T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
T o m i k a_ h o n l a p j a _a v a g y_ a _ v a l ó d i_a u t i z m u s.
SAJÁT-OSSÁGOK
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AUTIZMUS
 
EMÉSZTŐRENDSZER
 
AZOK A "JÓ" VAKCINÁK....
 
OLTÁSOK
 
ÉTEL
 
TÖRVÉNY-JOG
 
MÉRGEZÉS
 
KEZELÉS
 
IMMUNOLÓGIA
 
EGYEBEK
 
ELŐADÁS
 
Dr. UGRAI TAMÁS
 
Aura Egyesület
Tartalom
 
Autizmus: a higanymérgezés új formája

Szövegdoboz:     Autizmus: a higanymérgezés új formája

 

Összefoglalás

Az autizmus egy olyan tünetegyüttes, amelyet szociális, érzékelési és kommunikációs zavarok, rutinszerű viselkedés és szokatlan mozdulatok jellemeznek. Friss járványtani kutatások szerint minden 150 amerikai gyermekből egy érintett.

Higannyal való érintkezés olyan immunrendszeri, érzékelési, idegtani, mozgásközponti és viselkedési zavarokat okozhat, mint amelyek meghatározzák az autizmust vagy ahhoz kapcsolódnak. A hasonlóság kiterjed az ideganatómiára, a neurotranszmitterekre és a biokémiára is.

A számos oltásban megtalálható thimerosal [megj.: magyarul még tiomersal, thiomersal néven is szerepel] nevű tartósítószer az egyik fő forrása a gyermekek szervezetében levő higanynak, akik első két életévükben olyan nagy mennyiséget kaphatnak belőle, amely többszázszorosan meghaladja a biztonsági előírásokat.

 

Az orvosi szakirodalom és az Amerikai Kormány adatai szerint:

 

1. a spontán autizmust sokszor a zsenge korban a thimerosalban kapott higany okozza;

2. ez a fajta autizmus egy fel nem ismert higany-szindróma;

3. a thimerosal ártalmas hatása csak némely gyermeknél jelentkezik. A fogékonyság genetikai és nem genetikai tényezőktől függ.

 

 

A higanyról (Hg) régóta köztudott, hogy idegméreg

Idegrendszeri hatásai:

1. Gátolja az idegsejtek vándorlását és optimális ütemű szaporodását a fejlődő agyban.

2. Gátolja az idegsejtek nyúlványainak növekedését.

3. Gátolja az idegsejt kapcsolódások (szinapszisok) kialakulását.

4. Gátolja az idegsejteket körülvevő velőhüvely megfelelő mértékű és ütemű képződését.

5. Gátolja a nehézfém mérgezésben szerepet játszó idegsejteket védő enzimek működését.

6. Gátolja illetve, jelentős mértékben csökkenti az idegsejtek erőműtelepeinek, mitokondriumainak működését.

 

Elvégezték az autizmus és a higanymérgezés psziho-neurológiai jellegzetességeinek összehasonlítását. Megegyezést találtak az alábbi kategóriákban:

1.      Pszichiátriai zavarok

2.      Beszéd – és nyelvértési hiányosságok

3.      Érzékelési rendellenességek

4.      Mozgatóideg rendellenességek

5.      Az észlelőképesség károsodása tekintetében

6.      Szokatlan viselkedéseket illetően

7.      Testi rendellenességek tekintetében

 

Higanymérgezésben és az autizmusban szenvedők biológiai rendellenességeinek az összehasonlítása során a biokémiailag, az immunrendszer tekintetében, az idegrendszer szerkezetét illetően és az idegélettani vizsgálatok adatai alapján megegyezést találtak.

Az autistáknál nagyobb a valószínűsége a következő betegségek előfordulásának:

 - allergia, asztma, egy sor autoimmun jelenség, rák, cukorbetegség stb.

