilis autizmusnak megfelelõ fogyatákosságfajták közül egy vagy több hiányzott. A 22 klassziku autista közül 21 reagált a TF kezelésre úgy, hogy legalább 2 pontot javult a szimptómák súlyosságát kifejezõ átlagértékük; és 10 normálissá vált abban az értelemben, hogy az iskolában képesek voltak figyelni és a klinikai jellemzõk teljesen normalizálódtak. A másik 18 autistából 4 reagált a TF-re, mások más terápiákra. A TF terápia felfüggesztését követõen, az autista csoportban 5-nél, a pszeudo autista csoportban 3-nál visszaesés volt tapasztalható, de nem estek vissza az eredeti szintjükre. (A visszaesést a terápia folytatásával el lehet kerülni.)

Védõoltások és autizmus: Ez egy olyan terület, amely évekre, de lehet, hogy évtizedekre állandó viták kereszttüzében lévõnek ítéltetett. Míg a szakemberek mindkét oldalon felsorakoznak, a gyerekek megkapják a kötelezõ védõoltásaikat még az iskoláskor elõtt. Megrendelhetõ nálunk az 1999. májusi kongresszusi meghallgatás kivonata és Dr Wakefield elõadásai az MMR védõoltásokról. Dan Burton kongresszusi tag teljes bizottságban vizsgálja ezt a kérdésst. Az US Today-ban címlapsztoriként jelent meg. A mi gyerekeinken ezek a dolgok ma már nem segítenek, de néhány gyermeket megmenthetünk attól, hogy autistává váljon, ha a korai gyermekkorukban megóvjuk õket, hogy bizonyos védõoltásokat megkapjanak.

Azoknak, akiket ez érint: megtudtam, hogy a Merck MMR védõoltását abortált magzati szöveteken tenyésztik. Ez etikailag és vallási szempontból is aggaszt engem.

A védõoltások kérdésében néha az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia és a CDC is meglepõ módon visszavonul. Nemrégiben a CDC visszavonta a Rotavirus védõoltást a piacról, mivel majdnem végzetes mellékhatásai voltak 18 gyermeknél. Az az évtizedes gyakorlatot is megváltoztatták, miszerint élõ polio vírust használtak a védõoltásokban és többé már nem használnak élõ polio vírusokat. Ez nem segít azokon a gyerekeken, akik a védõoltástól kaptak gyermekbénulást, de a jövõbeni ilyen fertõzéseket megakadályozza, hogy az összes polliovírust inaktiválják a védõoltás elött. A múlt hónapban aztán az AAP úgy határozott, hogy hibás volt az az ajánlása, miszerint a nem fertõzõtt gyermekeket születésük után még a kórházban be kell oltani hepatitis B ellen (valószínûleg azért, hogy csökkentsék az oltóanyagban tartósítószerként használt higany terhelésüket). Most azt ajánlják, hogy a védõoltás 6 hónapos korig célszerû késleltetni. A csecsemõk számára azonban nagyon kicsi a kockázata, hogy hepatitis B fertõzést kapjanak, hacsak nem élnek extrém körülmények között (pl. kábítószeresek között, bordélyban, vagy ha egy fertõzött anya gyermekeként születtek). Ezért ezt a védõoltást a legtöbb esetben minden gond nélkül késleltetni lehet.

