T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Életforma Magazin

Székesfehérvár Városi TV műsora

 

 

Műsorvezető: Egészségvédelem a 24. órában. Szülőtalálkozót rendeztek nemrégiben a Magyarországon járványügyi méreteket öltött autizmus megbetegedésről. Erről fogunk beszélgetni stúdiónk ma esti vendégeivel, Dr. Ugrai Tamás belgyógyász szakorvossal. Jó estét kívánok. Valamint Dr. Endrődi László New York-i konzullal, autizmust is kezelő nutrition kutató orvos szakértővel. Jó estét kívánok!

 

Dr. Endrődi László: Jó estét kívánok!

 

Műsorvezető: Mielőtt még kitérnénk a beszélgetésünkre, mit jelent ez a megnevezés, titulus az Ön esetében?

 

Dr. Endrődi László: Ez egyenesen azt jelenti, hogy tiszteletbeli konzul vagyok New Yorkban, az N.D.N.C. pedig a végzettségemet jelenti, röviden ennyi.

 

Műsorvezető: Ezek szerint Ön kint végezte el az orvosi egyetemet.

 

Dr. Endrődi László: Igen.

 

Műsorvezető: Ennek később jelentősége is lesz. Dr. Ugrai Tamás, aki a szülőfórumot rendezte. Miért fontos, hogy hangsúlyosan beszéljenek erről a kérdésről doktor úr?

 

Dr. Ugrai Tamás: Azért, mert ez a társadalmunkban egy kimagaslóan, egyre nagyobb problémát jelentő, gyermekkorban induló autoimmun megbetegedés. A számokat illetően el szeretném mondani azt a hivatalos adatot, mely szerint 2001-ben 20 ezer autistával számoltunk Magyarországon, 2006-ban pedig 60 ezer a Magyar Autizmus Kutató Intézet adatközlése alapján az autizmussal élőknek a száma. Ez egy spektrumzavar, ami az enyhe autisztikus tüneteket mutató személyektől az egészen súlyos, beszélni soha meg nem tanuló gyermekek, illetve személyekig terjed. Az eltartásuk, gazdasági értelemben, tehát a velük való törődés olyan horribilis összeget foglal magába, ehhez hozzájönnek azok a költségek, amelyet a nem dolgozó családtag az anya, a képzett munkaerő kiesése a nemzetgazdaságból, folyamatosan jelent, hogy itt éves szinten sok száz milliárdos nagyságrendű gazdasági veszteségről van szó, ha csak a gazdasági oldalt nézzük. Az emberi oldalt nézve pedig úgy gondolom, mindannyian egyetértünk abban, hogy egy civilizált, Európában élő társadalom nem tekinthet el amellett a borzalmas jelenség mellett, hogy Magyarországon 70 év alatt 6700 %-os emelkedést mutat ez a megbetegedés ugyanúgy, mint az Egyesült Államokban.

Hiszen az elmúlt 5 évben 2001-2006. között a 40 ezer fős növekedés átlagosan azt jelenti, hogy évente 8 ezer gyermek betegszik meg az autizmus spektrumzavar különböző formáiban, az évi 90-92.000 gyermekszülésből. És akkor emellett még ott vannak az egyéb megbetegedések, amik ugyanerről az immunológiai problémáról fakadnak. Nevezetesen a hiperaktivitás, a minimális agyműködés zavara (MCD=minimális centrális deficit), a dyslexia, asthma, epilepszia és az allergia, - a tejallergia, a lisztallergia -, ezek mind-mind ugyanarról az immunológiai megbetegedés tőről fakadnak.

 

Műsorvezető: Azt mondtuk a beszélgetésünk elején, hogy lesz jelentősége annak, hogy Ön külföldön végzett. Miben tér el az Ön által megszerzett tudás az ott tanult anyag, az itthon elsajátítható képzési formuláktól?

 

Dr. Endrődi László: Tulajdonképpen jóformán semmiben. Mert itt Magyarországon is részben meg van ugyanez a tudás. Ennek a tudásnak az alkalmazása az, ami hiányos egy kicsikét az én szemszögömből nézve. Például, amikor alkalmazzák, - csak egy példát mondok - az antidepresszáns orvosságokat. Ezeket jóformán az elején, amíg a személy nem szorul antidepresszáns orvosságokra, be lehet helyettesíteni másik hatóanyagokkal. Például triptofánnal, vagy 5 HIAA-al, ami semmi más, mint egy esszenciális aminosav. Ennek az integrált kezelése Németországban él is, és így a személyt le lehet venni az antidepresszáns orvosságról.

