T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Az autizmus immunpatobiokémiája 4.

Gyermekeink komplex, folyamatos egészségromlása

A befelé fordulás oka: az állandó kábítószeres állapot!

A Párizsi vizsgálatok, sok-sok labordokumentummal alátámasztották, hogy gyermekeink súlyosan betegek. Folyamatosan mérgezett állapotban vannak, ami Magyarországon még kevésbé ismert immunológiai eredetű, a következményesen kórós bélfelszívódási, és szintén kóros anyagcsere folyamatokkal. Mindezek évek alatt súlyos, maradandó idegrendszeri károsodást okoznak. Szervezetük biológiailag haldoklik. „Az agysejtek elhalása elkezdődött, ezért nincsen vesztegetni való idő!” (Amber: Gyógyult Autista Gyermekek; 2004 október  www.danwebcast.com

 

1.)   A gyermekekben a gabona fehérjéből (glutén) és a tejfehérjéből (kazein) folyamatosan jelentős mennyiségű ópiát (gluteo-és kazeomorfin) keletkezik, ami olyan mértékű, hogy a kábítószer élvezőknél kényszergyógykezelést rendelnek el ilyen ópiát szint esetén. Ezek az ópiátok csak az étrend módosításával tüntethetők el a vizeletből. Egy évig is eltarthat, míg normalizálódik a szintjük.

 

2.)   A felszabaduló úgynevezett egyéb étrendi ópiátok (P1, P2, HK1, HK2) magyarázzák a pszichés problémákat, a különleges viselkedést, a figyelemzavart, a hiperaktivitást és az életkor előre haladtával egyre fokozódó agressziót, mert szervezetük folyamatosan képzi a táplálékokból ezeket az ópiátokat.

 

3.)   A Johnson&Johnson kutatói az autista gyermekek vizeletében egy rendkívül mérgező összetevőt találtak – a dermorphint. A dermorphin 10 milliószor erősebb és mérgezőbb a morfiumnál.

 

4.)   A független Párizsi laborvizsgálatok alapján súlyos mikrobiológiai megbetegedésük is igazolódott: A bélflóra baktérium és gomba összetétele kóros, abnormis baktérium és gomba összetétel (Candida túlsúly) van a bélrendszerükben. De bizonyos feltételek esetén ez eláraszthatja a szervezetet, és megtelepedhet minden szervben (candidiasis) súlyos, akár életveszélyes zavarokat okozva ezzel a szervezet működésében.

 

5.)   A candida túlsúly a bélben gátolja a vitaminok felszívódását. A következményes vitaminhiány miatt a szervezetben a mérgező homocystein szint kóros mértékben megemelkedik, ez az egyik oka a bélnyálkahártyájuk kóros átjárhatóságának: lyukacsos érszindróma.

 

6.)   A candida túlsúly másik következménye a bélben az úgynevezett lyukacsos bélszindróma (leaky gut syndoma) kialakulása. Oka: a bélflóra kóros megváltozása miatt a bélben csökken a pH, a baktériumok életterét képező matrix elvékonyodik, helyenként meg is szakad. Ez a másik oka a bélnyálkahártya fokozott permeabilitásának.

.

7.)   A lyukacsos bél és ér szindróma következtében létrejött kóros bélpermeabilitás következtében az egyre fokozódó kóros mértékű méreganyag lerakódás, – szerves kémiai vegyületek és a nehézfémek (higany-ólom) – miatt egyre mérgezettebb állapotba kerülnek.

 

8.)   A nehézfémek jelenléte miatt a kéntartalmú enzimek aktivitása csökken.

 

9.)   Fiatalkori elbutulás az alapbetegség mellett: a szöveti raktárak telítődése következtében az eliminációs (kiürülési) lehetőségek lecsökkennek a székletre és a vizeletre, következményesen emelkedik a szerves kemikáliák koncentrációja a vérben. Az idegsejtek ezt egyre kevésbé bírják és tömeges idegsejt pusztulással reagálnak átlagosan 15-16 éves kortól.

 

10.)     Súlyosan beteg az immunrendszerük. Gyermekeink súlyos immun és autoimmun megbetegedésben szenvednek, melynek célpontja a központi idegrendszerük, annak idegsejtjei, és az őket burkoló velőshüvely sejtek.

 

11.)    A megengedettnél nagyobb mértékű higany és más nehézfém szint mutatható ki a szervezetükben. Ez egyrészt az idegsejtek fejlődési és működési, másrészt a szervezet súlyos anyagcsere és méregtelenítési zavarát okozza.

 

12.)    Következményesen az emelkedett ammónia szint miatt folyamatos mérgezettségi állapotban vannak. Cukormegvonás, candida irtás ezt jelentős mértékben fokozza.

 

13.)    A több komponensű vitaminhiány és a súlyosan károsodott aminosav anyagcsere miatt a központi anyagcseréjükben folyamatosan részleges blokkolódások állnak fent.

 

14.)    Ebből eredően a biogénaminok szintézis zavara és emelkedett ópiát szint miatti neurotranszmitter rendellenességek magyarázzák egyrészt a központi idegrendszer súlyos működés zavarát, másrészt a gyakran alacsony pajzsmirígy működést és alvászavart.