Itt most nincs módom arra, hogy a vitát teljes mértékben részletezzem, de a következõket ajánlom: Ha úgy gondolja, hogy a gyermeke autizmusát a védõoltás váltotta ki, akkor azt jelentse a VAERS-nek (Vaccine Adverse Events Reporting Sytem = A védõoltások káros hatásait jelentõ rendszer), ami egy szövetségileg jóváhagyott program. Végeztesse el az MMR vírusszám (titer) meghatározást a Specialty Labs-nál, vagy Dr Singh laboratóriumában. Ellenõriztesse a többi védõoltásokra is a vírusszámokat. Szülõként el kell döntenie, hogy a védõoltásból a kockázat vagy a haszon nagyobb-e az ön gyermeke számára. Jelenleg mind az MMR, mind a hepatitis B oltást vizsgálja a kongresszus. Itt a bökkenõ. Ugyanolyan elismert szakemberek radikálisan ellentétes véleményen vannak, mikor és kinek kell a védõoltásokat beadni. Ennyire ellentétes vélemények esetén a kormánynak kötelezõvé kell tennie ezeket az oltásokat? Nehéz kérdés. Nem akarok újabb gyermekbénulásjárványokat látni – és szerencsére ma már a nem élõ polio vírusokat tartalmazó védõoltásokat ajánlják. Az élõ kanyaró vírusok hatásosabbak, mint az elöltek, de ugyanakkor úgy tûnik, van bizonyos kockázat, hogy az MMR és a hepatitis B oltás autoimmun rendellenességeket váltanak ki. Gondolkozzon el azon, hogy az MMR oltást esetlen 2 éves korig késleltesse. Ha aggódik a kanyaró miatt (mint ahogy én is aggódom, mivel láttam három olyan gyereket is, akiknél autizmus fejlõdött ki vad kanyaróvírus által okozott fertõzés hatására), gondolja meg, hogy a kanyaró elleni védõoltást külön adatja be a gyereknek, a mumpsz és a rubeola nélkül. A rubeola nem veszélyes (csak az anyaméhben fejlõdõ gyermekek számára), és csak szülõ korban lévõ nõk számára ajánlatos a védõoltás, ha még nem estek át fertõzésen. Ha a gyerekek megkapják a rubeola fertõzést csak hasznukra válik, mert erõsebb immunitást szereznek általa. A fiúknak egyáltalán nincs szükségük a rubeola elleni védõoltásra, azért nem értem az MMR védõoltásra vonatkozó politikát. A mumpsz okozhat terméketlenséget és agyhártyagyulladást, de ilyen súlyos kimenet nem valószínû, ha a gyermek nem szenved valamilyen immunhiányos betegségben. Ha Wakefieldnek és Singhnek igaza van, sokkal valószínûbb, hogy az MMR védõoltás több betegséget okoz, mint a mumpsz fertõzés a maga vad formájában.

Kivonat

Ileal-lymphnoid-nodular hyperplasia, nem meghatározott vastagbélgyulladás és általános fejlõdési elmaradás gyermekeknél

HÁTTÉR: Egymás után vizsgáltunk olyan gyerekeket, akiknek krónikus vékony- és vastagbélgyulladásuk volt és regresszív fejlõdési rendellenességük. MÓDSZEREK: 12 gyermek (3 és 10 év közöttiek, átlagéletkoruk 6 év), abbõl 11 fiú volt beutalva gyermek gasztoenterológiai vizsgálatra olyan kórelõzménnyel, hogy normál fejlõdést követõen az addig megszerzett képességeiket (beleértve a beszédkészséget is) elvesztették, hasmenésük és hastáji fájdalmuk volt. A gyerekek gasztroenterologiai, neurológiai és fejlõdési értékelésen mentek át, és áttekintettük a fejlõdéstörténetüket. Ileocolonoszkópiás és biopsziás mintát vettek tõlük, mágneses rezonancia és EEG vizsgálaton mentek át, és nyugatás alatt gerinccsapolást végeztek rajtuk. Báriumos radiológiai vizsgálatot végeztek ott, ahol lehetséges volt. Biokémiai, hematológiai és immunológiai profiljukat megvizsgáltuk. EREDMÉNYEK: a szülõk a viselkedésromlási szimptómák megjelenését a 12 gyerekbõl nyolcnál az MMR védõoltással, egy gyermeknél kanyaró fertõzéssel, és egy gyermeknél középfülgyulladással hozták osszefüggésbe. Mind a 12 gyereknél tapasztaltunk gyomor-bélrendszeri rendellenességeket, ami a nyirokcsomó hyperplasia-tól az aphthoid fekélyesedésig terjedt. A viselkedési rendelleneség 9 esetben autizmus, egy esetben disintegrativ psychosis, illetve két esetben lehetséges vírusfertõzés vagy védõoltás következtében létrejött agyhártyagyulladás volt. Nem voltak gócos neurológiai rendellenességek az MRI és EEG tesztek normálisak voltak. Abnormális laboratóriumi eredmények voltak a következõk: a vizeletben található methylmalonic savra vonatkozó laboratóriumi eredmények viszont jelentõsen magasabbak voltak a hasonló korú kontrollcsoport eredményeinél (p=0,003), négy gyermeknek alacsony volt a hemoglobin szintje, és négy gyermeknél alacsony volt az serum IgA szint. ÉRTELMEZÉS: Általában idõben lehetséges környezeti kiváltótényezõkhöz kapcsolt gasztrointesztimális betegséget és fejlõdési visszamaradottságot állapítottunk meg elõzõleg normál fejlõdésû gyermekeknél. (Mióta ez a tanulmány megjelent, Dr Wakefield csoportja és egy elimert DNA/RNA szekvenciálással foglalkozó japán tudós azonosította a védõoltás kanyaró vírusát az autista gyerekek ileális sérülésében, azáltal nem hagyva kétséget, hogy maga a védõoltás váltotta ki a rendellenességet.)