 

Műsorvezető: Tehát, mondhatjuk, hogy fontos, hogy természetes hatóanyagokkal gyógyítsanak?

 

Dr. Endrődi László: Ez így igaz azért, mert az antidepresszáns orvosságok nem építenek nurotranszmittert. És ezeknek a gyerekeknek, az autistáknak hatalmas nurotranszmitter kilengésük, illetve hiányaik vannak. Mivel hatalmas nagy nurotranszmitter kilengésük van, hiába is alkalmazunk antidepresszáns orvosságokat, azok nem építenek nurotranszmittereket. Ezeket a nurotranszmittereket a szervezetnek kell felépítenie. Ezt kell helyre rakni, mert ez jelenti az idegpályák rendbetételét.

 

Műsorvezető: Mondhatjuk azt, hogy az autizmus esetében egy működési zavar lép fel a szervezetben?

 

Dr. Ugrai Tamás: Igen, egy komplex működési zavar lép fel, melynek szervi, azaz organikus háttere van. Ez az organikus háttér egy nagyon összetett jelenség, de maga a jelenség komponensei egyszerűek és könnyen megérthetőek.

Az autista gyermekeknél az amerikai kutatások azt igazolták, hogy ezt egy biológiai problémaként kell megközelíteni. A probléma nagysága miatt évi 75 millió dollárral kutatják ezt a kérdést az Egyesült Államokban. Ott ilyen arányokat mutatott az autizmusnak a növekedése. (Dr. Ugrai Tamás egy grafikont mutat ennek érzékeltetésére.) Látjuk ezen a görbén, amikor egy bizonyos váratlan hatás, ártalom éri a gyermek szervezetét, ami valójában nem lenne ártalom, hogyha a gyermek immunrendszere ép, egészséges lenne. Viszont akiknél ez nem ép, vagy valami miatt kisiklásra hajlamos az immunrendszer, azok megbetegednek. A másik ábra azt mutatja, hogy 10 évvel később, Amerikában 78-ban, Nagy-Britanniában 88-ban vezették be ezt a kombinált oltást. (MMR oltásról van szó.) Hajszálpontosan megegyező a meredeksége a két görbének, pedig egy óceán és 10 év választja el egymástól a két jelenséget. Ez nagyon szépen mutatja, hogy itt valamilyen immunrendszert ért bántalomról van szó. Egyértelmű az amerikai szakirodalom közlése alapján, hogy az autizmust egy biológiai problémaként kell megközelíteni. Tehát számítógépes hasonlattal élve, a pedagógia csupán a szoftverét jelenti a kezelésnek. Nagyon fontos, el nem hagyható, és nem elhanyagolható része, de bármilyen jó egy szoftver, ha nem jó a számítógép, az a szoftver nem fog rajta működni. A hardvert a megrongálódott idegpályák jelentik.

 

Dr. Endrődi László: Ha szabad közbe szólni egy pillanatra. Csak annyit szeretnék mondani, hogy az emberek nagyon sokszor összehasonlítják az emberek idegrendszerét a hardverrel, csak az a különbség, hogy a hardvernek nincs érzelme, nem érez semmit. Tehát, ha fogok egy fejszét, belevágok, mondjuk egy kompjuterbe, az nem érez. Viszont nekünk embereknek, vannak érzelmeink. És itt van a különbség, egy hatalmas nagy különbség, vagyis nem szabad összehasonlítani a befogadott anyagok kódolást az agyban, és az agy öröklődéses  információit. Tehát, hogy miket hordozunk a génjeinkben, ezzel szemben agyunk hogyan kódolja a befogadott információkat.

 

Dr. Ugrai Tamás: Köszönöm ezt a nagyon értékes kiegészítést és ott folytatnám a gondolatot, hogy a megrongálódott idegpályáknak és neurotranszmittereknek, vagyis ingerület átvivő anyagoknak helyretétele a kulcsfontosságú kérdés. Így fogalmaz név szerint Bradstreet, hogy a megrongálódott idegpályák helyretétele képezi az autizmus hardverkezelését. Amíg ezt nem végezzük el, addig a szoftver nem tud megfelelően működni. Egyébként az autizmust a higanymérgezés és egyéb háttérszennyeződés által a kora kisgyermek vagy már a magzati korban kiváltott kóros immun és bélfelszívódási zavarokból eredő anyagcsere betegségnek tartjuk. Tehát itt látszik ezen az egy mondaton, hogy ez egy olyan anyagcsere betegségről van szó, ami a bélben kezdődik, a kóros felszívódási viszonyok váltják ki. Ezáltal olyan anyagok kerülnek a szervezetbe, amik megzavarják a szervezet szabályzó működését. A belső környezet egyensúlya megváltozik. Megváltozik a vérnek az összetétele, megváltozik a sejtek közötti folyadék összetétele, és a sejten belüli összetétel.

 

Az orvosi szakirodalomban megfelelő mennyiségű adat áll rendelkezésre, ami alátámasztja, hogy: az autimust biológiai, orvosi problémaként kell megközelíteni! Nyolc éve az Egyesült Államokban és más fejlett országokban az élvonalbeli kutatások tárgya az autista gyermekeknél megfigyelhető kóros immunológiai és anyagcsere eltérések vizsgálata, kezelése.

 Az autizmus a higanymérgezés és egyéb háttérszennyezés által kora kisgyermek vagy már a magzati korban kiváltott, kóros immun- és bélfelszívódási zavarokból eredő anyagcsere betegség. Vagyis az egészséges szervezetre jellemző homeosztázis (a belső környezet egyensúlya) helyett az autistákban patológiás vérfolyadék, sejtközötti és sejten belüli, állandósult kóros összetétel áll fenn.

Jelen tudásunk szerint az autizmus a legösszetettebb, gyermekkorban kialakuló megbetegedés, mert a higanymérgezést,– allergiát és egyéb immunbetegségeket, –bélfelszívódási zavarokat, – kóros baktériumok, gombák, paraziták abnormis túlsúlyát a bélben, valamint a kóros anyagcsere funkciókat és a szintén kóros mértékű szerves vegyületek és nehézfémek (pl. higany, ólom, stb.) folyamatos lerakódását foglalja magába.

Az ebből származó állandósuló kábítószerszerű és pszihoserkentő mérgezés továbbá a sejten belül állandósuló romboló hatású tejsav és citromsav mérgezés, valamint abnormis idegélettani funkciók, és az ideg-immunológia rendellenes működése a kórmeghatározó kritériumai.

 

Ezt nem is lehet tömörebben megfogalmazni ennél, mert beszéltük Endrődi doktorral, hogy valami elhagyható-e ebből a definicióból, de nem hagyható el, sőt még hozzátehető, amit mondtál, a neurotranszmitterek kóros működése, ami gyakorlatilag az idegélettani funkcióknak a kóros működését foglalja magába. Ez a definció, amit most elmondtam, érzékelteti, hogy egy mennyire hihetetlenül bonyolult egy összetett egy immunológiai megbetegedés, egy bélfelszívódási megbetegedés, a méreganyagok csökkent kiürítése, következményesen fokozott lerakódása a szervezetben, ami a későbbiek során óriási problémát tud okozni, amikor a szöveti raktárak megtelnek és több szerves kemikáliát már nem képesek magukba itatni, magukba szívni a szöveti raktár és ekkor a vérben megemelkedik a szerves kemikália szint. A szerves kemikáliákról érdemes egy szót ejteni, ugyanis olyan élelmiszer-struktúrában élünk, a hipermarketek és a külföldi élelmiszerek fogyasztása következtében, amiről majd Endrődi doktor jobban fog tudni beszélni, én most csak érintőlegesen mondom el, hogy ez a rengeteg E-típusú vegyület, amit fogyasztunk, kora kisgyermekkorunktól kezdve, és fogyaszt kezdjük ott az anya, amikor  terhes akkor is, hiszen ugyanazt a táplálékot fogyasztja a terhesség 9 hónapja alatt is. Igazolt, hogy ezek a vegyületek átszívódnak a bélnyálkahártyán, akár egészséges a bél, akár valamilyen okból, például egy korábbi parazita fertőzés, vagy egy súlyosabb bélfertőzés miatt megsérült, egy úgynevezett szivárgó bél szindróma alakul ki. Ez a szivárgó bél szindróma kémiai koncentráció tekintetében a vérben azt jelenti, hogy magasabb ezeknek az anyagoknak a szintje, annál a szintnél, ami még biztonságos, ami még nem okoz problémát.

Na, most a magzat, amikor fejlődik, ebben a szerves kemikália környezetben fejlődik, így az építőköveit a szervezetének, a zsírokat, a fehérjéket, a szénhidrátot, a nukleinsavat megkapja, és ezen kívül még megkapja folyamatosan a szerves kemikáliákat is, ami kutatások szerint ötszörte mérgezőbb a magzat fejlődő szervezetére, és kitüntetten az agyban rakódnak le, különösen a nehézfémek, már magzati korban. Ezért van az, hogy a minamatai, a higanymérgezés kapcsán az anyák – határérték alatti higanymérgezésről van szó a felnőtt szervezetre – nem is betegedtek meg, viszont a gyermekeik olyan súlyos változásokkal jöttek a világra, aminek a tünetei hajszál pontosan a higanymérgezéssel egyeztek meg. Az amerikai kutatások igazolták azt, hogy a higanymérgezés és az autizmus tünetei hajszálpontosan megegyeznek egymással biokémiailag, ideg-élettanilag ideg-anatomiailag és immunológiailag. Tehát, semmi különbség nincs, vagyis az autizmus nem más, mint higanymérgezés, az arra genetikailag fogékony gyermekeket érintően.

 

Műsorvezető: Hogyan kapcsolódik ide az MMR-védőoltás?

 

Dr. Ugrai Tamás: Az MMR-védőoltás úgy kapcsolódik ide, hogy egy immunológiai gyengülési folyamat lánc indul el. Tehát az első gyengülési pont az, amikor a magzat egy szerves kemikália környezetben fejlődik. A vér közvetítésével. Ezért fogalmaz az amerikai szakirodalom úgy, hogy az emberi vér szennyezettsége. Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy tartsd tisztán a véredet, ne fogyassz olyan kemikáliát, olyan tartósítószeres ételt, aminek hatására a véredben magasabb lesz a kemikália szint, mert ez a magzatba beszívódik, és egy beteg gyereket fogsz szülni.

Ez a betegség nem azonnal észlelhető megbetegség, ugyanis két dolog történik a szerves kemikáliával.

Egyrészt lerakódik a magzat szervezetében. Ez is amerikai adat, hogy 5 gyermekből négy a megengedettnél magasabb szerves kemikália-szinttel jön a világra. Az ötödik is mérgezett, csak éppen nem éri el a határt.

 

Dr. Endrődi László: Csak annyit szeretnék mondani, hogy amikor bent voltam az egyik iskolában, és tartottam nekik egy egészségügyi előadást, akkor megkérdeztem, hogy hányan vannak asztmások, allergiások, stb. az egész osztályban? Erre 80 %-a feltette a kezét. Mondtam nekik, hogy ez lesz az első, úgynevezett rövidebb élettartamú generáció, tehát le fog rövidülni az életük. A kemikáliák miatt az életük rövidebb lesz, mint a szüleiké. Tehát ez lesz a legelső felnövő társadalom, - a mostani 10 éves - akiknek pontosan ezek miatt rövidebb lesz az életük.

 

Dr. Ugrai Tamás: Egyértelműen rövidebb lesz az életük, hiszen az immunműködés meghatározza a daganat elleni védekezést is. Ez az immunrendszer gyengülés a másik tényező az előbb említett szerves kemikália lerakódás mellett. Egyébként, amit Endrődi doktor mondott, azt nagyon jól példázza ez az ábra, ami a környezetszennyezés és az autizmus gyakoriságának teljes összhangját mutatja. (Ábra bemutatás történik ami a környezet szennyezés mértékét igazolja az autizmus földrajzi gyakoriságával az USÁ-ban)  

Tehát, mennél szennyezettebb a környezet, annál nagyobb az autizmus gyakorisága. Beszéltük, hogy New York 150 km-es sugarú körzetében nem szabad halat fogni és megenni azt. Ez 300 km átmérőjű kört jelent. Ha Magyarországot körösítenénk, akkor ez nagyjából Magyarországnak megfelelő terület lenne, ahol nem szabad halat fogyasztani.

 

A kérdés úgy szólt, hogy hogyan jön össze a higany, az MMR oltás és az autizmus.

A környezetszennyezés, a szerves kemikália és a nehézfémek együttes  hatását jelenti. Ezek az immunrendszer a fejlődését, ebből eredően későbbiekben a működését is megváltoztatják Tehát a magzati gyengébb immunrendszerrel születik. Tehát az első kategória az anyai szivárgó bél, ez indítja el a kóros folyamatot. A második a gyenge immunrendszer. Ezt nagyon egyszerűen úgy lehet elképzelni, hogy a 9 hónapra megszületett babának az immunrendszere csak mondjuk 7 - 7,5 hónapos.

 

 

Olyan idegrendszeri, súlyos idegrendszeri

2005-re minden gyógyszerből kivonták a timerozált, ez egy higanytartalmú vegyület. A higany egy immungyengítő tényező. Az immunrendszer fejlődését akadályozza, sok-sok immunológiai problémát eredményez.

 

Dr. Endrődi László: És idegrendszerit is.

 

Dr. Ugrai Tamás: Az idegrendszert is természetesen. Az immunológiai vonal mellett maradva a születéses gyenge immunrendszer a higany által tovább gátlódik, vagyis érési fejlődésében akadályozva van. Ez az immunológiai károsodásnak egy harmadik állomása. Első volt tehát a szivárgó bél, második a következményes gyenge immunrendszer, a harmadik tényező a higany. Erre jön az MMR oltás (Mumpsz, Morbilli, Rubeola) negyedik tényezőként.

 A kanyaróról réges-régen tudjuk, - legalább 30 éve - hogy ritka esetben olyan idegrendszeri súlyos, krónikus agyvelőgyulladást (Encephalomyelitis chronica-t) tud előidézni, aminek nem bakteriális, hanem immunológiai komponense van. Ráadásul nem jelennek meg a klasszikus kiütéses tünetek a bőrön, hanem az agyi immunológiának a tünetei jelennek meg.

Mit jelent ez? Lassabban fejlődik a myelin hüvely, tehát a fejlődési üteme elmarad. Egyébként a higanynak, ahogy Endrődi doktor mondta, idegrendszeri károsító hatása is van. Tudjuk hogy a higanynak a szervezetre nézve rengeteg károsító hatása van. Ezek közül, a kb. 40 közül csak egyik az idegrendszeri. Ezt most nagyítsuk ki!

Az idegrendszer károsító hatásai: gátolja az idegsejt nyúlványképződését, gátolja az idegsejtek nyúlványainak a kapcsolódását, az úgynevezett szinaptikus összeköttetések kialakulását, az adhéziós molekula hiánya miatt, gátolja a velőhüvely megfelelő ütemű és mértékű fejlődését, gátolja az idegsejteknek a vándorlását a középagyban, ami pedig egy egyedfejlődési fő vonás, ezzel függ össze a szemkontaktus zavar, a beszédfejlődésnek a zavara, az érzelmi működésnek a zavara. Erre még jönnek sok-sok neurotranszmitter szabálytalanságok.

 

Ezen kívül gátolja a higany eltávolító enzimek, a glutatairon, a hemoxigenáz és a metallotionen stresszfehérjék működését az agyban.

A hatodik, az idegsejtek erőműtelepeinek, a mitokondriumoknak a működését lelassítja. Csak 20-30 %-os erővel működnek az autisták idegsejtjeinek a mitokondriumai.

Erre jön az MMR oltás. Előtte tudjuk, hat higanydózist kaptak a gyerekek. Három-négy-öt hónapos korban kapták a Di-Per-Te és ehhez a heamophilius influenza oltást, ami mind ugyanennyi mennyiségű higanyt tartalmaztak. Mindezt a 15 hónapos kori MMR oltás előtt kapták.

Tudni kell, hogy aki érzékeny a higanyra, annak teljesen mindegy, hogy mennyit kap belőle az oltásokkal. Az a higanyérzékenység tüneteit fogja mutatni. Többek között az immunrendszere észrevétlenül visszamarad a fejlődésben. Ugyanis ez semmilyen módon nincs vizsgálva.

Az MMR oltás kanyaró komponense egy hatékony szupresszor, azaz immunelnyomó. Így az immunrendszer fejlődését tovább károsítja. Azt a vonalat, ami az úgynevezett helper1 és helper2 érési fázis egymás után, tehát egyszerűség kedvéért egy a és egy b vonal. Ennek a dinamikus működése és szabályozása szükséges ahhoz, hogy jól működő immunrendszer alakulhasson ki. A higany és a kanyaró ezt megfordítja. A megfordításnak a klinikai tünete úgy jelentkezik, hogy egy dysimmun - autoimmun állapot alakul ki.

Ezért mondjuk azt az autizmusra, hogy a pedagógiai megfogalmazással ellentétben, (vagy mellett, vagy hátterében) ami egy tünetcsoportosítás, az autizmus egy dysimmun-autoimmun állapot.

 

 

Mv.: Doktor úr, egy rövid kérdésre van még időnk. Gyógyítható a betegség? Illetve Magyarországon hogyan ismerik ezt el?

