T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Higany és Kábszer

Az autizmus: kora kisgyermekkortól fennálló higany és kábítószer mérgezés

 

Bemutatom az utóbbi 10 év amerikai kutatások fényében egyre több helyről megerősítést nyert, járványszerűen terjedő autizmus – védőoltások – higanymérgezés – immunbe- tegségek – bélfelszívódási zavarok – kóros baktériumok, gombák paraziták abnormis túlsúlya, valamint a kóros anyagcsere funkciók és az ebből származó állandósuló kábítószerszerű mérgezés közötti kapcsolatot. Ezek nemcsak az orvosi szakirodalom kutatási eredményei, hanem az Amerikai Egyesült Államok Kormányának állásfoglalásai is. Ott évente 10-17 %-al nő az autista gyermekek száma. De Floridában, Merylendben és Indiana államokban 1993 és 1998 között ennél nagyobb mértékű: 513-571%-os volt a növekedés. A szakirodalom 1999-től orvosi eredetű autizmusjárványként tartja nyílván e problémát. Jelenleg az autizmus kezelési költsége az évi 100 milliárd dollárt közelíti. A Szövetségi Kormány, a félelemtől és a jövő generációjáért érzett felelősségtől vezérelve megemelte 2003-tól az autizmus évi kutatási költségét 75 millió dollárra; fokozott erővel kutatják az autizmus okát, összefüggéseit. Nyolc éve az élvonalbeli kutatások tárgya az autista gyermekeknél megfigyelhető kóros immunológiai és anyagcsere eltérések vizsgálata.

Autizmus konferenciákon a megkérdezett kb 5000 szülő 90 %-a válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy van-e olyan gyanújuk, hogy gyermekük állapotának regressziója egy védőoltás után kezdődött.

1999-ben Nagy-Britanniaban a Kelet Surrey-i Egészségügyi Hatóság szerint kerületükben minden 69 kisfiúból 1 autista volt. Ezért a szülők az autizmustól való félelmük miatt akkora nyomást gyakoroltak a hatóságokra, hogy 2004. februárban a Brit Egészségügyi Minisztérium bejelentette, hogy a csecsemők nem kapnak többé higanyt tartalmazó tartósítóval ellátott oltást. A britekhez hasonlóan már Németország és Dánia egészségügyi hatósága sem engedi a  6 éves kor alatti gyermekeket higanytartalmú védőoltásokkal oltani; kizárólag higanymentes védőoltások vannak forgalomban.

Dan Burton kongresszusi képviselő 2000 évelején felkérte Bush elnököt, hogy a Fehér Házban tartsanak egy konferenciát az autizmusról. Sürgette Bush elnököt, hogy tegyenek nemzeti erőfeszítéseket arra, hogy meghatározzák, az autizmus miért ért el járványi méreteket az Egyesült Államokban. Burton azt mondta: "Ötven évvel ezelött minden 10000 gyermekből Amerikában egy volt autista. Ma minden 250-ből egy az. Egy járvány közepén állunk. Ez a robbanásszerü növekedése az autizmusnak pusztító következményekkel van a családokra és közösségekre az egész országban. Bush elnök egyéni pozíciója biztosíthatja azt a vezetést, melyet a téma megkíván.


Az autista gyermeket nevelő családok nagy érzelmi és anyagi nehézségekkel néznek szembe, mikor gondoskodnak gyermekeikről. A szülők 20–30 ezer dollárt költenek évente beteg gyermekeikre. Megoldást kell találnunk, hogy segítsünk a családoknak és közösségeknek, megbirkózni ezekkel a kihívásokkal!”

2000 áprilisában Bush elnök támogatásával az USA Képviselőházának Kormányzati Reformbizottsága (Government Reform Committee, U.S. House of Representatives) kétnapos meghallgatást tartott Wahingtonban az autizmusról, többek között az autizmus és az oltások közötti kapcsolatról. A kutatócsoportok előadásait tanuvallomásokként jegyzőkönyvezték. Részlet Dan Burton kongresszusi képviselő 2000. április 6.-án tartott megnyitó beszédéből az amerikai kormány reformbizottsága előtt:

"Ha meg akarjuk találni a helyes gyógymódot, akkor először az okot kell megkeresnünk. Ezt most kell megtennünk, mielőtt csődbe megy az egészségügyi és a tanügyi rendszerünk, és mielőtt nemzetünk még több gyermeke magába zárkózik ezzel a betegséggel. Mert tartozunk azzal a gyermekeinknek és az unokáinknak, hogy iparkodunk megtalálni az autizmus okát. Minden embertől telhetőt meg kell tennünk, hogy megnézzük, kiszabadíthatóak-e gyermekeink az autizmus börtönéből! Úgy vélem, hogy elsősorban sokkal többet kell kutatnunk az oltások és az autizmus közötti lehetséges kapcsolatot. Dr. Mary Megson összefüggést talált az MMR után az immunrendszer gyengülése és a szervezet A-vitamin készletének kimerülése között. Sok gyermek súlyos ételintoleranciában szenved: főleg a gluténre és a kazeinre érzékenyek. A sikér a gabonafélékben, a kazein a tejtermékekben található meg, azaz a nagyon gyakori élelmiszerekben. Sok gyermeknél nem sokkal a védoltás után jelentkeznek az autizmus tünetei. Némelyikük fémmérgezésben, főleg higany és alumíniummérgezésben szenved, amint azt Jeana Smith-től hallani fogjuk. Honnan kerülnek a szervezetükbe ezek a mérgező anyagok?

Dr. Goldberg tanúvallomásából az fog kiderülni, hogy az autizmus esetleg nem más, mint az ideg-immunológia rendellenes működése.  Ha nem lépünk most, tíz év múlva esetleg már túl késő lesz.

Unokám Christian egészségesen született, szép nagy baba volt. Azokat az oltásokat kapta meg, amelyeket annyi más gyermek is megkap: a DTaP, OPV, Haemophilus, Hepatitis B, és MMR oltásokat – és mindezt egyszerre. Aznap éjjel Christiannek enyhe láza lett. A következő napokon sokat aludt. Amikor ébren volt, felhangon sírt, órákig sikoltozott. A fejét a bútorokhoz ütögette és dörzsölte. Másfél héttel később más szokásokat is felvett: gyakran meredt a semmibe és úgy viselkedett, mintha süket lenne. Ütötte magát és másokat is, amit sohasem tett azelőtt. Fejét gyorsan rázogatta egyik oldalról a másikra. Többet nem beszélt."

 

 

Védőoltások és autizmus

autizmus: a higanymérgezés új formája

 

Az autizmus egy olyan tünetegyüttes, amelyet a szociális, érzékelési és kommunikációs zavarok, rutinszerű viselkedés és szokatlan mozdulatok jellemeznek. A legtöbb autista gyermek legalább néhány hónapos vagy egy éves koráig normálisan fejlődik. Ezután következik be a hanyatlás, azaz a képességek elvesztése vagy a fejlődés leállása.

Az autizmus felfedezése és gyakoriságának növekedése tükrözi a thimerosal bevitelét és elterjedését az oltásokban. 

A számos oltásban megtalálható thimerosal (magyarul thiomerzal) nevű tartósítószer az egyik fő forrása a gyermekek szervezetében lévő higanynak, akik első két életévükben olyan nagy mennyiséget kapnak belőle, amely meghaladja a biztonsági előírásokat. Ennek a tartósítószernek a 49,6%-a etilhigany.

Az autizmust és a higanymérgezést egymással szinte mindenben megegyező tünetek és kórélettani rendellenességek jellemzik. Mivel az oltásokban higany van, az előzőkben részletezettek arra utalnak, hogy az autizmus a higanymérgezés egy formája.

A higanyról (Hg) régóta köztudott, hogy idegméreg.

 

Idegrendszeri hatásai:

1. Gátolja a nehézfém mérgezésben szerepet játszó idegsejteket védő enzimek működését.

2. Gátolja az idegsejtek nyúlványának növekedését.

3. Gátolja az idegsejt kapcsolódások (szinapszisok) kialakulását.

4. Gátolja illetve, jelentős mértékben csökkenti az idegsejtek erőműtelepeinek,
    mitokondriumainak működését

5. Gátolja az idegsejteket körülvevő velőhüvely megfelelő mértékű és ütemű képződését.

 

Elvégezték az autizmus és a higanymérgezés jellegzetességeinek összehasonlítását. Megegyezést találtak az alábbi kategóriákban:

  1. Pszichiátriai zavarok
  2. Beszéd – és nyelvértési hiányosságok
  3. Érzékelési rendellenességek
  4. Mozgatóideg rendellenességek
  5. Az észlelőképesség károsodása tekintetében
  6. Szokatlan viselkedéseket illetően
  7. Testi rendellenességek tekintetében

Higanymérgezésben és az autizmusban szenvedők biológiai rendellenességeinek az összehasonlítása során biokémiailag, az immunrendszer tekintetében, az idegrendszer szerkezetét illetően és az idegélettani vizsgálatok adatai alapján megegyezést találtak.

Az autistáknál nagyobb a valószínűsége a következő betegségek előfordulásának:

 - allergia, asztma, egy sor autoimmun jelenség, rák, cukorbetegség stb.

Az 1990-es évek elején az autizmus minden 500 gyermek közül érintett egyet, 2000-ben a CDC szerint minden 150 gyermek közül érintett egyet.

Az Amerikai Genetikai Központ elnöke /David Geier/ és S. Bernard, /az ismert autizmus kutató/ által vezetett kutatócsoportok járványtani bizonyítékokkal igazolták, hogy közvetlen kapcsolat van az említett oltások és zavarok között. Eredményeiket 2003. márciusban tették közé. Ezzel egyidőben az amerikai Élelmiszerügyi és Gyógyszerészeti Hivatal (Food and Drug Administratoin, FDA) és az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (America Academy of Pediatrics, AAP) megállapították, hogy a gyermekkori védőoltások során a csecsemőkbe és gyermekekbe fecskendezett higany meghaladja a kormány által előírt határértéket akkor is, ha összesítjük az adagokat, és akkor is, ha egy-egy oltást nézünk.

Az FDA kockázatfelmérése alapján 1999. július 7-én az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (America Academy of Pediatrics, AAP) és az Amerikai Közegészségügyi Szolgálat (US Public Health Service) kiadott közösen egy nyilatkozatot, melyben követelik a thimerosal oltásokból való kivonását.

A Nemzeti Akadémia Orvosi Intézetét kérte fel az USA Betegségmegelőzési Központja arra, vizsgálja meg, hogy a higanytartalmú tartósítószerrel készült védőoltások biztonságosak-e. Mivel a higany maga idegméreg, és a higanynak a gyermeki szervezetbe jutó szintje meghaladja a még biztonságosnak tekinthető egészségügyi határértéket.

 

 

A bizottság a következő eredményre jutott:

 

Megállapította, hogy a higany toxikusságát bizonyító adatok ismeretében és alapján helyénvalónak tartja a feltételezést. A bizottság egyúttal beszámolt arról, hogy az USA-ban: 6 éves, és annál fiatalabbb gyermekek oltóanyaga nem tartalmaz többé higanyt.

A bizottságnak az a véleménye, hogy ahol lehet, ki kell iktatni ezt a veszélyforrást: azaz a higanytartalmú tartósítószert.

Forrás: az USA Nemzeti Akadémia Orvosi Intézete Bizottságának jelentése (pdf)

Független I : Arra gondolunk, hogy a gyógyszergyártóknak valószínűleg túl költséges lett volna egyszerre kivonni az összes oltóanyagot, hát tettek annyi engedményt, hogy a legsérülékenyebb korosztályt nem mérgezik tovább.

 

Az orvosi szakirodalom és az amerikai kormány adatai szerint:

 

1. A spontán autizmust sokszor a zsenge korban a thimerozalban kapott higany okozza;

2. Ez a fajta autizmus egy fel nem ismert higany-szindróma

3. A thimerozal ártalmas hatása csak némely gyermeknél jelentkezik. A fogékonyság elsősorban a szervezet aktuális immunstátuszától és a nehézfém eltávolító enzimrendszerének tulajdonságaitól függ.

Reméljük, hogy a thimerosal teljes kivonása a gyermekkori oltásokból hozzájárul majd az Egyesült Államokban tapasztalható tragikus, minden látszat szerint orvosi eredetű beszédzavar és autizmusjárvány megállításához.

 

Az alábbiak Dr Jeff Bradstreet minden elismerést megérdemlő kutatási eredményeinek leglényegesebb elemeit tartalmazza egyszerűstett, közérthető formában.

