T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Autizmus és az oltásokban levő higany: Az autizmusjárvány

Az Egyesült Államok Kongresszusa felülvizsgálta a védőoltások biztonságosságát (2002)

Autizmus és az oltásokban levő higany: Az autizmusjárvány

 Autizmus: a higanymérgezés új formája

 

Leírhatatlanul nagy fájdalom, amikor egy kisgyermek egészségesen születik, gyönyörűen fejlődik, elkezd beszélni, örömet - boldogságot sugároz környezetének, majd mindez hirtelen megszakad. Egyszer csak nem beszél többé, nem néz a szemünkbe, válogatni kezd az ételek között: gyümölcs és más színes étel helyett mohón elkezdi enni a szénhidrátot. Hiperaktívvá, gyakran agresszívvé válik, éjszaka nem alszik. Nem figyel a környezetére, néha indokolatlanul nevet, máskor ököllel, kétségbeesetten a fejét üti külső ok nélkül. Múlnak az évek, de változatlanul nem beszél, és nem válik szobatisztává sem. Bölcsőde, óvoda nem fogadja be eltérő viselkedése miatt, iskola számára nincs, mert ő súlyos autista.

Összefoglalás:

Az autizmus egy olyan tünetegyüttes, amelyet a szociális, érzékelési és kommunikációs zavarok, rutinszerű viselkedés és szokatlan mozdulatok jellemeznek. Egy idegfejlődési betegség, „az idegsejtek szervezettségének betegsége.” A legtöbb autista gyermek legalább néhány hónapos vagy egy éves koráig normálisan fejlődik. Ezután következik be a hanyatlás, azaz a képességek elvesztése vagy a fejlődés leállása.

Az autizmus felfedezése és gyakoriságának növekedése tükrözi a thimerosal bevitelét és elterjedését az oltásokban. Ennek a tartósítószernek a 49,6%-a etilhigany. Higannyal való érintkezés olyan immunrendszeri, érzékelési, idegélettani, mozgásközponti és viselkedési zavarokat okozhat, mint amelyek meghatározzák az autizmust, vagy ahhoz kapcsolódnak. A hasonlóság kiterjed az ideganatómiára, a neurotranszmitterekre és a biokémiára is.

Mivel az autizmust és a higanymérgezést hasonló tünetek és élettani rendellenességek jellemzik, és mivel az oltásokban higany van, ezért feltételezték azt, hogy az autizmus regresszív formája tulajdonképpen a higanymérgezés egy másik változata.

Az FDA (Amerikai Élelmiszerügyi és Gyógyszerészeti Hivatal) és az AAP (Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia) felfedte, hogy az oltásokon keresztül a gyermekeknek beadott higany túllépi a biztonsági előírásokat (1999). Az oltásokkal a gyermekek szervezetébe bekerülő higany és az autista tünetek jelentkezésének időpontja egybeesik.

Az autizmus minden fő jellegzetessége a dokumentált higanymérgezések közül többnél előfordult. Higanymérgezésre utalnak azok a szülői beszámolók is, melyek szerint autista gyermekeik hajában és vizeletében mérhető higanymennyiséget találtak. Így az autizmus eleget tesz a higanymérgezés kórmeghatározásához szükséges fő kritériumoknak: megfigyelhető tünetek, ismert érintkezés a tünetek megjelenésének időpontja körül és észlelhető mennyiség a biológiai mintákban.

A kilencvenes évek végére a megbetegedés járványügyi méreteket öltött az Egyesült Államokban.

Az ezirányú járványtani kutatások fényében igazolódott a thimerosalt tartalmazó gyermekkori oltások és az idegfejlődési rendellenességek és szívbajok közötti kacsolat.

Reméljük, hogy a thimerosal teljes kivonása a gyermekkori oltásokból hozzájárul majd az Egyesült Államokban tapasztalható tragikus, minden látszat szerint orvosi eredetű beszédzavar és autizmus-járvány megállításához.              http://www.geocities.com/egeszseg/higany_geier.html

Az Amerikai Szakhatóságok és a Kormány állásfoglalásai:

1.) Az amerikai Élelmiszerügyi és Gyógyszerészeti Hivatal (Food and Drug Administratoin, FDA) és az amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (America Academy of Pediatrics, AAP), a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) Oltási Reakciók Jelentési Rendszerének (Vaccine Adverse Events Reporting System, VAERS) adatbázisát, benne a bejelentett összes oltási reakciók részletes elemzését követően megállapították, hogy a gyermekkori védőoltások során a csecsemőkbe és gyermekekbe fecskendezett higany meghaladja a kormány által előírt határértéket akkor is, ha összesítjük az adagokat, és akkor is, ha egy-egy oltást nézünk.

2.) Az Amerikai Környezetvédelmi Intézmény (EPA) szerint a különböző életkorokban beadott oltásokban levő higanyadagot figyelembe véve, az átlagos súlyú amerikai csecsemő születéskor a megengedett higanydózis 38-szorosát, 2 hónaposan a 129-szeresét, 4 hónaposan a 96-szorosát, 6 hónaposan a 64-szeresét, 15 hónaposan a 24-szeresét és 60 hónaposan a 13-szorosát kapja az oltásokban.