 

Dr. Endrődi László: Igen, Magyarországon ez a betegség természetesen gyógyítható. Én tulajdonképpen azt csináltam, amikor lefektettem a kezelését, akkor első pont volt a keláció, azaz kihozni a nehézfémeket, amik le vannak rakódva ezekben a gyerekekben. Ez az egyes pont.

A második pont, mivel hatalmas morfinmennyiség van bennük felhalmozódva, a saját szervezetük termeli ezt a morfint, ezt is meg kell akadályozni, hogy a szervezetük morfiumot állítson elő. Tulajdonképpen itt jön elő a kazein és a gluténmentes diéta.

A harmadik része pedig a kiegészítők, amik egyértelműen nélkülözhetetlenek.

A negyedik pedig a pedagógiai fejlesztés. Ez a négy pont, ami rendkívül fontos ezeknek a gyerekeknek. Ha az egyik pont kimarad, akkor sajnos ezeket a gyerekeket nem lehet kezelni.

Ha a négy pontot betartjuk, akkor ezzel a négy ponttal igen, lehet ezeket  a gyerekeket kezelni, helyrehozni, sőt, most egy kicsit úgy fogok fogalmazni, hogy igen, ki lehet őket hozni az autizmusból. De nem mindegyiket.

 

Műsorvezető: Ez mitől függ?

 

Dr. Endrődi László: Ez attól függ, hogy az immunrendszere milyen roncsoláson ment át. Ha nagy roncsoláson ment át az egész immunrendszere, és az egész szervezet, akkor jóval nehezebb és sok esetben a szülők türelme is elmegy. Mert például egy glutén-kazén-mentes étkezés sok esetben eltarthat 2-3 évig. Egy ilyen gyereknek a kezelése eltarthat 5-6 évig. Ez azért van, mert a szervezet kb. 5-6 éven keresztül épül fel, és újul meg. Nem úgy, mint a vérsejt, ami 12 hét után újra felújul, mert van egy önpusztítási mechanizmusa. Ezeknek a sejteknek vagy áteresztő, átadó képessége. Ezeket mind fel lehet használni, hogy a gyereket kihozzuk az autizmusból.

 

M.v: Köszönjük szépen, hogy eljöttek, még vissza fogunk térni erre a témára. Tudnának mondani egy Internet címet, ahol a nézők utána tudnának nézni a témának?

 

Dr. E.L.: Nekem van egy internetes elérhetőségem, amin a kérdésekre válaszolni tudok. drlaszloendrodi @freemail.hu.

 

Dr. U.T. : Én egy Web-lap címet tudok mondani.

Most a nézőkben nyílván fölvetődik a kérdés, hogy mi lesz az MMR oltással? Mindenképpen hozzá kell tenni azt, hogy a védőoltások beadása előtt, tekintve, hogy nem ismerjük az immunrendszert, mindenképpen tiszteletben kell tartani azt, hogy ha megvan a hajlam arra, hogyha allergiások a szülők, akkor ott csak immunológiai vizsgálat után szabad dönteni a védőoltás beadásáról. Mert ez egy olyan, mint egy leejtett tojás. Ha széttört, akkor már sokkal nehezebb összerakni, mint megakadályozni, hogy széttörjön. Tehát magát az eseményt, a végzetes beavatkozást, az adott gyerekre nézve kell megelőzni, egy olyan vizsgálattal, amire ma már Magyarországon meg van a lehetőség, immunrendszer T-sejt alosztály vizsgálattal.

A másik az, hogy a Japánok például két év alatt nem oltanak azért, hogy az immunrendszer megfelelően ki tudjon fejlődni, és akkor már biztonságosabb a kanyaró oltás beadása.

 

Tehát mi nem az oltások ellen vagyunk, ezt nagyon szeretném hangsúlyozni! Hanem a megfelelő, körültekintő, a szervezetet nem ártó beadási mód mellett érvelünk. Ugyanis alapvető orvosi elv, hogy ne árts az orvosi beavatkozással! Ezt mindenek fölött szem előtt kell tartani, és semmiféle hivatkozás nem ütheti felül azt, hogy egy gyermeket, és ezzel együtt a családját egy nyomorult, testi és szellemi nyomorékká tegyenek. Gyakorlatilag az autisták vegetatív lényekké válnak, ezt idézzük elő! Erre nincs orvosi felmentés!

 

Műsorvezető: Köszönöm szépen! Kedves nézőinknek köszönjük a figyelmüket, viszontlátásra.

 

Székesfehérvár, 2007. november 05.

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!