Az 1990-es évek elején az autizmus minden 500 gyermek közül érintett egyet, 2000-ben a CDC szerint minden 150 gyermek közül érintett egyet. Megdöbbentő, hogy Kalifornia államban 1987-ben 3864 autista volt, 1988-ban pedig 11 995. (R. Bernard)

Az Amerikai Genetikai Központ elnöke /David Geier/ és R. Bernard, /a világ legelismertebb autizmus kutatója/ által vezetett kutatócsoportok járványtani bizonyítékokkal igazolták, hogy közvetlen kapcsolat van az említett oltások és zavarok között. Eredményeiket 2003. márciusban tették közé. Ezzel egyidőben az amerikai Élelmiszerügyi és Gyógyszerészeti Hivatal (Food and Drug Administratoin, FDA) és az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (America Academy of Pediatrics, AAP) megállapították, hogy a gyermekkori védőoltások során a csecsemőkbe és gyermekekbe fecskendezett higany meghaladja a kormány által előírt határértéket akkor is, ha összesítjük az adagokat, és akkor is, ha egy-egy oltást nézünk.

Az FDA kockázatfelmérése alapján 1999. július 7-én az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (America Academy of Pediatrics, AAP) és az Amerikai Közegészségügyi Szolgálat (US Public Health Service) kiadott közösen egy nyilatkozatot, melyben követelik a thimerosal oltásokból való kivonását.

 

A Nemzeti Akadémia Orvosi Intézetét kérte fel az USA Betegségmegelőzési Központja arra, vizsgálja meg, hogy a higanytartalmú tartósítószerrel készült védőoltások biztonságosak-e. Mivel a higany maga idegméreg, és a higanynak a gyermeki szervezetbe jutó szintje meghaladja a még biztonságosnak tekinthető egészségügyi határértéket.

A bizottság a következő eredményre jutott: Megállapította, hogy a higany toxikusságát bizonyító adatok ismeretében és alapján helyénvalónak tartja a feltételezést. A bizottság egyúttal beszámolt arról, hogy az USA-ban: 6 éves, és annál fiatalabbb gyermekek oltóanyaga nem tartalmaz többé higanyt. A bizottságnak az a véleménye, hogy ahol lehet, ki kell iktatni ezt a veszélyforrást: azaz a higanytartalmú tartósítószert.

Forrás: az USA Nemzeti Akadémia Orvosi Intézete Bizottságának jelentése (pdf)

 

Az autizmus egy idegfejlődési betegség, amit úgy jellemeznek, hogy „az idegsejtek szervezettségének a betegsége, azaz a dendritfák fejlődésének, az idegsejt kapcsolódások létrejöttének, és az agy különféle területein belüli és területei közötti bonyolult összeköttetések fejlődésének a betegsége” (54). Az autizmus egyik tanulmánya az agy fejlődése idején a megfelelő synapsisos, azaz idegsejtkapcsolódási szerkezet létrejöttéhez nélkülözhetetlen idegi sejtadhéziós molekulák (neural cell adhesion molecules, NCAM) csökkenéséről számol be (55). A szerves higanyvegyület, amely könnyedén átmegy a vér-agy-gáton, főleg az idegsejteket és az idegrostokat támadja meg (56); a főemlősök szervezetében sokkal több higany halmozódik fel az agyban a többi szervhez képest, mint más élőlényeknél (40).

 

Továbbá, bár a legtöbb sejt úgy válaszol a higanytámadásra, hogy módosítja a glutation (GSH), metallotionein, hemoxigenáz és más stresszfehérje-szinteket, az idegsejtek hajlanak arra, hogy „kifejezetten elégtelenül válaszoljanak a támadásokra”, következésképpen kevésbé képesek eltávolítani a higanyt és hajlamosabbak károsodni a higany miatt (56). A fejlődő agyban a higany akadályozza az idegsejtek vándorlását, csökkenti a sejtosztodást, akadályozza a mikrocsövecskék funkcióját, és csökkenti az idegi sejtadhéziós molekulák számát (28, 57–59).

 

Míg autistáknál az agy bizonyos számú területeinek a károsodását észlelték, sok funkció és sejtmag ép marad (36). A higany hasonlóképpen szelektív károsodást okoz (40). Kutatások szerint az autizmus az idegsejtek rendellenességét okozza az amigdalában, a hippocampusban, az alapi ganglionokban, a kisagy Purkinje-sejtjeiben és szemcsesejtjeiben, az agytörzsben és az agykéregben (36,60–69). A higany is károsíthatja ezeket a területeket (10,34,40,70–73). A higany vándorlása az amigdalába különösen figyelemre méltó, mivel a főemlősöknél az agynak ezen a területén találhatók a szemkontaktust szabályozó idegsejtek (74) és ez a terület érintett az autizmusban és a szociális viselkedésben (65,66,75).

