T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
2008.11.14. Lánhíd Rádió

A szerves kemikáliák magzatkori hatásairól

 

Riporter: A telefonvonalban van dr. Ugrai Tamás belgyógyász, aki tulajdonképpen rájött arra, hogy nem csak felnőtt korban ártanak a mérgek, hanem már magzati korban is, és ezért egy kezdeményezéssel kíván élni.

 

Dr. Ugrai Tamás: Jó napot kívánok, tiszteletem. Valójában nem én jöttem rá! Ezek amerikai kutatási eredmények. Ott évi több, mint 100 millió dollárral kutatják most már 10 éve a rohamosan növekvő, gyermekkorban jelentkező agyműködési zavarokat, úgymint a tanulási képesség csökkenést, a hiperaktivitást, figyelem zavart, és az autizmust. E területen négy éve együtt dolgozom amerikai kutató és ke- zelő orvos barátommal, a természetes hatóanyagokkal gyógyító dr. Endrődi Lászlóval.

 

A következő számok ismeretesek; Ezek  magyarországi adatok lesznek:

 

1.     2001-ben 20 ezer, 2007-ben 80 ezer autistát ismertek el, tehát hat év alatt 60.000 fő a növekedés.

2.     A hiperaktív gyerekek száma pedig 10 évvel ezelőtt egy-két százalék volt, jelenleg 17 % körül tart.

3.     A tanulási képesség zavarral küzdők száma egy év alatt 5.500-ról 22.000-re növekedett.

 

A mi jól felfogott feladatunk az, hogy egy olyan jelenségnek a nyomára kell jutnunk, aminek meg van az oka. Ez az ok pedig a környezetszennyezés. Rengeteg olyan szerves kemikália és nehézfém van a környezetünkben, a talajban és sajnos a vízben is, - mert nem mindenre szűrik az ivóvizet - ezen kívül az élelmiszerekben, a nyugati piacról behozott sok–sok élelmiszerben rengeteg olyan E-típusú tartósítószer van, aminek a magzatfejlődést erősen befolyásoló és károsító hatása lehet.

 

Igazolt az, hogy északon a Spitzbergákon a jegesmedvék agresszivitásának a hátterében egymilliószoros kemikália szennyeződést mutattak ki, elsősorban DDT-t, ismertebb nevén Matador-t, illetve PCB-t. Ezek lerakódnak a csúcsragadozó szervezetében A közvetlen alatta lévő fóka tele van kemikáliával. A jegesmedvék 95 %-ban fókát esznek. Egyre több fiatal hím jegesmedve válik agresszívvé. Az utóbbi években számos kutatót, túristát megtámadtak, és megöltek.

 

Az embervizsgálatok azt mutatják, hogy ezek a számok, amit az előbb felsoroltam riasztóan nőnek!

 

Ez nem csak egyszerűen környezetvédelmi kérdés, hanem egy drámaian súlyos gazdaságpolitikai kérdés is, hiszen a beteg gyermekek soha nem fognak munkába állni. Egy autista, egy figyelem zavaros, egy tanulási képesség zavarral küzdő számára szinte lehetetlen az elhelyezkedés. Mindennek sajnos van még egy csapdája, hogy amikor diagnosztizálják ezeket a zavarokat kb. 5 éves korban, hat évvel korábban kezdődik a probléma. Ugyanis a legérzékenyebb sérülési fázis a magzati kor. Az

 

 

 

 

anya, amikor táplálkozik, fogyasztja a különböző kemikáliás ételeket. Az ő szervezetét nem befolyásolja annyira hátrányosan, viszont a fejlődő magzatét igen. Amikor egy magzat akkora, mint egy cserebogár pajor, és az idegrendszere nem nagyobb, mint egy bors, vagy egy borsó szem, akkor ezek a kemikáliák, a kutatások azt mutatják, hogy a hormonrendszernek, az idegrendszer fejlődését, szerveződését irányító hormon- rendszernek a működését zavarják meg, és az idegrendszer nem megfelelően alakul ki. A részletekbe most nem mennék bele, hogy milyen receptor és milyen neurotransznmitter zavarokon keresztül történik mindez.

 

Riporter: Azt is szeretnénk megkérdezni Öntől, hogy a génmanipulált élelmiszerekről mi a véleménye?

 

Dr. Ugrai Tamás: A génmanipulált élelmiszereknek az a veszélyessége, hogy a különböző fajokból az allergiás készséget összevonhatják. Tehát, hogyha valaki érzékeny egyik másik vagy harmadik növényre, gyümölcsre, és ezt egy növénybe összemanipulálják, akkor attól a növénytől háromszoros érzékenység léphet fel, mert az érzékenységet is összemanipulálhatják vele. Növelve az allergia hajlamot. Ez az egyik.

 

A másik az, hogy a kutatások azt mutatták, hogy a génmanipulált termékekkel etetett kísérleti patkányok feleannyi ideig éltek. Tehát, az életkort is jelentősen lerövidíti. Hogy a telomérrel ez hogy áll kapcsolatban, ezt most nem fejtem ki, de nyilvánvalóan befolyásolja a telomért, ami az életkornak a hosszúságát határozza meg.

 

Inkább térjünk vissza oda, hogy ezek a szerves kemikáliák sajnos nem csak direktben akadályozzák, és gátolják a magzat fejlődését, hanem igazolták azt, hogy a kromoszóma állományt is reverzibilisen, hangsúlyozom reverzibilis módon képesek blokkolni. Erre igazolás, hogy a blokkolódás feloldható homeopatiás szerekkel. Például: anyának Amerikában, aki terhesség előtt sárgaláz-oltást kapott, autista gyereke született. Miután végigmentek a születés utáni és a magzatfejlődés alatti ártó tényezőkön ebben a két szakaszban nem kaptak eredményt, mert nem változott a gyermek állapota, hiába mentek végig mindenen. Következett a terhesség előtti korszak, és akkor a sárgaláz homeopatiás szerével, amit a gyereknek odaadtak, a gyerek rendbe jött az autizmusból. Ezt Tinus Smidt, világhírű homeopatha orvos közölte, ill. mondta el Magyarországon májusban.

 

Riporter: Azt szeretném még megkérdezni Öntől, hogyan lehet ez ellen a kemikália szennyezés ellen védekezni orvosi módon, ha már az élelmiszereket nem tudjuk szűrni?

 

Dr. Ugrai Tamás:  Erről beszéltünk az amerikai orvos barátommal, New Yorkban négy éve folyik terhesség előtt a nőknél kemikália szűrés. Az emberi vér tisztasága egy fogalom: tartsd tisztán a véredet, ne fogyassz túl sok szerves kemikáliát, mert a méhlepényeden át a magzatodba kerül, és egy beteg gyereket fogsz szülni.

 

Riporter: Köszönjük szépen Ugrai Tamásnak, hogy a rendelkezésünkre állt, innen folytatjuk majd a zene után, a Földművelésügyi Minisztérium illetékesével.

 

Köszönöm én is, viszonthallásra.

 

2008. november 14.                                                          Magyar Nemzet-lánchíd rádió

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2021. November
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM