T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Az autizmus immunpatobiokémiája

Az autizmus immunpatobiokémiai lényege

Orvosbiokémiai tüneti és immun alapú oki kezelési lehetőségek.

 

    Az orvosi szakirodalomban megfelelő mennyiségű adat áll rendelkezésre, ami alátámasztja, hogy: az autimust biológiai, orvosi problémaként kell megközelíteni! Nyolc éve az Egyesült Államokban és más fejlett országokban az élvonalbeli kutatások tárgya az autista gyermekeknél megfigyelhető kóros immunológiai és anyagcsere eltérések vizsgálata, kezelése.

 Az autizmus a higanymérgezés és egyéb háttérszennyezés által kora kisgyermek vagy már a magzati korban kiváltott, kóros immun- és bélfelszívódási zavarokból eredő anyagcsere betegség. Vagyis az egészséges szervezetre jellemző homeosztázis (a belső környezet egyensúlya) helyett az autistákban patológiás vérfolyadék, sejtközötti és sejten belüli, állandósult kóros összetétel áll fenn.

Jelen tudásunk szerint az autizmus a legösszetettebb, gyermekkorban kialakuló megbetegedés, mert a higanymérgezést – allergiát és egyéb immunbetegségeket –bélfelszívódási zavarokat – kóros baktériumok, gombák paraziták abnormis túlsúlyát a bélben, valamint a kóros anyagcsere funkciókat és a szintén kóros mértékű szerves vegyületek és nehézfémek (pl. higany, ólom, stb.) folyamatos lerakódását foglalja magába.

Az ebből származó állandósuló kábítószerszerű és pszihoserkentő mérgezés továbbá a sejten belül állandósuló romboló hatású tejsav és citromsav mérgezés, valamint abnormis idegélettani funkciók, és az ideg-immunológia rendellenes működése a kórmeghatározó kritériumai.

 

Az autista alig vagy egyáltalán nem beszél. Hangulata szélsőségesen ingadozó, a kacagástól a dühödt agresszióig változhat. Reakciójuk többször igen lassú, szellemi teljesítményük ingadozó, mely a szintetikus kábítószeres bódulathoz hasonlatos. Fájdalmat gyakran alig éreznek, amiért a szervezetükben kimutatott természetes úton termelődő opiát drasztikusan magas jelenléte a felelős. Ilyen „mámoros” lomhaság bénítja és rombolja folyamatosan a központi idegrendszerüket. A kényszerű drogfüggőség autoimmun alapon kialakuló kóros anyagcsere folyamatok következménye. Az autistákban ugyanis lecsökkent egy, az aromás aminosavak anyagcseréjében kulcsfontosságú enzimalkotó kofaktor termelődése. Ez az „immunmodulálta slusszkulcs” hozza működésbe azokat az enzimeket, melyek az előbb említett esszenciális aminosavak átalakításáért felelősek. Ezzel már az oki kezelési lehetőség világában vagyunk. Ez a hiányzó vegyület kb 20-25 éve szintetikusan is létezik, hazánkban még csak biokémiai kísérletekre használják. Ezzel szemben ebben előttünk járó országokban összesen kilenc gyermekcsoportban eredményes vizsgálatokat végeztek, melyeket úgy lehet összegezni, hogy kis szórással szignifikánsan javultak a gyermekek a vizsgált, autista specifikus jellemvonásokra nézve.

A szóban forgó, autistáknál gyengén működő enzimek biztosítanák az egészséges agy számára a központi idegrendszer ingerület átviteléhez szükséges két biogén amin keletkezését, a dopamint és a szerotonint. Ha ezek csökkent mértékben termelődnek, akkor a központi idegrendszer fokozódó és egyre súlyosabb működészavarával kell számolni. Többek között ez az oka annak, hogy az autisták szocializációra képtelenek. Ráadásul a phenylalaninból nem csak a főútvonalnak megfelelő thyrosin keletkezik, hanem az aminosav lebontásában szerepet kapnak a mellékutak. A legkülönbözőbb biokémiai átalakulásokkal (transzamináció, redukció, kettős dekarboxiláció és oxidációk) rendkívül mérgező bomlástermékek keletkeznek. Az ezek megkötésére és eliminációjára hivatott ún. tisztító aminosavak felhasználódása (glutamin) miatt súlyos zavart szenved az ammónia transzport, a tirozináz rendszer működése, a katekolaminok és a melanin szintézis.

Mindez a - gyenge immunrendszer miatt egyébként is deficites - szerves kemikáliák és nehézfémek eltávolítását a szervezetből meredeken tovább rontja. Ez hozzájárul a bélfelszívódási zavarok perzisztálásához, súlyos autisták esetében ezek folyamatos romlásához (lyukacsos bél és ér szindróma, több mint két tucat tápanyag hiányállapot, sok irányban toxikus homocisztinúria, stb.) és az immunrendszer további folyamatos gyengüléséhez.

Életkoruk harmadik, negyedik évtizedére egyre súlyosbodó légzési zavarok lépnek fel, ami előbb utóbb légzési elégtelenséghez vezet (Quercetin, NAC hiány). Ugyanez a mechanizmus a központi idegrendszerben a sérült vér-agy gát funkció, egy aromás aminosav lebontási zavar miatt NO hiány, következményes hipoxia a mikrocirkuláció szintjén,  továbbá ideg-immunológiai tényezők és a biogénaminok - enderfinok állandósuló egyensúlyzavara, és az emelkedő szerves kemikália szint miatt idegrendszerük korai funkcionális és anatómiai károsodását okozzák.

 

Egy másik aminosav lebontási zavara folytán alakul ki a drogos bódulat. Ugyanis a rosszul működő rendszer savas anyagcsere termékeket produkál a bélben. Itt ez részben kóros baktérium és gombaflóra átalakulásához (Candida elszaporodásához) vezet, részben pedig a gabonafehérje és tejfehérje lebontását akadályozza meg. A megrekedt termék opiát hatású, ami az állandó erős kábítószert produkálja, és gátolja az immunrendszer működését.

Az enterális felszívódási zavarok egyik következménye a központi idegrendszer triptofán „éhezése”, ami NAD+ hiányhoz vezet. Ez több vitamin hiányával és a központi anyagcserében egyéb létfontosságú intermedierek hiányával együtt higany jelenlétében az idegrendszer mitokondriumainak egyre gyengébb működését eredményezi.

Az intesztinális miliő pH-jának csökkenése kettős enzimatikus gátlás (DPP-4 és DHPR), és pozitív visszacsatolás révén extrém mértékű endogén szérum ópiát szint emelkedést okoz. (Van olyan autista gyermek, akinek a vizeletében a független párizsi labor 59-szeres kazeomorfin szintet igazolt.) Ennek súlyos következményei vannak. Az endogén opiát szint emelkedése sok-sok negatív változást indukál:

1.)   Az immun alapú pterin szabályozás zavara folytán egyrészt gyengül az immunrendszer: a T 4 helper sejtek által termelt emelkedett gamma inteferon stimulus hatására a makrofágok fokozottan termelnek neopterint: T lymphocyta funkció zavar alakul ki. Másrészt tovább súlyosbodik az aromás aminosavak anyagcserezavara, ami a Thyrosin, Dopamin, Szerotonin szintézis egyre súlyosabb zavarához vezet, következményesen a központi idegrendszer egyre súlyosabb működészavarával. Harmadrészt a biogénamin - endorfin képződés egyensúlyát az agyban eltolja az endorfinok irányába.

2.)   A gyenge immunrendszer és a bél savanyosodása folytán dysbacteriosis és dysfungiosis (candida túlsúly) alakul ki. Minden autista candidás! A candida által termelt szerotoninerg vegyületek további központi idegrendszeri zavarokat okoznak.

3.)   A candida extrém mértékű vitamin, ásványi anyag és carrier (pl carnitin és/vagy taurin) hiányt alakít ki, ami a szervezet további savanyodásához, a mitokondrium működészavar súlyosbodásához, továbbá homocisztinuriához vezet.

4.)   E kettő magyarázza a fokozott intestinális permeabilitást, ezzel a nehézfémek és a szerves kemikáliák (szabad gyökök és antivitaminok) fokozott bejutását a szervezetbe. A gyenge immunrendszer és a cinkkel működő enzimek működészavara folytán ezek fokozott lerakódását a szövetekbe (központi idegrendszer és a parenhímás szervek elsősorban). A folyamatosan emelt koncentrációban történő hugyúti és enterális exrécióval párhuzamosan.

5.)   A szöveti raktárak feltelődése után megnövekszik a szérumkoncentráció, ami az agyban tömeges idegsejt pusztulást eredményez. 

 

Mindezek alapján úgy gondolom, hogy érthetően elemi erejű törekvés részemről az, hogy az autisták számára ópiátmentes, emberi életet kívánok biztosítani, egy mintaértékű, legkorszerűbb, leghumánusabb és nemzetgazdaságilag legtakarékosabb autista foglalkoztató életre hívásával!

 

 

 

            Dr Ugrai Tamás

Székesfehérvár, 2007. március 29.                                                            Belgyógyász szakorvos

 

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!