 

Az autisták és a higanymérgezettek agyában gyakorlatilag azonos neurotranszmitter szabálytalanságok tapasztalhatók:

 

 • magas vagy alacsony szerotonin- és dopaminszint, pácienstől függően;
 • magas adrenalin- és noradrenalinszint a vérplazmában és az agyban; magas glutaminsavas só-szint;
 • acetilcolinhiány a hippocampusban

 

 

Állati és laboratóriumi kísérleteken keresztül bepillanthatunk a higanymérgezés mechanizmusába. Újabban az amerikai Élelmiszerügyi és Gyógyszerészeti Hivatal (Food and Drug Administration, FDA) és az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (American Academy of Pediatrics, AAP) megállapították, hogy a gyermekkori védőoltások során a csecsemőkbe és gyermekekbe fecskendezett higany meghaladja a kormány által előírt határértéket, akkor is, ha összesítjük (7) az adagokat, és akkor is, ha csak egy-egy oltást nézünk (6).

Az oltásokban jelenlevő higany a thimerosalból (TMS) származik. Ennek a tartósítószernek a 49,6%-a etilhigany (eHg)

Mivel az autizmust és a higanymérgezést hasonló tünetek és élettani rendellenességek jellemzik, és mivel az oltásokban higany van, ezért azt feltételezik, hogy

 

az autizmus a higanymérgezés egy másik változata.

 

Egyéb jelenségek is a higanymérgezés és az autizmus közötti kapcsolatot támasztják alá, mint például:

 

(a) a tünetek röviddel az oltás után lépnek fel;

(b) az autizmus gyakorisága együtt növekszik az oltások számával;

(c) az érintett személyek neme közötti arány hasonló a két betegségnél;

(d) az autizmusra magas öröklődési hajlam jellemző, hasonlóan a kis dózisú higanyra való genetikai érzékenységgel;

(e) szülők arról számoltak be, hogy autista gyermekeik szervezetében magas higanyszintet mutattak ki.

 

 

Általában előforduló tünetek:

 

a) túlzott „szégyenlősség”, mások iránti közömbösség, mások elkerülése, az egyedüllét kedvelése;

(b) depresszió, az érdeklődés hiánya és „összezavarodás”;

(c) ingerlékenység, agresszió, hisztizés gyerekeknél és felnőtteknél is;

(d) szorongás és félénkség;

(e) hangulatingadozás.

 

Az autistáknál nagyobb a valószínűsége a következő betegségek előfordulásának:

 

 • allergia
 • asztma
 • szelektív IgA-hiány (sIgAd)
 • megnövekedett HLA-DR antigén
 • az interleukin-2 receptorok hiánya
 • örökletes autoimmunitás
 • és egy sor autoimmun jelenség
  • beleértve a megnövekedett szérum IgG és
  • ANA titert
  • IgM és
  • IgG ellentesteket az agyban,
  • és myelin bázikus protein (MBP) ellentesteket.

 

Hasonlóképpen, allergiás vagy autoimmun reakcióknak véltek higannyal szembeni nem tipikus reagálásokat (8), és ezekre a reakciókra való genetikai hajlam megmagyarázhatja, miért változik annyira a higanyérzékenység egyénenként (88,111).

 

Majdnem minden amerikai gyermek be van oltva, de csak egy kis százalékuknál jelentkezik az autizmus.

 

Egereken és embereken végzett kísérletek azt mutatják, hogy a higany hatásaira való érzékenység genetikai eredetű, beleértve némely esetben autoimmun rendellenességekre való hajlamot (113,34,40). Az autizmusnak jelentős genetikai összetevője is van: ha egypetéjű ikrek közül az egyik autista, akkor nagyon gyakran autista a másik is, testvéreknél is nagy az előfordulás aránya (4); és az autizmus gyakoribb azokban a családokban is, ahol autoimmun betegségek fordulnak elő (106).

 

Az autizmus felfedezése és gyakoriságának növekedése tükrözi a thimerosol bevitelét és elterjedését az oltásokban.

 

Az autizmust először 1943-ban írták le 1930-as években született gyermekeknél (123). A thimerosalt először az 1930-as években vezették be az oltásokba (7). 1970 előtt végzett tanulmányok szerint az autizmus gyakorisága akkoriban 1 volt a 2000-ből; 1970 és 1990 között végzett tanulmányok szerint átlagban 1 volt az 1000-ből (124). Ez volt az az időszak, amikor megnövekedett a thimerosalt tartalmazó DPT oltásokkal beoltott gyerekek száma a fejlett országokban.

Az 1990-es évek elején az autizmus minden 500 gyermek közül érintett egyet (125). 2000-ben a CDC szerint minden 150 gyermek közül érintett egyet, ami megegyezett az ország többi területein való előfordulással (126). Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején két új thimerosalt tartalmazó oltás került a javasolt oltások közé: a HIB és a hepatitis B elleni oltás (7).

 

Tárgyalás

 

Eddig bemutattuk, hogy az autizmus minden fő jellegzetessége a dokumentált higanymérgezések közül többnél előfordult.

 

Újabban az FDA és az AAP felfedte, hogy az oltásokon keresztül a gyermekeknek beadott higany túllépi a biztonsági előírásokat. Az oltásokkal a gyermekek szervezetébe bekerülő higany és az autista tünetek jelentkezésének időpontja egybeesik. Higanymérgezésre utalnak azok a szülői beszámolók is, melyek szerint autista gyermekeik hajában és vizeletében mérhető higanymennyiséget találtak. Így az autizmus eleget tesz a higanymérgezés kórmeghatározásához szükséges fő kritériumoknak: megfigyelhető tünetek, ismert érintkezés a tünetek megjelenésének időpontja körül és észlelhető mennyiség a biológiai mintákban (11,31).

 

 
HÍREK
 
Üzenetek
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
HONLAP FORDÍTÓ
 
 
ÓRA
 
index sitemap advanced
search engine by freefind
FEJLESZTÉSI SEGÉDLET
Melyik téma érdekel leginkább??

Autizmus-általános megközelítése
Autizmus-orvosbiológia megközelítése
Oltások
Étel
Mérgezés
Kezelések
Törvény-Jog
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
SZAVAZÁS
Tetszési Index
Mennyire találtad hasznosnak?

Hasznos
Elmegy
Kevés
Bővíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2007-05-08
 
Sejtlugosítás-Természetgyógyászat
 
DR. TINUS SMITS
 
VITAMINOK
 
OLTÁS-Linkek
 
AUTIZMUS-Linkek
 
EGYÉB-Linkek
 
TÖRVÉNYEK-Linkek
 
TÁRSOLDALAK
 
Egészség
 
FÓRUMOK
 
E-MAIL
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KÜLFÖLDI oldalak
 
KALENDÁRIUM
2021. November
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
SZÖVEGEK
 
Apróságok
 
Más hasznos oldalak
 
Orvosi Szótár
orvosiszotar.hu - orvosi szótár - orvosi szakkifejezések - orvosi kifejezések

 

Orvosi szótár - orvosiszotar.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

 

 

 
Keresőszavak

Thimerosal, thiomersal, etil-higany, fogyatékos, autista, oltás, homeopátia, egészség, teszt, labor, kábítószer, túlterhelés, orvos, vitamin, természetgyógyászat, spectrum, keláció, DAN, Tinus, alapítvány, farm, ABA, metallotionein, glutén, kazein, glutemorphin, kazemorphin, hiperaktivitás, probiotikum, MMR, DiPerTe, DTPa, Mercola, Ugrai, sclerosis multiplex, bradstreet, aluminium, HPV, Hapatisis, Polió, Meningitis, Encephalitis, BCG, aspartam, szója, törvény, eutanázia, amalgán, nehézfém, fertőzés, sni, kutatás, kommunikáció, képzés, terápia, Wakefield, immunológia, kezelés,

 
Online nézettség

free counters

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM