T o m i k a_  h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
MEGHALLGATÁS 01.18.

 

2008. 01. 18.-án Dr. Lévai Katalin Európa parlamenti képviselő nyilvános meghallgatást tartott „Társadalmi Szolidarítás az Esélyegyenlőségért Autista Fiatalok és Szüleik Helyzetetáméban. Az eseményről felvételt készítettek az ATV, és az RTL Klub kamerái, valamint 4 fotóriporter.
 Véleményem szerint a vártnál kevesebb létszámmal képviseltették magukat az érintettek.
(szülők, pedagógusok, alapítványok, szervezetek…stb) Az egész létszám 80-90 fő volt.
A meghallgatáson jelen volt, többek között:
-Dr. Rapi Katalin szakállamtitkár, EüM.
-Dr. Balázs Anna Autizmus Alapítvány elnöke,
-       Rauh Edit szakállamtitkár, SzMM.
-       Béki Gabriella, országgyülési képviselő,
-Dr. Vidorné Dr. Szabó Györgyi országgyülési képviselő,
-       Devánszkiné Dr. Molnár Katalin Emberjogi és Gyermekáldozat alelnöke,
-Dr. Lukács Csilla Emberjogi Kommunikációs Alapítvány szakértő,
-       Horváth Péter Országos Fogyatékos Ügyi Tanács,
-       Nagy Gyöngyi OKM,
 
Még a meghallgatás kezdete előtt nyomatékosan megkérték Dr. Ugrai Tamást, hogy ne mondja el az előző „Hiperaktivitás” cimmel tartott meghallgatáson elmondott az autizmus orvos-biológiai megközelítése kapcsán a gyermekeink lépcsőzetes egészségkárosodásáról szóló külföldön már ismert álláspontját.(//gportal.hu/gindex.php?pg=25136339) Ez egy érthetetlen megközelítés volt, nekünk szülők számára.
A következőkben a különböző előadók mondták el rövid hozzászólásukat, álláspontjukat, majd ezek után két szülő, Szilvássy Zsuzsanna és Dr.Szilágyiné Dr.Erdős Erika mutatta be röviden saját esetét. Az elmondottak szépen tükrözték az autista gyermeket nevelő szülők mindennapi nehézségeiket, s az ebből kifolyólagos problémáikat, gondjaikat, és kilátástalanságaikat. A további hozzászólók is aggodalmukat fejezték ki autizmusban szenvedő gyermekeik, tanítványaik, ellátottjaik további sorsát illetően, ismerve az állam jelenlegi hozzáállását e fogyatékossági csoport problémáihoz, mindennapi gondjaihoz.
Többek között felmerült az
-Utazási költségtérítés,
-Lakóotthoni elhelyezés,
-Orvosi-fogászati ellátás,
-Szakképzett oktatók, nevelők, pedagógusok hiánya,
-Törvénysértések, s a törvények be nem tartása,
 
Elhangzott, hogy az érintett szervek tanácskoznak, s tárgyalásokat folytatnak a felmerült problémák megoldását illetően, úgy mint az utazási költségtérítés átszervezése, szakképzett nevelők képzése új speciális autizmus specifikus oktatások, szakképzések keretében iskolarendszerben. Lakóotthonok felépülésének támogatása. Orvosi szolgálat továbbképzése, autizmus célirányosan. Javaslatként elhangzott, egy központi diagnosztizáló intézmény felállításának lehetősége is, ahol több különböző szakember részvételével folynának a vizsgálatok, megelőzve a rossz felismerést, s ez által a félrekezelés lehetőségének kiküszöbölését.
 
