T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Életforma Magazin

Életforma Magazin

Székesfehérvár Városi TV műsora 2007. november 5.

 

Műsorvezető: Egészségvédelem a 24. órában. Szülőtalálkozót rendeztek nemrégiben a Magyarországon járványügyi méreteket öltött autizmus megbetegedésről. Erről fogunk beszélgetni stúdiónk ma esti vendégeivel, Dr. Ugrai Tamás belgyógyász szakorvossal. Jó estét kívánok.

Dr. Ugrai Tamás: Jó estét kívánok!

 

Valamint Dr. Endrődi László New York-i konzullal, autizmust is kezelő nutrition kutató orvos szakértővel. Jó estét kívánok!

Dr. Endrődi László: Jó estét kívánok!

 

Műsorvezető: Mielőtt még kitérnénk a beszélgetésünkre, mit jelent ez a megnevezés, titulus az Ön esetében?

 

Dr. Endrődi László: Ez egyenesen azt jelenti, hogy tiszteletbeli konzul vagyok New Yorkban, az N.D.N.C. pedig a végzettségemet jelenti, röviden ennyi.

 

Műsorvezető: Ezek szerint Ön kint végezte el az orvosi egyetemet.

 

Dr. Endrődi László: Igen.

 

Műsorvezető: Ennek később jelentősége is lesz. Dr. Ugrai Tamás, aki a szülőfórumot rendezte. Miért fontos, hogy hangsúlyosan beszéljenek erről a kérdésről doktor úr?

 

Dr. Ugrai Tamás: Azért, mert ez a társadalmunkban egy kimagaslóan, egyre nagyobb problémát jelentő, gyermekkorban induló autoimmun megbetegedés. A számokat illetően el szeretném mondani azt a hivatalos adatot, mely szerint 2001-ben 20 ezer autistával számoltunk Magyarországon, 2007-ban pedig 60-100 ezer a Magyar Autizmus Kutató Intézet adatközlése alapján az autizmussal élőknek a száma. Ez egy spektrumzavar, ami az enyhe autisztikus tüneteket mutató személyektől az egészen súlyos, beszélni soha meg nem tanuló gyermekek, illetve személyekig terjed. Az eltartásuk, gazdasági értelemben, tehát a velük való törődés olyan horribilis összeget foglal magába, ehhez hozzájönnek azok a költségek, amelyet a nem dolgozó családtag az anya, a képzett munkaerő kiesése a nemzetgazdaságból, folyamatosan jelent. Itt éves szinten sok száz milliárdos nagyságrendű gazdasági veszteségről van szó, ha csak a gazdasági oldalt nézzük. Az emberi oldalt nézve pedig úgy gondolom, mindannyian egyetértünk abban, hogy egy civilizált, Európában élő társadalom nem tekinthet el amellett a borzalmas jelenség mellett, hogy Magyarországon 70 év alatt 6700 %-os emelkedést mutat ez a megbetegedés ugyanúgy, mint az Egyesült Államokban.

Hiszen az elmúlt 6 évben 2001-2007. között a 60 ezer fős növekedés átlagosan azt jelenti, hogy évente 10 ezer gyermek betegszik meg az autizmus spektrumzavar különböző formáiban, az évi 90-92.000 gyermekszülésből. És akkor emellett még ott vannak az egyéb megbetegedések, amik ugyanerről az immunológiai problémáról fakadnak. Nevezetesen a hiperaktivitás, a minimális agyműködés zavara (MCD=minimális centrális deficit), a dyslexia, asthma, epilepszia és az allergia, - a tejallergia, lisztallergia, a bőrallergiák -, ezek mind-mind ugyanarról az immunológiai megbetegedés tőről fakadnak.

 

Műsorvezető: Azt mondtuk a beszélgetésünk elején, hogy lesz jelentősége annak, hogy Ön külföldön végzett. Miben tér el az Ön által megszerzett tudás az ott tanult anyag, az itthon elsajátítható képzési formuláktól?

