T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
A kötelező védőoltásokról döntött az ABl!!!!!
A kötelező védőoltásokról döntött az AB
Nem először írunk a védőoltásokról, és arról is beszámoltunk, amikor ebből bírósági ügy lett, és persze mindig kötelezték a szülőt, hogy oltassa be a gyermekét. Az sajtóban nagy port felverő ügy az Alkotmánybíróságon landolt. Idén júniusban döntöttek az alkotmánybírák. Hogy ez mit jelent, arról olvassák el Benda Judit írását, mely először az Ezo tér c. magazin augusztusi számában jelent meg.

A védőoltások* nagy érzelmeket kavaró kérdésében döntött nyár elején az Alkotmánybíróság. A döntés kissé enyhíti a megtorló intézkedéseket, amelyek a kötelező védőoltásokat megtagadó szülőket fenyegették mindeddig. Ha a szülő úgy határoz, hogy nem akarja oltatni gyermekét, a törvény a jövőben jogorvoslási lehetőséget biztosít számára. Ez azt jelenti, hogy míg eddig "a védőoltást elrendelő határozat - jogorvoslat lehetőség nélkül - azonnal végrehajtható volt", addig a jövőben a szülő bírósághoz fordulhat, és a hatóságok a bírósági ítélet megszületéséig a szülőt nem bírságolhatják meg. A szülő a bírósági eljárás során emellett lehetőséget kap arra, hogy egészségügyi vagy szakmai kifogásait a bíróság elé terjessze. Az Alkotmánybíróság elvetendőnek találta továbbá azt a felfogást, hogy "a gyermekeknek és szüleiknek lényegében nincs más teendőjük, mint hogy engedelmeskedjenek a járványügyi hatóságok rendelkezéseinek". Az Alkotmánybíróság a törvényhozóknak jövő év márciusáig adott időt az ezt szabályozó törvények kidolgozására.

Ami azonban nem változik: a védőoltások kötelezőek maradnak. 

Nyugat-Európa nagy részén ugyanakkor nincsenek ilyen kötelező oltások: Németországban például azokat az alkotmányosan biztosított testi sérthetetlenség megsértésének tekintik. Mindössze három állam - Belgium, Franciaország, Olaszország - ír elő kötelező oltásokat: Belgium egyet, a másik két állam négyet-négyet, de különbözőeket. Ezeken kívül csak ajánlott oltások léteznek, az ajánlások azonban országonként eltérnek: a tüdőbaj elleni BCG-oltás például Európa nagy részén már nem szerepel ezen oltások között. Mindezek hátterében többek között az áll, hogy a WHO, az Egészségügyi Világszervezet, 1968-ban hatalmas méretű kísérletbe kezdett Indiában, hogy megállapítsa a BCG-oltás hatékonyságát. A kísérlet során Madras körzetében, egy kijelölt területen mindenkit, mintegy 360 ezer, egy hónapnál idősebb embert oltottak be a BCG-vakcinával, illetve placebóval. A több éven át folyó vizsgálat eredménye lesújtó volt. Az oltás nem nyújtott védelmet a tüdőbaj ellen - állapítja meg a hivatalos közlemény (Bulletin of the WHO, 57(5):819-827). A tüdőbaj megszűnésének oka tehát nem a védőoltásokban, hanem a jobb életkörülményekben keresendő. Ez azonban a legtöbb fertőző betegségre egyformán igaz. 

A német, angol és amerikai járványügyi statisztikákból egyértelműen kiderül, hogy a járványosan előforduló fertőző betegségek okozta megbetegedések száma a lakosság életkörülményeinek javulásával párhuzamosan csökkenni kezdett már az oltási programok bevezetése előtt: a jobb lakás- és munkakörülmények, a higiéné fejlődése, a csatornázás, a tiszta ivóvíz, az elegendő és jó minőségű táplálék együttesen járultak hozzá ezen betegségek visszaszorulásához. "Csak a táptalaj számít, nem a kórokozó" - állapította meg élete vége felé Louis Pasteur, a védőoltások egyik atyja. Pasteur kezdetben úgy gondolta, hogy minden fertőző betegséget a szervezetet megtámadó, kívülről behatoló mikrobák okoznak. Halála előtt visszavonta ezt a nézetét és elismerte, hogy a belső környezet a betegségek kulcsa: a szervezet ellenálló-képessége felelős azért, hogy a betegség mennyire lesz súlyos lefolyású; nem pedig a kórokozók jelenléte.

A védőoltások tana mindezek ellenére dogmává merevedett és még a hivatalos, tudományos ellenérvek tucatjai sem képesek legyőzni ezt a "hitet". A kérdés azonban semmiképpen sem olyan egyértelmű, mint amilyennek látszik. Az oltások hatékonysága nem csak a BCG-oltások esetében kérdéses. Számos himlőjárvány bizonyítja, hogy a beoltottak éppúgy megkapják a betegséget, mint a be nem oltottak. A kanyaró, a járványos gyermekbénulás, az influenza elleni védőoltások, illetve az állatgyógyászatban használt száj- és körömfájás elleni oltás hatékonysága szintén kérdéses.

Az oltásoknak számos mellékhatása is lehet: allergiák, autizmus, a legkülönbözőbb idegrendszeri bántalmak, asztma, cukorbaj vagy bölcsőhalál. Viera Scheibner ausztrál kutatónő az oltásokkal egy úgynevezett "Cotwatch", azaz "bölcsőfigyelő" készülék kapcsán került kapcsolatba, amelynek kifejlesztését olyan szülők számára kezdeményezte, akik újszülött gyermekeik légzését akarták ellenőrizni. Az első 150 készüléket kipróbálás végett azzal a kéréssel adták kölcsön, hogy a készülékkel mért adatokról folyamatos tájékoztatást kérnek. A mérésekből kiderült, hogy a csecsemőknek akkor válik laposabbá a légzése, ha valamilyen stressz éri őket. Ilyenkor a csecsemők nem hagyják abba a légzést, csak nagyon laposakat lélegeznek, majd enyhe ingerre ismét normálissá válik a légzésük. A légzés alvás közben laposodik el, a stresszt pedig külső és belső tényezők egyaránt előidézhetik: egy új fog kijövetele éppúgy, mint egy meghűlés, amelynek kitörése előtt két nappal észlelték a laposabb légzést. A kísérletben megdöbbenten tapasztalták, hogy a DiPerTe oltás is egyértelmű stresszt jelent a csecsemők számára, amely az oltás után 45-60 napig is eltart, és így közvetlen okozója lehet a bölcsőhalálnak. A bölcsőhalálban elhunyt csecsemőkről kapott információk megerősítették ezt a gyanút. 

Viera Scheibner ezután komoly kutatásba kezdett az oltások területén, és összegyűjtött minden fellelhető szakirodalmat a témáról. Könyvének előszavában a következőképpen foglalja össze véleményét az oltásokról: "Az oltások - beleértve csecsemőkori oltásokat is -, azon túl, hogy nem védenek a fertőző betegségek ellen, több szenvedést és halált okoznak, mint bármely más emberi tevékenység az orvostudomány teljes történetében. Évtizedekig fog tartani a gyermekkori oltások okozta katasztrófák következményeinek feldolgozása. Valamennyi védőoltást azonnal be kellene szüntetni, mellékhatásaik áldozatainak pedig megfelelő kártérítést kellene biztosítani." 

Kemény szavak, csaknem tizenöt évvel ezelőttről. Azóta sem kell megkérdeznünk sem orvosunkat, sem gyógyszerészünket a védőoltások kockázatairól és mellékhatásairól. 

 

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!