A következõ tanulmány a tárgyát képezõ védõoltások által kiváltott autoimmunitás miatt érdekes, bár nincs közvetlenül kapcsolatban az autizmussal:

Kivonat

A legutóbbi megfigyelések azt mutatták, hogy az inzulinfüggõ cukorbetegség (JOD) esetleg a hasnyálmirigy szigeteinek sejtcelláit gyorsan vagy kevésbé gyorsan tönkretevõ autoimmunitás eredménye lehet. Ezek az autoimmun folyamatok olyan személyekben indulhatnak el, akik genetikailag sérülékenyebben egy specifikus vírus mûködésére. A cukorbetegség létrejöttében számos vírus közrejátszhet. Az rubeola és a mumpsz az elsõ ilyen, cukorbetegséget kiváltó vírusoknak bizonyultak.

 

Kivonat

A CSF myelinfehérje elleni antitest, mérése multiple szklerózis és szubakut szklerózing panenkefalitises betegeknél.

 

Kivonat

A paramixovírus membrán fehérje fokozza az új antigén determinánsok elleni antitestek termelõdését: a vírus által indukált autoimmunitás modellje

Védõoltások az általános gyermekkorú népességben és a hozzájuk kapcsolódó kockázatok: Annak ellenére, hogy a védõoltásokat széles körben használjuk, még nem tudunk eleget róluk. Az eddigi leghosszabb, a biztonságosságot a bevezetés elött vizsgáló periódus 3 hónap volt. Itt egy újabb cikk, amin el lehet gondolkodni:

Kivonat

Az immunizáció idõzítése hatással van a diabetes kifejlõdésére rágcsálóknál

Sphingolin az elméletben és a gyakorlatban: A Sphingolint (myelin alapfehérje = MBP) arra használtam, hogy autista gyerekeknél az MBP elleni autoimmunitást csökkentsem. Az eredmények vegyesek. Egyes gyerekek rosszabbul lesznek, egyesek jobban, az adagolás játszik kulcsszerepet. Nem tudok még eleget a Sphingolin és az autizmus kapcsolatáról ahhoz, hogy Önöknek bölcs tanácsot adjak. A következõt feltételezem. Az orális tolerancia játszhat szerepet azoknál a gyerekeknél, akiknél segített a Sphingolin. Még nem ismerjük a megfelelõ adagolást, ezért ha megpróbálkoznak a Sphingolin kezeléssel, akkor elõször kis dózisokkal kezdjék, aztán kezdjék emelni az adagolást. Az alábbi második cikk azt jelzi, hogy nagy dózisok szükségesek (a mi tapasztalatunk az, hogy némely gyereknek nem használ az MBP, különösen, ha ezzel párhuzamosan szekretin kezelést is kapnak.) Más gyerekeknél jó hatása volt. Raktáron tartjuk ezt a tételt is, mivel egyes családok esküsznek rá. Itt van egy cikk, amibõl látható, hogy a kutatások merre tartanak:

Kivonat

Orális tolerancia: biológiailag helytálló folyamat a külsõ és az ön-antigének elleni periférikus tolerancia generálására.

Kivonat

A myelin alapfehérje szájon át történõ bevitele elõnyösebb a myelinnél a létrehozott kísérleti rosszabbodó autoimmun enkephalomyelitis elnyomásában

 

 

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!