 

Dr. Endrődi László: Tulajdonképpen jóformán semmiben. Mert itt Magyarországon is részben meg van ugyanez a tudás. Ennek a tudásnak az alkalmazása az, ami hiányos egy kicsikét az én szemszögömből nézve. Például, amikor alkalmazzák, - csak egy példát mondok - az antidepresszáns orvosságokat. Ezeket jóformán az elején, amíg a személy nem szorul antidepresszáns orvosságokra, be lehet helyettesíteni másik hatóanyagokkal. Például triptofánnal, vagy 5 HIAA-al, ami semmi más, mint egy esszenciális aminosav. Ennek az integrált kezelése Németországban él is, és így a személyt le lehet venni az antidepresszáns orvosságról.

 

Műsorvezető: Tehát, mondhatjuk, hogy fontos, hogy természetes hatóanyagokkal gyógyítsanak?

 

Dr. Endrődi László: Ez így igaz azért, mert az antidepresszáns orvosságok nem építenek nurotranszmittert, azonban ezeknek az autista gyerekeknek hatalmas nurotranszmitter kilengésük, illetve hiányaik vannak. Mivel hatalmas nagy nurotranszmitter kilengésük van, hiába is alkalmazunk antidepresszáns orvosságokat, azok nem építenek nurotranszmittereket. Ezeket a nurotranszmittereket a szervezetnek kell felépítenie. Ezt kell helyre rakni, mert ez jelenti az idegpályák rendbetételét.

 

Műsorvezető: Mondhatjuk azt, hogy az autizmus esetében egy működési zavar lép fel a szervezetben?

 

Dr. Ugrai Tamás: Igen, egy komplex működési zavar lép fel, melynek szervi, azaz organikus háttere van. Ez az organikus háttér egy nagyon összetett jelenség, de maga a jelenség komponensei egyszerűek és könnyen megérthetőek.

Az autista gyermekeknél az amerikai kutatások azt igazolták, hogy ezt egy biológiai problémaként kell megközelíteni. 10 évvel ezelőtt évi 75 millió dollárral, jelenleg azonban a probléma rohamos, aggasztó növekedése miatt évi több mint 100 millió dollárral kutatják ezt a kérdést az Egyesült Államokban. Ott ilyen arányokat mutatott az autizmusnak a növekedése. (Dr. Ugrai Tamás egy grafikont mutat ennek érzékeltetésére: az MMR oltás bevezetési időpontja az USÁ-ban /1978/, valamint Nagy-Britanniában /1988/ és az ezzel egy időben tapasztalt autizmus megbetegedési ráta ugrásszerű megnövekedése). Látjuk ezen a görbén, hogy amikor egy bizonyos váratlan hatás, ártalom éri a gyermek szervezetét, ami valójában nem lenne ártalom, hogyha a gyermek immunrendszere ép, egészséges lenne. Viszont akiknél ez nem ép, vagy valami miatt kisiklásra hajlamos az immunrendszerük, azok megbetegednek. A másik ábra azt mutatja, hogy 10 évvel később, Amerikában 78-ban, Nagy-Britanniában 88-ban vezették be ezt a kombinált Mumps-Morbilli-Rubeola oltást. Hajszálpontosan megegyező a meredeksége a két görbének, pedig egy óceán és 10 év választja el egymástól a két jelenséget. Ez nagyon szépen mutatja, hogy itt valamilyen immunrendszert ért bántalomról van szó. Egyértelmű az amerikai szakirodalom közlése alapján, hogy az autizmust egy biológiai problémaként kell megközelíteni. Tehát számítógépes hasonlattal élve, a pedagógia csupán a szoftverét jelenti a kezelésnek. Nagyon fontos, el nem hagyható, és nem elhanyagolható része, de bármilyen jó egy szoftver, ha nem jó a számítógép, az a szoftver nem fog rajta működni. A hardvert a megrongálódott idegpályák jelentik.

 

Dr. Endrődi László: Ha szabad közbe szólni egy pillanatra. Csak annyit szeretnék mondani, hogy az emberek nagyon sokszor összehasonlítják az emberek idegrendszerét a hardverrel, csak az a különbség, hogy a hardvernek nincs érzelme, nem érez semmit. Tehát, ha fogok egy fejszét, és bele vágok mondjuk egy kompjuterbe, az nem érez. Viszont nekünk embereknek, vannak érzelmeink. És itt van a különbség, egy hatalmas nagy különbség, vagyis nem szabad összehasonlítani a befogadott ingerek kódolást az agyban, és az agy öröklődéses  információit. Tehát, hogy miket hordozunk a génjeinkben, ezzel szemben agyunk hogyan kódolja a befogadott információkat.