3.) Az FDA kockázatfelmérése alapján 1999. július 7-én az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (America Academy of Pediatrics, AAP) és az Amerikai Közegészségügyi Szolgálat (US Public Health Service) kiadott közösen egy nyilatkozatot, melyben követelték a thimerosal oltásokból való kivonását.

4.) Az Amerikai Tudományos Akadémia (US National Academy of Sciences) Gyógyszerészeti Intézete  is (Institute of Medicine, IOM) úgy foglalt állást már ekkor, hogy a feltevés, miszerint a thimerosalt tartalmazó oltások kapcsolatba hozhatók olyan idegfejlődési zavarokkal, mint az autizmus, hiperaktivitás, figyelemhiányos hiperaktivitás és a beszédfejlődés késése, biológiailag lehetséges. A kellő megalapozottság érdekében sürgette a kutatások kiszélesítését.

5.) A Szövetségi Kormány részben ennek hatására, részben a megbetegedések járványmértékű növekedése miatt a félelemtől és a jövő generációjáért érzett felelősségtől vezérelve megemelte az autizmus kutatási költségét évi 75 millió dollárra! Közel 10 éve fokozott erővel kutatják az autizmus okait, összefüggéseit. Az élvonalbeli kutatások tárgya az autista gyermekeknél megfigyelhető kóros immunológiai és anyagcsere eltérések vizsgálata. /Magyarország nem végez ilyen irányú kutatásokat/

Autizmus konferenciákon a megkérdezett szülők 90 %-a válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy van-e olyan gyanújuk, hogy gyermekük állapotának regressziója egy védőoltás után kezdődött.

Nagy-Britanniában a szülők az autizmustól való félelmük miatt akkora nyomást gyakoroltak a hatóságokra, hogy a csecsemők nem kapnak többé higanyt tartalmazó tartósítóval ellátott oltást, jelentette be a Brit Egészségügyi Minisztérium.  (2004;2. InforMed)

6.) Az USA Nemzeti Akadémiájának Orvosi Intézete által delegált bizottság véleménye a higanytartalmú védőoltásokról:

 

A Nemzeti Akadémia Orvosi Intézetét kérte fel az USA Betegségmegelőzési Központja arra, vizsgálja meg, hogy a higanytartalmú tartósítószerrel készült védőoltások biztonságosak-e. Mivel a higany maga idegméreg, alapos a gyanú, hogy a gyermekek idegrendszerének fejlődésében rendellenességet okozhat.

A bizottság a következő eredményre jutott: a többféle oltást követően a higanynak a gyermeki szervezetbe jutó szintje meghaladja a még biztonságosnak tekinthető egészségügyi határértéket.

Megállapította: a gyermekek idegrendszerének fejlődésében rendellenességet okozhat, így a higany toxikusságát bizonyító adatok ismeretében és alapján helyénvalónak tartja a feltételezést.

A bizottság egyúttal beszámolt arról, hogy történtek lépések: az USA-ban 6 éves, és annál fiatalabb gyermekek oltóanyaga nem tartalmaz többé higanyt.

A bizottságnak az a véleménye, hogy ahol lehet, mindenhol ki kell iktatni ezt a veszélyforrást: azaz a higany tartalmú tartósítószert.

Forrás: az USA Nemzeti Akadémia Orvosi Intézete Bizottságának jelentése (pdf)

A Kormány Reformbizottsági Űlései

(Committee on Government Reform.)

7.) 2000 április 6-án az USA Képviselőházának Kormányzati Reformbizottsága (Government Reform Committee, U.S. House of Representatives) kétnapos meghallgatást tartott Wahingtonban az autizmusról, többek között az autizmus és az oltások közötti kapcsolatról. A reformbizottság elnöke Dan Burton képviselő volt, akinek az unokája szintén autista.

 

8.) 2001. április 25-én az USA Képviselőházának kormányreform-bizottsága előtt ismét meghallgatások történtek az elmúlt év kutatások eredményeiről. Ezek között legjelentősebb Bradstreet beszámolója volt, mely az autizmus kialakulásában, és fennállásában immunbiokémiai anyagcsere és idegrendszer működési zavarokat jelölt meg, azok következményeivel együtt.    

 

9.) 2002. június 18-án a Dan Burton kongresszusi képviselő személyében vezetett Kormányreformok Bizottsága (Committee on Government Reform) megvizsgálta a védőoltások biztonságosságának kérdéseit és a vakcinákkal kapcsolatos autizmus kérdését.

 

Mindezek eredményeként összeállt a kép, és röviddel ezután a

Kormány részéről is állásfoglalás született (2002 végén). Íme:

 

10.) Az orvosi szakirodalom és az amerikai kormány adatai szerint:

1. A spontán autizmust sokszor a zsenge korban a thimerosalban kapott higany okozza;

 

2. Ez a fajta autizmus egy fel nem ismert higany-szindróma

 

3. A thimerosal ártalmas hatása csak némely gyermeknél jelentkezik. A fogékonyság genetikai és nem genetikai tényezőktől függ.

 

Azóta a  kutatások  kiderítették,  hogy  a  fogékonyság  elsősorban  a  szervezet  nehézfém eltávolító

(elsősorban a higany) enzim rendszerének részben genetikai, és/vagy környezeti tényezők által meghatározott tulajdonságaitól, másrészt a szervezet aktuális immunstátuszától függ.

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2021. November
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM