T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Gyakorlati útmutató

Gyakorlati útmutató a „spektrum betegségek” kezeléséhez          

Dr. Tinus Smits ajánlása alapján


Gyógyítható-e az autizmus?
Amennyiben az oltások káros mellékhatásainak halmozódása okozta a problémát, Dr. Smits véleménye szerint igen (ez lehet az okok 70%-a), ilyenkor kombinált terápiát javasol a kezelésre és az eredményei azt mutatják, hogy a betegség összes lehetséges okának felderítésével nagymértékű javulás illetve teljes gyógyulás is elérhető. De:

1. Előfordulhatnak más, a szüléssel összefüggő sérülések, nehéz szülés miatti súlyos trauma, oxigénhiány. Ilyenkor, (mivel nem az oltások hatásairól van szó) a kivezetések természetesen hatástalanok maradnak; ebben az esetben Dr. Smits osteopathia-t javasol terápiaként.

2. Abban az esetben, ha az agy szövetei károsodtak, és hegesedés tapasztalható, a terápia sikertelen, és mivel az agy nem műthető, sajnos jelenleg semmilyen módszer nincs a gyógyításra.

A Dr. Smits által ajánlott protokoll a kezelés alapja, mely Magyarországon most kerül bevezetésre, ezért itthoni tapasztalatok még nem állnak rendelkezésre.

Fontos tudni, hogy az eset súlyosságától függően a kezelés 2-3 évet is igénybe vehet!

Hogy mennyi idő kell hozzá, az függ attól, hogy:
* mennyi halmozódó faktorról van szó,
* mennyi gyógyszert, oltást kell kivezetni,
* a szülők mennyire kitartóak és elkötelezettek.

Okok:

Általános okok:

- Genetikai fogékonyság: (ez elfogadott)
       - Toxikus anyagok hatása: (ez elfogadott)
               - Energetikai: (ezt a mai orvostársadalom jelentős része nem fogadja el)

Ha a genetikai fogékonyság megvan:
70%- oltási károsodások
20%- terhesség alatti gyógyszerezés, szüléskori károsodások
10%- szülők korábbi megbetegedései

Más csoportosításban:
1. Genetikai fogékonyság.

2. Terhesség előtti:

                     a) betegségek az anyánál

b) ha az anya valamilyen védőoltást kapott; pl. trópusi betegségek ellen (figyelembe kell esetleg venni mindkét szülőt, ha már nem találunk más okot)

c) az anya hormonális kezelései, fogorvosi kezelések, egyéb hagyományos gyógyszerezés, fájdalomcsillapítók, antibiotikumok, szteroidok.

 

 

3. Terhesség alatti:

a) minden mérgezőanyag a méhlepényen át a magzatba is átkerül (alkohol, cigaretta, drogok)

b) terhesség alatti oltások, az anya betegségeire szedett gyógyszerek, ha pl. tetanuszoltást kap; még egy orrspray is kiválthatja a gyereknél az autizmusra jellemző tüneteket, ha érzékeny, stb.

4. Szülés alatti:

a) nehéz szülés, fogós szülés (ilyenkor ostheopathia alkalmazható)http://www.csontmester.hu/kez_osteo.html

                     b) érzéstelenítések, altatás, oxitocin, fájdalomcsillapítók.

5. Az élet első két évében ért hatások:

a) a gyerekek 99%-a megkapja a védőoltásokat, sokszor dupla oltásokat kapnak.

                        b) Antibiotikumok; egyéb gyógyszerek; altatás (ha altatás után sok probléma

                        merül fel, gondolni kell rá, mert fontos az altatás detoxifikációja.

Az autizmus gyógyítási lehetőségei:
A gyógyításnál a cél az agy oxidatív stresszének csökkentése, megszüntetése, mert az autizmus és egyéb viselkedési zavarok az okok olyan sorozata, ami az agy oxidatív stressz-állapotát okozza. Ma a legtöbb kezelés a fizikai, és a mentális szinten történik. A különféle diéták (kazein-, gluténmentes - tej és lisztmentes, valamint a speciális szénhidrátdiéta) nagyon hasznosak, nagymértékű javulást is előidézhetnek, de nem gyógyítják a betegséget, mert az autizmusnak (és más betegségeknek is) mindig van egy része, ami ENERGETIKAI BLOKKOK-ból származik.


Célravezető módszer az:
IZOPÁTIA + HOMEOPÁTIA + ÉTRENDI KIEGÉSZÍTÉSEK együttes alkalmazása.

A kezelés legfontosabb lépései:

1. Anamnézis: (kórelőzmény, kórtörténet) a kezelés legkritikusabb része, mert csak akkor tudunk megfelelő terápiás programot összeállítani, ha az összes lehetséges okot aprólékosan feltártuk.
2. Méregtelenítés: a lehetséges oltási károsodások homeopátiás (izopátiás) kivezetése.
3. Homeopátiás kezelés: a klasszikus homeopátia szabályai szerint. Akut esetekben és alkati kezelésként egyaránt elengedhetetlen része a terápiának.
4. Ortomolekuláris kezelés: Dr. Smits nem javasol különféle diétákat, (kivéve a cukormentes étkezést - minden hozzáadott cukrot mellőzni kell, helyette méz használatát javasolja), hanem a gyomor-bélrendszer homeopátiás gyógyításával és ortomolekuláris kezeléssel - a szervezet ásványi anyagainak pótlásával - helyreállítja a normális cink szintet, az emésztést, és a metallothionein termelést.
5. A többszörösen telítetlen zsírsavak alkalmazása: ezek a zsírsavak döntő szerepet töltenek be az agy felépítésében és működésében, ezért kiemelt fontosságúak. Az omega3 zsírsav, melynek két fő alkotórésze az EPA és a DHA, ezeket lehetőség szerint 4:1 arányban kell tartalmaznia a „halolajnak”. Megfelelő adagolásuk nélkülözhetetlen része a terápiás kezelésnek, ugyanúgy, mint a megelőzésnek.

6. C-vitamin: A C-vitamin alapvetően a fent említett agyi oxidatív stressz-állapot megszüntetésében (és megelőzésében) játszik fontos szerepet, de emellett elősegíti a nehézfémek kiválasztását, az enzimműködéseket, stb. A C-vitamin-t zsír-oldható formában is be kell juttatni a szervezetbe, hogy így az agy-vér gáton átjutva az agysejtekhez is eljuthasson. A vízoldékony C-vitamint aszkorbát formátumban juttatjuk a szervezetben, mert ezáltal jobban hasznosul és magasabb a „belek által tolerált dózis”, magyarán a nagy mennyiség sem okoz hasmenést.
Haemochromatosisban szenvedő betegek nem szedhetnek C-vitamint!


Standard kezelés:
Ne felejtsék: Minél pontosabb a kórtörténet, annál pontosabb a detoxifikáció! Ennek érdekében az adatokat precízen össze kell gyűjteni.

Az első találkozó; anamnézis:
A fenti adatok ismeretében alaposan újra át kell beszélni a kórtörténetet.
Itt a gyerek általános és szokatlan helyzetekben mutatott viselkedéséről kell nagyon alapos leírást adni. Ilyenek: a szociális kapcsolatok, az óvodai, iskolai magatartás, a barátok, egyéb viselkedési, játszási szokások, kényszeres viselkedések, különös tünetek, alvási szokások, széklet, vizelet, izzadás, félelmek, étkezési szokások, stb.
Ajánlatos a gyerek normál, és különös helyzetekben mutatott jellegzetes viselkedési szokásairól - amennyiben lehetséges - videó felvételt, fotókat készíteni, hogy a későbbi változásokat objektíven lehessen értékelni.

Az eset feldolgozása:
Az adatok feldolgozása után egy konkrét terápiás terv készül, az ajánlott oltáskivezetések sorrendjéről, a megfelelő módszerről (hosszú, rövid, vagy standard), az étrend-kiegészítőkről, vitaminokról és adagolásukról, valamint a gyerek tüneteinek és viselkedésének megfelelő homeopátiás kezelésről.

A kezelés megkezdése:
A terápiás tervnek megfelelően a szülők megkapják a detoxifikációhoz szükséges homeopátiás szereket és a kezelés menetének megfelelő leírását.
Az otthoni pontos írásos feljegyzések elengedhetetlen feltételei annak, hogy a kezeléseket értékelni lehessen, és ennek megfelelően megalapozott döntést lehessen hozni a szerek ismétléséről, abbahagyásáról, vagy szerváltásról. Fontos a gyerekkel kapcsolatot tartó óvónők, pedagógusok és más családtagok megfigyeléseit, véleményét is rögzíteni.
Új oltáskivezetés megkezdése előtt a gyerekkel együtt követésre kell jönni.
Ilyenkor a szülőkkel közösen értékeljük a gyermek aktuális állapotát, és megbeszéljük a következő kivezetést és a szükséges módosításokat a terápiában.
A követések között a szülők telefonon, ill. e-mailben tartják a kapcsolatot a kezelőjükkel, és ha szükséges beszámolnak a változásokról.
Nagyon fontos tudni, hogy a homeopátiás gyógyulási folyamatokban szinte minden esetben enyhébb, vagy erősebb formájú rosszabbodás következik be. Ez azt jelenti, hogy az oltáskivezetésre a gyerek reagál. A kivezetést bizonyos korlátok között addig kell folytatni, amíg a gyerek reakciót mutat az adott szerre. Tehát a szerek bevételét követő rosszabbodás kifejezetten kedvező jel. Ilyenkor az eredeti oltás beadása után tapasztalt reakciókra lehet számítani, úgymint; láz, a szemek, a fülek váladékozása, bőrkiütések, hasmenés, izzadás, görcsök, stb. A gyerek korábbi mentális és érzelmi képességeiben is bekövetkezhetnek romlások, ill. stagnáló állapotok, amelyeket javulás követ. Amennyiben a szülők aggódnak és súlyosnak ítélik a helyzetet, feltétlenül konzultáljanak a kezelőjükkel, és közösen döntsék el, hogy a további lehetőségek közül melyiket alkalmazzák. Pl. láz csillapítása megfelelő homeopátiás szerekkel, vagy végső esetben antibiotikumos kezelés, - ha pl. a fülgyulladás komoly veszéllyel fenyeget. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ezek a rosszabbodások, és tünetek éppen a gyógyulási folyamat egyértelmű jelei, a váladékok a szervezet méregtelenítő törekvésének eredményei, tehát az elnyomásuk éppen a gyógyulási folyamatot állítja meg. Mégis előfordulhat, hogy igénybe kell venni ezeket a megoldásokat, viszont erről fontos tájékoztatni a kezelésben résztvevőket, hogy a megfelelő antibiotikumok kivezetését utólagosan el lehessen végezni. Természetesen ilyenkor is feljegyzést kell készíteni, hogy a gyerek pontosan milyen gyógyszereket kapott.
Összegezve: akut, heveny betegség fellépése mindenkor orvosi ellenőrzést igényel!


A gyógyszer beadása:
1. A homeopátiás szabályoknak megfelelően a gyógyszer bevétele előtt és után fél órán belül kerülni kell az evést és a mentolt tartalmazó anyagok (fogkrém, rágógumi, illóolajok) valamint kávé, kóla fogyasztását, mivel ezek hatástalanítják a szereket.

2. Egy-egy alkalommal (általában) 5 globulust kell adni a gyereknek.

3. A globulusokat szárazon kell bevenni, és a nyelv alá helyezve kell lassan elszopogatni. Ügyeljenek arra, hogy a gyermek ne nyelje le azonnal a globulusokat.

4. Alvó gyermeknek az alsó ajak alá lehet helyezni a globulusokat, ahol azok lassan szétolvadnak.

5. Azoknak a gyerekeknek, akik a szert szárazon nem tudják bevenni, néhány csepp vízben kis műanyag pohárban fel kell oldani a globulusokat, és a szájba kell csepegtetni.

(A szereket tartsuk elektromos berendezésektől, mobiltelefontól távol, kézzel és fémkanállal ne érjünk közvetlenül hozzájuk!)


Kezelés alatti rosszabbodások:
1. Ha csak enyhe, akkor ne aggódjunk, várjunk, amíg elmúlik.
2. Ha súlyos: 

a) akkor ugyanazt a potenciát a következő ismétléskor kb. 1 dl vízben feloldva adjuk, óránként egy kortyot.
b) Ha így sem javul a helyzet, akkor térjünk vissza alacsonyabb potenciára. Ezt mindig jelezzék! A változásokat jegyezzék fel a későbbi értékelésekhez.

c) Homeopátiás szereket használjunk lázcsillapításra, gyulladások kezelésére, mert ezek nem állítják le a gyógyulási folyamatot.
d) Ha elkerülhetetlen az antibiotikumok adása, akkor arról tájékoztassanak, és jegyezzék fel a gyógyszer pontos nevét, gyártmányát.

