T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
A kötelező védőoltásokról döntött az ABl!!!!!
A kötelező védőoltásokról döntött az AB
Nem először írunk a védőoltásokról, és arról is beszámoltunk, amikor ebből bírósági ügy lett, és persze mindig kötelezték a szülőt, hogy oltassa be a gyermekét. Az sajtóban nagy port felverő ügy az Alkotmánybíróságon landolt. Idén júniusban döntöttek az alkotmánybírák. Hogy ez mit jelent, arról olvassák el Benda Judit írását, mely először az Ezo tér c. magazin augusztusi számában jelent meg.

A védőoltások* nagy érzelmeket kavaró kérdésében döntött nyár elején az Alkotmánybíróság. A döntés kissé enyhíti a megtorló intézkedéseket, amelyek a kötelező védőoltásokat megtagadó szülőket fenyegették mindeddig. Ha a szülő úgy határoz, hogy nem akarja oltatni gyermekét, a törvény a jövőben jogorvoslási lehetőséget biztosít számára. Ez azt jelenti, hogy míg eddig "a védőoltást elrendelő határozat - jogorvoslat lehetőség nélkül - azonnal végrehajtható volt", addig a jövőben a szülő bírósághoz fordulhat, és a hatóságok a bírósági ítélet megszületéséig a szülőt nem bírságolhatják meg. A szülő a bírósági eljárás során emellett lehetőséget kap arra, hogy egészségügyi vagy szakmai kifogásait a bíróság elé terjessze. Az Alkotmánybíróság elvetendőnek találta továbbá azt a felfogást, hogy "a gyermekeknek és szüleiknek lényegében nincs más teendőjük, mint hogy engedelmeskedjenek a járványügyi hatóságok rendelkezéseinek". Az Alkotmánybíróság a törvényhozóknak jövő év márciusáig adott időt az ezt szabályozó törvények kidolgozására.

Ami azonban nem változik: a védőoltások kötelezőek maradnak. 

Nyugat-Európa nagy részén ugyanakkor nincsenek ilyen kötelező oltások: Németországban például azokat az alkotmányosan biztosított testi sérthetetlenség megsértésének tekintik. Mindössze három állam - Belgium, Franciaország, Olaszország - ír elő kötelező oltásokat: Belgium egyet, a másik két állam négyet-négyet, de különbözőeket. Ezeken kívül csak ajánlott oltások léteznek, az ajánlások azonban országonként eltérnek: a tüdőbaj elleni BCG-oltás például Európa nagy részén már nem szerepel ezen oltások között. Mindezek hátterében többek között az áll, hogy a WHO, az Egészségügyi Világszervezet, 1968-ban hatalmas méretű kísérletbe kezdett Indiában, hogy megállapítsa a BCG-oltás hatékonyságát. A kísérlet során Madras körzetében, egy kijelölt területen mindenkit, mintegy 360 ezer, egy hónapnál idősebb embert oltottak be a BCG-vakcinával, illetve placebóval. A több éven át folyó vizsgálat eredménye lesújtó volt. Az oltás nem nyújtott védelmet a tüdőbaj ellen - állapítja meg a hivatalos közlemény (Bulletin of the WHO, 57(5):819-827). A tüdőbaj megszűnésének oka tehát nem a védőoltásokban, hanem a jobb életkörülményekben keresendő. Ez azonban a legtöbb fertőző betegségre egyformán igaz. 

A német, angol és amerikai járványügyi statisztikákból egyértelműen kiderül, hogy a járványosan előforduló fertőző betegségek okozta megbetegedések száma a lakosság életkörülményeinek javulásával párhuzamosan csökkenni kezdett már az oltási programok bevezetése előtt: a jobb lakás- és munkakörülmények, a higiéné fejlődése, a csatornázás, a tiszta ivóvíz, az elegendő és jó minőségű táplálék együttesen járultak hozzá ezen betegségek visszaszorulásához. "Csak a táptalaj számít, nem a kórokozó" - állapította meg élete vége felé Louis Pasteur, a védőoltások egyik atyja. Pasteur kezdetben úgy gondolta, hogy minden fertőző betegséget a szervezetet megtámadó, kívülről behatoló mikrobák okoznak. Halála előtt visszavonta ezt a nézetét és elismerte, hogy a belső környezet a betegségek kulcsa: a szervezet ellenálló-képessége felelős azért, hogy a betegség mennyire lesz súlyos lefolyású; nem pedig a kórokozók jelenléte.

A védőoltások tana mindezek ellenére dogmává merevedett és még a hivatalos, tudományos ellenérvek tucatjai sem képesek legyőzni ezt a "hitet". A kérdés azonban semmiképpen sem olyan egyértelmű, mint amilyennek látszik. Az oltások hatékonysága nem csak a BCG-oltások esetében kérdéses. Számos himlőjárvány bizonyítja, hogy a beoltottak éppúgy megkapják a betegséget, mint a be nem oltottak. A kanyaró, a járványos gyermekbénulás, az influenza elleni védőoltások, illetve az állatgyógyászatban használt száj- és körömfájás elleni oltás hatékonysága szintén kérdéses.

Az oltásoknak számos mellékhatása is lehet: allergiák, autizmus, a legkülönbözőbb idegrendszeri bántalmak, asztma, cukorbaj vagy bölcsőhalál. Viera Scheibner ausztrál kutatónő az oltásokkal egy úgynevezett "Cotwatch", azaz "bölcsőfigyelő" készülék kapcsán került kapcsolatba, amelynek kifejlesztését olyan szülők számára kezdeményezte, akik újszülött gyermekeik légzését akarták ellenőrizni. Az első 150 készüléket kipróbálás végett azzal a kéréssel adták kölcsön, hogy a készülékkel mért adatokról folyamatos tájékoztatást kérnek. A mérésekből kiderült, hogy a csecsemőknek akkor válik laposabbá a légzése, ha valamilyen stressz éri őket. Ilyenkor a csecsemők nem hagyják abba a légzést, csak nagyon laposakat lélegeznek, majd enyhe ingerre ismét normálissá válik a légzésük. A légzés alvás közben laposodik el, a stresszt pedig külső és belső tényezők egyaránt előidézhetik: egy új fog kijövetele éppúgy, mint egy meghűlés, amelynek kitörése előtt két nappal észlelték a laposabb légzést. A kísérletben megdöbbenten tapasztalták, hogy a DiPerTe oltás is egyértelmű stresszt jelent a csecsemők számára, amely az oltás után 45-60 napig is eltart, és így közvetlen okozója lehet a bölcsőhalálnak. A bölcsőhalálban elhunyt csecsemőkről kapott információk megerősítették ezt a gyanút. 

Viera Scheibner ezután komoly kutatásba kezdett az oltások területén, és összegyűjtött minden fellelhető szakirodalmat a témáról. Könyvének előszavában a következőképpen foglalja össze véleményét az oltásokról: "Az oltások - beleértve csecsemőkori oltásokat is -, azon túl, hogy nem védenek a fertőző betegségek ellen, több szenvedést és halált okoznak, mint bármely más emberi tevékenység az orvostudomány teljes történetében. Évtizedekig fog tartani a gyermekkori oltások okozta katasztrófák következményeinek feldolgozása. Valamennyi védőoltást azonnal be kellene szüntetni, mellékhatásaik áldozatainak pedig megfelelő kártérítést kellene biztosítani." 

Kemény szavak, csaknem tizenöt évvel ezelőttről. Azóta sem kell megkérdeznünk sem orvosunkat, sem gyógyszerészünket a védőoltások kockázatairól és mellékhatásairól. 

 

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2021. Május
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.