 

Dr. Ugrai Tamás: Köszönöm ezt a nagyon értékes kiegészítést és ott folytatnám a gondolatot, hogy a megrongálódott idegpályáknak és neurotranszmittereknek, vagyis ingerület átvivő anyagoknak helyretétele a kulcsfontosságú kérdés. Így fogalmaz név szerint Bradstreet, hogy „a megrongálódott idegpályák helyretétele képezi az autizmus hardverkezelését.” Amíg ezt nem végezzük el, addig a szoftver nem tud megfelelően működni.

Az orvosi szakirodalomban megfelelő mennyiségű adat áll rendelkezésre, ami alátámasztja, hogy: az autimust biológiai, orvosi problémaként kell megközelíteni! Nyolc éve az Egyesült Államokban és más fejlett országokban az élvonalbeli kutatások tárgya az autista gyermekeknél megfigyelhető kóros immunológiai és anyagcsere eltérések vizsgálata, kezelése.

Az autizmust a higanymérgezés és egyéb háttérszennyeződés által a kora kisgyermek vagy már a magzati korban kiváltott kóros immun és bélfelszívódási zavarokból eredő komplex anyagcsere  betegségnek tartjuk, melyet az úgynevezett „gyenge immun- rendszer” megbetegedésből eredő működészavar indít el.

Tehát már ezen az első mondaton is látszik, hogy egy olyan anyagcsere betegségről van szó, ami a bélben kezdődik, a kóros felszívódási viszonyok váltják ki, a bél-immunológia sérülései kapcsán. Ezáltal olyan anyagok kerülnek a szervezetbe, amik megzavarják a szervezet idegi és immunológiai szabályzó működését. A belső környezet egyensúlya megváltozik. Megváltozik a vérnek az összetétele, megváltozik a sejtek közötti folyadék összetétele, és a sejten belüli összetétel. A szabályzó funkciók sérülése kapcsán kóros biokémiai folyamatok indulnak el, elsősorban az aminosav, ezen belül az aromás aminosavak anyagcseréjében. De súlyosan érintett a zsír és a nukleinsav anyagcsere is.

Vagyis az egészséges szervezetre jellemző homeosztázis (a belső környezet egyensúlya) helyett az autistákban patológiás vérfolyadék, sejtközötti és sejten belüli, állandósult kóros összetétel áll fenn.

Jelen tudásunk szerint az autizmus a legösszetettebb, gyermekkorban kialakuló megbetegedés, mert a higanymérgezést,– allergiát és egyéb immunbetegségeket, –bélfelszívódási zavarokat, – kóros baktériumok, gombák, paraziták abnormis túlsúlyát a bélben, valamint a kóros anyagcsere funkciókat és a szintén kóros mértékű szerves vegyületek és nehézfémek (pl. higany, ólom, stb.) folyamatos lerakódását foglalja magába.

Az ebből származó állandósuló kábítószerszerű és pszihoserkentő mérgezés továbbá a sejten belül állandósuló romboló hatású tejsav és citromsav mérgezés, valamint abnormis idegélettani funkciók, és az ideg-immunológia rendellenes működése a kórmeghatározó kritériumai.

 

Ennél tömörebben mindezt nem lehet megfogalmazni. Beszélgettünk erről Endrődi doktorral, hogy vajon elhagyható-e valami ebből a definicióból? De nem hagyható el, sőt még hozzátehető, amit mondtál, a neurotranszmitterek kóros működése, ami gyakorlatilag az előbb említett idegélettani funkcióknak a kóros működését foglalja magában.

Ez a definció, amit most elmondtam, érzékelteti, hogy milyen hihetetlenül bonyolult, összetett megbetegedésről van szó. Egy emésztőrendszeri-immunológiai, következményes fokozott, hyperpermeabilis bélfelszívódási megbetegedés, továbbá a méreganyagok csökkent kiürítése, ezáltal fokozott lerakódása a szervezetben, ami a későbbiek során óriási problémát tud okozni, amikor a szöveti raktárak megtelődnek, és több szerves kemikáliát már nem képesek magukba „itatni, magukba szívni”. Ekkor a vérben megemelkedik a szerves kemikália szint, az idegsejtek súlyos működészavarát és tömeges pusztulását okozva.

A szerves kemikáliákról érdemes külön is egy pár szót ejteni! Ugyanis olyan élelmiszer-struktúrában élünk, a hipermarketek és a külföldi élelmiszerek fogyasztása következtében, amiről majd Endrődi doktor jobban fog tudni beszélni, én most csak érintőlegesen mondom el, hogy ez a rengeteg E-típusú vegyület, amit fogyasztunk, kora kisgyermekkorunktól kezdve, és fogyaszt kezdjük ott a kismama is, hiszen ugyanazt a táplálékot fogyasztja a terhesség 9 hónapja alatt is, mint máskor. Igazolt, hogy ezek a szerves kemikáliák átszívódnak a bélnyálkahártyán, akár egészséges a bél, akár valamilyen okból megsérült. Például egy korábbi parazita fertőzés, vagy egy súlyosabb bakteriális bélfertőzés miatt. Ilyenkor egy úgynevezett szivárgó bél szindróma alakul ki. Ez a szivárgó bél szindróma kémiai koncentráció tekintetében a vérben azzal jár, hogy ezeknek a szerves kemikáliáknak magasabb a szintje itt a vérben annál a szintnél, ami még biztonságos, ami még nem okoz problémát.

A magzat amikor fejlődik, ebben a szerves kemikália környezetben fejlődik, így az építőköveit a szervezetének, a zsírokat, a fehérjéket, a szénhidrátot, a nukleinsavat megkapja, de ezen kívül még megkapja folyamatosan a szerves kemikáliákat is, ami kutatások szerint ötszörte mérgezőbb a magzat fejlődő szervezetére, és kitüntetetten az agyban rakódnak le, különösen a nehézfémek, magzati és kora kisgyermek korban. Ezért volt az, hogy a minamatai higanymérgezés kapcsán az anyák /határérték alatti higanymérge- zésről van szó a felnőtt szervezetre/ nem is betegedtek meg, viszont a gyermekeik olyan súlyos változásokkal jöttek a világra, aminek a tünetei a higanymérgezéssel egyeztek meg. Az amerikai kutatások igazolták azt, hogy a higanymérgezés és az autizmus tünetei hajszálpontosan megegyeznek egymással biokémiailag, immunológiailag, ideg-élettanilag és ideg-anatómiailag. Tehát, semmi különbség nincs, vagyis az autizmus nem más, mint higanymérgezés, az arra genetikailag fogékony gyermekeket érintően.

 

Műsorvezető: Hogyan kapcsolódik ide az MMR-védőoltás?

 

Dr. Ugrai Tamás: Az MMR-védőoltás úgy kapcsolódik ide, hogy egy immunológiai gyengülési folyamat lánc indul el. Tehát az első gyengülési pont az, amikor a magzat egy szerves kemikália környezetben fejlődik a vér közvetítésével. Ezért fogalmaz az amerikai szakirodalom úgy, hogy az emberi vér szennyezettsége. Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy tartsd tisztán a véredet, ne fogyassz olyan kemikáliát, olyan tartósítószeres ételt, aminek hatására a véredben magasabb lesz a kemikália szint, mert ez a magzatba beszívódik, és egy beteg gyereket fogsz szülni.

Ez a betegség nem azonnal észlelhető megbetegség, ugyanis két dolog történik a szerves kemikáliával.

Egyrészt lerakódik a magzat szervezetében. Ez is amerikai adat, hogy 5 gyermekből négy a megengedettnél magasabb szerves kemikália-szinttel jön a világra. Az ötödik is mérgezett, csak éppen nem éri el a határt.