 

15.)    A fehérje és az aminosav anyagcsere zavara mellett egyrészt károsodott a mitokondriális működés, másrészt a nukleinsav és zsír anyagcsere folyamataik is.

 

16.)   Fokozott a hajlamuk többek között allergiára, rákra, diabéteszre és szklerózis multiplexre.

 

17.)   Légzési elégtelenség fejlődhet ki átlagosan harminc éves korukban részben a tüdőszövet anatómiai károsodása (homocisztein hatás), részben a tapadós nyák felgyülemlése miatt.

 

  

A gyermekek állapotrosszabbodása kezeletlen esetben szükségszerűen az elmeszociális otthoni elhelyezésükhöz vezet, amibe egy autista személy rövid időn belül belepusztul.

Csilla kislányomnál ez a tendencia megfigyelhető, melyet a 2005. január 27-i osztályfőnöki vélemény is tartalmaz. Az ott leírt, második tanórától mindennap kialakuló negatív magatartás változás egyértelműen alátámasztja az étkezést követő morfinszerű anyagok termelődését, és a központi idegrendszerbe jutását a gyermek szervezetében.

A gyermek 2005 áprilisában egy teljes délutánon át a törött lábközépcsontján szaladgált, annyira nem érzi a fájdalmat, az idegrendszerét romboló étrendi ópiát hatás miatt.

 

Az autista gyerekek folyamatos ópiát mérgezettsége tény. Ez mind közismertebbé is válik. Jelenleg több tízezer gyermek folyamatos komplex mérgezettségi állapotáról van szó. A biomedikális gyógymóddal, ha bevezetésre kerül, illetve teljes mértékben elterjed hazánkban, kb 500-700 milliárd forint takarítható meg évente a nemzetgazdaságnak.

 

Autista beteg Csilla kislányom egy olyan biokémiai haldoklási folyamat áldozata, melyből ma már menthetők az autisták. Ezzel a módszerrel állapotukban jelentős javulás érhető el, tünetmentessé tehetők. Ezt az Amerikában közel 10 éve alkalmazott, igen eredményes kezelési gyakorlatot ismerte meg az ország szülői tábora, a szakmai – tudományos élet és a politikai vezetés, a Magyar Tudományos Akadémia, a gyermekgyógyászat, a pszichiátria 2 éve.

 

A Heim Pál Kórházban 2006. február 13-tól elkezdődött az autista szakrendelés: minden hónapban egy héten át az Egészségügyi és a Belügyminisztérium által támogatottan Magyarországra utazó amerikai vezető autista specifikus professzorok-orvosok vizsgálják a beteg gyermekeket. A vizsgálatok és a terápiás javaslatok az általam Magyarországon ismertté és elfogadottá tett, úgynevezett DAN módszertan alapján történnek. Megindult az autizmusban szenvedő gyermekek mentése. Így vált végre Magyarországon is egészségügyi programmá az autizmus problematikája. De ez még csak fél út!

 

Az autizmus kezelésének körülbelül egy évtizede kidolgozott és eredményes gyógyítási módszere van (USA):

 

a,  Különleges étrend: glutén-kazeinmentes ételek alkalmazását jelenti

b,  Tápanyagkiegészítők alkalmazása: a hiányzó ásványi anyagok, vitaminok

     enzimalkotók bevitele

c,  A lerakódott szerves vegyületek és nehézfémek kivezetése a szervezetből

d,  Egyénre szabott pedagógiai fejlesztés

 

Az autizmus integratív kezelési protokolljának tíz pontja (Párizs 2002), tartalmilag ugyanaz.  

1.      Diagnózis felállítása, kórtörténet felvétele, gondviselőkkel történő együttműködés kiépítése, hogy az érintettről otthon is részletes feljegyzések készüljenek

2.      Viselkedés változásainak figyelemmel követése, az iskolával és gondviselőkkel együttműködve

3.      Kazein-, glutén- és additív-mentes diéta eredményeinek az étrendelőírás alapján történő nyomon követése. Táplálékkiegészítés elkezdése (multivitaminok, ásványi anyagok, B6-, B12-vitamin, folsav, magnézium, DMG, omega-3-zsírsavak).

4.      Szülők és gondviselők oktatása toxinok maximális kerülésére. Higany és egyéb fémekre és szerves klórvegyületekre tesztelés, ha indokolt.

5.      Fémek keláttal történő kivonásának megkezdése, tápanyagpótlás, a méregtelenítés érdekében.

6.      Gastrointestinális abnormalitások  megállapítása: malabszorpció, diszbiózis, intesztinális hiperpermeabilitás. Gasztritisz-duodenitisz-kolitisz, IgG/IgE étel allergia teszt. Emésztő enzimek, nagy potenciálú probiotikumok, prebiotikumok, glutathion, egyéb Gastrointestinális  tápanyagok pótlása.

7.      Ha a méregtelenítés és a gasztrointesztinális gyógyulás megtörtént, vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, esszenciális zsírsavak szintjének ellenőrzése, és szükség szerinti pótlása.

8.      Máj méregtelenítő funkciójának ellenőrzése, májat ellátó tápanyagok pótlása.

9.      Immunrendszer abnormalitásainak feltérképezése: alacsony fehérvérsejtszám, antitest deficienciák, csökkent limfocita proliferatív válasz, citokinek, autoimmunitás. Tápanyagpótlás, speciális immunterápia alkalmazásának mérlegelése.

10. Laboratóriumi értékek időközönkénti újra ellenőrzése, terápia szükség szerinti újra beállítása.

 

Álláspontom szerint Magyarország jövője érdekében a gyermekek mentését az autizmus börtönéből minden eszközzel (jogi, egészségügyi, társadalmi összefogással) támogatni kell! Hogyha a megkezdett biomedikális út kiteljesedik Magyarországon, ez egyrészt sok-sok családban állítja vissza a harmóniát és a boldogságot, másrészt a nemzetgazdaságnak sok száz milliárd forint megtakarítást jelent évente. Mindamellett az ide vonatkozó hazai és nemzetközi gyermekvédelmi törvényekben előírt gyermeki jogok teljesebb körű megvalósítása, illetve védelme irányába teszünk egy nagy lépést azzal, ha a magyarországi élvonalbeli orvosi gondolkodást, szakmán belüli összefüggések keresését a törvények betartásával a jogi apparátus is támogatni igyekszik.

 

Az autista alig vagy egyáltalán nem beszél. Hangulata szélsőségesen ingadozó, a kacagástól a dühödt agresszióig változhat. Reakciójuk többször igen lassú. Mely a szintetikus kábítószeres bódulathoz hasonlatos.

Ahogyan fentebb említettem, Csilla egy évvel ezelőtt eltörte a kislábujjához vezető lábközép csontját. Fájdalmat egyáltalán nem érzett, azon szaladgált egész nap. A fájdalomérzet teljes hiányáért, a szervezetében kimutatott természetes úton termelődő ópiát drasztikusan magas jelenléte volt a felelős. Csak másnap reggel (ekkor alacsonyabb az étrendi eredetű ópiát) kezdte húzni a lábát.

Ilyen „mámoros” lomhaság bénítja és rombolja folyamatosan Csilla, és többi sorstársának központi idegrendszerét. A kényszerű drogfüggőség kóros anyagcsere folyamatok következménye. Az autistákban ugyanis lecsökkent egy enzimalkotó kofaktor. Ez az „immunmodulálta slusszkulcs”, ami működésbe hozza azokat az enzimeket, mely bizonyos aminosavak átalakításáért felelősek, és ezzel már az oki kezelési lehetőség világában vagyunk. Ez a hiányzó vegyület kb 20-25 éve szintetikusan is létezik, a gyakorlatban hazánkban csak biokémiai kísérletekre használják. Ezzel szemben a nálunk felelőségteljesebben gondolkodó országokban eredményes vizsgálatokat végeztek, melyeket úgy lehet összegezni, hogy kis szórással szignifikánsan javultak a gyermekek a vizsgált, autista specifikus jellemvonásokra nézve.

A szóban forgó autistáknál a gyengén működő enzimek biztosítanák az egészséges agy számára a központi idegrendszer ingerület átviteléhez szükséges biogén aminokat, a dopamint és a szerotonint. Ha ezek csökkent mértékben termelődnek, akkor a központi idegrendszer fokozódó és egyre súlyosabb, károsodásával kell számolni. Többek között ez az oka annak, hogy az autisták szocializációra képtelenek. Ráadásul a phenylalaninból nem csak a főútvonalnak megfelelő thyrosin keletkezik, hanam az aminosav lebontásában szerepet kapnak a mellékutak.

Egy másik aminosav lebontási zavara folytán alakul ki a drogos bódulat. Ugyanis a rosszul működő rendszer savas anyagcsere termékeket produkál a bélben. Ez részben a bélben kóros baktérium és gombaflóra átalakulásához (Candida elszaporodásához) vezet, részben pedig a gabonafehérje és tejfehérje lebontását akadályozza meg. A megrekedt termék opiát hatású, ami az állandó erős kábítószert produkálja, és gátolja az immunrendszer működését.

 

Mindezek alapján úgy gondolom, hogy érthetően elemi erejű törekvés részemről az, hogy Csilla kislányom számára ópiátmentes, emberi életet kívánok biztosítani, egy mintaértékű, legkorszerűbb, leghumánusabb és nemzetgazdaságilag legtakarékosabb autista foglalkoztató életre hívásával!

 

Két éve csak e betegség immunpatobiokémiai részleteinek kutatásával foglalkozom. Az idő rövid, mert kislányom betöltötte a 13 évet. Nem tudom, hogy lehet-e ennél többet tenni a gyermekemért így egyedül, egy olyan egészségügyi - pedagógiai - szociális rendszerben, mely ma még úgyszólván semmit sem tud erről a komplex megbetegedésről. Gyermekek tízezrei haldoklanak lassú biokémiai halállal hazánkban, és ugyanennyi ártatlan család megy tönkre, majd semmisül meg társadalmilag, szociálisan, egészségileg, egzisztenciálisan és gazdaságilag.

 

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!