Viszont ugyanitt el kell mondani, hogy intézmények működése került veszélybe a csökkentett támogatások miatt. Például a Gyöngyösi Ferences rend patronálásával működő intézmény, akik adminisztrációs hiba folytán nem kapnak támogatást. 50-60 gyermek, és velük együtt szüleik, tanáraik, nevelőik további sorsa kérdőjeleződik meg.
Ébner Gyula, aki ez idáig meghatározó szerepet töltött be a hazai autizmussal való foglalkozás terén kivonta magát a Gyöngyösi iskola és a Karácsondi farm vezetéséből,. Saját gyermeke állapotának súlyosbodása kapcsán elmondta, hogy az eddigi képzések, terápiák sem voltak hatásosasak, így nyugdíjba vonul, s továbbiakban gyermeke elhelyezésének problémájával kíván foglalkozni.
Ugyanakkor a meghívott köztisztviselők meglepődve fogadták azon hírt, hogy a lakóotthonok építésének, s fenntartásénak támogatása ellenére a szülőkkel csak akkor állnak szóba, ha letesznek 4.5 millió forintot. Szintén értetlenül álltak azon közlés előtt, hogy jó néhány önkormányzat, s hivatal nem tesz eleget a törvényben megfogalmazott kötelezettségeinek Itt megemlítésre került Székesfehérvár város Önkormányzata, aki az 1993. évi III. Szociális törvényt sérti azzal, hogy nem hozta létre a Nappali ellátás biztosító intézményét.
Felmerült egy országosan egységes kártya kiadásának szükségessége, mint maga a diagnosztizált autizmus igazolására, felváltva a most mutogatni szükséges emelt szintű családi pótlékos papírt, és egyéb más igazoló lapokat.
Több szülő is sérelmezte, hogy az illetékesek nem hajlandóak tudomást venni, s foglalkozni a már ismert kutatási eredmények kapcsán napvilágot látott orvos-biológiai háttérrel. Erre az volt a válasz, hogy jelenleg már ellenőrzés alá vonták ezeket az ismereteket valódiságtartalmuk szempontjából. Ugyanakkor ezekbe az ellenőrzésekbe nem vontak be hozzáértő és hazai körökben ezzel foglalkozó orvosokat. Akkor vajon ki ellenőrzi ezeket az információkat?
Balázs Anna beszámolójában, és előadásában továbbra is a hagyományoknak megfelelő nézeteit vallva pszichológiai és pedagógiai alapokra helyezett oktatás és fejlesztés erősítését szorgalmazta, melyet erősen aláhúzott s kiemelt.  Megállva az autizmus központi idegrendszerének sérülése mellet, mely a tünet triász 3 funkciójából áll. Azt, hogy a központi idegrendszer vajon mitől sérül, már nem vizsgálják, helyet hagyva ezzel a pszichológiai kezelés és pedagógiai fejlesztés érvényesülésének, valamint törvényszerűen kijelentett, s megfogalmazott genetikai oknak. Mert ugye mi van, ha ezt az idegrendszeri sérülést az emésztőrendszerbeli kandida túltengéséből származó szerotoninszint emelkedés okozza?
Az már nem ideg, hanem emésztőrendszeri probléma!!!!!!!!
Pár szülő kényszerűségből képeztette magát, hogy gyermekének megfelelő fejlesztést, ellátást tudjon biztosítani. Viszont itt figyelembe kell venni, hogy egy szülőnek szülői feladatai vannak, s így nem lehet egy személyben gyermekének orvosa, nevelője, fejlesztője, képviselője! Ezen feladatok ellátása államilag, s TB által finanszírozott, szakképzett emberek, hivatalok, orvosok, nevelők, s pedagógusok hatásköre lenne, melynek teljes megvalósítása is gyerekcipőben jár hazánkban.
Végezetül elmondhatom, hogy a már régóta tapasztalt semmittevés irányzata körvonalazódott ki a meghallgatáson, valamint a biomedikális szemlélet teljes mértékbeli figyelmen kívül hagyása, valamint a nemzetközi méreteket öltött alkalmazott kutatási eredmények semmibe vétele. Az, hogy egyre többet beszélnek s foglalkoznak az autizmussal, az autistákkal még nem feltétlen jelenti azt, hogy történik valami. Ha történik is, jelenleg csak kevés személyt érint ebből a rétegből, a különböző és specifikus megoldások révén. Az autisták száma egyre csak nő, melyet Balázs Anna is elismert. Az Ő prezentációja 60-100.000 főre teszi jelenleg hazánkban az autizmussal szenvedő emberek létszámát. Óriási ez a szám.
Itt az idő, hogy sok illetékes ember elgondolkodjon, s cselekedjen!
 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2021. December
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!