 

Dr. Endrődi László: Csak annyit szeretnék mondani, hogy amikor bent voltam az egyik iskolában, és tartottam nekik egy egészségügyi előadást, akkor megkérdeztem, hogy hányan vannak asztmások, allergiások, stb. az egész osztályban? Erre a gyerekek 80 %-a feltette a kezét. Mondtam nekik, hogy ez lesz az első, úgynevezett rövidebb élettartamú generáció, tehát le fog rövidülni az életük. A kemikáliák miatt az életük rövidebb lesz, mint a szüleiké. Tehát ez lesz a legelső felnövő társadalom, - a mostani 10 éves - akiknek pontosan ezek miatt rövidebb lesz az életük.

 

Dr. Ugrai Tamás: Egyértelműen rövidebb lesz az életük, hiszen az immunműködés meghatározza a daganat elleni védekezést is. Ez az immunrendszer gyengülés a másik tényező az előbb említett szerves kemikália lerakódás mellett. Egyébként, amit Endrődi doktor mondott, azt nagyon jól példázza ez az ábra, ami a környezetszennyezés és az autizmus gyakoriságának teljes összhangját mutatja. (Ábra bemutatás történik ami a környezet szennyezés mértékét igazolja az autizmus földrajzi gyakoriságával az USÁ-ban)  

Tehát, mennél szennyezettebb a környezet, annál nagyobb az autizmus gyakorisága. Beszéltük, hogy New York 150 km-es sugarú körzetében nem szabad halat fogni és megenni azt. Ez 300 km átmérőjű kört jelent. Ha Magyarországot körösítenénk, akkor ez nagyjából Magyarországnak megfelelő terület lenne, ahol nem szabad halat fogyasztani.Visszatérve az eredeti kérdésre, ami úgy szólt:

 

hogyan jön össze a higany, az MMR oltás és az autizmus?

 

A környezetszennyezés, a szerves kemikáliák és a nehézfémek együttes hatását jelenti. Ezek az immunrendszer fejlődését, ebből eredően későbbiekben a működését is megváltoztatják. Vagyis a magzat gyengébb immunrendszerrel születik. Tehát az első tényező az anyai szivárgó bél, ez indítja el a kóros folyamatot. A második a gyenge immunrendszer.

Ezt nagyon egyszerűen úgy lehet elképzelni, hogy a 9 hónapra megszületett babának az immunrendszere csak mondjuk 7 - 7,5 hónapos érettségű. Következésképpen ő minden védőoltást másfél, két hónappal hamarabb kap meg tekintve, hogy a születéstől számítjuk a védőoltások beadását. A következő fog ekkor történni: ezek a szerves kemikáliák a gyenge immunrendszert el tudják ferdíteni, ki tudják a normál immunérésből siklatni. Tehát ferdülésre hajlamos a gyenge immunrendszerű magzat és újszülött immunrendszere. Ami gyenge, az hajlamos elhajolni, ez a mechanikában is így van: egy vékony, gyenge lemez könnyebben elhajlítható, mint egy vastag.

Ismert az, hogy a higany egy immungyengítő tényező. Az immunrendszer fejlődését akadályozza, sok-sok immunológiai problémát eredményezve. Magyarországon 2005. év végéig voltak forgalomban a higany tartalmú oltások. Mi 2005. március 03.-án jelentettük be az RTL Klubon keresztül az ország lakosságának, hogy Amerikában 2003 évvégére kivonták a timerozál, azaz higanytartalmú oltásokat. Majd 2005-re ott minden gyógyszerből kivonták a higanytartalmú tartósító szereket.

A születéses gyenge immunrendszer tehát a higany által tovább gátlódik, vagyis érési fejlődésében akadályozva van. Ez az immunrendszer károsodásnak a harmadik állomása.

Első volt tehát a szivárgó bél, második a következményes gyenge immunrendszer, a harmadik tényező a higany.

Erre jön az MMR oltás (Mumpsz, Morbilli, Rubeola) negyedik tényezőként.

A kanyaróról réges-régen tudjuk, - legalább 30 éve - hogy ritka esetben olyan idegrendszeri súlyos, krónikus agyvelőgyulladást (Encephalomyelitis chronica-t) tud előidézni, aminek nem bakteriális, hanem immunológiai komponense van. Ráadásul nem jelennek meg a klasszikus kiütéses tünetek a bőrön, hanem az agyi immunológiának a tünetei jelennek meg.

Mit jelent ez? Lassabban fejlődik a myelin hüvely, tehát a fejlődési üteme elmarad. A higany egyébként az idegsejtekre is károsítóan hat. Tudjuk, hogy a higanynak a szervezetre nézve rengeteg károsító hatása van. Ezek közül, a kb. 40 közül csak egyik az idegrendszeri. Ezt most nagyítsuk ki!

A higany idegrendszert károsító hatásai:

1. Gátolja az idegsejtek vándorlását és optimális ütemű szaporodását a fejlődő agyban, ami pedig az egyedfejlődés fő vonása. Ezzel függ össze a szemkontaktus zavar, a beszédfejlődésnek a zavara, az érzelmi működések zavara. Ehhez még jönnek sok-sok neurotranszmitter szabálytalanságok.

2. Gátolja az idegsejtek nyúlványainak növekedését.

3. Gátolja az idegsejt kapcsolódások (szinapszisok) kialakulását /egy adhéziós molekula hiánya miatt/.

4. Gátolja az idegsejteket körülvevő velőhüvely megfelelő mértékű és ütemű képződését.

5. Gátolja a nehézfém mérgezésben szerepet játszó idegsejteket védő enzimek működését. A glutatairon, a hemoxigenáz és a metallotionen stresszfehérjék tartoznak ide.

6. Gátolja, illetve, jelentős mértékben csökkenti (kb. 30 %-ra) az idegsejtek erőműtelepeinek, a mitokondriumoknak a működését.

Az első öt hónapban hat higanydózist (úgynevezett pilula dózist) kaptak a gyerekek. Három-négy-öt hónapos korban kapták a Di-Per-Te és ehhez a heamophilius influenza oltásokat, ami mind ugyanennyi mennyiségű higanyt tartalmaztak. Mindezt a 15 hónapos kori MMR oltás előtt kapták.

Tudni kell, hogy aki érzékeny a higanyra, annak teljesen mindegy, hogy mennyit kap belőle az oltásokkal. Az a higanyérzékenység tüneteit fogja mutatni. Többek között az immunrendszere visszamarad a fejlődésben észrevétlenül, ugyanis ez semmilyen módon nincs vizsgálva.

Az MMR oltás kanyaró komponense egy hatékony immunszupresszor, azaz immunelnyomó. Így az immunrendszer fejlődését tovább károsítja. Azt az immunérési vonalat, ami az úgynevezett helper1 és helper2 érési fázis egymás után. Egyszerűség kedvéért egy ’a’ és egy ’b’ vonal. Ennek a dinamikus működése és szabályozása szükséges ahhoz, hogy jól működő immunrendszer alakulhasson ki. A higany és a kanyaró ezt megfordítja. A megfordításnak a klinikai tünete úgy jelentkezik, hogy egy dysimmun - autoimmun állapot alakul ki.

Ezért mondjuk azt az autizmusra, hogy a tünettani, pedagógiai megfogalmazás csupán egy tünetcsoportosítás. Ennek hátterében és alapjaként orvosi oldalról nézve az autizmus egy dysimmun-autoimmun állapot. Egy autoimmun rendellenesség, amit az autoimmun jelenségek kezelésmódjával kell kezelni.

 

Műsorvezető: Doktor úr, egy rövid kérdésre van még időnk. Gyógyítható a betegség? Illetve Magyarországon hogyan ismerik ezt el?

Dr. Endrődi László: Igen, Magyarországon ez a betegség természetesen gyógyítható. Én tulajdonképpen azt csináltam, amikor lefektettem a kezelését, akkor első pont volt a keláció, azaz kihozni a nehézfémeket, amik le vannak rakódva ezekben a gyerekekben. Ez az egyes pont.

A második pont, mivel hatalmas morfinmennyiség van bennük felhalmozódva, a saját szervezetük termeli ezt a morfint, ezt is meg kell akadályozni, hogy a szervezetük morfiumot állítson elő. Tulajdonképpen itt jön elő a kazein és a gluténmentes diéta.

A harmadik része pedig a tápanyag kiegészítők, amik egyértelműen nélkülözhetetlenek.

A negyedik pedig a pedagógiai fejlesztés. Ez a négy pont, ami rendkívül fontos ezeknek a gyerekeknek. Ha az egyik pont kimarad, akkor sajnos ezeket a gyerekeket nem lehet kezelni.

Ha a négy pontot betartjuk, akkor ezzel a négy ponttal igen, lehet ezeket  a gyerekeket kezelni, helyrehozni! Sőt, úgy fogalmazok, hogy igen, ki lehet őket hozni az autizmusból. De nem mindegyiket.

 

Műsorvezető: Ez mitől függ?

 

Dr. Endrődi László: Ez attól függ, hogy az immunrendszere milyen roncsoláson ment át. Ha nagy roncsoláson ment át az egész immunrendszere, és az egész szervezet, akkor jóval nehezebb és sok esetben a szülők türelme is elmegy. Mert például egy glutén-kazén-mentes étkezés sok esetben eltarthat 2-3 évig. Egy ilyen gyereknek a kezelése eltarthat 5-6 évig. Ez azért van, mert a szervezet kb. 5-6 éven keresztül épül fel, és újul meg. Nem úgy, mint a vérsejt, ami 12 hét után újra felújul, mert van egy önpusztítási mechanizmusa. Ezeknek a sejteknek nagy az áteresztő, átadó képességük. Ezeket mind fel lehet használni, hogy a gyereket kihozzuk az autizmusból.

 

Műsorvezető: Köszönjük szépen, hogy eljöttek, még vissza fogunk térni erre a témára. Tudnának mondani egy Internet címet, ahol a nézők utána tudnának nézni a témának?

 

Dr. Endrődi László : Nekem van egy internetes elérhetőségem, amin a kérdésekre válaszolni tudok. drlaszloendrodi @freemail.hu.

 

Dr. Ugrai Tamás : Én egy Web-lap címet tudok mondani: www.gportal/autizmus.hu

Most a nézőkben nyílván fölvetődik a kérdés, hogy mi lesz az MMR oltással? Az eddig elmondottakhoz hozzá kell tenni azt, hogy a védőoltások beadása előtt, tekintve, hogy nem ismerjük az immunrendszert, mindenképpen tiszteletben kell tartani azt, hogy ha megvan a hajlam arra, hogy például allergiások a szülők, akkor ott csak immunológiai vizsgálat után szabad dönteni a védőoltás beadásáról. Mert ez olyan, mint egy leejtett tojás. Ha széttört, akkor már sokkal nehezebb összerakni, mint megakadályozni, hogy széttörjön. Tehát magát az eseményt, a végzetes beavatkozást, az adott gyerekre nézve kell megelőzni, egy olyan vizsgálattal, amire ma már Magyarországon meg van a lehetőség, immunrendszer T-sejt alosztály vizsgálattal. A japánok például két év alatt nem oltanak azért, hogy az immun- rendszer megfelelően ki tudjon fejlődni, és akkor már biztonságosabb a kanyaró oltás beadása.

 

Mi nem az oltások ellen vagyunk, ezt nagyon szeretném hangsúlyozni! Hanem a megfelelő, körültekintő, a szervezetet nem veszélyeztető beadási mód mellett érve- lünk. Ugyanis alapvető orvosi elv, hogy ne árts az orvosi beavatkozással! Ezt mindenek fölött szem előtt kell tartani, és semmiféle hivatkozás nem ütheti felül azt, hogy egy gyermeket, és ezzel együtt családját egy szerencsétlen, testi és szellemi nyomorékká tegyenek. Gyakorlatilag az autisták vegetatív lényekké válnak, ezt idézzük elő egy gyenge immunrendszerű gyermeknél, megfelelő körültekintés nélkül beoltva őt! Erre nincs orvosi felmentés!

 

Műsorvezető: Köszönöm szépen! Kedves nézőinknek köszönjük a figyelmüket, viszontlátásra.

 

 

Székesfehérvár, 2007. november 05.

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!