Az orvosi szakirodalomban megfelelő mennyiségű adat áll rendelkezésre, ami alátámasztja, hogy: az autimust biológiai problémaként kell megközelíteni! Mindemellett a biológiai kezelési terv semmiképpen sem vonhatja el a figyelmet a viselkedési terápia nagyon fontos kérdéséről. A számítógép analógiájával élve a szoftver és hardver fogalmakat használom ennek megértetésére. Az autizmus biológiája a hardver, míg a viselkedés, a beszéd, és az érzékelés az autizmus szoftvere. A szoftverproblémák megoldásához a biológiai okokból megrongálódott idegi pályák újraprogramozása szükséges. Míg az autizmust jelenleg szociális, viselkedési és beszédzavarként jelölik meg addig e rendellenesség pontosabb diagnózisa az általános autoimmun, illetve dysimmun egyensúlyzavar lehetne.

Liz Burt 5 éves kisfiát egy orvoscsoport vizsgálta meg bélpanaszok miatt. A röntgen azt mutatta, hogy elzáródás van a beleiben. A család számára ez lehetetlennek tűnt, mivel a gyermeknek állandóan ment a hasa. A röntgen azt mutatta, hogy vastagbelében akkora nagy székletdarab van, mint egy kissebb sárgadinnye. Miután ezt hashajtókkal eltávolították, Matthew-t endoszkópos vizsgálatnak vetették alá és a beleiben levő sebekből kimutatták a kanyaró vírusát.

 

A vékonybél nyirokaparátusának göbös hyperplasiaja (burjánzása), nem meghatározott vastagbélgyulladás és általános fejlődési elmaradás gyermekeknél

Egymás után vizsgáltunk olyan gyerekeket, akiknek krónikus vékony és vastagbél gyulladásuk volt.

Eredmények, értelmezés: Dr Wakefield csoportja és egy elismert japán tudós azonosította a védőoltás kanyaró vírusát az autista gyerekek vékonybél sérülésében, ezáltal nem hagyva kétséget, hogy maga a védőoltás váltotta ki a rendellenességet.

 

Tudjuk, hogy fiam Matthew, a myelin (velőhüvely) elleni (MBP), valamint az NFP (agyi sejtrészecskék) ellen antitestekkel rendelkezik. Csoportvizsgálatokban a  kanyaró-IgG pozitív vérsavók 90%-a az anti-MBP-re pozitív volt, ugyanakkor 73%-a az anti-NFP-re is pozitív volt, Ez a kutatási eredmény volt az első, amely autistáknál a vírus szerológia és az agyi antitestek között kapcsolatot mutatott ki; alátámasztva azt a hipotézist, hogy egy vírusra adott autoimmun válasz ok-okozati szerepet játszhat az autizmusnál.

1. Rész: Hogyan kerülhettek gyermekeink ebbe a helyzetbe?

Úgy gondolom az elkövetkező években az autizmus kialakulásának immunológiai kóroktanát részletesen le fogják írni. Most álljon itt néhány a főbb támpontokból:

1.) A gyakori fertőzések gyengébb immunrendszerre utalnak, az immunrendszert károsan befolyásolhatják, ezáltal valószínűbbek lesznek a védőoltásra adott káros reakciók és az autoimmun megbetegedések. Az autoimmun reakciókat az immunrendszerben a védőoltások hatására bekövetkező változások is kiválthatják (a szakirodalomban ez jól le vannak írva).

2.) A glutén és a kazein befolyással van az immunrendszerre, emiatt hibás immunműködést és az ingerület átvitelben egyensúlyzavart képes okozni. A gluténből és a kazeinből, felszívódva a károsodott bélnyálkahártyán keresztül egyaránt rendkívül mérgező morfinszerű, úgynevezett étrendi ópiátok képződnek. Kísérleti állatokban autistaszerű viselkedés fejlődött ki. Talán ez pillanatnyilag a legmeggyőzőbb érv, hogy gyermeküknél bevezessék a glutén- és a kazeinmentes diétát. Az autisták csaknem 100%-ánál megnövekedett opiátszintet észlelünk a vizeletben. Ezek az opiátok azonosak a casomorphinnal és a gliadomorphinnal és csak az étrend módosításával tüntethetők el a vizeletből. Egy évig is eltarthat, míg normalizálódik a szintjük.

3.). A védőoltásokat kötelezővé tevő kormányoknak többet kellene áldozniuk a védőoltások biztonságának vizsgálatára. Jó megközelítés lenne, ha beismernék a kanyaró vírus (vakcina) által indukált agyműködésbeli (enkephalopátiás) hanyatlás, vagy másként autizmus immunológiai lehetőségét (ez a normál gyermekorvosi jegyzetekben már szerepel – Principles of Pediatrics, Second Edition 1994,) Számos autista gyermeknél fordul elő bélgyulladásszerű rendellenesség, és úgy tűnik, hogy kapcsolatban van az MMR oltásra adott reakcióval. Az autizmussal együttjáró bélrendszeri panaszok gyakran kiterjedtek és mindenesetben a bélnyálkahártya nyiroktüszőit érintik foltokban. Tudjuk, hogy mind a székrekedés, mind a hasmenés gyakori panasz autizmus esetén, a bélrendszer immunsérüléséből adódhat, de neurológiai: ópiátszabályzási probléma is lehet. Más okokat is látunk, amelyek az autizmusnál előforduló hasmenést okozhatják. Így paraziták, káros baktériumok, gombák is hozzájárulhatnak ezekhez a bélrendszeri problémákhoz. A bélrendszer neurohormonjai, mint pl. a secretin, az agyműködés szempontjából szintén fontosak.

4.) A legtöbb autista gyerek allergiás valamilyen ételre. Ezek az allergiás reakciók felborítják a normál immunegyensúlyt, ezáltal súlyosbodnak az autisztikus tüneteik.

5.) Káros baktériumok, gombák, paraziták abnormális túlsúlya a bélrendszerben nyilvánvalóan sok autista gyermeket érint. Az olyan gombafajok, mint például a candida, immunrendszeri változásokat indukálhatnak, ugyanakkor neurotoxinokat (idegmérgeket) is termelnek. A legtöbb autista gyermek érzékenységi tesztjénél kiderül, hogy gombaproblémáik is vannak. A gombák megzavarhatják a szerotonin termelését. A gombák szintén termelnek szerotonint és interferálhatnak a normál idegi szabályozással. Candida jelenlétében nem beszélhetünk normál agyi vegyi folyamatokról.

6.) A Johnson&Johnson kutatói az autista gyermekek vizeletében egy rendkívül mérgező összetevőt találtak – a dermorphint. A dermorphin a természetben csak egy helyen fordul elő – ez az amazonas-i mérges fullánkos béka mérge. 10 milliószor erősebb és mérgezőbb a morfiumnál. (Alan Friedman, PhD, Johnson&Johnson). Más kutatók megerősítették, hogy ez az anyag alaphelyzetben minden olyan autista gyermeknél jelen van, aki csak a legkisebb mennyiségű kazeint vagy glutént fogyasztja. Vagyis állandóan a velük való kapcsolatkialakítást megnehezítő, (esetenként lehetetlenné tevő) kábítószer hatása alatt élnek. Ők alkotják hazánkban ma a legfiatalabb, idegrendszerüket romboló kábítószer súlytotta populációt akaratukon kívül, szerencsétlenségükre. Pszihiátriai adatok szerint az étrendi ópiátok okozta idegrendszeri romboló hatás átlagosan 20 éves korukra kiteljesedik, állapotuk véglegessé válik. Tovább rontja állapotukat az agresszív periódusaikban kényszerből adott intravénás nyugtatók és kábítószerek, valamint az ezzel együttjáró lekötözések. Ez egy embertelen, a szülő számára szívet mardosó állapot!

7.) Az autista gyermekek szervezetében általában nincs elegendő saját  szekretinjük, ami az agytörzs fejlődéséhez szükséges, és a beszédfejlődésben is fontos szerepet játszik.                                                                                                                   

Mi okozhatja az immunrendszer sérülését, illetve megváltozását? Genetikai gyengeség és/vagy hajlam, ami az alábbiak közül egy vagy több tényezővel kombinálódik:

1.) Rövid szoptatási időszak, ami által az átadott sejtes immunitás nem tudott teljes mértékben kifejlődni.

2.) A glutén: genetikailag megnövelték a gluténtartalmát.