 

A kivezetések hossza:
A kivezetéseket általában a reakciók megszűnéséig kell folytatni. Ez lehet egy hónap, de akár több hónapot is igénybe vehet, a károsodás súlyosságától függően.
Szünetek:
Egy-egy kivezetés után 2 hét SZÜNETET tartunk.
Ellenőrzések:
A kivezetéseket közvetlenül a SZÜNETEK után vagy később ellenőrzés céljából újra el kell végezni. (Ez tovább növeli a terápia idejét, de csak így győződhetünk meg a kivezetések hatékonyságáról). Csak akkor teljes egy-egy méregtelenítés, ha semmilyen reakciót nem tapasztalunk a megfelelő potenciájú szer adásakor.

A következő kivezetés megkezdése:
Amennyiben egy standard kivezetés végén nem tapasztalunk reakciókat, akkor az új szerkivezetést meg lehet kezdeni, azzal, hogy a be nem fejezett kivezetésre később vissza kell térni. Erről minden esetben készítsünk feljegyzést!
A lehető legteljesebb gyógyulás érdekében az összes kivezetést, és ellenőrzést el kell végezni!

A kezelés későbbi szakaszai:
Amennyiben a kezelésekkel nem érhető el teljes gyógyulás - amit Dr. Smits lehetségesnek tart -, akkor az anya terhesség alatt szedett gyógyszereinek kivezetése következik. Ilyen lehet akár egy egyszerű orrspray vagy görcsoldó alkalmazása miatt kialakult energiablokk megszüntetése is. Ha ez sem hoz további eredményt, akkor az feltételezhető, hogy a szülők korábbi, a terhességet megelőzően kapott oltásai, pl. trópusi oltások, influenza, hepatitis oltás, vagy hormonkezelések stb. is szerepet játszhattak az okok halmozódásában, és ilyenkor ezeknek a szereknek a kivezetése is szükségessé válhat.


Mit lehet ajánlani a szülőknek a kezelések időtartama alatt?

* A lehető legjobb (természetes, bio-) táplálékot kell adni a gyerekeknek, hogy a nehézfém-felhalmozódást, hormon-felhalmozódást és így a további toxifikációkat (mérgezéseket) elkerüljék. (Színezőanyag- ízfokozó, adalékanyagmentes élelmiszerek)
* A hozzáadott cukrot tartalmazó élelmiszerek megvonása (cukros üdítők, joghurtok, gumicukrok, csokoládék, stb).
* A teljes kiőrlésű kenyereknél - amennyibe élesztővel készültek - a cink oldhatatlan komplex formába kerülhet a phytin savval. Ennek elkerülésére vagy kovásszal készült teljes kiőrlésű kenyeret, vagy egyszerű fehér kenyeret kell adni, mert a fehér kenyereknél az oldhatatlan komplexek kialakulása nem annyira jellemző.
* Sok tiszta vizet kell adni, amiben nincs réz.
* Nyugodt környezetet kell biztosítani (lehetőség szerint a televízió és a számítógép használatának korlátozása).
* Kerülni kell a statikus energiákat, szintetikus ruhákat, a gumi v. műanyag cipőket! (természetes pamutruhák, zoknik, bőrből készült cipő használata!!!).
* Ne használjanak mikrohullámú sütőt (még melegítésre sem), alumínium edényeket, olcsó, műanyag dobozokat!
* Az összes elektromos holmit mellőzni kell a hálószobában.
* Egészséges fekvőhelyet kell biztosítani. Az ágy: lehetőleg ne legyen benne fém, csak fa, az ágynemű természetes anyagú (gyapjú, pamut) legyen.
* A gyermek észak, vagy kelet felé feküdjön.
* Kerüljék az antibiotikumokat, inkább természetgyógyászati módszereket alkalmazzanak!
* Folyamatosan adjanak omega-3 zsírsavat!
* Nagy dózisú C vitaminok bevitele.
* C-vitamint mind zsír-, mind víz-oldható formában. Ha a C-vitamin-t nem bírja az emésztőrendszer, addig kell csökkenteni az adagot az ajánlottról, amíg tart a hasmenés.
* A haemochromatosisban szenvedő betegek nem szedhetnek C-vitamin-t.
* HOMEOPÁTIÁS TANÁCSADÁS

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!