3.) A tehéntej vagy a tejalapú tápszerek korai bevezetése: allergiakeltő

4.) Élő vírusokkal történő immunizálás, különösen az MMR 1978 óta - az MMR oltás után gyakori a regresszió, ezt megfigyelték és publikálták (Wakefield) -, de más védőoltások is: a DPT (diftéria, pertussis, tetanusz: különösen, ha teljes cellás pertussist használnak) és a Hepatitis B (nem élő vírus) oltások szintén szerepet játszhatnak az immunrendszeri változásokban.

5.) Antibiotikumok túl gyakori használata következtében elszaporodó gombák és ártalmas baktériumok túltengése, az ennek eredményeként létrejövő immunrendszeri változás és mérgezés (Shaw, Fudenberg, Wuepper).

6.) Szivárgó bélrendszer a fenti tényezők bármelyikének, paraziták vagy bélrendszeri fertőzés következtében, ami lehetővé teszi, hogy glutén és kazein szivárogjon át a véráramba. Ha egyszer ezek a szervezetben vannak, akkor a szervezet mérgező anyagokká változtatja őket.

7.) Hiba az agy méregtelenítő rendszerében, egy kénkomponensű enzim hiánya. Kén komponensek nem megfelelő mennyiségű bevitele.

8.) Az autista gyermekek autoantitesteket kezdenek termelni a velőhüvely alapfehérje és más agyi összetevők ellen. A kanyaróról tudjuk -ez bizonyított-, hogy velőhüvely elleni antitestek termelődését váltja ki.

9.) Sérült sejtes immunitás, különösen a rákos sejteket ölő immunképességük károsodik.

10.) Amióta bevezették hazánkban a Hemophilus  Influenza (Hib) védőoltást, melyben 25 mikrogram Thimerozal van, az évente regisztrált autista gyermekek száma folyamatosan nő.

 

Az Autizmus Kutatóközpont adatai alapján Magyarországon jelenleg hozzávetőlegesen 50 ezer autistával, illetve autisztikus spektrumzavarral élővel számolhatunk. Megfelelően szervezett oktatásuk, később emberhez méltó szociális ellátásuk megoldatlan. Meg sincs tervezve! 

 

Állapotuk javítása érdekében nagyon részletes – hazánkban még nem alkalmazott – laboratóriumi vizsgálatokra, továbbá glutén és kazeinmentes étrendre lenne szükségük. Ehhez közel két tucat tápanyag kiegészítőre, amelyek nagyrésze Magyarországon ma még nem beszerezhetőek.

Szintén nagy hiány a Nyugat–Európában és Amerikában rutinszerűen alkalmazott higanykivezetéses terápia, melyet minél fiatalabb korban kezdenek, annál eredményesebb javulás várható, esetenként teljes gyógyulás is.

Örvendetes viszont az , hogy az ANTSZ megrendelte, és jelenleg már hazánkban is kapható a gyermekvédőoltások higanymentes változata, egyelőre alternatívaként, akik ezt külön kérik gyermekeik számára. Ezzel egy nagyon nagy lépést téve egyrészt a jövő nemzedékének egészségvédelme érdekében, másrészt milliárdokat megtakarítva a nemzetgazdaságnak.

Hivatkozási szakirodalom

 

1, Autizmus: a higanymérgezés új formája

http://www.geocities.com/egeszseg/higany_mercola1.html

2, Thiomersal a gyermekkori oltásokban,idegfejlődési zavarok az USA-ban

http://www.geocities.com/egeszseg/higany_geier.html

3, Az autizmusjárvány

http://www.ujszo.com/clanok.asp?vyd=20030301&cl=51153

http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/infections/vaccines/?article_id=68793&p

4, Az autizmustol való félelem miatt Nagy-Britaniaban új védőoltást vezetnek be

http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/infections/vaccines/?article_id=68793&p...

 

 

 

 

 

 

Kezdeti eredmények:

 

Jelenleg több, mint ötszáz, 1 és 24 év közötti autisztikus páciens részesül DMSA kezelésben. Általában nem várjuk azt, hogy bármiféle viselkedésbeli, nyelvi vagy szociális változás álljon be, ameddig a higany legalább egy része el nem távozik a központi idegrendszerből. 2001. január 15-töl  85 páciensünk volt, akinél befejeztük a kizárólag DMSA-ból álló kezelést és a legalább 4 hónapos DMSA + lipoid sav kezelést. A kezelések eredménye erre a 85 betegre vonatkozóan a következő:

 

n= 85

Javulás (%)

Kor

Szám

Jelentős

Mérsékelt

Enyhe

Semmi

1-5

40

35

39

15

11

6-12

25

4

28

52

16

13-17

16

0

6

68

26

18+

4

0

0

25

75

 

Mikor lipoid savat is kap a beteg, a higany távozását a szervezetből általában a székletből kimutatott higanymennyiséggel mérjük. Különbséget tapasztaltunk a higanykiürülés mértéke és a betegek életkora között: a fiatalabbak esetében sokkal jelentősebb volt a kiürülés mértéke, mint az idősebbeknél. Véleményünk szerint ez az összefüggés ad magyarázatot a táblázatban látható életkor szerinti eltérő javulás mértékére.

Hat esetben végeztünk higany kimutatási vizsgálatot 1 és 2 éves betegek körében vizeletből, illetve székletből. Ez a 6 beteg a szülők szerint és az ismételt pszichológiai vizsgálatok szerint is gyógyultnak tekinthető. Két év felett jelenleg még nincsenek olyan betegeink, akiknél a kezelést befejeztük.  A higanykiürülés mértéke minden egyes életév elteltével jelentősen csökken.

Van néhány olyan fiatalabb gyermek, akik jelentős javulást mutattak tanulmányi eredményeiket illetően, de még mindig vannak viselkedésbeli furcsaságaik. A kezelés még nem fejeződött be ezeknél a gyermekeknél. Bár ezek az eredmények még koraiak, mégis nagyon ígéretesnek tűnnek. Kezelési eredményeink bővülésével egyre több és pontosabb adatok állnak majd rendelkezésünkre a kezelés hosszára és a várható eredményeire vonatkozóan.


A témakörrel kapcsolatos Szervezetek, Intézmények, Központok (USA)

 

 

FDA: Étkezési (élelmiszerek) és Orvvosságok Szervezeti Testülete

Feladata: ez a testület engedélyezi az összes élelmiszer és gyógyszer forgalmazhatóságát.

EPA: Környezetvédelmi Intézmény

Feladata: a táplálkozással, belégzéssel és parenteralisan (izom, véna) szervezetbe jutó vegyületek határértékét állapítja meg az FDA-val egyeztetve.

CDC: Betegségellenörzési és Megelőzési Központ Oltási reakciók jelentési rendszere

Feladata: az USA minden térségéből az oltási reakciók összegyüjtése, adatbásis képzés és következtetések megállapítása. Ezek közlése az FDA és EPA felé.

VAERS: Oltási Reakciók Jelentési Rendszere

 

 

A tanulmányokkal kapcsolatban:

 

 

1, Metaanalitikus (nagy esetszámot feldolgozó) tanulmányokról van szó, az USA Szövetségi Kormánya rendelte el őket az Egyesült Államok különböző Államaiban: egymástól független multicentrikus vizsgálatok folynak azóta is és meglepően egyirányba mutatnak.

 

2, Az ilyen típusú vizsgálatok megállapításait, ha a megadott szignifikancia határon belül megegyezést mutatnak, azokat evidence based (bizonyítékokon alapuló) eredményként kezelik. Ezek alapján határértékügyi módosító határozatokat hoznak, nemegyszer alacsonyabb határértékeket állapítanak meg. Vagy a szer alkalmazásával kapcsolatban tíltó rendelkezéseket foganatosítanak..

 

3, A gyógyító-megelőző munkában szemléletváltáshoz vezetnek, új terápiás protokolok kialakítására kerül sor. Ettől kezdve a régi állásponthoz való ragaszkodás orvosi műhibának vagy gondatlanságnak minősül, annak minden jogi és etikai konzekvenciájával.

 

4, A Thimerosallal kapcsolatos vizsgálatok összesítő eredményei, az USA Betegségellenörzési és Megelőzési Központ (CDC) Oltási Reakciók Jelentési Rendszerének adatbázisának feldolgozási eredményeit tükrözik.

 

5, A most említett vizsgálatok következtetései olyan nemzetgazdasági volu- menüeknek bizonyultak, ami alapján ezek nemcsak az orvosi kutatások új megállapításai, hanem az amerikai kormány állásfoglalásaivá is váltak.

 

 

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!